Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nádori Gergely

204 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, Sorozatunk mai darabja a 23. Bíborholdban szerepelt, ez 1994 októberi szám. Fekete Magda és árnyvadász társasága, a Szabad Vállalkozás a téma. Ez nem egy helyhez vagy valamilyen kultúrához kötődik, hanem egy független szerveződés. A Magyar Retro RPG facebook csoportjában ez a közösség…..
Nádori Gergely 2023.04.02 22:50:10
@Nádori Gergely: Ja, és talán még annyi is, hogy emlékeim szerint hétfőnként voltak a szerkesztőségi ülések (lásd reklám).
Nádori Gergely 2023.04.03 09:37:22
@Retro Rpg: Persze, amikor mi játszottunk ÁrnyMaót, akkor ott egyfajta deus ex machina NPC-k voltak. Ha valami nagyon félresiklott, akkor mindig jöhettek akár kimenteni a csapatot, akár valami infót csepegtetni, ha pedig olyat szereztek meg, ami túl erős volt, akkor megjelentek és közölték, hogy akkor ezt most ők megtartják.
Sziasztok,  A 90-es években nagyon népszerű volt a Shadowrun szerepjáték. Magyarországon 1995-ben jelent meg magyarul a 2. kiadás. Az elsők között jött ki és hamar népszerűvé vált, jellemzően az 5 legnépszerűbb játék között szokott tanyázni és mai napig kedvelik a magyar közösségben. Már 1994…..
Nádori Gergely 2023.03.20 00:07:53
@-Szűcs Gyula-: Mondogattam már korábban is. Annak idején az volt a cél, hogy egy olyan közeget adjunk, amiben sokat lehet játszani, akár egy teljes kampányt le lehet bonyolítani, ezért gondoltuk jónak, ha minél több dolgot beleteszünk. Számon lehet persze kérni a dolog közgazdaságtanát vagy éppen az ökológiáját, de hát... magic. Ráadásul azt is gondolom, hogy ez egy menü, amiből mindenki összerakhatja a magáét. Ha nem akarsz muszlimokat vagy lósámánokat, hagyd ki őket. Ha nem kellenek törpök, ne legyenek, elég moduláris szerintem a dolog a történet alapvonalán és a cégek szerepén túl.
        Az alábbi posztnak nincs tanulsága. Kizárólag arról szól, hogy a világ nem mindig olyan, mint amilyennek elképzeljük.       Idén Thaiföldön rendezték a nemzetközi diákolimpiát. A csapatverseny győztese az Egyesült Államok lett. 1999 óta ez a negyedik alkalom,…..
Nádori Gergely 2015.07.16 00:42:44
Az az érdekes, hogy a finnek nem csak a PISA tesztekben jók, hanem a sokkal hagyományosabb tudást mérő TIMSS-ben is ők vannak az ázsiaiak után. nces.ed.gov/TIMSS/tables11.asp

Idén beszélgettem finn tanárokkal, akik kifejezetten boldogok voltak, hogy visszaestek a PISA felmérésen, azt mondták legjobbnak lenni túl nagy teher és megbénítja az innovációt, most viszont újra lehet arról gondolkodni, hogy mit lehetne jobban csinálni.

Az is érdekes, hogy a magyar PISA eredmények sokkal inkább köszönhetőek annak, hogy a rossz diákjaink jobbak a nemzetközi átlagnál, mint annak, hogy a legjobbjaink milyenek. Ami azért érdekes adat, mert a magyar okatatásra még mindig az elitoktatás eredményeire hivatkozva tekintünk (pl. Rátz László tanítványai).
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
#455 Melanéziai benszülöttek eljutottak arra a következtetésre, hogy ha repülőkből segélycsomagokat dobnak le, akkor az égből (az ősök által) ledobált kaja összefügg a repülőgépek megjelenésével a MÁSIK IRÁNYBAN is. Azaz, ha fából repülőgépet építenek, akkor jönni…..
Egy rosszul írt betű, egy aljas átfirkálás, egy megszűnt és egy sosem volt település neve, na meg egy tökéletesen eltévedt utcatábla. Palotabarát, a BPXV bloggere ismét remek válogatást küldött az Urbanistára, saját fotókkal és ismertetőkkel. Át is adom neki a szót,…..
Örülünk, Vincent? MTI, frissiben 2013.07.05 09:36:54
A hír: "Összesen százezren látták az elmúlt évadban a párizsi opera előadásait francia és egyéb európai mozikban. A 2012/2013-as szezonban öt opera- és három balettelőadást közvetítettek több mint 70 franciaországi moziban, valamint az Európai Unió 150 filmszínházában…..
A béka marad I'm back 2013.06.21 20:19:16
I'm back. ..
Örülünk, Vincent? Placebopátia 2013.05.06 00:48:00
Akárcsak az előző írás, eredetileg ez is a kornyezetvedelem.co.hu számára készült; a korábbiak jobb oldalsávunkból érhetők el. A homeopátia (avagy hasonszenvi gyógymód) a XVIII. században élt Samuel Hahnemann (1755–1843) találmánya, napjainkig az úgynevezett „alternatív…..
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik Nem, nem Magyarország és az EU közti konfliktusról van most szó! Miközben ugyanis ezek csetepaték zajlanak a vén kontinensen, addig a világ másik felén Kim Dzsong Un megint mondott valamit. Amitől elég sokan betojtak. Megnevezett egy szigetet,…..
Az eukarióta élőlények genetikai anyaga kromoszómákba szerveződik, ez talán senkinek nem újdonság. A különböző kromoszómák száma természetesen igen változó lehet: négy darabtól néhány tucatig teljesen megszokott nagyságrendekkel állunk szemben. Az azonban, ha egy…..
Kihasználva, hogy Index anyánk pár napja remek cikket közölt a tévében 45 évvel ezelőtt bemutatott alapműről, újraközöljük a sorozat pár évvel korábbi hogyvoltját. Az apropó akkor a film elkészültének 40. évfordulója volt. Felturbózott képanyag, pár hasznos új link…..
Íródott egy levél... 2012. 10. 26. Magyar Orvosi KamaraOrszágos Etikai Bizottsága Tisztelt Etikai Bizottság!Kérem, a mellékelt (http://vizprogramozas.uw.hu/prog_water.avi) videóban található állítások alapján vizsgálják ki, hogy a filmben szereplő Dr. Kellermann Aranka…..
Miután a korábbi bejegyzésem megírása után magánlevélben többen figyelmeztettek néhány dologra, s tájékoztattak bizonyos eszmecserékről a témával kapcsolatban a neten, továbbá megjelent ez a cikknek csúfolt okádék is, szükségesnek érzem, hogy néhány dolgot még…..
Biztosan ismerős az érzés, amikor nekiülünk egy mozinak, ami egy nagy történelmi eseményről szól. Várjuk, hogy ott lesz a forradalom, látszik majd a lüktető történelem, belelátunk az események alakítóinak a fejébe. Aztán idővel eljutunk arra, hogy azok a filmek visznek…..
Nádori Gergely 2012.12.11 22:32:19
Szelíd Olajfa Két úr 2012.06.07 22:06:00
Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem lehet egyszerre Horthy emléktáblát avatni, majd sopánkodni, hogy bántják a szegény öreg rabbit. Egyszerűen nem lehet...
„A megértés nem azt jelenti, hogy eltagadjuk egy dolog botrányos mivoltát, hogy előzményekből próbálunk következtetni a minden előkép nélkülire, vagy hogy olyan analógiák és általánosságok segítségévével magyarázzuk a jelenséget, amelyekből kikopott a valóság ereje…..
Most idegen tollakkal fogok ékeskedni. Mert hogy jönnek a levelek, csak jönnek. De nemcsak versek vannak bennük, hanem némelyikben javaslatok is. Nagyon megfontolandó javaslatok. Úgyhogy most szemérmetlenül lenyúlok ezek közül egyet, és nem mondom meg, kitől van. Ha akarja, majd…..
Nádori Gergely 2012.03.19 13:18:24
@Mimulus: mondanál forrást erre, hogy a mentőkocsikon használják. Én nem találtam semmi forrást hozzá, de biztos van. (Az lenne a jó, ha nem a Bachista oldalra mutatna, hanem az angol mentők fenntartójára.)
www.nhs.uk/ServiceDirectories/Pages/AmbulanceTrustListing.aspx
Nádori Gergely 2012.03.19 13:39:04
H2SO4 Piros arany 2011.09.08 21:17:00
Az arany nem tegnap kezdte építeni a karrierjét a periódusos rendszer elemei között. Nem hirdet, blogja nincs és mégis. Az arany még annyi fáradtságot sem vett, hogy a színét kölcsönözze valahonnan, mindenki aranyszínnek ismeri az arany színét. Az arany színével semmi…..
comment:com Hírek kávé mellé 2011.07.15 09:30:00
A Cinemax újabb évadot rendelt Femme Fatale című antológia-sorozatából. A második évadban már most lehet tudni hogy Vivica A. Fox (Kill Bill: Vol. 1), Antonio Sabato, Jr. (General Hospital), Casper Van Dien (Starship Troopers), Jeff Fahey (Lost) és Robert Picardo (Stargate Atlantis) is…..
Nem ismerek olyat aki ne szeretné valamelyest a jellegzetes eső (vagy eső utáni) illatot. Frissesség, természetesség, harmónia (satöbbi) kötődik hozzá (ezért is imádják a médiaügynökségek reklámokban használni az eső közbeni/utáni meghitt pillanatokat). De honnan jön az…..
Arkhimédész törvénye olyan mint egy film, amit mindenki látott, mégsem mindenki tudja, hogy miről szól. A főszereplő még rémlik és a reklámszöveg is, aztán kakukk. A kisangyalommal giccsesített nótácska számomra igazi idegborzoló horrormúvi. A "minden vízbe mártott test,…..