Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marxengelszleninsz

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műszerek vagy jelzőkészülékek működőképességéről minden használat előtt meg kell győződni. Csak ellenőrzött műszert használva lehetünk biztosak abban, hogy árammentesítés után munkánk során feszültség alatti részekhez nem nyúlunk hozzá. Ilyen jelzőkészülék pl. a…..
Ha már az elmúlt napokban bemutattam nektek a TOMY által fejlesztett Flipper játékot, akkor nem mehetek szó nélkül a Lemezárugyár hasonló terméke mellett sem.Természetesen abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ebből is található egy darab a gyűjteményemben. A játék…..
marxengelszleninsz 2020.08.09 21:11:58
@ToyaHSW: Úgy érzem egyfajta "urban legend" lengi körül ezt a sztorit, de a valóság véleményem szerint jóval prózaibb.

Ha jobban megnézzük a magyar és francia Dingball-változatot, azonnal szembeötlik néhány lényeges eltérés. Az egyik az, hogy a francia változatban az eredményjelző tábla hátoldalának színe pontosan megegyezik az előlappal, míg a magyar változatban ez egy eléggé össze nem illő fehér lemezre van cserélve. A játékasztal bal alsó sarkának a színe (ahova a játék leírása van szitázva) a francia változatban ugyanolyan zöld színű, mint a pálya többi része, a magyar változatban viszont ott már egy kevéssé harmonizáló fehér felület lett kialakítva. Vegyük ehhez hozzá, hogy a külföldi változatban a feliratok mindenhol franciák, tehát az összeszerelési útmutató és a játékleírás is (lásd: temp.iweb.hu)
Ebből elég egyértelműen azt a következtetést lehet levonni, hogy a francia készülék az eredeti, aminek a hátlapját itthon a Lemezárugyár átszerelte a magyar nyelvű feliratos hátlapra, és a játékleírást tartalmazó rész is hasonló okból lett fehérrel alapozva.

Véleményem szerint a helyzet a következő: megrendeltek a francia játékgyártó cégtől X darab Dingball-t azzal a kikötéssel, hogy itthon a két kérdéses részt lokalizálják ("magyarítják"). A beérkezett import árura ezután a Lemezárugyár saját hátlapot rakott és a játékasztal említett részére is rászitázta a magyar feliratot. Ebből a szempontból tehát való igaz, hogy a Lemezárugyárnak van köze ehhez a játékhoz (ellentétben az előző hsz-em némileg költői túlzással megfogalmazott első mondatával), de sajnos attól tartok távolról sem olyan szinten, ahogyan azt mi elképzeljük.

Árulkodó jel az is, hogy mindenki, aki itthon megvette anno ezt a játékot, a francia játékgyár dobozában, francia grafikával és felirattal ellátott gépet kapott. Jó lenne azt mondani, hogy ez nem más, mint "importból visszamaradt" készlet, de ez a magyarázat nem helytálló, lévén a hátlap és játékleírás is magyar nyelvű, amire az egyetlen ésszerű (és reális) magyarázat az, hogy nem mi exportáltuk a franciáknak, hanem tőlük importáltuk..

El kell ismerni, külön bája van annak, hogy a Lemezárugyár a saját termékei között listázza a francia cég flipper gépét, mindezt annak apropóján, hogy a magyar feliratos hátlaplemezt ők készítették hozzá, miközben az összes képen amúgy ott ordít a "France Jouets" logo.

Külön említést érdemel az átdizájnolt grafikájú magyar Csengő-Bongó, ami Lemezárugyár logóval került forgalomba(?), de van egy olyan érzésem hogy pár százas darabszámnál nem jöhetett ki belőle több, ha egyáltalán..
A teóriám ezzel kapcsolatban az, hogy megvették a francia cégtől a jogokat egy "szocialista" verzió forgalmazására, a grafikusok ezután letisztították a felületről az összes érdekes franciás-bohócos art-ot, és rápingálták azokat a borzalmas, mosolygós-piros pozsgás gyermekfejeket, valamint néhány bénácska bohócot, és persze megváltoztatták az eredményjelző tábla grafikus feliratát is. A gyártás valószínűleg abból állt, hogy a francia cégtől beérkező alkatrészekből itthon került összeállításra a játék, vagyis gyakorlatilag jórészt összeszerelő egységként működött a magyar cég, leszámítva a lemezek festését-szitázását, amit vélhetően itthon végeztek el a "szocialista" változaton.

Persze lehet hogy tévedek, adjuk meg a lehetőségét ennek a 0.01%-os valószínűségnek is..
Mindenesetre ha van valaki, aki a fentebbieket tényekkel tudja cáfolni, örömmel veszem a helyreigazítást (annál is inkább, mert most már egyre jobban érdekel ennek a játéknak a valódi története), de attól tartok a tények önmagukért beszélnek.
Fegyvertelen Birságfeudalizmus 2018.09.03 12:20:28
Régi közhely, hogy az Egyesült Államok fele abból él, hogy perli a másik felét, a maradék kis hányadot pedig ügyvédek és bírók teszik ki. Nos, Magyarországon a lakosság egyik fele abból él, hogy megbirságolja a másik felét. De persze ő nem tehető ezért felelőssé, mert csak a főnöke utasítása szerint…..
Annak idején a kisfiam tejallergiája miatt kezdtem saját magam sütni a kiflit, s rizstejjel, libazsírral készítettem. Mostmár joghurtal, kefírrel és vajjal is készül néha, de minden változat finom. Extrákat is teszek bele általában. A sós olívabogyós kifli nekem különösen ízlik, mert szeretem a…..
marxengelszleninsz 2018.02.01 18:30:35
Teleregény vagy telenovella lesz a RTL új sorozata, az Oltári csajok, nem szappanopera, ezt nagyon fontosnak tartották elmondani az alkotók a mai díszlet- és stúdióbejáráson a sajtónak, de végül is igazuk van, más műfaj, más szabályokkal. Ez a sorozat 100 részes lesz, és van neki vége, míg a Barátok…..
Tisztelt RTL Klub! Ebben az esetben meg kell jegyeznem, hogy a megszólítás pusztán udvariassági fordulat. Az RTL és társcégei nem érdemesek sem tiszteletre, de még arra sem, hogy többként tekintsünk rájuk, mint amik: erkölcstelen és etikátlan, népbutító bűnszervezetek ezek, a vezetőik pedig a…..
marxengelszleninsz 2017.05.09 10:39:44
@Muad\\\'Dib: ez az ő blogja, csak szólok..
marxengelszleninsz 2017.05.09 11:04:34
@ngjbp: Bocs, visszahallgattam, tényleg a te sztord.. valószínűleg azért konvertálódott át az emlékeimben ez a dolog, mert utána egy sms-ben már Puzsér RTL-es múltját kérte számon egy hallgató, amire ő a szokásos vehemens sítlusában indított ellencsapást.
Úgyhogy büszkén jelenthetem: érteni értettem, csak emlékezni nem emlékeztem jól :)
Lehet itt lenne az ideje egy Cavinton kúrának..
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
Valószínűleg az idei sem volt durvább, mint az eddigiek, csak az év vége kicsit besűrűsödött. Akadt néhány váratlan haláleset, ráadásul ikonikus szereplők mentek el. David Bowie-tól George Michaelig, Johann Cruijfftól Muhammad Aliig, Alan Rickmantől Bud Spencerig, Psota Iréntől Bara Margitig,…..
marxengelszleninsz 2016.12.29 10:54:03
marxengelszleninsz 2016.12.29 12:13:27
@Marc Forgeron: Biszku Béla nevét is elég érdekes ezen a siratófalon olvasni.. én a szerző helyében újragondolnám ezt a listát..
November utolsó péntekét, amikor az Egyesült Államokban óriási leárazáshullám veszi kezdetét, és a vásárlók egymást tapossák, hogy minél olcsóbban jussanak a termékekhez, néhány éve nemzetközi "Ne vásárolj semmit!" nappá nyilvánították. Mivel közeleg a „fekete péntek”, e jeles napról megemlékezve…..
marxengelszleninsz 2016.11.25 10:16:47
@Medgar: "Az okos telefont utánad dobja a szolgáltató"

"Az okos telefont utánad dobja a szolgáltató"

Egy újabb megtévesztett fogyasztó..
A szolgáltatók semmit nem dobnak csak úgy utánad ingyen. Mindennek ára van. Az "utánad dobott" mobilnak pl az, hogy veszel mellé egy havidíjas szolgáltatást és aláírsz rá 2..3 év hűségnyilatkozatot, ahol aztán a többszörösét fogod kifizetni a termék árának.
IDDQD Civilization C64-re 2016.02.19 21:35:18
Igen, jól olvastátok, az 1991-es pc-s klaszikus, Sid Meier Civilizationje C64-re, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb játékplatformjára. De hogyan lehet egy VGA grafikás csodát egy 8-bites gépbe szuszakolni? A játékipar hivatalos válasza az volt, hogy nem lehet, hiszen a Civilizationnek nem volt…..
Sokan nagy reményekkel várták a fonódó villamos elindulását, az első hétvégén tele volt lelkes és kíváncsi utazgatókkal az összes járat. Aztán jött a hétfő, az első arcra esés, majd a kedd és a további szivattyúk. Három hét után szinte mindenkinek tele van vele a töke,…..
  Röviden: sehogy. Hosszabban: gyakorlatilag védtelen volt e nagyszerű  találmány. Erről persze nem Rubik Ernő tehetett. Arra kívánunk rámutatni, hogy jó szabadalmi ügyvivő nélkül a legnagyszerűbb találmány is védtelen marad. Csak a Gondviselésnek köszönhető, hogy e…..
marxengelszleninsz 2014.04.27 11:14:21
@theus: aha.. és mivel bizonyítod, hogy te találtad ki elsőnek?...
Dokumentálni kell, máskülönben utólag mindenki azt mond, amit akar. Még így is rengeteg a vitás eset.
marxengelszleninsz 2014.04.27 11:52:27
@Mijo: hmm.. lehet hogy én olvasok felületesen, de egyelőre nem látom a felhördülésre okot adó kritikus részeket az írásban..
Hatalmas pénzeket ölni a márkaépítésbe, teljes haderővel folyatatni a hidegháborús küzdelmet a konkurenciával, majd derült égből villámcsapásként nevet változtatni – ha valami, akkor ez a stratégia elsőre igencsak megalapozatlannak tűnik. Márpedig az apród.hu esetében…..
marxengelszleninsz 2014.04.26 14:08:27
marxengelszleninsz 2014.04.26 15:49:22
@Manarola: Mit rugózol ezen ennyit? A törpe az törpe.
Inkább üsd fel a Magyar Értelmező Kéziszótárt, ahogy elnézem rád fér. "Törpe: fn 1. Törpe növésű személy."
Na, ennyit a primitívségről..
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
A fenti videóval van tele az internet. Nem csak a magyar, hanem az egész világ teljesen felbolydult a magyar énekesnő, Boggie francia nyelvű, photoshop technikát imitáló videójától. A Gawkertől kezdve a Verge-ön át minden jelentős oldal írt róla, különös tekintettel a…..
marxengelszleninsz 2014.01.22 20:58:21
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
marxengelszleninsz 2014.01.14 15:10:34
@vészmadár (pica pica): Nem a saját ízlésem a mérvadó, mert nyilván a klasszikus szerzők közül sem tesztik mindegyik mű, de elfogadom mint értéket.
Persze, meg lehet kérdőjelezni mindent, az most olyan divatos, hogy csinálok egy performanszt ahol ez egyik csüblibe beleszarok a másikba belehugyozok, és ez egy művészi alkotás lesz, még címet is adok neki, értem én az ilyen polgárpukkasztó dolgokat, de a nagy helyzet az, hogy a Mona Lisa akkor is egy mestermű marad, ha az emberek makogó majmokká korcsosulva ürülékkel mázolják tele a falakat és utána címet adnak neki.
Szóval ennyire azért nem szubjektív ez a dolog, mint ahogyan azt szeretnéd beállítani.
marxengelszleninsz 2014.01.14 15:45:02
@vészmadár (pica pica): Neked, mint pedagógusnak(?) tudnod kéne, hogy egy 6 éves gyereknek nem lehet mindent észérvekkel elmagyarázni. És nyilván nem fogok elkezdeni veled egy 6 éves szintjén beszélgetni. (Kellene? ;) Ugyanolyan jól tudod mint én, hogy vannak megkérdőjelezhetetlen értékek az életünkben. Persze, mindenre rá lehet böffenteni hogy "miért", és ezt lehet folytatni a végtelenségig, de ez a fajta kommunikációs stratégia úgy 5..6 éves kor körül lezárul. (Jó esetben :)
Mindenesetre amikor valakinek már azt kell elmagyarázni, hogy miért ér többet egy Mona Lisa című festmény mint egy falra kent szardarab, akkor én ott kiszállok a beszélgetésből.
marxengelszleninsz 2014.01.14 16:02:20
@sixx: oké, ezt a "hat éves" dolgot nem én hoztam be, de ha már itt tartunk, valamelyik előző szériában egy óvodába ment ki a stáb néhány villalakó díszpinttyel (tán még a híradóban is benne volt), a kisgyerekek kivétel nélkül ismerték mindegyik cölöpöt, sőt még el is mondták, melyiküknek ki a kedvence (kvázi példaképe)..
ennyit a hat évesekről, és persze rólunk (mint társadalomról), hogy milyen gondosan neveljük őket a jóra és szépre...
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
Dinamó Műhely Ha itt hibázol… 2013.12.19 15:04:27
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy nagyon szegény leány. Nehéz élete volt, nem tudott jobbat, elment egy időre pornózni. Később egy tehetségkutató versenyen kiderült tehetsége, és láss csodát: az X-faktor dobogóján végzett. Ez még nem egy igazi tündérmese, de a magyar…..
marxengelszleninsz 2013.12.20 10:44:58
Tanuságosak az ilyen posztok, mert a bejegyzésekből világosan kitűnik, hogy a csőcselék mennyire nem változott semmit az évszázadok alatt.
Névtelen senkik becsmérlik és gyalázzák embertársukat; egyeseknek szinte kéjes élvezetet jelent a "pornós kurva" kifejezés minél többszöri leírása. A középkorban az ilyen férgek tolongtak az első sorokban a kivégzések és boszorkányégetések során. E csúszómászók legnagyobb sajnálatára már nincsenek ilyen köztéri események, így meg kell elégedniük az internet virtuális tere által nyújtott szűkösebb lehetőségekkel.
Ez a poszt tehát már régen nem Tündéről szól, hanem azokról az aljas férgekről, akik a névtelenség homályába burkolózva, hordákba verődve rugdossák őt.

Ami a kérdés gyakorlati részét illeti, az egész kitiltás-dolog egy kapitális f@szság. Krasznai Tünde a legjobb hang volt az idei X faktorban, megjegyzem ilyen hang még a magyar popzenei palettán sincs, de nem mennék bele ennek szakmai taglalásába, mert a sok egybites troll úgysem értene belőle fingot sem.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy ha minden művészt, előadót a magánéletének a függvényében ítélnénk meg, akkor bizony nagy szarban lennénk, mert Janis Joplintól a Rolling Stones-on és Madonnán át egészen Picasso-ig és Toulouse-Lautrec-ig dobhanánk a szemétre a világ művészi termésének kb 80 százalékát.
Ezen gondolkozzatok el kis trollocskák..
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..