Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BDK

1904 bejegyzést írt és 2111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elektromágneses hullámok, sugarak fajtái frekvencia, hullámhossz, felhasználás Hol találkozunk a mindennapi életben elektromágneses sugárzással? Nem is gondolnánk, hogy az elektromágneses sugárzás (EMH) milyen sok formában jelen van a mindennapi életünkben. Itt van néhány példa, ahol…..
Te is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más megoldás is! Újra hasznosítjuk, nevezetesen zsemlemorzsát készítünk belőle. Nagyon egyszerű, nem…..
A parajdi só, azaz a parajdi sóbánya sója, a világ egyik legrégebben ismert sóbányájából származik, amely Romániában, a Parajd község közelében található. Ez a só nem csak azért különleges, mert természetes módon képződött és gazdag ásványi anyagokban, hanem mert a kitermelés után sem szennyeződik…..
A máj, mint fontos méregtelenítő szervünk nagyon fontos, hogy jól működhessen. TUDTA? A keserű anyagok hozzájárulnak az epehólyag és a máj működéséhez is. Ezért segíthetnek a következők: envídia saláta gyermekláncfű levele ezerjófű tea fehér pemetefű tea Ha nem fertőzéses májgyulladásunk…..
Az inak az izmok kötőszövetből álló fehér végződései. Szerepük abban áll, hogy összekötik az izmokat a csontokkal és az izmok mozgását továbbítják a csontok felé. Különböző fajtáit különböztetjük meg az ínsérüléseknek Rándulások és húzódások Az erőteljes húzódás akár részleges ínszakadást…..
Hangpróba a régi november 7-ék előtt a november 7-i felvonulás kellő előkészületeket igényelt akkoriban Ungváron. ezek közé tartozott a dísztribün megépítése és a Lenin-tér behangosítása. utóbbi ellenőrzése megfelelő protokoll szerint előző nap történt. ahol másnap a fontos elvtársak sorakoztak,…..
Alternatív szinopszis BDK Minden esküvésem c. regényéhez A szemantikus átjáratok sötét alagútjában gyilkos rejtőzködik. Cédulát tart a kezében. "Ágáról szakad a következő olvasott nyom." Tétova férfi tart felé a síneken egyensúlyozva. Papírfecnit sodor elé a léghuzat. Lehajlik érte. "A következő…..
Amikor Koczka Andrást, a kárpátaljai festőiskola nagy öregjét egy ízben műtermében meglátogatták a fiatalabb kollégák és képzőművész-növendékek, feltűnt nekik egy frissen befejezettnek látszó festmény. Azt a hegyvidéki ruszin falut ábrázolta, amejet a kollégák számtalanszor megfestettek, és szinte…..
Balla D. Károj több mint 1500 bejegyzése a bdk.blog.hu alatt Ezentúl főleg archívumként működik ez a webhej - a cikk végén: kitérő a mesterséges intelligencia szövegalkotó képességére. Ezt a blogot 2005-ben indítottam, amikor a blog.hu-n még korlátozottak voltak a lehetőségek, de megkeresésemre…..
Mi az aktív szén voltaképp? Ha a fogalomra rákeresünk, megtudjuk, az aktív szenet a szénalapú vegyületek, például a kókuszdióhéj vagy a tőzeg (növényi anyag) szabályozott lebontásával a hozzák létre. Az aktív szén előállításához ezeket a természetes forrásokat magas hőmérsékletű gázokkal…..
Nehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az emésztőrendszer működése Már azelőtt elkezd működésbe lendülni, mielőtt a szájunkhoz érne az első…..
Ajánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD 144Hz, Intel Core i5-11400H, NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU 6GB GDDR6, 16GB Memory, 512GB SSD, Win11…..
Nincs olyan élelmiszer, amely pótolhatatlan és létfontosságú a táplálkozásban. A szervezetünk egészséges működéséhez szükséges összes tápanyagot többféle forrásból is be tudjuk szerezni. Ha kiemeljük például a C-vitamint, akkor arról is elmondható, hogy hozzájuthatunk akár a káposztából, akár a…..
- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő meseregény (Új Mandátum Kiadó). Az egyes fejezetek korábban az Irka gyermeklapban láttak napvilágot.…..
Az infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai szakismeretre is szükség van. Többrétegű szigetelés alkalmazásával egyrészt vízhatlanná kell tenni a…..
Ipari mobil hűtő használata - léghűtő berendezések Az mobil ipari klíma nagy helyiségek hűtésére tervezett gép. Ott használják, ahol nem célszerű helyhez kötött klímaberendezést beépíteni, vagy olyan helyiségekben, ahol az egyes munkahelyek külön helyi hűtést igényelnek.  A mobil ipari…..
Kávézók és éttermek fűtése infra sötétsugárzókkal - termék ajánló: bel és kültéri infrapanel - árajánlat webshop tanácsadótól: infrafűtés - Villanyszámla. Bármely helyiség téli fűtési rendszerének kiválasztásakor szinte mindig a gazdasági paraméterek állnak az első helyen. A felszerelés költsége,…..
ahogy korábban már jeleztem, ebben a blogban facebook-bejegyzéseimből, kommentjeimből válogatok bosszankodás webes fejlesztések okán a legtöbbször csúnyán (de hangtalanul) káromkodom, amikor különféle felületeken "fejlesztésekkel" kedveskednek nekem. megszokunk egy alkalmazást,…..
Virágok a télikertben: orchidea, liliom, rózsa Egy megfelelő télikertben termeszthetünk rózsát, liliomot vagy akár orchideát is, ha megfelelő körülményeket biztosítunk számukra. A rózsa napfényes, szellős és hűvös helyet igényel, a túl meleg és száraz levegőt nem szereti. A téli hőmérséklet 5-10 °C…..
A grillezett húsok, zöldségek és kolbász illata lenyűgöz minden ínyencet . Még nincs kerti grillje? Itt az ideje, hogy ezen változtassunk. Tanácsot adunk, hogyan válassza ki a legmegfelelőbb grillt a kertjébe...
Szívesen vásárolnál néhány új ékszert 2021 őszén? Szerencsére a nyakláncok és fülbevalók ára is kedvezőbb ilyenkor. Mutatjuk, hogyan alakul a divat! Az ősz mindig nagy teret enged a feltűnő és vidám kiegészítőknek. A nyár múlását ugyanis szívesen ellensúlyozzuk ragyogó és tetszetős ékszerekkel.…..
Tudta, hogy életünk nagy részében vagy fekszünk, vagy ülünk? Ha nem hiszi, térképezze fel magának azt az időt, amikor valójában nem áll vagy jár, hanem egy széken vagy más ülőalkalmatosságon kényelmesen ülve tölt el. Éppen emiatt kényelmünk egyértelműen összefügg azzal a ténnyel, hogy nagyon…..
Ha az utóbbi év egyáltalán valami pozitívumot mutat az európai piacon működő vállalatok számára, akkor ez a pozitívum valószínűleg az otthonról dolgozó alkalmazottak hatékonysága volt. Ugyanakkor - legalábbis a magyar munkaadók mindig is eléggé szkeptikusak voltak a távmunkával kapcsolatban, és az…..
békemenet 2021 budapest | tanult tehetetlenség | infrapanel fűtés | honlap szerviz Naposcsibéktől határon túli szavazókig Arról esett szó író-műfordító kolléga posztjában, érdemes-e felvenni a telefont, ha a hívó ismeretlen. Leírtam módszeremet: amennyiben nem előre felvett szöveg szólal meg,…..
csillagászat - zene: koncert a marson 1970 - lexikális tudás - előválasztás 2021 - infrapanel fűtés Legyen mostantól ez a 16 éves blogom újabb Facebook-bejegyzéseim újraközlő felülete. Lehet, hogy javítok a szövegen, vagy kis kiegészítések is kerülnek bele, de a lényegük megegyezik az…..