Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perszy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán főzök hagyományos ételeket. Szeretem a modern konyhát, a modern technológiát. Időnként viszont jó visszatérni a régi "retró" ételekhez. Gyerekkoromban a világból ki lehetett kergetni a főzelékkel, kifejezetten büntetésnek éreztem, ha főzeléket kellett ennem. Azóta viszont eltelt jó néhány év…..
Évről évre elém kerülnek a pusztító budapesti ostrom képei. Amúgy sem tudnám feledni február tizenharmadikát, a dátumot, amelyen hivatalosan véget ért a második világháború egyik legszörnyűbb városi csatája. A sok halálos áldozatot követelő, ötven napon napon át tartó harc után a város siralmas…..
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
perszy 2019.01.04 13:10:08
@xingie:
Nekem szerencsém volt egyszer eljutni Bejingbe.
Tömegközlekedésben (metro) mindenhol volt illemhely, s ahogy kiléptél, fel is takarították utánad.
Máshol viszont nem volt. Csak a parkokban, amik fizetősek, bár igen jutányos áron, kb a metro-jegy áráért-vagy duplájáért. Viszont igaz, mindenhol volt kultúrált tiszta illemhely.
Azt is mondhatnám, hülye szóviccel élve, hogy ne tököljünk, kezdjük el főzni, enni a kiváló tavaszi főzelékeket. Manapság divat szidni, a rántásos, habarásos főzelékeket, pedig nem lenne különösebb baj velük, ha helyesen készítenék el. Sokan alapból túlzásba viszik a rántás/liszt mennyiségét,…..