Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rwk1892

62 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Búcsúzott a Śląsk - A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján a lengyel bajnok Śląsk Wrocław nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen - hazai pályán - összeszedett jelentős hátrányt, és a svéd Helsingborg otthonában is vereséget szenvedett. Bár a lengyelek…..
A lengyel élvonal új szezonja még mindig nem kezdődött el, és bár mostanában sok hírrel jelentkeztünk a nyári híreket és eseményeket illetően, valahogy szerettem volna mást is megosztani a blogon. Ezért megkértem az egyik lengyel barátomat, hogy mondjon pár szót arról, ahogy…..
Waldemar Fornalik, az új lengyel szövetségi kapitány kihirdette az Észtország elleni barátságos mérkőzésre a válogatott keretét. A találkozó a kapitány első mérkőzése lesz a kispadon, miután a sikertelen Európa-bajnokság után a szövetség (PZPN) közös megegyezéssel nem…..
Ahogy tegnap a Śląsk Wrocław vérzett el a Bajnokok Ligája tegnapi selejtezőjének első találkozóján, úgy ma mindhárom lengyel Európa-liga csapat is vereséget szenvedett a harmadik selejtezőkör mérkőzésein. A Lech Poznań Lovrencsics Gergővel utazott Stockholmba, ahol 3-0…..
A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a Śląsk Wrocław hazai pályán fogadta a svéd bajnok Helsingborg csapatát. Az már a mérkőzés előtt borítékolható volt, hogy Orest Lenczyk legénységének nem lesz olyan könnyű dolga, mint az előző fordulóban a Podgorica ellen.…..
Mindhárom lengyel csapat sikerrel vette az Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóit, így a Lech Poznań, a Ruch Chorzów, illetve a Legia Warszawa is továbbjutott a sorozat következő körébe. Bár az első mérkőzések eredményei a három lengyel klubnak kedveztek,…..
Továbbjutott a Śląsk - Az idegenben elért kétgólos győzelem után a Śląsk Wrocław hazai pályán fogadta a Buducnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. A lengyel együttes kiegyenlített mérkőzést játszott, ám gólt csak a vendégek szereztek…..
Polonia: Ekstraklasa-meccsek és új edző - Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, talán már tényleg a végéhez ért a Polonia-sztori. Ireneusz Król, a klubot megvásárló befektetői csoport vezetője végül meggondolta magát, és elállt a klub Katowicébe költöztetésétől. A…..
Egy héttel korábban bejelentették, hogy Józef Wojciechowski eladta a Polonia Warszawa csapatát és az élvonalbeli indulás jogát az Ireneusz Król által képviselt befektetői csoportnak, akik Katowicében szerették volna felépíteni a saját csapatukat - a GKS Katowice és persze a…..
Miután a Śląsk Wrocław szerdán sikerrel vette az első akadályt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ma az Európa-liga küzdelmei folytatódtak az érintett lengyel csapatok számára. A Legia Warszawa és a Ruch Chorzów a jelenlegi fordulóban szerepelt először az idei sorozatban, míg a…..
A Lech Poznań megérkezett Azerbajdzsánba, ahol a játékosok a Khazar Lankaran ellen szerepelnek majd az Európa-liga következő körében. Lovrencsics Gergő itt éppen a bakui reptérről üzen - talán pont Magyarországra. A háttérben Jakub Wilk, aki a Lechia Gdańsk csapatánál lejárt…..
Előnyben a Śląsk - A lengyel bajnok Śląsk Wrocław számára is kezdetét vette a Bajnokok Ligája selejtezője, aminek keretében a wrocławi csapat a montenegrói liga címvédőjéhez, a Budućnost Podgoricához látogatott. Orest Lenczyk játékosai óriási lépést tettek a továbbjutás…..
A mai nappal szomorú véget ért a történet, amiről korábban már írtunk, ám az esetleges forgatókönyv akkor még nem tűnt igazán életszerűnek. A pénz azonban most is győzőtt, és bekövetkezett az, ami már egy jó ideje a levegőben lógott: A Polonia Warszawa eltűnik a lengyel…..
Továbbjutott a Lech - Folytatódtak az Európa-liga küzdelmei, ahol a Lech Poznań a hazai 2-0-ás siker után 1-1 arányú döntetlent játszott Kazahsztánban, a Zetysu vendégeként. Lovrencsics Gergő csapata így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a következő körbe, ahol már a Ruch…..
A lengyel szövetség végre döntött a kapitányi posztról, így a szavazás végeredménye alapján Waldemar Fornalik lesz Franciszek Smuda utódja a válogatott kispadján. A döntés nem igazán okozott meglepetést a lengyel futballban, hiszen a Ruch Chorzów trénere végig a legesélyesebb…..
Elég korán kezdetét vette az új szezon a Lech Poznań számára, hiszen a klubnak az Európa-liga első selejtezőkörében máris bizonyítania kellett, az ellenfél a kazah Zhetysu Taldykorgan volt. Magyar szempontból is sokat jelentett a párharc első - Poznańban megrendezett -…..
Przyrowski a Cracovia kiszemeltje - Az élvonalból az előző szezont követően kiesett Cracovia továbbra is kapust keres a következő idényre. Miután Wojciech Kaczmarek távozott a krakkói csapattól, a klubvezetés mindenképpen szeretne egy tapasztalt hálóőrrel nekivágni a…..
Az UEFA kisorsolta a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőinek első párosításait. A lengyel ligából négy csapat várta az eredményt: A BL-küzdelmekben a bajnok Śląsk, az EL-ben pedig a Ruch Chorzów, a Legia, illetve a Lech Poznań képviselik az országot. A Śląsk a BL…..
Suler Varsóban - Marko Suler (a képen) a Legia Warszawa új igazolása. A 29 esztendős szlovén védő három évre kötelezte el magát a fővárosi csapathoz. Suler 2008-tól a belga Gent játékosa volt, az elmúlt szezont pedig az izraeli Hapoel Tel-Aviv csapatánál töltötte kölcsönben.…..
A következő szezonban magyar érdekeltség miatt is érdemes lesz követni a lengyel élvonal küzdelmeit, hiszen Lovrencsics Gergő a mai napon hivatalosan is a Lech Poznań játékosa lett. A Lombard Pápa 23 éves támadója egy évre  szerződött a lengyel klubhoz kölcsönben, a…..
Van der Biezen távozik - Koen van der Biezen (a képen) nem tölti ki szerződését a Cracovia csapatánál, így már most elhagyja a másodosztályba zuhant krakkói klubot. A 26 éves holland csatár tavaly nagy reményekkel igazolt a lengyel csapathoz, azonban neki sem sikerült megmentenie a…..
Ahogy az várható volt, a lengyel válogatott Csehország elleni szombati veresége Franciszek Smuda szövetségi kapitány távozását is jelenti. A szakember a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy önként lemond posztjáról. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy amennyiben…..
Sajnos a lengyel válogatott búcsúzni kényszerült a hazai rendezésű kontinenstornáról, köszönhetően a csehek elleni vereségnek is. Videó csatolva, szöveges beszámoló az előző posztban. ..
Eddig tartott a történet, Lengyelország búcsúzik az Európa-bajnokság küzdelmeitől. A rengeteg kihagyott helyzet és a görögök elleni döntetlen megbosszulta magát, két pont és a becsülettel küzdés pedig közel sem volt elég a továbbjutáshoz. Görögország - talán meglepetésre…..
Lovrencsics Gergő egy lépésre Poznańtól - Ha minden a terv szerint halad, akkor hamarosan magyar játékosa lehet a Lech Poznań csapatának. Nem megerősített információk szerint a Lombard Pápa 23 éves támadója (a képen) az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton esik át a poznańi…..