Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háztáji

425 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
háztáji dizájn Változás 2016.02.26 17:41:56
Fotó: Fabrizio Cicconi Miért állt le már megint a blog? Megszűnt? Nem állt le, nem szűnt meg, egyszerűen csak átálltam egy számomra kényelmesebb módszerre: egy ideje már a blog Facebook oldalára, mappákban teszem fel az anyagokat. Mondjuk szólhattam volna előbb is. Sajnos továbbra sem vagyok…..
    A világ számtalan lakhatási lehetősége közül valószínűleg kevesen választanának pont egy lepukkant benzinkutat. A svájci Juerg Judin is csak akkor ismerte be maga előtt, hogy odavágyik, amikor hirtelen eltűnt az "Eladó" tábla arról az 1956-ban épült, elanyátlanodott…..
    Eredetileg egy manhattani gimnázium sportcsarnoka, pontosabban függőfolyosó-szerű futópályával feldobott kosárlabdacsarnoka volt ez a 650m2-es hodály, amit az iskola bezárása után a YMCA kapott meg egy időre. Miután magánkézbe került, az új tulajok először a The…..
háztáji dizájn XXL 2015.10.31 11:35:54
    Brooklyn Sunset Park negyedének kikötőjében áll egy gigantikus épületegyüttes. Ez a több mint fél km2-en elterülő, 16 egyforma épületből álló monstrum egy 1895-ben létesített ipartelep, az Industry City, melynek  gyárai, raktárai és logisztikai cégei a…..
    A lengyel operatőr,  Dariusz Wolski  (A Karib-tenger kalózai trilógia, A mexikói, A holló, Dark City, Sweeney Todd, Rumnaplók, stb.) és felesége, Rebecca Becks Welch stylist lakja ezt a kaliforniai Malibuban, azon belül Point Dume-ban álló,…..
háztáji dizájn Las Mercedes 2015.10.21 21:19:06
    Egy nagyon csinos, ráadásul alacsony költségvetésű és környezetbarát felújítás Asunciónból: a Las Mercedes egy 2012-ben kipofozott, hagyományos paraguay-i "virsliház", amiben a helyiségek egymásból és többnyire az udvarra is nyílnak, központja pedig egy nagy…..
    A látszat csal. Ez a kissé bizarr, elsőre maradékokból összetákolt szükséglakásnak tűnő épület, a chilei Curacavíban álló, 85%-ban újrahasznosított anyagokból épült, lényegében három kiszuperált tengeri szállítókonténerből kialakított és raklapokkal…..
háztáji 2014.07.28 08:30:26
@magyar bucó: @külön.remek: Nem mentem bele a részletekbe, mert ahány forrás, annyi adat. Van, ahol 1 40 lábas és 2 20 lábas konténerről írnak, van, ahol 2 40-esről és 2 20-asról. Annyi biztos csak, hogy lent egy félbevágott, széttolt 40-es jelöli ki a ház két végét, üvegpanelek kötik össze a kettőt, és ezekre helyeztek 1 vagy két (egész vagy félbevágott, ezt se tudjuk) konténert -> emelet. Feltettem alaprajzot és oldalnézetet, de azok sem válaszolják meg ezeket a kérdéseket. Még az sem egyértelmű, hogy a 160m2 az alapterület, vagy az össz, hol így írják, hol úgy, a rajzok sarkában lévő adatok meg olvashatatlanok.
    A Hammer and Spear online régiségkereskedés tulajdonosai lakják ezt a 325m2-es loftot Los Angeles Arts District negyedében. A hely otthon, műhely és iroda egyszerre, utóbbi fokozatosan, szinte észrevétlenül alakult ki az étkezőasztalon és környékén. A berendezést…..
    Alfonso Valles festő és trendkutató felesége, Virginie Denny egy lakásokra szabdalt, Párizs környéki gombgyár egyik szárnyát építette át. A stílus, ahogy ők fogalmaznak, "ódon hangulatú, költői gyáresztétika", ami ki tudja, mit jelent, én egyszerűen csak egy ritka…..
    Ausztráliában, Perth Mount Hawthorne nevű külvárosában átalakított templom eladó. A nyugis lakóövezet egy 981 m2-es telkén álló, L-alakú épületet úgy alakították át, hogy a két szárny egymástól teljesen külön életet is élhessen, de akár összenyitható is…..
háztáji dizájn Madrid császára 2014.06.26 10:08:11
    A spanyol színész-rendező, Gustavo Salmerón egy átépítéshez előkészített, kibelezett, válaszfalak nélküli madridi házban alakította ki New York indusztriális loftjait és egy kicsit Brazíliát is idéző otthonát.  Salmerón szépen kimaxolta az…..
háztáji dizájn Hazavinni Indiát 2014.06.24 11:22:59
    A látszat ellenére nem valahol Indiában járunk, hanem -véletlenül ismét- a Dél-afrikai Köztársaságban, két India-imádó otthonában. A tulajok három évig éltek Delhiben, alaposan bejárták az országot, és persze vittek is belőle egy darabot, amikor végleg…..
    Helen Gibbs, a  Helon Melon textilcég kreatív igazgatója lakja ezt a háromszintes loftot Fokváros történelmi ipari negyedében, Woodstockban. Az épület maga az első dél-afrikai sörgyár, a Castle Breweries épületegyüttesének egyike, konkrétan a lakásokká alakított,…..
    Lassan 2 éve készülök ajánlani egy blogot a semmihez sem hasonlítható stílusú dél-amerikai otthonok kedvelőinek. Ez a saját fotókkal operáló Casa Chaucha, ami kizárólag lakberendezőt nem látott lakásokat és házakat mutat be Argentína-szerte. Persze ahány otthon,…..
háztáji 2014.06.17 21:39:12
@battore: Igaz, persze. Mondjuk úgy, én azokra a dél-amerikai otthonokra gondoltam, amik blogokon, magazinokon keresztül eljutnak hozzánk, a többiről, ugye, honnan is tudhatnék. Azonnal látod, hogy dél-amerikaiak. A brazilok mondjuk másmilyenek, de azokat is rögtön kiszúrod.
háztáji dizájn A brazil 2014.06.13 09:33:54
    A brazíliai Belo Horizontében álló, 1980-ban épült Serramares-ház emeletenként 6 loftjának egyike ez az otthon. Az építész, Joel Campolina tervei alapján kialakított, 75 m2-es teret egy építész testvérpár, Marina és Fernanda Dubal alakította át egy kicsit Fernanda…..
háztáji 2014.06.14 10:19:54
@az_okoskata: Ugye, hogy jó? Nem értem, miért nem arat osztatlan sikert. Az Eames székek csak neked!;)
    Az 1898-ban alapított Tuscon Ice and Cold Sorage Company elsősorban desztillált vízből állított elő jeget, de a kezdeti években szénnel, motorolajjal, és üveges sörrel is kereskedett a vállalat. Alapítói 25 sikeres év után adták el, nevében ekkor változott…..
háztáji dizájn New York-i bázis 2014.06.05 08:09:06
    Egy kicsit talán túldizájnolt a hely, de mentségére szóljon, hogy egy dizájner lakja. Ő is csak néha. A brazil Hossein Jarouche New York-i bázisa ez, ahová évente négyszer ruccan át Sao Paulóból a család nélkül (állandó lakhelye ez). New York pedig mintha…..
  i és i Van a Károly körútnak egy szakasza, amit aligha ismernénk fel azokon a korabeli képeken, amiken nem látszanak sem a Dohány utcai zsinagóga kupolái, sem a Deák téri templom: ez a körút keleti (VII. kerületi) oldalának a Király u. és a Dob u. közé…..
háztáji 2013.03.29 20:22:58
@S.Kláresz: Ez nagyon érdekes, köszi szépen!
háztáji 2014.05.12 15:11:12
@Mária Kemény: Köszönöm szépen!
S.Kláresz linkje sajnos tényleg nem elérhető már. A blog.hu rendszerében a kommentelők közvetlen email címen nem, csak kissé körülményesen, egymás felhasználónevére kattintva, adatlapjukon keresztül tudják elérni egymást, amiről aztán elvileg email értesítést kapnak. Én adminként látom S.Kláresz közvetlen email címét is, de adatvédelmi okokból tilos kiadnom, így annyit tudok tenni, hogy írok neki (reméljük, az email címe még él) és megkérem, vegye fel Önnel a kapcsolatot. Remélem, egymásra találnak, én azon leszek!
háztáji 2014.06.05 07:25:02
@// Gery Greyhound: Köszi. Lehet, hogy rosszul csinálok valamit, de nekem nem méretezi be, hanem levágja, és kattinthatóvá sem tudom tenni a képeket. De minden kép alatt ott a piros i, az a közvetlen link a forráshoz, ahol többnyire sokkal nagyobb a kép.
    Ebben az amszterdami lakásban annyi látnivaló van, hogy először fel sem tűnt, hogy nincsenek hagyományos ablakai. James van der Velden tervező egy '50-es években épült ház 135 m2-es, korábbi autószerelő műhelyét alakította otthonná, ahová most a redőnnyel zárható…..
    A legutóbbi posztban szereplő kekszgyártó, a National Biscuit Company szerencsére nemcsak Chicagóban létesített gyárat, de sok más nagyváros mellett Los Angelesben is. Az Arts District negyedben álló, E.J. Ecke által tervezett, hétemeletes épület 1885-re épült fel.…..
    Londonban sincs könnyű dolga annak, aki akadálymentesíthető otthont keres, és emellett még esztétikai igényei is vannak. A keskeny, emeletes, zömmel viktoriánus sorházak nem kedveznek az efféle projekteknek, új építésű viszont szóba sem jöhetett a kerekesszékhez…..
háztáji 2014.05.28 18:43:14
@zezi: @KonTiki: Köszi mindkettőtöknek! Örülök, hogy olvastok még.
    A lakók a túl nyugisnak ítélt kertvárosból költöztek Chicago gyönyörűen felújított, lakásokká és irodákká alakított, századfordulós gyárépületekkel teli trendi West Loop negyedébe, azon belül az Oreót is gyártó egykori National Biscuit Company (később…..
    A párizsi ékszertervező, Michèle Monory örökölte ezt a düledező farmot a Loire-menti kastélyoktól nem messzi Chinonban. Az antik bútorokkal telezsúfolt lakásokhoz szokott új tulaj úgy érezte, remek alkalom ez arra, hogy megbarátkozzon végre a kortárs dizájnnal,…..
  . David Ling építész 2000-ben vette meg ezt a manhattani Gramercy Park közelében álló, 1880-as években épült fogászati segédeszköz gyárat, aminek utcai frontját irodává, hátsó traktusát saját otthonává alakította. Elmondása szerint nem kerített nagy feneket az…..
. Virginia Kerridge gondolta újra ezt a Sydney egyik külvárosában, Lilyfieldben álló, múlt század eleji raktárépületet, amiben eredetileg az Oh Boy Candy Company tárolta az édességeit, később pedig bútorraktár működött. Egy kisebb kert kedvéért Kerridge…..