Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ostvan

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Transparency International már előre jelezte, hogy a koncessziós törvény által előírt bírálati emlékeztetők elfedik a nemzeti trafikjogok kiosztásának valódi történéseit. Az azonban még a legpesszimistább elképzeléseinket is messze alulmúlta, ami a Nemzeti…..
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
ostvan 2013.06.15 22:18:12
Nem is olyan régen a jövő energiatermelés ászának tartották a biomasszát. Aztán Amerika megépített 1 db gyárat, ami az addig feleslegben álló kukoricát (és más gabonát) feldolgozta üzemanyagnak. És egy éven belül élelmiszerhiány lett a világban (ami addig felesleges túltermelés volt és az éhezők segélyezésére fordítottak, az eltűnt a piacról. Magyarországról is eltünt!)
Nálunk a szél ritkábban fúj és kevésbé kiszámítható, mint az Északi-tenger partján. Ami szélerőműre rálátok, az sokat áll és ritkán forog.
A napenergiával való áramtermelés csak addig gazdaságos, amig nálunk kötelező átvétel van fogyasztói áron, amíg nem nézzük, hogy a kínaiak mekkora környezetszennyezés árán adják ezen az áron a napelemet és amíg nem foglalkozunk azzal, hogy hogyan fogjuk megsemmisíteni az elhasználódott napelemtáblákat. Alapkérdés: foglalkozott valaki már azzal, hogy egy napelemtábla összetörve, évekig a földben ázva milyen anyagokat bocsát ki magából? És ezeknek az erősen környezetszennyező anyagoknak mennyisége - ugyanannyi megtermelt energiamennyiség esetén - több nagyságrenddel (értsd több tízezerszer) nagyobb, mint egy atomerőműben található sugárszennyezett anyag.
Mivel üzletről van szó, nem tartom elképzelhetetlen helyzetnek, hogy 20+ év múlva súlyos pénzeeket kell majd FIZETNI azért, hogy átvegyék tőlünk a megvakult napelemet.
Ezek kb ugyanolyan problémák, mint amik az atomerőmű leállítása után várhatóak, csak sokszorosan nagyobb anyagmennyiségekkel!
Nekem is kétségeim vannak az atommal kapcsolatosan, de - ameddig nem csökken az energiaigényünk - addig NINCS jobb.
Furdancs Blog Mini szélerőmű 2013.06.10 09:29:42
Ma kicsiben ugyan, de áldozunk a zöld technológia oltárán. Egy mini szélerőművet ajánlunk figyelmetekbe, mellyel még nem tudunk lecsatlakozni az elektromos hálózatról, de a felhasznált generátortól függően minimális villamosenergiát elő tudunk vele állítani. Nem beszélve…..
Inno-anno Földmértan 2013.04.26 07:15:00
„…igen nagy szükség van a földmérő, vízépítő és mechanikai tudományokra…” (Részlet a Mérnöki Intézet Alapító leveléből. II. József, 1782) Nagyanyáink még rőföshöz mentek, nem méteráruboltba. Nagyapáinknak pintes üvegben adták a bort, s ittak belőle egy…..
Libertarian Ingyen kenyeret! 2013.04.22 00:00:00
Eltekintenék attól, hogy hosszan minősítsem pártunk és kormányunk rezsicsökkentő akcióját, mert ezt egy korábbi posztban már megtettem, nem mondanám, hogy osztatlan sikerrel. No de a derék magyar lakosság azóta félhivatalosan véleményt nyilvánított: mégsem mehetünk el szó…..
ostvan 2013.04.22 16:50:31
@benoke77: Egy példa: Az nyilvánvaló, hogy egy betegnek a gyógyulása szempontjából jó, ha levágják a lábát.
Ezt lehet úgy csinálni, hogy megbeszéljük vele (lásd Erőss Zsolt), fájdalomcsillapítót és altatást kap, aztán szakemberek, megfelelő módon elvégzik az amputációt.
Vagy lehet úgy, hogy hatan meglepetésszerűen lefogják a szerencsétlent, a hentesbárdot odaadják a kéményseprőnek (bocsi, más szakmát is választhattam volna), vagy Rogánnak és vágnak.
Na, döntsd el, hogy a rezsicsökkentés (vagy a játékgépek betiltása) melyik megoldáshoz hasonlít. És melyik megoldásnak lesznek másodlagos következményei.
Pl. az erőszakos rezsicsökkentés egy már jelentkező eredménye, hogy alig pár napos fizetési késedelem miatt jön a felszólítás, illetve azonnal bekövetkezik a kikapcsolás. Mit fogsz szólni, ha a kéthetes nyaralásod (esetleg kórházi kezelés) után villany-víz-gáz-telefon visszakapcsolással kell küzdened?
ostvan 2013.04.22 17:18:19
@kovi1970: Nem is neki szántam a hozzászólást. Remélem, mások is olvassák.
ostvan 2013.04.22 17:30:38
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Talán olvasd el a hozzászólásomat mégegyszer. Nem az a baj, hogy csökkentették a rezsit, hanem az, hogy HOGYAN! Az üzleti életben nem működik ez az "erőből lenyomjuk a másikat" módszer.
Vagy van közös megegyezés és haladás, vagy szívás lesz.
Van egy történetem arról, hogy az "erősek" is megkaphatják a magukét a gyengétől: Még a 70-es években, az egyik nagy gyárban brigádgyűlésen különböző felajánlásokat tettek a dolgozók. Az egyik felállt és azt a javaslatot dobta fel, hogy a jövőben ne szívassák a Bolond Jóskát (akinek az volt a dolga, hogy a teát hordta ki a konyháról a hidegben dolgozóknak. Másra nem is nagyon volt képes). Nagy egyetértés, hogy lám, ők milyen rendesek.
A fennkölt pillanatban feláll a Bolond Jóska is, hogy megköszönje. És felajánlotta, hogy ha már ilyen rendesek hozzá a munkatársak, akkor ő többet nem vizel a teába.
Ritkán fordul elő a Forma-1-ben, hogy a verseny utáni díjátadó ceremónia olyan feszült légkörben teljen, mint ahogy azt a Maláj Nagydíjon láttuk. Ha Ausztrália a gumikról szólt, akkor a maláj futam láthatatlan mozgatórugói a csapat és a versenyző érdekének ütközését…..
ostvan 2013.03.26 10:41:51
@joeramirez: A helyzet abban a pillanatban kezdődött, amikor Vettel a boxutcából kijövet Webber mellé ért. Onnan több, mint 20 másodpercig tartott. Az, hogy ott csata lesz, Webbernek, mint öreg rókának nyilvánvaló kellett legyen. És VOLT ELÉG IDEJE visszatekerni (meg is tette a csata idejére, mert nem volt lassabb a csapattársánál. Csak - versenyzőként - ennyi a különbség kettejük között).
Egy egészen új és sajátos berendezkedési forma bontakozik ki a keresztény konzervatív kormány család és gyermekvédelmi harcában. A módszer forradalmi, mondhatjuk nyugodtan, radikálisan új, eddig még nem élt vele senki: ők - egészen pontosan a fővárosi önkormányzat -…..
ostvan 2011.04.07 10:53:48
@homo apolitikus: Nehéz lehet ílyen gondolkodásmóddal együttélni.
Ha megnézem a körülöttünk levő volt keleti blokk országaiban hogyan élnek az emberek, akkor nem tapasztalom az általad megfogalmazott pusztítást:
- nálunk az elmúl 30 évben sokkal-sokkal több új lakóház, középület, út, stb épült
- nálunk sokkal-sokkal több felújított házat látok (új tető, új ablakok, hőszigetelés a házon, új kerítés, stb, hogy csak olyanokat mondjak, amit bárki láthat), mint pl. Csehországban.
- nálunk meglepően gyorsan le lett cserélve a gépkocsipark, ma fiatalabb, mint némelyik nyugatibb országban.
Szóval - szerintem - nem élünk rosszul. Nem is élünk olyan jól, ahogy szeretnénk.
A mostani kormánytól elvárom, hogy tartsa meg az eddigi színvonalat, vagy, ha program lesz a nadrágszíjhúzás, akkor az vonatkozzon MINDENKIRE.
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
ostvan 2011.04.06 14:07:45
@Magyarvagyok_Nemturista: Vedd hozzá, hogy újabban már csak 1 gombot lehet nyomni. Az igent. Mert a másikat tilos. Ez lehet az igazán nehéz!
ostvan 2011.04.06 14:32:53
@indapass2009: A tandíj azért jó, mert csak addig fizetem, amíg a gyerekem tanul. És nem egész életemben, minden más lógós kölöknek az iskoláztatási költségeit terhelik rám, mint most!
A nap izéje Kósa Lajos háborodik 2011.04.06 09:09:00
Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a romagyilkosságok keddi tárgyalásán, átlépte a Rubicont - jelentette ki Kósa Lajos. Szerinte botrányos volt Gyurcsány tette, aki ezzel "persona non gratává vált a magyar közéletben". A Fidesz ügyvezető alelnöke tehát…..
Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak…..
Varánusz Lázárlandi vendetta 2011.04.03 06:06:00
A hétvége kérdése: milyen foglalkozás definíciója ez: ( guglizni nem ér, a poszt végén elárulom, addig gondoljátok át )"tiszteletet kivívni, elég erősnek lenni ahhoz, hogy az ember megtoroljon a személyét vagy bármilyen hozzátartozóját ért minden sérelmet, és maga is…..
Igaz, hogy a tegnapi újságban jelent meg, de még azóta is ott van, tehát nem tréfa.Teljesen komoly, hogy a híres - megvágott, ám nem hamisított - hangfelvétel miatt kurucinfósan kipakolta a hódmezővásárhelyi Fidesz három, általuk felelősnek tartott férfi nevét, lakcímét,…..
Mandiner blog Az ingatlanos 2011.04.01 12:01:00
  Különös szakma. Akinek már van néhány lakásfelkutatásra fordított kilométer a lábában, be tudja tájolni a szakma követelményeit és sarokpontjait.   Saját tapasztalatom szerint az tekinthető ingatlanosnak, aki hivatásszerűen fikázza az eladásra váró lakásodat,…..
2010-ben radikálisan átalakult a magyar politikai pártok palettája. Új erőviszonyok léptek életbe, korábbi evidenciák érvénytelenné váltak. A két acsarkodó, a másikat rendszeresen demonizálni próbáló oldal közötti kiegyensúlyozott és heves versengés, nagyon úgy…..
ostvan 2011.04.01 14:51:45
@O_L_I: Határozottan az "a" opciót vallom én is.
Május 1-től a négy karikával ellátott kocsik minden olyasmit legálisan megtehetnek, amiről még a kukásautók is csak álmodnak. (Figyelem! Illusztrációnkban termékmegjelenítés található! - Igen, fizetett cikk. Na és?)Kit ne bosszantottak volna már az egyirányú utcában…..
ostvan 2011.03.30 08:09:07
Elhangzott itt a minap, miszerint 4,2% az előző éves hiány. Az a bizonyos kőbe égetett, elmúlnyócéváltal mindenbűnözött, ámde nemzeti kormányunk által hálajóistennek helyreigazított, egyébként éppen majdnem pontosan 3,8%-osra tervezett hiány. És állítólag az…..
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
ostvan 2011.03.25 18:08:07
@kaanm: Sajnos, ez a kormány osztotta szét azt a bevételt, amit az elődök beterveztek. Meg annál egy kicsivel többet.
Ennyi hónappal a választás megnyerése után gyenge érv az elődökre mutogatni. Most az ö "jó munkájuk" gyümölcse érett be.
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..