Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kályhacső

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi, leginkább Egyedi Egyedi típusú és márkájú szuperkabriót nem tudom definiálni, illetve egyik ismert osztályba sem tudom sorolni. Így leginkább meghagyom a hirdető szövegét: EGGY DARAB KÉSZÜLT BELŐLE.. IGAZI GYÖNYGYSZEM TIZ ÉV MUNKÁJA VAN BENNE A KISMOTOR IS ELADÓ…..
..
kályhacső 2013.07.29 00:17:26
Grumpy Cat hungary Grumpy Kitty 2013.03.25 15:33:21
..
In memoriam Szélsőközép Ha egy országban elfogy (vagy eleve nincs) pénz, azon a kicsin, ami még van, nyomban összekapnak a társadalmi csoportok. Ilyenkor a jobb érdekérvényesítéssel rendelkezők megfizetik házi szakértőiket, hogy megmagyarázzák a társadalomnak, hogy épp…..
kályhacső 2013.06.11 12:22:28
Puzsér:

Nos, kedves FAM!

Kezdeném azzal, hogy nem azok hergelik egymás ellen a nyugdíjasokat meg az aktívakat, akik rámutatnak arra, hogy mennyire igazságtalan az ingyenes utazás akkor, amikor egy általános iskolás gyereknek már fizetnie kell a bérletért. Nem azok hergelik egymás ellen a generációkat, akik szóvá teszik, hogy miközben a kormányok erőn felül emelik a nyugdíjakat, szétrohad az oktatás, a kultúra és a közbiztonság. Nem azok uszítanak egymásnak társadalmi csoportokat, akik félmillió emigráló fiatalt látva azt találják mondani, hogy nem lehet több bőrt lehúzni az aktívakról.

A kormány az - és tök mindegy, hogy épp a Bajnai vagy az Orbán vezeti -, ami elsősorban érdekelt ebben a konfliktusban. A kormány az, ami szociális érzékenységet tettetve savat önt abba a sebbe, amit maga ejtett a társadalom testén. Ha a rendszerrel van bajod, akkor látnod kell, hogy az elnyomásnak, a korrupciónak és a gyengéken való átgázolásnak ma az a módszere, hogy a politikai osztály kilóra megveszi a nyugdíjasokat. És ha ez megtörtént, már jöhet bármi: államosítás, jogfosztás, cenzúra, szabadrablás - a kormány nem bukik meg. (Mind a ketten tudjuk, hogy Gyurcsány se az Őszödön kiszivárgott gazemberség vagy a demokratikus világban példa nélküli rendőrattak miatt mondott le, hanem azért, mert a tizenharmadik havi nyugdíj elvételét nem merte felvállalni.) Ha az extrém mértékű nyugdíjak folyósítása akadálytalanul zajlik, a kormány nem bukhat meg - ez a magyar posztszocializmus vastörvénye. A nyugdíjemelés szükségszerű módon tartja hatalmon a kormányt egy olyan országban, ahol hárommillió fegyelmezetten szavazó nyugdíjasra kevesebb, mint négymillió enervált és számtalan módon polarizált adófizető jut, a nyugdíjasok ugyanis döntően a két nagy nyugger-pártra, az MSZP-re és a Fideszre voksolnak. Nézd meg a Békemenetet vagy Mesterházy egyik roadshow-ját, ha látni akarod, hogy a két nagy párt mennyire generációs alapon politizál.

Nyugger. Ezt a kifejezést nem azokra vonatkozóan használom, akik ledolgoztak negyven évet. Van fogalmad, hogy mennyien vannak? A hárommilliónak a hatoda! Négyszázkilencvenezer ember. Nem azokra használom, akik vének és elesettek. Nem a reszkető kezű öregasszonyra, hanem a konditeremben gyúró negyvenes rendvédelmisre. Tudtad azt, hogy ötven alatti nyuggerből majd harminc százalékkal több van, mint nyolcvan fölöttiből? Tudtad azt, hogy amíg 1990-ben az átlagkereset hatvan százalékát fizették ki a frissen nyugdíjba vonulóknak, addig 2008-ra ez az adat százhárom százalékra ment föl? Eközben jól tudjuk, hogy a fizetés vagy a nyugdíj nem mond el mindent valakinek az anyagi helyzetéről: egy nyugdíjasnak jellemzően van valamennyi vagyona, a fiatalok jelentős részének jobb esetben semmije sincs, rosszabb esetben meg hitele van.

Azzal jössz, hogy az öreg támogatja a gyerekét, és arra megy el a nyugdíj. Ha ez így van, akkor rendben. De mi van azokkal, akiknek már nem élnek a szülei, mert valóban végigdolgoztak negyven évet egy olyan ocsmány munkahelyen, hogy a végén beledöglöttek a robotba. Ők nem tudják támogatni a gyerekeiket. Szerinted igazságos ez? Szerinted normális az, hogy Magyarországon két fizetésből nem lehet fenntartani egy családot, és erre az a rendszer válasza, hogy középkorú, dolgozó emberek kolduljanak pénzt a szüleiktől? És mi van azokkal a nyugdíjasokkal, akik nem vállaltak gyereket? Ők kit támogatnak? A Teleshopot? Ez szerinted rendben van?

Minden rendszerkritikának az kell, hogy legyen az alapja, hogy a működés igazságtalanságát és torz természetét felmutatja. A te rendszerkritikád ezzel szemben szimpla szociális demagógia. Nem akkor vagy szolidáris, ha egy gazdaságilag és demográfiailag tarthatatlan illúzió pártjára állsz, hanem akkor, ha azok mellé sorolsz be, akiket kizsákmányol és megnyomorít a minket körülvevő korrupt és hazug újkádárizmus. A munkában robotoló emberek ezek. A munkaidőben szaunázó és csajozó negyvenes élsportoló pedig nem ilyen. Ahogy azok sem, akik - legyenek akárhány évesek - eladják a szavazatukat és vele az ország jövőjét két pártra való sima modorú bűnözőnek.

A cikked mottójára "In memoriam Szélsőközép", még mindenképpen reagálnom kell. Temetsz egy rádióműsort, temeted sokak személyes hitvallását, akik úgy gondolják, hogy tabuk nélkül, konfrontatívan kell képviselni a normalitást ennek a beteg és hazug világrendnek a közegében. Ebben számomra leginkább az a szomorú, hogy bár pontosan tudod azt, hogy a nyugdíjasok korrumpálása kiüresíti a demokráciát, mégis kényszeresen kapaszkodsz burzsoá és proletár osztályharcának világmagyarázatába, és erőszakolod rá azt olyan problémákra is, mint például a nyuggerkérdés, aminek ahhoz egyáltalán nincs semmi köze. Ennek az oka pedig egyszerű: ez az az értelmezési rendszer, amit jól ismersz, és ezért ez az egyetlen paradigma, amin belül hajlandó vagy társadalmi kérdésekről gondolkodni. A Szélsőközép mint rádióműsor alighanem halott, mint nézetrendszer semmiképpen, mindaz azonban, amivel szemben létrejött, virulens, akár a pestis.
Gyönyörű levelet hozott a posta, ami szerint a köztévé éjszakai Híradójában Szebeni István káromkodott egy isteneset, majd bakit bakira halmoztak. Mivel a közmédia videótárába nem töltik fel az éjszakai Híradókat, sokáig nem akartuk elhinni a történteket, de az MTVA…..
kályhacső 2013.05.14 21:35:58
kályhacső 2013.05.14 21:36:33
kályhacső 2013.05.14 21:59:17
Javított hang:

host1:
picosong.com/FmRy/
host2: www.tunescoop.com/play/313839313537/szebeni_karomkodik_mono-mp3

Mondjuk ezért kirúgni... egy-egy technikai kurvaanyázás hol nem fordul elő?
Szanyi Tibor kigyúrta magát. Na nem fizikailag, mert nem a súlyokat nyomkodja kifele hanem a sulykot veti elfele. Szóval csak úgy fejben malmozik a gondolattal, hogy egyszer szegfű szagolgatás közben gamma sugárzás éri, és onnantól ha földühítik vagy lángoló kereszt álhírekkel…..
..
kályhacső 2012.10.30 19:59:59
@sulcus: fogd már be a pofádat, te szerencsétlen!
Ennek is vége, és azt mondom: klassz volt. Megérte elmenni, főleg úgy hogy most volt jegyem is. XD  (A cégem beszponzorált. Köszi apu! :)) A Hacktivity 2.0-n még kipengettem a jegy árát, azóta tradicionálisan belógtam mindegyikre. Most is beültem néhány előadásra, ebből…..
kályhacső 2012.10.17 18:48:30
"aki ki tudja perkalni ezt a belepot annak sztem mar nem kell alapozas. "

@_2501: jól értem, hogy 20 ezer forintról beszélsz? És mi ez az összefüggés, tehát aki mondjuk programozó, de érdekli a téma, nincs, és nem is lehet pénze rá? WTF?

Nem értem mit keresel itt ezen a blogon. Ez a stílus, ahogyan (és amiről) írsz, komolytalanná teszi az egészet.
Subba Ezzel el leszel egy darabig 2012.09.25 16:37:45
Mozgasd el majd hagyd ott a kurzort ezen az oldalon ..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
kályhacső 2012.08.17 21:27:33
@Csehszlovák Kém

Szeretném ha az alábbiakra komolyan és egyértelműen válaszolnál kollektív bűnösség ügyében:

1: Mit vársz, pontosan mit szeretnél a magyaroktól ez ügyben?.

1/a: Megelégszel azzal, ha az éppen regnáló hatalom bocsánatot kér, vagy...

1/b: valami olyasmire gondolsz, hogy a kollektíve bűnös magyarság minden egyes személye tegyen tanúbizonyságot a megbánásáról. Ezt hogyan lehetne helyesen kivitelezni a meglátásod szerint? (Nem azt kérdem miért nem lehet, hanem, hogyan lenne helyes?)

2: Te, mint részben magyar (tehát bűnös), hogyan fejezted ki megbánásodat? Van-e még bűntudatod a holokauszt miatt (személyesen neked, magad miatt)?

Én pedig szeretném megragadni az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek. Nagyon sajnálom azt, ami a holokauszt borzalmai alatt történt. Nagyon bánom, hogy népem között akadtak olyanok, akik egykoron szántszándékkal vettek részt emberek faji vagy hatalmi alapon való meggyilkolásában. Elismerem, hogy magam is bűnös vagyok, mivel őseim vére bennem csorog tovább. De isten lássa lelkem azon vagyok, hogy többet ne ártsak senkinek, és rajtam ne múljon a népek közötti békesség. Igyekszem fizetni az adót, és őszintén remélem, hogy minél több jut belőle az áldozatoknak és családjaiknak. Ez természetesen lelkemet nem nyugtatja meg, mindig is érezni fogom bűnösségem, de talán egy picit enyhítheti a fájdalmakat és segíthet a megbocsájtásban.

Köszönöm!
kályhacső 2012.08.17 21:27:33
BuheraBlog Túl közel állsz! 2012.07.31 18:40:18
A legutóbbi hírösszefoglalóban már esett szó Charlie Miller BlackHat-es előadásáról, melyben az NFC (Near Field Communication) okostelefonokra gyakorolt hatásairól kaphattunk összefoglalót. Erererg-nek köszönhetően nagy nehezen a vonatkozó cikket is megtaláltam, és miután…..
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
Visszaéltek R. Kárpáti Péter, nevével, harsogja a mai Blikk. A Barátok köztből nemrég kidobott színésznél betelt a pohár, ügyvédhez fordult, mert nem hajlandó tovább eltűrni, hogy a nevével toborozzanak diákokat az egyik IX. kerületi médiaiskolába. A színész korábban már…..
kályhacső 2012.07.10 16:08:40
@Bernáth Tarján, 4914 Olcsvaapáti, Nyár utca 40.:

Fejezst pe, me mekbicskázslak tá keci! Lekalápp ijá úty, hoty mázs is écse tsicska!
BuheraBlog Büdös a Cisco felhője 2012.07.05 13:33:00
Jó esélyekkel indulna a Cisco a "hogyan szúrjunk ki a saját vásárlóinkkal" bajnokság IT kategóriájában: A Linksys EA szériás otthoni routereire az anyacég nem rég letolt egy frissítést, melynek hatására az eszközök helyi adminisztrációs felülete szépen ki lett lőve a Cisco…..
Robi facebookos hirdetésében megszaladt a szkript, és két nullát hozzácsapott az általa megadott értékekhez. Így a 10000 forintos keretű hirdetés 1000000-ig futott volna, ha nem kap észbe. Azt is valószínűleg onnan vette észre, hogy a kártyájáról leszedték az első 50 ezer…..
Subba A nap képe: DJ Charles 2012.05.24 10:38:00
aka The FreshPrince!..
kályhacső 2012.05.24 12:38:58
Amióta Győzike eltűnt a tévéből a kamu tanyagazdálkodás és az adócsalós bírósági tárgyalások mellett végre az általánost is megpróbálja befejezni. Íme a friss, negyedikes osztálykép. ..
//  A változatosság kedvéért, illetve egy amolyan Daniel Cohn-Bendit / Kertész Ákos / Bartus László / Para-Kovács Imre mondatgenerátor ordító hiányát pótlandó, összedobtam egy nagyon egyszerű aranyos kis forráskódot, ami véletlenszerű Amerikai Népszava…..
kályhacső 2012.01.25 22:01:38
Samsung Mob!lerként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Samsung által készített összes készülékhez hozzáférhetek. Ha időm engedi, akkor szoktam is kérni egy-két eszközt, hogy leteszteljem, hogy mit is tudnak és mennyire használhatóak a mindennapi életben. A legutóbbi…..
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..
kályhacső 2012.01.09 15:34:52
@Farkantoán Chatpartner: Te kezdjél már valamit magaddal! Készíts zsebkendőt, rakj be smithpalit, oszt csapkodjál!
kályhacső 2012.01.09 15:42:12
@Farkantoán Chatpartner: De hát már takarodik. Anélkül is elhúz a picsába, hogy te itt Csipike módra felügyelnéd a gyilkos galócát.
kályhacső 2012.01.09 15:56:48
@Farkantoán Chatpartner: szerintem meg életedben nem vállalkoztál, önerőből nem tettél az asztalra lófaszt se, így aztán a valódi okokat mezei egyszerűséggel látod.
Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Találjuk meg…..
..
kályhacső 2011.12.21 21:53:41
@endike: Hoty bassnát mek ázst a kurfa anyájátat! Itejötté mekféteni ezst a patás kofboj Fiktort! Láccsik hoty fizsetett pérkammenter faty te káci! Petik sak elfeszi a pénzst meg rompatönti ázs orssákot!!!4néty!

Fán neki tizs hód sőlője, mek métiatörpénye, kéthártmát nyuktíj pefizsetésse, asztat is lopta a koponistáktó!
kályhacső 2011.12.21 22:12:18
@Lasombra: Tepöts! Fityej má'ota arra amitet pekűtesz! Határozsatlan Néfelőt akkose hatyják ki pazsdmeg! Ha hedlájn hanemlájn, Kötsök fiteses faty!
kályhacső 2011.12.22 20:04:09
@Lasombra: Csákazéme én a lehetőzséket kerestem hoty besóhassak nyeked jól! Kofbój Fiktor is azst keresi hityed el fele! Mekmenti á mátyárokat a filákfégétő mek a kátipalizsmustó!