Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Nándor Tamás

18 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég jelent meg ez a cikk, amire akarva sem tudnék úgy hivatkozni, hogy nagy port kavart, ugyanis azt leszámítva, hogy jól irányzott célzásait néhányan természetesen készségesen magukra vették, és a maguk módján reagáltak is. Éppen az zavar, hogy nem kavart nagy port, eddig ugyanis a hasonló…..
Tóth Nándor Tamás 2018.05.10 18:21:14
Hát ez asszem flamewar lett :D

Mindenesetre mi a Filmtekercsnél nagyjából 4 éve tartunk cikkírószemináriumokat, ahol egy kritikát kritizálunk többen. Négy év és olyan 40 alkalom után már körvonalazódik, hogy mi a jó kritika, legalábbis mi, kollektíven, szerkesztőségileg mit tartunk annak (magunk között ki is osztjuk immár két éve a legjobb kritika Arany Tekercs díját).
Én azt szoktam mondani, hogy úgy vagyok a jó kritikával, mint a pornóval: ha látom, felismerem. De ez nem elég, objektív, de legalább egy kicsit egzakt határok kellenének, hogy az olvasó is meg tudja különböztetni az élménybeszámolót a kritikától - azt hiszem, az idősebb vagy akadémiai közeg ezt a megkülönböztetést nevezi tévesen blogos és nyomtatott sajtónak. Ez nyilvánvalóan téves, 99 okot tudok mondani, hogy miért hibás, de egyet tudok, amiért jogos, és ez a határidő-lapzárta-szerkesztő kombinációjából fakad. Hiába próbálunk mindent megtenni ellene, nálunk is mennek ki gyengébb cikkek, mert muszáj, szorít a határidő, az élesebb verseny. Ez a fesztivál-cikkeinkben látszik a leginkább, ahok egyszerűen nincs idő dolgozni rajta, ki kell mennie szinte azonnal (de még így is megnézi legalább egy szerkesztő). Vagyis: egy honlap nem egyenlő egy cikkel, egy szar kritika nem azt jelenti, hogy szar a szerző és az újság. Én sokáig dolgoztam nyomtatott havilapnál, és tök más, mint az online. Mindenre több idő van, van korrektor, a főszerkesztő máshogy áll hozzá. Ezeket nem tudom, hogyan tudnánk adaptálni magunkra.
Bevallom, nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz vállalkozni. Sokszor elbizonytalanodom: tényleg kell ez nekem? – aztán mindig érkezik egy olyan visszajelzés, dicsérő szó vagy pozitív kritika, ami feltölt legalább addig, hogy a következő nehézségeket épp ésszel átvészeljem...
Idén már szinte egyáltalán nem megyünk vásárra vagy kézműves piacokra, legfeljebb szakkiállításokra. Tavaly viszont szinte minden hétvégét valamilyen vásáron töltöttük, és bár olykor hihetetlenül szórakoztató és különleges élmény volt, összességében egyikünk se bánja, hogy ilyet nem csinálunk már...
Dióhéjban... Miért versek? 2016.02.19 17:27:17
Azon túl, hogy különleges vagy kissé szokatlan alapanyagokból igazán egyedi ízvilágokat alkotunk, legtöbbször a versidézetek és a költői ihletettség kelt maradandó benyomást a Dióhéjak kapcsán. „Miért a versek? Honnan a költői kötődés?” – teszik fel gyakran a kérdést. Ebben a bejegyzésben…..
A Dióhéj indulási előtti időszakában számunkra az egyik legizgalmasabb újdonság a Nagybani Piac volt. Az M5-ös autópálya bevezető szakaszában található piac monumentalitásában, működésében és kínálatában teljesen lenyűgözött minket. De hogy mi mennyire nem odavalók voltunk, azt talán azt…..
Dióhéjban: nehezen. Az ötlet maga az első pörkölés előtt másfél évvel pattant ki Daniella fejéből, de aztán csak egy évvel később jutottunk el oda, hogy belevágunk. Mindketten felmondtunk, és majdnem tökéletes időzítéssel 2015. januárjában teljes állásban belevágtunk az egészbe. Persze innentől jött…..
Odafigyelsz, mit reggelizel. Terv szerint ebédelsz, megfontoltan vacsorázol. Ügyes vagy, figyelsz a táplálkozásra. És akkor jön a kolléga, a barát, a barátnő: „Kérsz egy kocka csokit?” – ismerős a történet?..
Ha betartottad a diétádat, ha a fő- és mellékétkezéseid nem tartalmaztak semmi kilengést, akkor te is megengedhetsz magadnak egy kis jutalmat, akár minden nap. Csak nem mindegy, hogy mi csábít, és minek engedsz...
A zsírok évszázadok óta szerves részét képezik a magyar konyhakultúrának. Nehezen tudnék olyan hagyományos magyar készételt említeni, aminek a receptje nem úgy kezdődik, hogy „forrósíts fel 2 evőkanál zsiradékot, és futtass meg rajta…” nos… bármit. Az utóbbi években népszerűvé vált reform és…..
Ételeinket rendszerint három kategóriába soroljuk aszerint, hogy melyik makronutrienst tartalmazzák meghatározó mértékben: szénhidrátok, fehérjék és zsírok. Az olajos magvakat nehéz ilyen szempontból kategorizálni, mert fajtánként eltérő mértékben ugyan, de egyaránt sok fehérjét és szénhidrátot…..
A munka, a hobbi, a háztartás, a család ellátása mellett nem mindig jut idő az egészséges táplálkozás kivitelezésére. Mindenkinek más az életvitele, és kevesen vannak olyan szerencsések, akik minden nap meg tudják tervezni, hogy mit esznek másnap, el is készítik, és kicsomagolva magukkal viszik az…..
A mai röpkémben két erős alkotás kapott helyet, köztük az eddigi egyetlen öt csillagossal. Mads Mikkelsen járhat akárhol, mindenhol ő a legmenőbb, még a vadnyugat sem tudott kifogni rajta, sőt. Eközben a Közel-Keleten még mindig a kisemberek húzzák a rövidebbet, a „falak”…..
Tóth Nándor Tamás 2015.04.17 15:56:54
@Németh Barna: egyébként elolvastam mindent amit eddig írtál, de nem is tudom talán én rosszabbul választottam vagy valami mindenesetre szerintem elég gyenge az idei titanic. Neked mi tetszett eddig a legjobban? Mert ha az Omar, akkor még inkább ezt gondolom :)
James Gunn/ Dave Green, 2014 – amerikai. Szereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace / Teo Halm, Brian Bradley, Reese Hartwig, Ella Wahlestedt . Írta: James Gunn, Chris McCoy, Nicole Perlam / Henry Gayden. Kép: Ben Davis / Maxime Alexandre. US bemutató: július 31. /…..
Először is elnézést, hogy idáig húztam az éves toplistám közzétételét, de ahogy mondani szokták: jó munkához idő kell, és az van, hogy most jó nagy munkába vágtuk a fejszénket - eme munka oroszlánrésze Varga Ákosé, aki nem mellesleg a sWeDid agytrösztje. Mivel blogunk idén, 2015-ben ünnepli tizedik…..
Reisz Gábor diplomamunkája felszabadultan, játékosan és hitelesen mesél az útkeresés kínjairól. Kultgyanús generációsfilm született. Reisz Gábor filmjének egyik, villanásnyian rövid jelenetében a főhős, Áron, megpillantja ex-barátnőjét az új férfi oldalán. A páros a…..
Tóth Nándor Tamás 2014.12.12 13:37:54
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
Az előző évekkel szemben (lásd kapcsolódó anyagok!) 2013. legjobbjainak lajstromba vételét nem kívántam túlbonyolítani, azaz hagytam a fenébe az udvartartás felmérését, és kizárólag a legjobb tízre összpontosítottam. Nem mondom, hogy nem volt kemény dió tízfősre…..
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
Óriási érdeklődés követte a különböző internetes sajtóorgánumokban Esztergom múlt hónapban történt bezárását. A város működése már évek óta elképesztően költséges volt, az idei szűk esztendő pedig fenntarthatatlanná fordította át a finanszírozását. A villany, a…..
Újabb illusztris társaság elismerései a New York-i és a Los Angeles-i kritikusok díjai között, ami egyelőre békén hagyta az állóvizet. Persze még korai lenne elkiabálni, de én már felkészültem, hogy idén is százszor kell leírnom ugyanazt a címet. Hát ti készen álltok-e…..
Tóth Nándor Tamás 2012.12.05 21:40:51
Golden Globe 2, azaz Satellite Awards, vagyis az előbbit osztogató szervezetből kivált tag által alapított szervezet díja, ami nagyjából pont ugyanaz mint az arany földgömbös társa, csak nemzetközi vizeken. Ennek értelmében senki ne csodálkozzon, meg vagyunk pakolva sztárokkal…..
(Divatos szóval élve kis "OFF"-fal kezdeném: többször is tapasztaltam, hogy egyes bejegyzések után többen csak néznek: most erre mit kell írni, "Orbááááán", vagy "elmútnyócééééév"? Ezért most segítek, ez a poszt "Orbáááán", úgyhogy aki csak ennyire volt kíváncsi, mehet…..
Tóth Nándor Tamás 2012.11.23 13:02:52
@fchris82: Nagyon tetszett ez az összefoglalás
Lassan három éve már, hogy a Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán között kipattant konfliktus révén az addig a jobboldal konzervatív képviseletét ellátó kereszténydemokraták szakítottak kormánypartnerükkel, a fiatal demokratákkal. Sokan, köztük a történetek egyes főszereplői…..
aeon flux poszter: stoker (2013) 2012.10.30 11:46:30
A tegnapi The Wolverine-poszter után itt egy újabb üdítő meglepetés azoknak, akik nehezen viselik már a sablonos, ihlettelen, túlzsúfolt hollywoodi filmplakátokat: Chan-wook Park egyébként is ütősnek tűnő új filmje kapott most egy igazán különleges teaser posztert, amely…..
Tóth Nándor Tamás 2012.10.30 12:16:09
„Jósoknak itt ma könnyebb, / S a fájdalmak mismások: / Milliós Messiások / Magyar sok Messiások. / Elmessiásodtak... / Üdvük nincs - majd szereznek. / Mert mást mit is tehetnek... / Faképpel elszegődnek: / Beállnak mind keresztnek.” (Kovács András Ferenc: Új magyar…..