Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bozs

29 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ohh édes Istenem, az érzés, amikor egy halálosan fárasztó nap 2/3-nál, valahol félúton az ebéd utáni kajakóma, a délutáni meeting-cunami és a megint-tizenkétórázni-fogok-már-látom hazavánszorgás között a kedvenc kollégáiddal rituálészerűen lementek az irodaház aljában lévő kávézóba. Kint ugyan 37…..
GerillaGasztro Vargánya 2017.06.09 15:57:05
Igen, végre beindult, ősz óta várjuk már.   Családilag imádjuk az erdei gombát, de konszenzusosan a vargányát tartjuk legtöbbre az összes közül. Jellemzően júniusban startol a szezon és megfelelő időjárás esetén őszig fellelhetőek az erdőben. Felénk leggyakrabban az Ízletes vargánya (Boletus…..
Tizenhat órája vajúdtam, a kitolási fázis is elhúzódott, alig volt erőm. A férjem ölelt, szorított és folyamatosan súgta a fülembe: mindjárt kinn lesz, menni fog. Csak ezt fogtam fel, csak erre összpontosítottam. Már nem hallottam a szülésznőm és a nőgyógyászom hangját. A férjem szavai…..
Budai sétáim során egy-egy meredek kis utca előtt megállva hónapok óta újra és újra felötlik bennem a kérdés: vajon ez lehet az egyik legmeredekebb utca Budapesten? És ha igen, hogyan tudnám bebizonyítani? A válasz látszólag egyszerűnek tűnik: a földmérők módszerével le kell mérni a kezdő és a…..
Évek óta nem veszek barkát, évek óta nem csinálunk tojásfát. Egyrészt mindig van valami - szeleburdi aprógyerek, terhes vagyok, épp költöztünk - másfelől míg az én kedvemre egy ilyen húsvéti asztal való pl. az otletes-otthon.hu-ról: addig a férjem szerint az ideális…..
Már előbb el kellett volna köszönnöm. Tudtam, hogy a masszív őszbe forduló időben már csak befelé és nem kifelé fogok figyelni. Az elmúlt hetek blogcsendje után most ennek folytatása következik. Néha biztos megszakítom majd valamivel, de rendszeres bejegyzésekkel kora tavasszal…..
Mindenféle értelemben :). A koktélparadicsom nagyon beindult. Igaz, rengeteg vízzel látom el a dézsát, és ne felejtsük el, ez volt az a vájling, amit a cicók elsőnek neveztek ki macskavécének, pedig még akkor alom is volt. A dézsában nevelt kukorica (majdnem kertészeti…..
bozs 2013.07.23 21:53:28
Kreatív Kertész Mérleg 2013.06.12 11:41:02
Megint naplóznom kell majd. Bár olyan észvesztően sok dolog nem történt a kertben. Így azzal kezdem, ami a legtöbb időt elvette: nézés, hogy az eső, jégeső miként veri szét a már virágzó, vagy termőre fordult növényeket, utána nézés, hogy hány újabb kupac levéltetü…..
Az előzményekJelenlegi lakhelyünkül szolgáló kicsiny falunkat már jó előre kinéztük magunknak balatoni nyaralásaink alkalmával. Ekkor - ma már férjurammal - még csak kapcsolatunk első hónapjait töltöttük, de közös érdeklődési körünk, ízlésünk és boldog életről…..
A hirtelen a nyakunkba szakadt jó idő nem csupán a kerti szezon indulását jelenti, hanem például a bringás idény nyitányát is, én is elővettem a napokban téli rejtekhelyéről hűséges kétkerekűmet, és elvittem egy szervízbe egy tavaszi kisgenerálra. A műhely, amit ilyenkor…..
Tavasz = tulipánok. Már írtam korábban, ha én lennék Noé(né), és növénymentő expedíción lennék, mert az állatokkal valami befuccsolt volna, a virágzók közül ezt választanám. Szívnék egész évben nulla virággal, és várnám a tavaszt. Moziznám míg elnyílik, és újra…..
Úgymint ilyenkor kora tavasszal annyi mindent el lehet szúrni!!! Nagy a lelkesedés, de most kell erősnek lenni, és bizonyos tevékenységekkel még várni pár napot! Nehéz, mert már érezni a tavaszi föld illatát. De türelem, a megfelelő időben elvégzett munkák szebb eredményekkel…..
Nagyon rég írtam, egész télen alig. Ezt magyarázza persze az is, hogy késő ősztől inkább dekorálni, nézegetni, tervezgetni lehet a kertet, nem pedig művelni. De tavaly ez nem okozott gondot, sok ötletem volt, terveim, igyekeztem minden módon megőrizni a növényekkel, kerttel való…..
Merthogy eddig nyár volt, csak iskolával. De a ma reggeli eső itt Keszin, a fények, a hangulat egyből emlékeztet arra, szeptembert írunk. Ez a hónap azért nem a klasszikus esős, azonnal hívogatni kezd valamelyik tanösvény, és erdőbe vágyom. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan…..
Kreatív Kertész Mattot kaptam 2012.08.16 15:59:38
Legalábbis úgy tűnik.... Van nekem egy Kristóf-gyerekem, aki még nem volt 6 éves, de már helyesen lépkedett a sakkbábukkal, és ugyan  még verhető a játékban, de erősen kapisgálja a lényeget. No, ez a gyerekem él-hal az ilyen gigamega kerti sakkokért. 3 évesen még csak cipelte,…..
Vannak közismertebb angol találmányok, mint a kertészbloggerek virágnapja (gőzgép, esetleg nem tudom, öt órai tea..:D), de azért csak emlékezzünk meg! A tavasztól őszig tartó időszak 15-éinek sora hamarosan véget ér, nehéz elhinni, hogy ez az utolsó nyári híradó. Mellesleg…..
Kinti macskák lettek. Néha még nyafiznak a teraszajtó előtt, mintha be akarnának jönni (vagy csak képzelem???) olyankor valaki sürgősen kisiet simogatni őket. De nap többi 23 és fél órájában nagyokat vadásznak, hancúroznak, és szuszognak a kertben. ..
bozs 2012.08.12 19:17:05
Jelenleg járásképtelen vagyok (átmeneti, valószínűleg pszichoszomatikus - túl sok felé akartam egyszerre rohanni), így az, hogy 5 métert menjek a fotógép súlyával és kattogtassak -teljesen kizárt. Mikor legutoljára láttam a muskátlikat, még mindig a Substral-os vezetett, de már…..
Ez még nem az. (Forrás a képre kattintva) A mienk eleve ketten van.  Tegnap óta vannak nálunk a tesók, egy feka és egy tigrincs. Nem ugrálok örömömben, az alomtaki nyilván rám maradt, az etetést végzik az aprók, orvost, egyebet az ötletgazda férjem. Most még bent vannak a…..
A tavalyi hangyamizéria 1, 2 és 3 egyre jó volt, még mindig ezren vannak az eper körül, de egész szezonban békén hagyták a terméseket!!! De megint felütötte a fejét a baj, nem minivakond, hanem hangyabolyrengeteg formájában. Így néz az ki! Valahol azt olvastam, hogy a…..
Kedves levelet kaptam egy nagyon népszerű blog tulajdonosától, akit régóta van szerencsém ismerni. "Van nekünk egy 70x140 cm-es, kb. 20-25 cm mély homokozónk, amiből a srácok már nagyjából szanaszét szórták a homokot, meg a szomszéd macskák jártak rá, szóval felszámoltuk…..