Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BDK

1886 bejegyzést írt és 2112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi cikkben bemutatunk egy új társat a konyhában, a thermomixer felhasználási lehetőségei ugyanis olyan szélesek, hogy te is akarsz majd egyet otthonra! Nagyjainkban már minél gyorsabb és szélesebb körben felhasználható egy gép annál jobban szeretjük, legfőképp a főzés esetében ahol a…..
A grillezett húsok, zöldségek és kolbász illata lenyűgöz minden ínyencet . Még nincs kerti grillje? Itt az ideje, hogy ezen változtassunk. Tanácsot adunk, hogyan válassza ki a legmegfelelőbb grillt a kertjébe...
ÁLLÁSHIRDETÉS Zsaluzó ácsokat keresünk Magyarországra. Minden eszközt, felszerelést, valamint szállást biztosítunk. Hosszú távú, állandó munkavégzés, korrekt elszámolás. Mob.: +36 70 631 4690 Email: trendvital.office@gmail.com..
Szívesen vásárolnál néhány új ékszert 2021 őszén? Szerencsére a nyakláncok és fülbevalók ára is kedvezőbb ilyenkor. Mutatjuk, hogyan alakul a divat! Az ősz mindig nagy teret enged a feltűnő és vidám kiegészítőknek. A nyár múlását ugyanis szívesen ellensúlyozzuk ragyogó és tetszetős ékszerekkel.…..
Tudta, hogy életünk nagy részében vagy fekszünk, vagy ülünk? Ha nem hiszi, térképezze fel magának azt az időt, amikor valójában nem áll vagy jár, hanem egy széken vagy más ülőalkalmatosságon kényelmesen ülve tölt el. Éppen emiatt kényelmünk egyértelműen összefügg azzal a ténnyel, hogy nagyon…..
Ha az utóbbi év egyáltalán valami pozitívumot mutat az európai piacon működő vállalatok számára, akkor ez a pozitívum valószínűleg az otthonról dolgozó alkalmazottak hatékonysága volt. Ugyanakkor - legalábbis a magyar munkaadók mindig is eléggé szkeptikusak voltak a távmunkával kapcsolatban, és az…..
békemenet 2021 budapest | tanult tehetetlenség | infrapanel fűtés | honlap szerviz Naposcsibéktől határon túli szavazókig Arról esett szó író-műfordító kolléga posztjában, érdemes-e felvenni a telefont, ha a hívó ismeretlen. Leírtam módszeremet: amennyiben nem előre felvett szöveg szólal meg,…..
csillagászat - zene: koncert a marson 1970 - lexikális tudás - előválasztás 2021 - infrapanel fűtés Legyen mostantól ez a 16 éves blogom újabb Facebook-bejegyzéseim újraközlő felülete. Lehet, hogy javítok a szövegen, vagy kis kiegészítések is kerülnek bele, de a lényegük megegyezik az…..
Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy mikét érhető el és milyen kerti gépekkel az otthoni oázis, ha egy rendezett, nyugodt kis területre vágyunk otthonunkban. Akik családi házban élnek és rendelkeznek mellé kerttel is, azok számára alighanem a kert maga egy kikapcsolódást nyújtó terület. Ahhoz…..
Ajánló Blog Mi az Edinburgh gin? 2021.09.09 19:58:06
Az alábbiakban  többek között arra a kérdésre is keressük a választ, hogy mi az Edinburgh gin és milyen italok közül választhatunk az ilyen italok kínálatában. A ginek kínálata ma már igen szélesnek mondható, amik között természetesen számos minőségi gyártó neves termékét is megtalálhatjuk. Ezek…..
Milyen problémát okozhat a koszos fekhely? Cikkünkből megismerheted a higiéniai alapelveket, s a női- férfi- vagy gyermek ágynemű vásárlás szempontjait. Míg ruháinkat rendszerint egy napi viselés után kimossuk, az ágyneműt ennél ritkábban. Ez természetes, hiszen más típusú igénybevételnek van…..
Az alábbiakban az év slágeritalával, az organikus ginnel is részletesebben foglalkozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek. Az egészségesebb, tudatosabb étel- és italfogyasztás iránti igény, ma már nem csak a hétköznapi fogyasztási termékek terén észrevehető,…..
Az alábbiakban bemutatunk egy ideális autómentési lehetőséget Pécs és környékén, amivel gyorsan és biztosan kijuthatunk a legproblémásabb helyzetekből is. Pécsen és környékén a változatos terepviszonyok, a folyton változó forgalom próbára teheti nem csak a sofőröket, hanem a járműveket is. Sajnos…..
Gyakran ismételt kérdések a kék fényszűrős szemüvegekről, hogy vajon kinek érdemes beszerezni egyet, illetve mire is jók egyáltalán? Most kiderül! Szemüvegre mindenkinek szüksége van. Legyen az dioptriás, nap ellen védő darab, esetleg kék fényszűrős változat, valószínűleg neked is van otthon…..
Az alábbiakban többek között azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva és melyik típus mire használható leginkább. Az állványok számos téren segítségünkre lehetnek, így nem csak a nagy építkezéseken találkozhatunk velük, hanem az otthonok környékén is…..
Az ovis derékalj forgalmazásával is foglalkozó webáruházakban szinte bármit beszerezhetünk, amely egy jól felszerelt gyerekszoba esetén szükséges. A gyerekszoba megtervezése nem kis munka, hiszen számos apróságra kell odafigyelni. Fontos, hogy a helyiség jól kihasználható legyen, illetve ne…..
- oxidáció - ivóvíztisztítás - vízfertőtlenítő szer, termék, technológia - A víztisztítás kémiája LUCIFER: Te jól választád kedvenc tárgyadúl / A kémiát. - Madách Imre: Az ember tragédiája Tizenkettedik szín A víz – a levegővel és a talajjal együtt – életközeg.  Bár Földünk több mint kétharmadát…..
kis nüansz - budapest by night - üzlet - vízkezelés - vállalkozás - befektető - whisky Ezt a régibbi írásomat emlegette minap egy ismerősöm, kérte, küldjem el. Alkalmatlan régi weboldalamon találtam rá. Kissé felújított formában teszem újra közzé, elipszilonok nélkül. Csak egy aprócska nüansz Az…..
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, milyen kesztyűk között válogathatunk, ha meg szeretnénk óvni kezünk épségét bármilyen munkakörülmények között. A munkavédelem terén nem egyszerű megtalálni az ideális védelmet nyújtó ruházati termékeket, hiszen számos munkakörben számos veszélyforrás fenyegethet…..
Szívesen beszereznél néhány új fülbevalót? Ha bizonytalan vagy, milyen típust válassz stílusodhoz és megjelenésedhez, írásunk Neked szól! Nőként ékszerboltban válogatni csodálatos érzés. Ott állunk, körülöttünk a csillogó, színes, szolid és feltűnő fülbevalók széles kínálata, és egyszerűen…..
Bárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne velünk ez a kellemetlen helyzet, akkor a megoldást megkönnyítendő összegyűjtöttünk 9 dolgot, amit…..
Az ovis ágynemű választását megnehezíti, hogy sok téves információ kering a nagyvilágban. A gyermek szempontjából nagyon fontos, hogy az ágynemű megfelelő anyagból legyen. Mármint legyen puha, ölelgetni való, ugyanakkor kényelmes legyen rajta feküdni. és legyenek rajta kutyusok, hercegnők és…..
« Előzmény Okt. 4. Csütörtök. Ezen a napon korán elhagytuk hévízi főhadiszállásunkat (a képen Éva látható a szállodai folyosó legvégén).Dunaújvárosba voltunk menendő, és előtte a délután néhány óráját Pusztaszabolcson akartuk tölteni, Keisz Gellértéknél. Jó barátunk már a programunk szervezése…..
BDK 2007.10.10 18:58:05
BDK 2007.10.10 20:01:42
Kedves András,
örülök, hogy reagáltál, köszönöm.
Azt gondolom, régen rossz, ha "az internet" megismerése a Könyvesblog révén, által, okán történik. Hogy úgy mondjam, az internet mint technológia lehetőség semmiképpen nem vethető össze sem a blogszférával, sem - és pláne - egy sajátos blogfejleménnyel. Ha az internetről akartatok ismeretterjesztést folytatni, akkor olyan beszélőket kellett volna meghívni, illetve a témát is így kitűzni. Azonban a medertelenségnél is rosszabb, ha ameder az, hogy "az internet" az, amit Valuskáék csinálnak. (Most nem arról van szó, hogy az utóbbi jó-e vagy rossz.) Az internet ma mind az új kutatásoknak, mind a felhalmozott ismereteknek a legnagyobb tárháza, az információszerzésnek és nyújtásnak a leghatékonyabb eszköze, a kollektív tudás birodalma, a tartalommegosztás attribútuma - sokkal több és alaposabb figyelmet érdemel olyas "ismeretterjesztés"-nél, mint a kerekasztal volt. Én ismerethomályosításnak is szívesen mondanám. Aki eddig nem tudta, mi az internet, az eztán rosszul fogja tudni, aki meg tudta, az bosszankodott ezen az egész beszélgetésen.

Nem voltál jó moderátor, az látszott, mintha neked sem lenne igazi elképzelésed sem a beszélgetésről, sem annak témájáról. Fel kellett volna hozzáértőbbet kérni, vagy neked jobban felkészülni. Kidolgozni valami koncepciót, netán egyeztetni előre a részvevőkkel. Ez így számomra eléggé elkeserítő volt.

Mondom ezt olyenként, aki pedig itthon már sokmindent megtapasztaltam a korábbi években. Nem is járok itthon semmilyen rendezvényre vagy 5 éve. De ha elmegyek a székes fővárosba, akkor ennél azért sokkal-sokkal többet várok.

Bemutatkozás: hát bizony azt gondolom, úgy lett volna illő, hogy te is megismerkedsz előtte mindenkivel, és kölcsönösen be is mutatsz minket egymásnak. Így az türtént, hogy aki mellettem ült, annak bemitatkoztam, de aki eggyel arrább ült, azzal most sem vagyok ismeretségben...

Van egy más természetű aggályom is a szervezést illetően, de az nem tartozik a nagy nyilvánosságra.

Kösz a figyelmet.
BDK 2020.08.29 17:51:25
Habsburg Ottó Hévízen kúrázott
NOL • Népszabadság online • 2007. október 13.
Kéthetes kúrán vett részt a hévízi gyógyfürdőben Habsburg Ottó, aki büszke arra, hogy 95 éves kora ellenére eddig nem volt szüksége hasonló gyógykúrára - erről maga a politikus beszélt szombaton újságíróknak.

A jövő hónapban 95. születésnapját ünneplő, ma is igen aktív és jó humorú politikus elmondta, hogy ilyen hosszú időt egy helyen - mint most Hévízen - csak nagyon ritkán tölt el, eddig kitűnő egészségi állapota mostanáig nem is tette szükségessé, hogy gyógykúrán vegyen részt; ezt a politikus szombaton, elutazása előtt tartott sajtóreggelin mondta, ahol részt vett fia, Habsburg György, valamint a település polgármestere, és ott voltak a kórház vezetői is.

A jövő hónapban 95. születésnapját ünneplő politikus a fürdőváros és a környékének adottságait és fejlesztéseit méltatva úgy vélekedett, a közeli Sármellék repülőtere akár szorosabb ausztriai és szlovákiai légi kapcsolatok kiépítésére is alkalmas volna.

Az Európai Parlament egykori képviselőjeként felidézte: számos előnye volt annak, hogy a hetvenes-nyolcvanas években ő volt az egyedüli, magyarul beszélő tagja a strasbourgi parlamentnek. Az Európai Néppárt képviselőjeként vett részt a munkában, de pártokon felüli szerepe volt azzal, hogy minden magyar ügyet rábíztak.

Habsburg Ottó és fia a közelgő születésnap kapcsán rövid számvetést is készített. Eszerint 60 magyar település, köztük a mostani beszélgetésnek helyt adó Hévíz díszpolgára is a politikus.

Mint Habsburg Ottó mondta, gyermekei és unokái a világ számos pontján élnek - így Magyarországon is - Spanyolországtól Svédországon át egészen Örményországig. A szűken vett családhoz 38-an tartoznak, de szélesebb körben a dinasztiának ma 320 tagja viseli a Habsburg nevet.

Habsburg Ottó arról is beszélt, hogy a hévízi kúra után szombaton Németországba utazik, a jövő héten pedig már a svájci Zugban tartja az Örményországban művészeteket tanító Gabriella lánya első német nyelvű könyvének bemutatóját.

MTI-Panoráma
Kültéri terasz - beltéri manzárd: építés, fűtés  Manzárdtető építésekor célszerű a tetőtérbe infrafűtés tervezése. A sötétsugárző infrapanelek nem tűzveszélyesek, ez a fa ácsolat és lambériás manzárdszoba biztonsága érdekében fontos. Az elektromos infra fűtés akkor a leggazdaságosabb, ha a…..
Az angol mint világnyelv ténylegesen mindenhol használható, mindenhol megértethetjük magunkat, azonban nem csak nyaralások alkalmával, hanem a munkánkban is roppant hasznos tud lenni. Amennyiben egy nagy nemzetközi vállalatnál szeretnénk elhelyezkedni, akkor gyakorlatilag nélkülözhetetlen az angol…..