Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tilinko

9 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Mikor legyen mikor? 2011.10.10 10:44:49
Tilinko 2011.10.10 21:21:02
@kangep: marha okosnak érzed magad remélem... Sikerült az egyik értelmes hozzászólást észnélkül agyon fikáznod.
- Igen hozzáállíthatom a bioritmusomat az anya/partner céghez, és akkor pont ugyanúgy elvesztem azt az egy órát. Másrészt nem szívesen dolgoznék este 7 helyett 8-ig, nálam kevésbé rugalmas emberek meg mégkevésbé, így az ország is kevésbé lenne vonzó, mint mondjuk Szlovákia egy nyugati befektetőnek.
- EST-hez kéest +6 órában vagyunk, így yvan kb 3-4 órányi időablak, amiből egyet elveszteni elég gáz, és az még csak a Keleti part.
- Tökéletes közvetítők vagyunk az USA és India, Kína etc közt, nem kéne egy ilyen versenyhátrányt beszereznünk a többi olcsó közép európai országhoz képest.
- Persze más országokhoz közelebb kerülnénk időben. Jöhetnének a tadzsik multik befektetni ide könnyebben...
- Tudom nem mindenki van kapcsolatban munkaügyben a nyugattal, de aki igen, azok pont azért alszanak át 2-3 napos órát, mert nem járnak korán dolgozni, mivel úgyis benn lesznek estig, rajtuk pont nem segítene ez a dolog, ráadásul rengetegen vannak, akik korán járnak dolgozni, épp a nem irodai munkákba, ők meg pont jókor kelnek.
- Az ötlet nem hülyeség, nem először hallok én sem róla, és biológiailag, lelkileg jót tenne plusz egy napsütéses óra, de ezt nem ilyen egyszerű megoldani, a számításból pedig hiányzik jópár változó... Évi 7 mrd meg egy vicc..
- Az okos emberek meg nem feltétlen jó előadók, és amennyit ennek az oktatására pl a Műegyetemen fordítanak, nem is csodálkozhatunk...
Antibringa blog Biciklis futár 2009.05.31 13:17:00
Örömmel konstatáltam, hogy a HP biciklisfutároknak kötelező biztosításuk van arra az esetre ha a sorok között cikázva meghúznának egy kocsit. "Gyere bringás futárnak!Napi 8 órás munkaidőre biciklisfutárokat keresünk az alábbi feltételekkel, és juttatásokkal:Ami a…..
Vastagbőr Gaskó és az árulók 2009.05.07 12:11:00
Holnap ugye újra MÁV sztrájk. Idén először. De nem nagyon akarnak Gaskó, a Liga és a VDSZSZ mellé csatlakozni a társ-szakszervezetek, aminek Gaskó nem nagyon örül. Ilyet talált mondani: "A történelem nem fog elfeledkezni az árulásról, ha a buszvezetők elviszik a…..
Tilinko 2009.05.07 12:51:19
Kéne egy ellen tüntetés, felvonulni transzparensekkel, hogy addig nem utazunk vonattal, amíg ki nem rugják az összes feleslegesen alkalmazott MÁV dolgozót, és be nem zárják a nem használt vonalakt. Az így megtakarított költségekkel kevesebb állami támogatást kéne a MÁV-nak adni, ami pont elég lenne a kirugott MÁV dolgozók segélyére ;)
Persze dolgozó embernek ilyen dolgokra nincs ideje...

Gyűlölöm ezt az országot (na jó, csak a vezetését, meg a benne élő emberek 95%-át), mindenki munkájának van egy értéke, és ez pontosan az a legkisebb összeg, amennyiért valaki még hajlandó azt elvégezni (ugyanabban a minőségben), ha ez megfelel a dolgozónak, akkor rendben, ha nem, akkor el lehet takarodni, lesz helyette más, aki megcsinálja.

És itt össze is ért a kör, menjenek ellen tüntetni a szerencsétlen kirugott emberek a MÁV dolgozók ellen, hogy ők bizony szívesen elvégzik helyettük azt a munkát, annyi pénzért is, el lehet húzni, ha annyira nem tetszik, próbálkozzanak a versenyszférában, és meglátják, hogy ott nem elég ha egész nap a seggüket vakarják. Egy nap után visszasírnák a kis nyugis vasutas melót...

Én egyszerűen csak úgy szeretnék sztrájkolni, hogy nem fizetném be a fizum felét adóként, mert nem tetszik ahogy állam bácsi gazdálkodik belőle :(

Ja, és mielőtt az a vád érne, hogy én meg meresztem a seggem, meg kommentelek az irodában munkaidőben, ma szabin vagyok.
Csak egy érdekes olvasói levél: "Sziasztok! Ha azt gondoljátok, hogy milyen fincsi és egészséges a meleg friss kenyér vagy a süti, akkor íme, az alkotóelemek: Szilveszteri lúdláb torta: Összetevők: krém[cukor,zsírkeverék(növényi olajok és zsírok,hidrogénezett olaj és…..
Tilinko 2008.11.18 14:30:32
rolika meg a többi pék: vizet honnét tesztek bele, mert szerintem egy csepp tiszta víz nincs már ebben az országban (Földön). Plusz levegőt se vettetek remélem az elmúlt harminc évben, mert az sem tesz jót...
De legalább valaki szénné keresi magát a bio kajákon meg a házi malmokon...

Lehet visszamenni falura, önellátó gazdálkodást folytatni, de nem olyan gyönyör szerintem az se...
Nem véletlen, hogy kb 30 év volt pár száz éve a várható élettartam. Ez van a kurva sok dologgal, amikkel könnyebbé, hosszabbá tettük az életünket termeltünk egy valag mellékterméket, amik viszont behoztak ilyen kockázati tényezőket. Ez van...

"A múlt században miért volt ismeretlen a rák?"
Egyrészt nem volt ;)
en.wikipedia.org/wiki/Cancer - History
Másrészt, hogy miért haltak meg kevesebben benne, egyrészt nem tudhatjuk, hogy kevesebben haltak-e meg benne, mert eleinte fel sem ismerték, ráadásul a boncolás sem volt bevett gyakorlat, meghalt meghalt...
Harmadrészt az emberek meg sem élték azt a kort, amikor a rák valószínűsége rohamosan növekszik:
en.wikipedia.org/wiki/Image:Cancer_rate.gif
Tessék meghalni rendesen 30 éves korban, mint a XIX században, és majd és majd nem lesz ennyi rákos...
mek.oszk.hu/02100/02185/html/img/2_5_18g.jpg

Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy mi a kurva annyukért nem gyógyítanak meg minket, és attól félek a valódi válasz nem az, hogy nem tudnak, hanem az , hogy nem éri meg... Mert ha meggyógyítanak X pénzért, abból kevesebb a hasznuk, mintha 5 évig szedetik veled a gyógyszert évente X/2 pénzér. Ez persze minden betegségre igaz, hogy van az, hogy Magic Johnson már vagy 15 éve képtelen meghalni AIDS-ben, Lance Armstrong rákban vagy Michael J Fox, meg Mohamed Ali Parkinsonban? Attól tartok azért, mert van gyógymód, vagy legalább módszer szintentartásra, csak nem kevésbe kerül, meg kussolni kell róla szépen, mert a végén még mindenkit meg kéne gyógyítani, és akkor hova lenne a biznisz???
Mégsem lesz kerékpárút a Margit híd mindkét oldalán, a kerékpáros civilszervezetekkel kidolgozott, és elfogadott terveket ugyanis egyoldalúan felmondta a főváros. Ez ráadásul véletlenül derült ki a Kerékpáros Klub számára. Így a jelenlegi tervek szerint a híd felújítása…..
10th & Wolf (Véres utcák)     Nemtom, honnét szedtem össze ennyi maffiás filmet, lényeg, hogy várható volt, miután az Eastern Promises és a Running Scared baromira tetszett, hogy előbb utóbb belefutok egy közepes (esetleg szar) ilyen témáju moziba. Hát…..
Collaterral - A halál záloga (Collateral)     Azt hiszem az eddigi legjobb Tom Cruise film, amit láttam. Semmi hadonászás, semmi majomkodás, csak a profizmus :)  A film egy taxisról szól, aki, munkahelyi ártalom, belecsöppen egy sztahanovista bérgyilkos éjszakai…..
Running Scared (Halálos hajsza)     Érdekesen kezdődött a dolog, az első benyomásom az volt, mintha valami közepesen igényes koppintást akartak volna csinálni, valamelyik menő gengszter filmből. Aztán ahogy egyre haladt előre a történet, a kezdeti kiszámítható…..
Történt pedig, hogy a hétvégén a boltban szupermarketben megláttam a Szentkirályi cég (megérdemlik, hogy idekerüljön a nevük) citromos-mentás ásványvizét. Ugyan kissé furcsának találtam ezt a kombinációt, de úgy voltam vele, hogy a citromos ásványvíz az jó, a mentás csoki…..
The Road to Guantanamo (Guantanamo)    Hát bevallom nem sok jóra számítottam, mikor neki ültem, ami miatt erre a filmre esett a választásom, hogy rövid, én meg már álmos voltam, gondoltam másfél óra alatt talán nem alszom el. Rosszul gondoltam...     Na,…..
Juno     Nihil. Semmi. Nulla. Ez történik a filmben. Az egészet össze lehetne tömöríteni 1 percbe, és semmit sem csökkenne az értéke. Persze Oscart ez is kapott. Nem is értem kiknek készült egyáltalán. Egyetlen szituációban érzem hasznosnak rászánni a két órát:…..
Tilinko 2008.04.03 22:40:05
Attyaúristen! Ezt a filmet többször megnézni?! Na de gyorsan tisztázzunk valamit Real abszolút nem azért vagyunk itt, hogy megpróbáljuk meggyőzni egymást arról, hogy mi a jó film, ez lehetetlen lenne. A te példád is remekül mutatja, hogy más-más emberek teljesen más értékeket keresnek egy filmben (meg úgy egyáltalán mindenben). A mi problémánk, az volt, ami miatt a blog indult, hogy egyre jobban tolódnak el a dolgok abba az irányba, amit mondjuk így te képviselsz, és miután olvastaunk egy kritikát, vagy egy értékelést egy ilyen értékrendű embertől, becsapva éreztük magunkat miután megnéztük a filmet. Mint látod a No Country for Old Men-es, és ezt a bejegyzést két külön ember írta, mégis hasonlók az elképzeléseink, ez is mutatja, hogy lehetünk egymás segítségére a filválasztásban. Ha valaki egyetért a postoknak azon részével, amely filmeket ő is látta, érzi, hogy azonos az értékrendje a szerzőkével, így nyugodt szívvel nézhet meg egy olyan filmet, melyet nem látott, de jó értékelést kapott.

Ennyire egyszerű az egész.

A filmről: Egy 30 éves nő megírta, egy 20 éves csaj eljátszotta, hogy mit tenne egy 16 éves lány, ha felcsinálnák, és sikerült annyira valószerűtlen, a valós világtól elrugaszkodott dolgot összehozni, mint a csuda, ami még nem is lenne baj, ha nem lenne dög unalom az egész. (A zene is inkább érdekes, mint jó, de a vége fele már nagyon idegesítő.)

Az ilyen filmek (A Little Miss Sunshine detto ilyen), azért basznak fel, mert nem csinálnak ,mást, mint bemutatnak egy élethelyzetet, "érdekes" karaktereket, minimális történetbe ágyazva. Én nem nézek sok filmet, sajnos nincs sok szabadidőm, így egy filmtől azt várom el, hogy pörgős fordulatos, érdekes, vicces (meglepő és mulatságos ;)) legyen, vagyis bármi, csak ne egy langyos kád víz... És én sajnos nem tudok arra élvezni, hogy milyen jól alakította valaki ezt meg azt a karaktert, ha maga a karakter érdektelen számomra.
Vacancy (Elhagyott szoba)     Tilinkó, előre szólok, elvágják a végét. Az aktus megtörténik, de nincs katarzis. Viszont ennél a filmnél ez nem feltétlenül hátrány.     Kiváncsi voltam mit hozott össze Antal Nimród. A körülmények nem voltak…..
Eastern Promises (Gyilkos ígéretek)     A történet angliában játszódik, és az ottani orosz maffia életét követi nyomon, illetve Annáét a szülésznőét, aki akaratlanul keresztezi az útjukat.     Kismillió maffiáról szóló filmet forgattak már a…..
Feast (A dög)     Tipikusan, az a film, amitől az ember nem vár sokat, csak leül a képernyő elé, hogy zsibbassza kicsit az agyát, és reménykedik, hogy nem lesz túlságosan szar. Azért jók a kilátásai a filmnek, mert olyan keveset várunk tőle, hogy szinte csak pozitív…..
No Country for Old Men (Nem vénnek való vidék)     Kezdjük fordítva, mint ahogy a számítógépes játékok, mégpedig rögtön a főellenséggel. Igen jól olvassa, aki olvassa, ez a film egy rakás SZAR, nem érdekel ki mit mond, nem érdekel a négy "oszkárja", ez…..
    Hát akkor kezdjünk is neki a dolognak. Hogy miért is jött létre az oldal? Első sorban azért mert a 'szom kivan, hogy szarásig vagyunk rosszabbnál-rosszabb filmekkel (Ismeritek a gyerekek egyetek baracot, annyi van mint a szar, olyan mint a fos... történetet? Na kicsit…..