Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vegeta25

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
vegeta25 2012.05.25 09:55:08
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
vegeta25 2012.05.18 23:07:08
vegeta25 2012.05.23 17:30:31
@Konyvtaroslany:
Mitől különb az egyik zombis készlet, mint a másik?! Az elegendő lájk utáni megjelenés egy jó ötlet (lenne), de most meg kapkodás van és a kiskapukat keresik, hogy miért ne kelljen kiadni mindent ami eléri a kívánt számot!
Előre át kellett volna ezt gondolni és akkor nincs ez a mizéria, meg a fagyi visszanyalós magyarázkodás....
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Azt mondtam, hogy megizzasztott, de hogy megérte. Nos valóban. I. Alapadatok Neve: Fire Plane (tűzoltó repülő)Sorozatszám: 4902Témakör: CityAltéma: Forest Fire (erdő, tűz, erdőtűz?)Kiadás éve: 2012Kockaszám: 522Minifig: 3Ár: kb. 11.000 forinttól II. Mi van a dobozban? Nagyon…..
Bár szeretem, sok minden elmondható rólam, de az nem, hogy ismerem is a Star Wars univerzumot. Mivel a Classic Space készletek között legalább ugyanennyire nem vagyok magabiztos, bátran belekiáltom a blogba, hogy a ma Tibor által végigjátszott készlet a színeitől eltekintve engem a…..
A legutóbbi MATCH-pontgyűjtő akció egyik legkívánatosabb darabja volt számomra. Bár van már egy régebbi kikötőm, mégis behúztam, talán mert valamilyen érthetetlen módon nagyon vonzódom a kikötőkhöz (soha nem voltam még egyetlen igazán nagyban sem). Míg az enyém még mindig…..
Sokat áradoztam már itt a blogon a LEGO Architecture sorozatról. Különösen a Landmark Series kisebb épületei esetében érzem, hogy már szinte néhány kocka és szín elegáns megválasztásával mennyire jól vissza lehet adni egy épület hangulatát. Amikor a 21011-es Brandenburgi…..
vegeta25 2012.03.29 12:50:10
Az én gyerekszobámban a plafonról soha nem lógott semmi (nem is tudom miért), ezért mindig irigykedve bámultam, hogy Rali barátom ágya fölött micsoda csatákat vívnak a damilra aggatott világháborús repülőgép-modellek. Szerintem nagyszerű ötlet a LEGO-tól, hogy a Planet Set…..
A Super Heroes készletek első blogos bemutatására sem kellett túl sokat várnunk, hála a Tier által küldött kritikának. Geekek előnyben! I. Alapadatok Neve: The Dynamic Duo Funhouse Escape Sorozatszám: 6857 Témakör: Super Heroes Altéma: DC Universe Kiadás éve: 2012 Kockaszám:…..
Dávid rövid és szikár kritikát küldött nekünk egy kicsi, ám érdekes Castle készletről. I. Alapadatok Neve: Dwarves' Mine Defender (Törpék bányájának védője)Sorozatszám: 7040Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 86Minifig:3Ára: 2290Ft bontatlan…..
Nálam hozzámértőbbek mondják azt, hogy minden idők egyik leghíresebb és legismertebb versenyautója a Moby Dick néven ismert, 1978-as Porsche 935-ös modell. Önmagában is szép autó, hát még a posztunkban feltűnő Martini-festéssel. Legós szempontból komoly kihívás a gép, elég…..
I. AlapadatokNeve: Golden Staff Guardians - Az arany bot örzőiSorozatszám: 7306Témakör: Pharaoh’s QuestAltéma: -Kiadás éve: 2011Kockaszám: 57Minifig: 3Ára: 2.320 – 3.500 Ft II. Mi van a dobozban? Valószínűleg a legtökéletesebb Lego doboz, ami létezhet, méret és esztétika…..
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
vegeta25 2012.01.07 21:10:21
@ainex:
Jó volt olvasni a végigjátszást! Várom a 8654-est is!
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Vigyázz! Maratoni poszt következik! A tűzoltós témában ugyanis a rohamkocsi maga az ökumenika. Elég nagy és akciódús ahhoz, hogy a gyereknek tetsszen, de mégsem túl nagy vagy túl drága ahhoz, hogy a szülő ne vegye meg.…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Legóváros tűzoltóságának a történetében a parancsnoki autó kicsit olyan, mint a foci történetében a szögletzászló. Tulajdonképpen a kutyát se nagyon érdekli, csak úgy van. Nem egy bonyolult vagy látványos dolog, de…..
A kockagyár Safiati télapós verdájával kíván minden olvasójának legóban gazdag boldog karácsonyt! Holnap reggel pedig gyertek, és mondjátok el, mi volt a fa alatt!..
Ha voltak is különbségek a két zsűriző csapat értékelési preferenciái között, egy közös nevező mégiscsak akadt: az első helyezett. Győztesünk alkotása mind technikailag, mind megvalósításban, mind a végeredmény bemutatásában kimagaslik a mezőnyből. Ez kérem szépen…..
Miután tegnap először jól belebonyolódtam abba, hogy miként lehet fokozni a 4. helyezetthez képest a bronzérmes teljesítményét, eléggé el nem ítélhető módon holmi különlegességként írtam arról, hogy a harmadik helyre befutó Borsi bizony nem fiú, majd még azt is…..
Viszonylag nagyszámú kis elem hullik az asztalra, főleg fehér, szürke színekben, megspékelve némi pirossal. Van hozzá fehér "szuper-elem" is (háhá, kinek is kellene ilyen hóember-építéshez?). A kupacot elnézve megdobban a szívem: csak nem? Dehogynem! A mai microscale-modellt…..
vegeta25 2011.12.09 13:39:38
@Yooha:
Engem érdekelne!
Szánalmasan kis kupacnyi elem potyog ki a zacskóból. Az "összerakás" ez esetben szertelen túlzásnak hat. Szóval egy szerszámtartó. SZÜRKE hordóval. Plusz két szerszám - gondolom, kalapáccsal és csavarkulccsal csillagrombolót is meg lehet javítani. Na meg egy nyílpuska,…..
Taylor rendes újrakezdőként nemcsak új készleteket kezdett felnőtt fejjel vásárolni, hanem kritika-írásra is adta a fejét. Így kell ezt!Közel 10 év szünet után újra hatalmába kerített a LEGO. Az 1991 és 1999 közötti időszakra tenném azt, amikor gyerekként az életem szerves…..
Harmadik ablak, megint egy talány. Barna karok, fekete tüskék, egy fekete rúd és némi körítés. Hát ez mi lehet? Összerakom. A tanácstalanság nem hagy alább: hát ez meg mi a szösz? Egy nagyobb modell lába? Egy droid-tank microscale-modellje? Egy rovarlábú droid? S.O.S., aki tudja a…..