Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vfo

2 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sok írást szenteltem az elmúlt bő húsz évben a Hit Gyülekezetének, pár újságcikket csupán, de e ritka esetek mindegyikében a gyülekezet egyes tagjai durva és személyeskedő kritikákkal bombázták az írásomnak teret adó szerkesztőségeket (érdemi hozzászólást alig tapasztaltam), mindezek mintegy…..
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol a Pillangó utcai metró-ütközésben érintett, hátulról érkezett metró járművezetőjével és a szolgálatban lévő KFM diszpécserrel szemben. A javaslat alapja a közlekedési szakértő azon megállapítása, hogyha az alkalmazott sebességnél jóval lassabban, 28…..
Facebook-bejegyzésben kiáltja az éterbe bánatát és elkeseredését az ATV vezére. Oka természetesen Kálmán Olga váratlan távozása...
vfo 2016.12.19 15:53:03
NSD paranoid gondolkodása ebben a részletben lepleződik le:

"Először is az, hogy a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi viszonyt és hatékony együttműködést a műsorvezetőnő olyan stílusban és módon rúgta fel egyoldalúan, ami közgondokolásra befolyással bíró személyhez méltatlan. Az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony."

Kálmán Olga munkahelyet váltott. Ehhez minden magyar állampolgárnak joga van. Megvannak a jogi keretei, melyeknek K.O. nyilvánvalóan eleget tett/tesz.

NSándor bármiféle konkrétum megnevezése nélkül pocskondiázza K.O.-t, ami teljes mértékben rá jellemző. Ez a mocskolódó, K.O. tisztességtelen, jogszerűtlen magatartását sejttető, konkrétumokat nélkülöző duma tipikus hitgyülis, de mondhatnám azt is, hogy rákosista technika.

Ha K.O. egyoldalúan rúg föl egy munkaszerződést, akkor jogsértést követ el, ami bírósági pört - kártérítési, esetleg büntetőügyet - von maga után. Ezt bizonyára nem tette, különben Nsándor nem hagyná ki az ezzel való fenyegetődzést is. Helyette mocskolódik, sejttet, keresztyén vezetőhöz méltatlan, undorító, hányinger stílusban próbálkozik Kálmán Olga kriminalizálásával és lejáratásával.

"...az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony."

A mondat első fele nettó hazugság, Kálmán Olga ugyanis ismert TV-s személyiség volt, amikor az ATV-hez szegődött. Nem NS-ék tettek neki szívességet hogy alkalmazták, hanem ő emelte az ATV színvonalát a tevékenységével.

A mondat második fele. "...munkaadója számára pedig megalázó és kártékony." kijelentés leleplezi, mennyire személyes támadásnak tekinti NS, hogy K.O. otthagyta őket és a szokásosan ostoba módján még föl is jelenti önmagát azzal, hogy K.O. távozása az ATV számára "kártékony". Tipikus freudi elszólás.
"Aki nem velünk van, az ellenünk", ugye, és hát Simicska nincs velük, és aki Simicskával van, az ellenség, azaz Kálmán Olga az eddiginél is jobban szúrja a szemüket, tessék csak nézni: Lokál:..
Emberek vagyunk és halandók. Ergo a hibák kiszámíthatatlan forgatókönyve mindig ott lebeg fejünk felett akár Damoklész kardja és a legváratlanabb pillanatokban képes végzetes és mély sebet ütni érzékeny lelkünkön. A számítástechnika területére vetítve ezt a rémisztő árnyékot, azzal kell…..
vfo 2016.11.10 11:40:44
@landcomp: Saját szervíztapasztalatom szerint nagyonis van értelme egyből lefelé fordítani a billentyűzetet. Ezen túlmenően, ha már szét kell szedni a gépet tisztítás végett, erősen ajánlott a 96%-os gyógyszertári alkohollal való ecsetelés, mert az ilyen töménységű alkohol erősen nedvszívó és a molekulaméretei miatt bekúszik az SMD alkatrészek alá, ahonnét másképpen lehetetlen az elektromosan vezetőképes, víz alapú folyadékokat (kakaó, sör, stb.) eltávolítani. Ráadásul a víz erősen oxidál, az alkohol pedig ez ellen hat, magyarul egy súlyosan folyadékkárosult laptop-alaplap is megmenthető, ha időben eltávolítjuk az akkut és kihúzzuk a tápcsatlakozót . Persze ez viszonylag munkaigényes föladat, amit nem minden szerviz végez nagy örömmel, mert kisebb az árrés ...
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
vfo 2016.06.27 15:12:58
@oranje2010: "Szóval Ők és a többi hasonszűrű tömeggyilkos pozitív figura?"

Mondd, jellemfejlődésről még nem hallottál?
Ha esetleg nem, tudok ajánlani néhány görög drámát, Shakespeare-t, Arany Jánost, de Jókait is. Újabbak közük Esterházy Pétert.

De ha csak régebbi esetek érdekelnek, tanulmányozd az Újszövetségben, hogyan lett Saulusból Paulus.

Ezeket és más morális dolgokat csak akkor tudjuk érdemben fölfogni és megérteni, ha nem otthon, a fotelben kényelmesen ücsörögve, kockázat- és mellékhatásmentesen osztjuk az észt az internet népének.
vfo 2016.07.07 21:22:01
@manager2008: Van morális okokból történő esküszegés/parancsmegtagadás is. Ennek semmi köze az adott helyen és időben érvényes jogszabályokhoz.
vfo 2016.07.07 22:03:00
@manager2008: A Hitler-ellenes összeesküvőket jogszerűen végezték ki - az akkor érvényes törvények alapján.
Ám azokat, akik kivégezték őket, a háború után új jogszabályok alapján szintúgy jogszerűen kivégezték.
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
vfo 2016.01.06 11:00:31
@Plieur: A Golánon a szírek váratlan támadása miatt jelentős szerepe volt az egyes izraeli alakulatok önálló kezdeményezőképességének - vagyis a feladatorientált harcvezetésnek.

Ami a Wehrmachtot illeti, érdemes összehasonlítani az 1944-45-ös év orosz és német veszteségeit: a németek a manőverező és igen kreatív védekezésükkel elképesztő anyagi és élőerő-veszteségeket okoztak az oroszoknak. De itt jön be a hadikultúrák kérdése is: a német mozgásos hadikultúra hosszú távon képtelen volt felülkerekedni a tömeg- (orosz) és anyagi (angolszász) hadikultúrával bíró hadseregek fölött.
Ugyanez igaz a Cáhálra is: a kis országterület nem teszi lehetővé a manőverező védekezést, mert nincs hová visszavonulni, emiatt a gyors lefolyású megelőző támadás az alapvető hadműveleti doktrína. A 73-as háborúban a Sinain a nagy terület miatt az egyiptomi támadás elől volt hová visszavonulni, amíg Saron hátba nem támadta az arabokat, így végül győztek. A Golánon pedig ahogy írtad is, a jobb harcászati-hadműveleti vezetés és irányítás, meg az egyéni kezdeményezőkészség döntött.
vfo 2016.01.06 11:46:09
@Rammjaeger83: Nyilvánvaló, de egy ilyen vitafórumon nincs idő és terjedelem minden vonatkozás akárcsak vázlatos kifejtésére.
vfo 2016.01.06 11:55:12
@Rammjaeger83: A történelmet a győztesek mindig igyekeznek a maguk szájaíze szerint átírni. A 2. vh-val sincs ez másképpen. Az objektív kép kialakulásához évtizedek kellenek, meg annak a generációnak a kihalása, amely bizonyos részletek szemtanújaként/szenvedő alanyaként a saját szubjektív nézeteit képviselve írja le az eseményeket.
Nem véletlen, hogy pl. Spielberg ezrével rögzítette holokauszt-túlélők beszámolóit, létrehozva egy monstre archívumot, mégis a holokauszt értelmezését az ahhoz vezető események, a nácik módszerei és intézkedései, meg a dokumentált események segítik. A szemtanúk beszámolói mindig csak részei az egésznek. Ám ahhoz, hogy az egészet ténylegesen meglássuk, a háború után évtizedek kellettek.
Ezek most a döbbenet és a gyász órái, friss posztra, elemzésre nincs intellektuális kakaóm. Viszont írtam én kereken tíz hónappal ezelőtt egy nem is tudom micsodát (rövid értékelést, elemzést, reflexiót, ilyesmit) a Charlie-támadás után. Most ismét elolvastam és az a…..
vfo 2015.11.15 09:54:13
@kószák egyike: Nincs mit csodálkozni azon, hogy csak most kezdi el Európa az együttérzést.
Dzsugasvili et. szerint egy ember halála tragédia, milliók halála statisztika.
Ez bármilyen cinikusnak is hangzik, sajnos igaz. Az átlagember szempontjából ami tőlünk távol történik, az ugyan szörnyülködtető információ, ám mivel nem a saját bőrünkön tapasztaljuk, napirendre térünk fölötte. Ez az emberi psziché önvédelmi mechanizmusaiból fakadó magatartás.
Más kérdés, ha valaki pl. iszlámkutató. Ő sokkal jobban megrendül a történteken, mert pl. pontos ismeretei vannak arról, melyek egy sahíd motívumai.
vfo 2015.11.18 00:07:41
@Bloodscalp: A sommás minősítésed helyett esetleg van érdemi cáfolatod is?
vfo 2015.11.18 20:22:45
@Bloodscalp: Először is fogalmazz úgy, hogy más is megértse, utána lehet folytatni érdemben is.
Szerdán csodás szórakozás várta az ATV Kálmán Olga sasszéiban elfáradt nézőit a csatorna „A nő háromszor” című műsorában. A Szomszédok Julcsijaként ismertté vált műsorvezető a töretlenül fejlődő Magyarország két gazdag polgárával beszélgetett: Andy Vajnával és…..
A baloldali közvélemény egyre nagyobb megütközéssel figyeli az ATV-t. A gondolkodók sokszor már arra ragadtatják magukat, hogy a Hír TV az új ATV. Ezt mi nem gondoljuk. Mert a bűnbánó maffiózóként saját, jólfelfogott érdekéből immár kormánykritikus Simicska-TV csak a lopott…..
vfo 2015.09.29 20:54:23
@magnyickijlista: Hát ebből nem sokat tudtam meg. vfo kukac freemail pont hu Írj valamit :-)
vfo 2015.09.29 21:22:04
@Hóhér az utolsó barátod: A konkrét tény nem ez, nem is hivatkoztam rá. A konkrét tény az, amit a cégbírósági bejegyzések tartalmaznak.
Funkcionális analfabétának kell lenni, hogy valaki összekeverje a kettőt.
vfo 2015.09.29 21:50:24
@Spirit FC: Hát igen. A szektoid csőlátás által nyújtott álmagabiztosság deformál. Ez van, ismerjük a történelemből is.
Nudista lányok Koncertre várva... 2015.05.16 17:36:58
vfo 2015.05.17 10:46:22
- Szóval a csajnál nem volt pénz, aztán mondta, hogy máshogy is megoldhatjuk – Yussef hevesen dugdossa a mutatóujját a másik kezéből formált lyukba. Az asztaltársaság röhög, én hüledezek, majd egymás szavába vágva lökik a történeteket. Nem értették, hogy miért akarok a…..
vfo 2015.02.25 14:42:13
@protézisesh: "Az autózással kapcsolatban viszont számtalan tévesen elterjedt fogalom/megnevezés akad, amelyeknek _helyes_ megfelelőjét használva tűnik magyartalannak, életidegennek az olvasott szöveg."

Ez is igaz, de még tódítom: azért következnek be ilyen anomáliák, mert a tollforgatók egyben nyelv(nem)művelők is. Vagyis ha valaki elég ismert "írástudó", akkor tőle elfogadják a helytelen nyelvtant is, mert tekintélye van, s bekövetkezik a "ha ő mondja/írja, akkor az biztosan úgy igaz" effektus. Ezt utána átveszik a kevésbé művelt egyedek, majd utóbbiak a végén azon akarják elverni a port, aki fölhívja a figyelmüket a helytelenségekre.
vfo 2015.02.25 14:46:38
@Rónarider: "magyarul megb*sznak a kommentelők ha nem vigyázol."

Tehát ha jól értem, a kommentelők azért b@sznak meg, mert fölhívom a figyelmüket arra, amit rosszul csinálnak.

Igen, ez valóban jellemző a főemlősök bizonyos rétegére. Remélem, te nem tartozol közéjük.
vfo 2015.02.25 18:26:12
@Rónarider: "Amúgy milyen nő az és mit terjeszthet aki a 2-5 dináros viteldíj helyett inkább ungabungázik egy gondolom jó illatú, ápolt, hamvas taxisofőrrel?"

Tudod, egy időben nagyon jó barátom volt (tényleg barát!) egy igazi luxusprosti. Végzett valami pesti főiskolát is, de nem ez a lényeg, hanem hogy a főleg külföldi klienseitől megtanult folyékonyan németül és angolul, szert tett egy meglehetősen széleskörű irodalmi műveltségre, s mondanom sem kell, hogy az emberi lélektanban igencsak jártas volt. Élvezet volt a társaságában lenni. Sok mai - hm - celebnőt személyesen ismer, s nem volt róluk túl jó véleménnyel, ám ezt is olyan finoman tudta közölni, mintha legalábbis arisztokrata lenne.

Úgyhogy ne add föl a reményt, kicsiny honunkban vannak okos és magyarul szépen tudó emberek, még a legősibb szakma művelői között is :-)
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
vfo 2015.02.25 16:29:29
A szürke egy árnyalata az agyagos sáré. A dzsuváé, ami megfog és nem ereszt. Akkor sem, ha történetesen egy 21 tonnás, lánctalpas exkavátor vagy. Ez a tény - kombinálva azzal, hogy a legjobb filmek már régen nem Hollywoodban, hanem Észak-Európában készülnek - eredményezte ezt…..
vfo 2015.02.18 13:48:44
@ommm: Erről van videó?
Barna hajú lányok Sapphira 2015.01.16 06:57:53
..
vfo 2015.01.16 18:05:58
Barna hajú lányok Sybil A. 2015.01.06 06:44:02
..
vfo 2015.01.07 11:02:31
Barna hajú lányok Vynessa Orchid 2014.12.10 06:47:05
..
vfo 2014.12.11 03:23:28
..
vfo 2014.12.08 15:37:37
Nem árulunk el titkot azzal, ha kijelentjük, hogy az internet tele van mindenféle kétes eredetű termékkel, amelyek jó része ellenőrizetlen forrásból származik, silány minőségű, semmilyen garanciális hátteret nem ad, sőt, sok esetben átverésre építve, a fogyasztót…..
Az USA-ban kiválasztott mai ukrajnai vezetés legitimálásának utolsó mozzanata a vasárnapi parlamenti szavazás. Eközben a hadsereg támadási parancsra vár. A délkelet-ukrajnai tűzszünet kihirdetése óta minden nap dörögtek a fegyverek Donyeck, Luganszk és olykor Mariupol…..
vfo 2014.10.25 13:33:14
@petraeus: Nem tiltakoznának, mert a kollektív tudatban ma is túlságosan erős a trauma, amit Trianon okozott. Nem beszélve a természeti kincsekről és a területgyarapodás okozta súlynövekedésről.
vfo 2014.10.25 13:38:06
@vfo: Amikor 1939-ben Kárpátalja, 40-ben Észak-Erdély visszatért, óriási gazdasági tehertétel volt az akkor a mainál szegényebb országnak, mégis megoldották az új közigazgatás, közoktatás, szociális háló,stb kialakítását az újra soknemzetiségű Magyarországon.
Németországban 1990. után hasonlóképpen meg tudták oldani a keleti országrész fölzárkóztatását és a nemzeti eufória messze nagyobb volt, mint a gazdasági nehézségek.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az érzelmi hatást, amiről tudjuk, hogy teljes nemzeteket képes mozgósítani.
vfo 2014.10.25 23:45:30
@petraeus: Rosszul látod. Magyarországon senki nem tiltakozna, ha területeket csatolnának vissza, az, hogy most pl. lerománozzák a székelyeket, nem jelent semmit. Magyarország évszázadokig soknemzetiségű állam volt.
  A Jeruzsálem-vita (Íratott általam az Úr 2 ezredik esztendejében, tizennégy évvel ezelőtt)   Körvonalazódni látszott már a béke az utóbbi hetekben kiújult izraeli-palesztin háborúság előtt. Az egyetlen vitás pont, amiben egyik fél sem engedett, Jeruzsálem megosztásának…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Vendégposzt rovatunkban régóta hűséges és szorgalmasan kommentelő olvasónk, Minorkavidor kért és kapott lehetőséget szerzőkénti bemutatkozásra, alább olvashatjátok élvezetes írását. Ráadásul Mohács évfordulójához közeledve a szomorú következményekre is emlékeztet…..