Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svájcifrank

22 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tail risk. A pénzügyi terminológiában így nevezik a rendkívül kis valószínűséggel bekövetkező, ámde pusztító hatású eseményeket. A valószínűséget reprezentáló haranggörbe legszéle, egy pénzügyi atombomba, aminek a kockázatát nem lehet kezelni. Magyarország esetében a…..
svájcifrank 2013.08.05 22:35:37
@Counter: "Kis kiegészítés: ugye mindenki ballib, aki kritizálja a gazdaságpolitikát?"

Valóban, a Jobbik meg az LMP is kritizálja, illetve bárki aki nem Fidesz. És kritizálni lehet, meg szabad is. Tőlük nem is venném zokon. A Kétfarkú Kutyapárt vagy 4K szintén. Nem voltak hatalmon.

Egyedül MSZP, meg DK, vagy ex-SZDSZ, akinek nem szabadna, mivel ők szartak a szoba közepére. Ezért mondtam, hogy aljasok. Tőlük nem is fogadható el. Mivel semmiféle önkritikát nem gyakoroltak. Nem is határolódtak el.
svájcifrank 2013.08.12 00:19:23
@rolldog: Amit a forex-ről meg az elemzőkről írsz azzal teljes mértékben egyetértek.

Azt, hogy a kormány el akarná inflálni meg gyengíteni szeretné a forintot azzal nem. Ez Bokros ostoba kijelentése óta, hogy nincs az a pénz amit el ne tudna inflálni, nem megy ki az emberek fejéből ( mivelhogy olyan sokkoló volt ). A kormány nem inflálni akar l'art pour l'art, hanem GDP növekedést akar. Ha alacsony az szja az is vonzó a külföldi cégek számára, akkor nincs szükség gyenge forintra, mert akkor megint felmegy az infláció és megint csak felmennek a kamatok, de ha vonzó az ország jönnek a cégek és felmegy a gdp. Ettől persze automatikusan csökken a gdp arányos adósság. Holnap 14-én jön ki az előzetes gdp. Meg fogsz lepődni.

1995-ben amikor a Bokros ezt mondta, 28,2% volt az infláció, akkor könnyű volt ezzel dobálózni. Mára azért eléggé megváltozott a helyzet. 1,9%.

Az alacsony szja kulcs idevonzza azokat a cégeket is amelyek nemcsak betanított munkást keresnek, hanem mérnököket is.

De van válság. Görögországban 27% a munkanélküliség. Portugáliában 17%. De szerintem ezeket Te is tudod, nem értem miért kell ezen vitatkozni.

Az, hogy a kormány ellenséget keres, azon ne csodálkozz. 3 évig szopattak bennünket a túlzott deficittel. Meg leírják, hogy a cigányokat meg akarják ölni azzal, hogy elzárták a vizet.
svájcifrank 2013.08.14 10:08:19
@törzsmókus: köszi mókus :) valóban évek óta nem kommentelek , leszoktatott róla a massza, akit soha nem lehet meggyőzni
Magyarországtól tavaly koháziós pénzek elvételét tervezte az EU azért, mert az ő - és csk az ő - számításaik szerint néhány tized százalékkal meghaladta volna a hiány a 3%-os határt. Francois Holande tegnap kijelentette, hogy Franciaország nem fogja elérni a 3%-os…..
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
A héten távozik Simor András a jegybank éléről. Mivel a sajtó csak dicséri szakmaiságát, és elhallgatja hibáit, most vegyük elő a kritikus szemüvegünket. Simor neve az utóbbi fél évben összeforrt a kamatcsökkentés ellenzésével. Ő volt az, aki már az első alkalommal azt…..
svájcifrank 2013.02.27 22:07:22
Sokan védik a Simort azzal, hogy a Járai is magasan tartotta a kamatokat, vagyis mindketten betartottak a kormánynak. Érdemes ezt a 2005-ös cikket elolvasni : "Járai: Az ikerdeficit gazdasági káoszhoz vezethet - Gyurcsány: Lám-lám, Magyarország teszi a dolgát "

www.gondola.hu/cikkek/45019

amelyben Járai szerint a 2006-os hiány akár 8,9% is lehet a tervezett 4,7%-el szemben. Akkor az MSZP lehazugozta Járait, és lemondásra szólították fel de az élet őt igazolta, mert a hiány végül 9,2% lett. Ez indokolta az akkori magas kamatokat.

Ezzel szemben Simor akkor akarta magasan tartani a kamatokat, amikor a kormány következetesen és módszeresen 3% alatt tartja a hiányt és csökkenti az államadósságot.

Itt látszik a lényeges különbség Simor és Járai között. Simornak egyetlen mentsége lehetne : a devizahitelesek. De Ő mindig az inflációval takarózott, amely most épp 3,5% lesz. Vagyis pont úgy nem jött be a magas inflációs várakozása, ahogy Gyurcsánynak sem a 4,7%-os deficit 2006-ban.
svájcifrank 2013.02.28 17:40:15
@komplikato: a 2012-es infláció 5,7 volt ami tényleg magas, főleg az 5,25-ös alapkamathoz képest. Januárban viszont 3,7 volt, ez már valóban brutális csökkenés, és ebben még a rezsicsökkentés nem is volt benne.
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far21301.pdf
Vagyis elég jók az esélyek, ha nem száll ez az üzemanyag a forint miatt, akkor szerintem nyáron már kettessel volt kezdődni az inflációs adat, aztán év végére persze visszamegy, de az könnyen előre vetíti a 3%-os alapkamatot, amitől most mindenki agygörcsöt kapna, de pár hónap múlva már kézzelfogható valóság lehet.
Svájci Frank Jöhet az 1,30 2011.09.06 23:24:00
Erre a bejelentésre vártunk már régóta, hogy a svájci jegybank nem engedi 1,20 alá a frankot. Nem értem miért kellett eddig várni, hiszen annyi frankot nyomtatnak amennyit akarnak, azon pedig annyi eurot vesznek amennyit csak akarnak. Ha egy országnak túl erős a pénze akkor a…..
Április óta 198-ról 272-ig emelkedett a frank. A hülyeség egyre fokozódott és már Franciaországot is le akarták minősíteni. Persze az USA leminősítése tényleg megtörtént és ez nem tett jót az árfolyamnak. Az EUR/CHF elment az 1,01-ig. Ma már viszont megint 1,13. Milyen jó…..
Svájci Frank Végre 203 a frank!!! 2011.03.31 23:44:00
Február elején egész jól álltunk. Már 206 volt a forint. Napokon belül 200 alá ment volna a frank, majd jöttek az arab válságok és Fukushima. A csúcspont Ottekinger bejelentése volt az órákon belül bekövetkező nukleáris robbanásról. Ekkor 221-ig gyengült a forint. Ha az…..
Svájci Frank "Keine panik" 2011.03.31 13:17:00
mondta Günter Oettinger március 16-án az EU energiaügyi biztosa, majd arról beszélt, hogy órákon belül nukleáris katasztrófa fog történni. Günter szerint "az apokalipszis a helyes szó a történések leirására."  Erre a svájci frank iszonyatos erősödésbe…..
Ha higgadtan belegondolunk ez nem lehetetlen. Hiszen milyen boldog lenne mindenki most amikor 210 Ft a frank, ha nem 150-nél hanem 225-nél vette volna fel hitelét. Vagy ugyanez más valutával. Ha nem 240 Forintnál veszi fel az Euró hitelt, hanem 320-nál. Ismerek olyat aki 320-nál vette az…..
Ez volt a Gazdasági rádió  kicsit sem hatásvadász cikke a frank erősödéséről tavaly december 23-án. Akkor tényleg úgy látszott. "Olyannyira igaz ez, hogy már az 1.25-ös szint alá erősödött a frank az euróval szemben. Ez a forinttal szembeni kurzus alapján egy ideig…..
Habár  már hétfőn is átvitte a frank a 210-et, de aznap estére nem sikerült ott maradnia. Ahogy  nemrégiben megírtam, ha megint 272 alá megy az EURHUF tuti 210 lesz a frank. Ma végre megtörtént. Ezúttal remélem nem áll meg a kedvező folyamat és meg se állunk 200-ig. A…..
A Facebookon van egy csoport . Ma még csak 47 tagja van. CHF STOP Bojkott a svájci termékekre, szolgáltatásokra "A svájci pénzügyi politika tehetetlensége vagy tudatossága több százezer család otthonát is veszélybe sodorhatja a devizahitelek révén. És nem csak ITT,…..
Ma 1,30 fölé erősödött az euró a frankkal szemben, ami hasonló az egy héttel ezelőtti gyengüléshez amikor is 1,2885-ig száguldott.   Mindebből azonban nem sokat éreztünk mert közben az euró erősödött a forinttal szemben méghozzá jócskán, emiatt a végül is a frank…..
Szombaton jelent meg a portfolio.hu-n  "Vége a dalnak! Eddig tarthat az euró tündöklése"   "Az eurózóna elhúzódó adósságválgása, illetve az amerikai gazdaság ereje miatt a Morgan Stanley 1,3333-nál dollárvételi/euró eladási ügyletet nyitott és…..
Az eurohoz képest. Miközben a lengyel zloty gyengült. Vagyis most az egyszer nem a régiós hatások, hanem a magyarországi események vannak a háttérben. Ma jelent meg az Orbán Viktor interju a Bildben, hogy februárra márciusra 7-8 százalékkal 72-73-ra fog csökkenni a GDP arányos…..
Igen, ha megvalósul Daniel Lampart javaslata. Kiderült, hogy a frank eurohoz rögzítése nem a mostani 1,30 körüli árfolyamon, hanem egész pontosan 1,50-en lenne célszerű Daniel Lampart szerint. Ez az árfolyam a mostani 275-ös euroval számolva 183-as svájci frankot eredményez. Ez…..
Ez a vad ötlet született meg a szokásos negyedévente megtartott svájci gazdasági minicsúcson. Állítólag. Ami nem is lett volna rossz ötlet, ha mondjuk 2 évvel ezelőtt találták volna ki. Persze akkor nem volt rá igény. Most végre elkezdtek rettegni a szakszervezek a 100.000-es…..