Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tangooo

3 bejegyzést írt és 720 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Csókay András megosztó személyiség. Vagy rajonganak érte az emberek, vagy pedig a víz is kiveri őket tőle. Miért? Mert amikor megszólalásra kap lehetőséget, akkor mindig előkerül a személyes hite, Isten és Jézus. Akár díszpolgári címről van szó, akár a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról, akár…..
Tanárgyilkosság Franciaországban, könyvdarálás Magyarországon. Mi köze ennek a két eseménynek egymáshoz? Ami összekapcsolja őket, az a szólásszabadság kérdése, de mielőtt rátérnék, pontosan hogyan, fontos megvizsgálnunk, mi is a szólásszabadság és miért övezi mind a mai napig vita. A…..
bircahang Pálinkás 2020.10.19 06:06:00
Ismét megjelent egy igazikonzervatív, aki nem bírja tovább, így pártot alapít. Mert felháborító miket tesz ez a pocakos cigány Zorbán! Szóval meg kell védeni igazi jobboldaliként az európai értékeket, a liberális demokráciát, a konzervatívizmust, a kereszténységet. Sajnos persze - ez nagyon…..
bircahang A kényszeres aláírók 2020.10.18 06:06:00
A magyar ballib agytröszt kedves tevékenysége, hogy nyílt leveleket szerkesztenek, melyeket aztán a kiválasztottak kötelezően alá is írnak. A célja ennek egy: megfélemlíteni minden ellenvéleményt, hiszen aki esetleg mer ellentmondani, az ki van zárva a nagy budapesti liberális szalonból, márpedig…..
Az ATV Csatt című műsorában látott koronavírus-vitát elemezték ki a napokban az ATV Öt című közéleti műsorának résztvevői. Miközben jogosan kritizálták a hivatalos álláspontot képviselő Boldogkői-Falus páros vitakultúráját és kommunikációs képességét, nagyvonalúan elsiklottak a legalapvetőbb…..
Tangooo 2020.09.29 12:46:30
@birkamenet: Ezek szerint az ATV-t is Orbán irányítja?
Tangooo 2020.09.29 20:55:59
@birkamenet: Lehet, hogy mindaz igaz, amit leírsz.(én azért óvatos lennék Bartus szavahihetőségével kapcsolatban): Amit én tapasztalok az ATV nézése közben, az az, hogy nem igzazán fidesz-szimpatizánsok.
Pár hete A leghosszabb naptári év majd A legrövidebb naptári év  bejegyzések után szóba került a 'kitalált középkor' elmélete, amelyről néhány szóban itt próbálok elmélkedni :) Heribert Illig 1998-ban megjelentetett egy "Kitalált középkor" című művet, amelyben egy rendhagyó történelmi hipotézist…..
Mivel egész életemben az irodalom világával foglalkoztam, újra és újra elém került a nagy kérdés: vajon a kötelező olvasmányok jelenlegi listája hasznos vagy káros a diákokra nézve? Rengeteg véleményt hallottam ez ügyben, tanárokét, szülőkét, diákokét, írókét és átlagemberekét is, és az érveik,…..
Mauritius mindannyiunknak a kék ég és még kékebb tenger, a csodálatos állatvilág szinonimája. Ebbe az idillbe rontott bele az a japán olajszállító tanker, amely egyelőre felmérhetetlen károkat okozott Mauritis élővilágában és éppen csak újraéledő turizmusában. De vajon biztonságosabbá tehető-e a…..
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
A Járókelő csapat is csatlakozott ahhoz a civil csoporthoz, ami a Nagykörút jövőjéről kezdeményez közös gondolkodást. ..
Robin Hood alakját az egész világon ismerik: a középkori Angliában, pontosabban a sherwood -i erdőben élő csuklyás bandita, aki hősies kis csapatával a gazdagokat és az elnyomó normann nagyurakat fosztogatja (köztük is kiemelten a gonosz nottingham -i bírót), hosszú évszázadok óta részét képezik a…..
Amikor a közös bajt arra használja valaki, hogy a saját pecsenyéjét sütögesse, a közösség tagjainak össze kell fogniuk, és kiközösíteniük az illetőt. Ez lenne logikus lépés az EU részéről is, amikor a tagállamok vezetői azt látják, hogy Orbán Viktor a kormánya ellen folyó jogállamiságot vizsgáló…..
Tangooo 2020.07.16 11:35:11
@Matthias Corvinus: Addig alakítgatjuk a szavazási szabályokat, amíg az lesz a végeredmény, amit mi akarunk. Ugyi?
Az EP a jogállamisági paláverezés állatorvosi lova.
Tangooo 2020.07.16 16:06:12
@Matthias Corvinus: Látom te vagy itt az ügyeletes Móricka. Igazolod a tételt, hogy az idiótáknál csak a szorgalmas idióták a rosszabbak.
Tangooo 2020.07.16 17:01:48
@Matthias Corvinus: Nem ott keresném a magas intelligencia-hányadost, ahol valaki azzal tölti az egész napját, hogy szarozza azokat, akik nem azonosulnak a nézeteivel. Nézz utána, hogy mi fán terem az intelligencia (ajánlott portál: mensa.hu/), mert láthatólag fingod sincs róla!
Sokáig úgy gondoltam, hogy a kvótával csak tovább nehezítenék azok munkáját, akik a kvótacsoportból minden nehézség ellenére pozícióba kerültek. S ennyi, ezért egyértelműen elleneztem. Bár ezzel kapcsolatban a véleményem nem változott, azóta kicsit kifinomultabb, s borúsabb lett az álláspontom: nem…..
Nemrégiben Steve egyik posztjában feszegette a kiejtés-akcentus kérdéskörét, megjegyezve, hogy 52 év kanadai élet után már angolul gondolkodik és álmodik, mégis maradt egy kis akcentusa. A poszt kapcsán rengeteg érdekes vélemény érkezett, ezekből válogattam egy csokorra valót...
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Tangooo 2020.06.12 11:42:53
@puszt: "A pénz hiánya lehetetlenné teszi egy normális ellenzék felépítését." A butaság, a műveletlenség nem a pénzhiány miatt tobzódik az MSZP-nél. Ez a vezetőség, milyen lehet a tagság?
A hírszerkesztés műfaja nem alapulhat sem megérzésen, sem hasraütésen és főleg nem hazugságokon.  – Ha a mostani tudásunk alapján találkoztunk volna ezzel a betegséggel, azt hiszem az intézkedések valahol azok között lennének, amit a világ meghozott és amit mi meghoztunk.– Valahol a kettő…..
Tangooo 2020.06.04 21:29:31
Azért talán nem véletlen, hogy éppen Svédországban kísérleteztek a nyájimmunitással, ahol az 1950-es évek végéig gyakorlat volt a kényszer-sterilizáció bizonyos beteg embereknél és bizonyos rasszoknál. Ha egy nép annyira sem becsüli az időseit, hogy az ujját mozdítaná a megmentésükért, arra én nem lennék büszke és pláne nem hoznám fel pozitív példaként.
A Magyar Narancs idevágó cikkéből egy kis részlet:
"Svédországban már a húszas évek elején gyökeret vert az eugenika, amelynek tanait az uppsalai egyetemen alapított külön intézet hirdette. Hogy milyen hatásfokkal, arra jellemző, hogy 1935-ben már törvény is született a skandináv rassz kiváló adottságainak védelméről. "Szerencsések vagyunk, hogy magas színvonalú és jó tulajdonságokkal bíró fajunk még meglehetősen egységes" - ömlengett egy szocdem képviselő a parlamentben. Bár a fenti törvényt a Szociáldemokrata Munkáspárt kezdeményezte, a konzervatív ellenzék teljes támogatásával emelkedett jogerőre, kimondva a szellemi fogyatékosok sterilizálását, amitől a pártok "a lakosság faji vagy öröklődési szempontból alacsonyabbrendű elemektől való megtisztítását" várták.

A törvény előjátékaként az utóbb (1974-ben) közgazdasági Nobel-díjat kapott Gunnar Myrdal A népesedési kérdés válsága című munkájában "meglehetősen kíméletlen sterilizációs politikát" sürgetett annak érdekében, hogy a társadalmat meg lehessen szabadítani a "nagymértékben életképtelen egyedektől". Magyarán a jóléti állam szolidaritását, jótéteményeit csak azok élvezhessék, akik a politikusok és hivatalnokok szerint megérdemlik őket. A háború kellős közepén, 1941-ben azután megszigorították a törvényt: kényszerű sterilizálásnak vethették alá mindazokat, akik vétettek a szigorú és prűd protestáns erkölcsi normák ellen. A tékozló életmód vagy az önkielégítés önmagában is elég ok volt a beavatkozásra." (
magyarnarancs.hu/kulpol/eugenika_nyugat-europaban_csontvazak_a_szekrenyben-60386)
Hát tényleg ők a példaképek?
A karanténnak én egyetlen hatását látom és hallom a gazdaságra vonatkozóan. Nevezetesen, hogy felerősödik a digitalizáció és elkülönülnek azok a dolgozók, akik -- kiegészülve azokkal, akiknek most pénzük, tehát szabad idejük van tanulni -- a (termelő, szolgáltató) szakmákban kódolni képesek,…..
Régi, kedves kolléganőm, Mikulás Anna félig nyilvánosan hívott tetemre. Mintegy ezer fészbukos tanú előtt firtatta, nincs-e kedvem foglalkozni az MLE javaslataival. Nincs, de ha már e rovat neve Médianapló, akkor erkölcsi kötelességem foglalkozni azzal, hogy a Magyar Lapkiadók Egyesülete…..
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Tangooo 2020.04.26 12:34:28
@math0: Szerinted a 91 egyéni képviselői mandátum, amit a Fedsz jelöltjei nyertek el hogyan aránylik a 15 hellyel, amit az ellenzékiek szereztek?
Ne égesd már magad, mert már így is mindenki hülyének néz (joggal)!
Tangooo 2020.04.26 14:33:55
@math0: Egy választás végeredménye a mandátumok számában tárgyiasul.
Az látszik, hogy neked a négy alapművelet is magas már, úgyhogy jobb lenne, ha számtan témában nem nyilatkoznál, mert még hülyébbnek fogsz látszani a mai állapotodnál, ami már emberfeletti (inkább alatti) teljesítménynek számít!
Tangooo 2020.04.26 16:36:31
@math0: dedósokkal nem vitatkozom.
Viszont jó, ha tudod: a tények makacs dolgok.
The Milkman Nézd meg, Imre ! 2020.04.25 16:49:43
Bevallom kevés szoborral szimpatizáltam annyira, mint a Vértanúk terén álló Nagy Imre alkotással.. A gyermekeim is sokszor felmentek a hídra, és együtt nézték a mártír miniszterelnökkel a parlament épületét. Hm. Volt benne valami jó dolog. Egy kis büszkeséggel kevert részvét, egy kis (?) történelem,…..
Tangooo 2020.04.26 11:12:11
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
Tangooo 2020.04.14 10:51:45
@DezInf: A polgár ott kezdődik, hogy megtanulja anyanyelvének helyesírását, különben RÖHEJESSÉ válik.