Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dpetiba

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Behalt az akksid, és nem tudod, hogyan kell újat venni elektrokémiai gyorstalpaló nélkül? Olvasd el ezt. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Megfőztem a BMW-t 2015.07.04 06:25:15
Naiv voltam. Amikor megvettem a BMW-t, persze alaposan átnéztük, mérlegeltünk, hogy mire lehet számítani. Az tisztán látszott, hogy a karosszéria törődést igényel, és az is biztos volt, hogy a fék és a futómű is megsínylette a hatévnyi állást. Mindenképpen biztató jelként…..
dpetiba 2015.07.04 21:05:18
@Schütii:
Szóval szerinted normális hogy időben lecserélt és megfelelően bekevert fagyálló hűtőfolyadék mellett rozsdás legyen a cső/motor belseje.
Hát gratulálok öregem :-D Olvass utána kicsit...
Véget ért a harmadik Éden Hotel, ami az ismert események miatt (nyugi, lesz róla szó) igen valószínűleg az utolsó is egyben, legalábbis a TV2-ről nem tudom elképzelni, hogy belátható időn belül belevágna egy negyedik évadba, kurva drága licenszdíj ide vagy oda. Az ideális az…..
Ezt tényleg nem vettem volna észre, ha nincs rajta az a bazi nagy EV-matricázás. Á, valaki csak hülyéskedett, ez egy legkorábbi fajta Toyota RAV-4, ilyenből sose volt elektromos. Aztán leszálltam a bicikliről és alaposabban körbejártam. Oppá, hol is van a kipufogó? Mi ez a…..
TComment Én, autógyilkos? Soha 2015.02.12 06:18:20
Nem jár hetente Münchenbe százötvennel, tehát nem teszi ki autóját extrém igénybevételnek? Téved. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
dpetiba 2015.02.12 12:46:01
@mx5tulaj:
vagy vesz (kb 10.000Ft egyszeri beruházás) egy kézi, vákumos légtelenítő készüléket és akkor maga is le tudja otthon cserélni :) Második cserekor már visszahozza az árát. Létezik kompresszorra is köthető ilyen fék légtelenítő és persze van a nyomásos amit Tibi írt és amit említettél a Norautós.
dpetiba 2015.02.12 23:00:15
@novothauto:
tudom hogy a gyártósoron túlnyomással töltik és Te jól is teszed hogy a műhelyede van ilyen célszerszámod rá :)
Ellenben a túlnyomásossal a kuplung felénél kell vigyázni ha jól tudom, de majd mondod :)
DOT4-et használsz? Mert annó Norautósok Dot5.1-et tettek a fékrendszerbe, ne kérdezd miért.
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
dpetiba 2015.01.29 21:40:21
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
  A közhiedelemmel szemben, nem az a bajom a Rising Starral, hogy a TV2 csinálja, vagy hogy a szombati X-Faktor annyira leszívja az agyam, hogy másnapra csak a zombulás marad és a kétségebeesés, hanem az, hogy ez egy rettenetesen rossz formátum, amiből a TV2 igyekszik ugyan kihozni,…..
Íme, nézzék meg milyen átlátszó módszerekhez folyamodnak, akik le akarják járatni a Toyoták megbízhatóságát. Lépésről lépésre követhetik, ahogy a sunyi befeketítési kampány begyakorolt lépéseit végrehajtják. Ám sajnos nem jön össze, mert nem gondoltak minden…..
Belsőség Bonyolult, mint a faék 2014.08.26 14:01:34
Gianni kitalálta. Két pohár bor között, bal kézzel rajzolt egy egyszerű gépet, egy éket. Mielőtt az esti AS Roma meccsre kapcsolt volna a Rai1-ról, még azért csavarintott rajta egyet, ezért nem lett fából az az ék. Nem aggódott, hisz mi baj lehetne? Az ék akkor is egyszerű, ha…..
dpetiba 2014.08.27 11:21:26
@((Adam)): azt tudom, csak nem tudtam mi lett a sorsa a Priusnak :)
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
dpetiba 2014.08.15 19:31:56
@Agr3ssor:
Azért ha nevesebb alkatrész láncoktól vásárolsz nem futhatsz belem hamisítványva... Láng, Bárdi, Unix, stb.
Amúgy ebay-en vehetsz 1 TB-os pendrive-ot vagy 10.000 Ft-ért :) Sőt, bedugva még azt is fogja mutatni hogy annyi a szabad hely :) Okos kínaiak a 2-3 gigás kontrollét átírják. Addig nincs is gond amíg e fölé nem mész adattal... :D
dpetiba 2014.08.15 21:30:01
@stofilol:
én Textart vettem és Germany-ba gyártották nem kínába. De láttam már TRW-be olyat ami pár hónap felrakás után elkezdett "rohadni".
(Mondjuk a Textar nem is sima acél, hanem ez van ráírva:
Surface: Coated, de nem is rozsdásodik)
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
dpetiba 2014.07.31 11:44:19
@jaty: A gyári érték is -tól -ig határig van meghatározva! nehogy azt hidd az új autó minden elemén pontosan ugyanakkor ez az érték. És igen, tudnak felszerelt műhelybe gyári értéket fújni, ami benne van az említett -tól -ig tartományban.
dpetiba 2014.07.31 11:50:58
@jaty: és az nem lehetséges hogy szállítási sérültből lesz szépen bemutató vagy szalonautó?
dpetiba 2014.07.31 12:25:34
@jaty: Tehát akkor szalon vagy bemutató autót kell venni, mert az 100% hogy nem volt sérült :) Én pont fordítva gondoltam, de mivel nincs rálátásom lehet hogy pont az ellentetje van :)
Turbófeltöltőt vásárolna, motort csapágyaztatna, vagy inkább elmenne tíz napra a Balatonhoz a családjával? Érdemes az autó karbantartására odafigyelni, sok pénz múlhat rajta. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
A könyv azt írja, hogy a váltócserét a hátsó ülőlap kiszedésével kell kezdeni. Aztán le lehet engedni a hátsó hidat, hátrahúzni a diffit, és ezután lehet nekiállni az érdemi váltólebontásnak. Hát ezért alakult úgy, hogy vagy két éve ott pihent az ötgangos a garázsban,…..
dpetiba 2014.04.05 20:36:15
@abc078:
Tök véletlen, de nekem is pont ez a kombó van az autómban :)
Textar tárcsa, Mintex betét és Mintex MBA30 zajcsökkentő lap :) Nem csikorog :)
A Chevrolet eltűnik Magyarországról, most érdemes figyelni a hirdetéseket. Vajon tartja az árát használtan? És honnan lesz alkatrész? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
dpetiba 2014.02.18 13:53:42
@Sword:
"A Lacetti már a hetedik olyan Daewoo, amit az évszázad formatervezőjének megválasztott Giorgetto Giugiaro rajzolt."
Mozgalmas, helyenként idegölő, máskor szórakoztató egy év volt ez a Totalcar életében. Nézzük, mi maradt meg belőle és mit tudnánk feledni. Mai összefoglaló írásunk kommentposztja...
Itt még minden előttünk volt. A hetvenötezer forintért vásárolt Vespa PK-t imádtam és még ma is imádom, de képtelen vagyok együtt élni a hülyeségeivel. Azért remélem, lesz egyszer még Vespám Két év kitartó szenvedés után, nyár végén elengedtem a Vespát. Levantóban,…..
Egy kis technikai összefoglaló, csak úgy Onedin családosan: feleségemmel, Katival együtt tettük le a nagymotoros vizsgát még valamikor 1998-ban. Magától akarta, nem kellett rábeszélés, amint felvetettem a témát, azonnal benyögte, ő is jön tanfolyni. 1998 tája, Miskolc-Tapolca…..
Szívesen locsolna fél liter vizet az autóban? Nagyjából ennyi párát gyűjtöttünk össze két hét alatt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. ..
dpetiba 2013.11.22 12:15:30
@gigabursch:
"Bizony a hűtőfolyadék is olyan mint a fékfolyadék. Legkésőbb kétévente cserélni kell, vagy úgy 40-50 ekm-ként."

Hát én a hűtő és fékfolyadék csere mellett vagyok, annak ellenére hogy szinte senki nem foglalkozik ezek cseréével, még a szervizek sem igazán, pedig előírt... de azért a 2 évente csere ezeknek az nem csak pazarlás és környezetszennyezés, hanem feleslegese dolog. Egy DOT 5.1-es fékfolyadékot nehogymár 2 évente kelljen cserélni, annak a forráspontja ott van ahol a DOT4-es fékfolyadék maximuma :)
A hűtőfolyadék meg szintén nem fog 2 évente lebomlani, annak ellenére hogy valóban bomlik sok év után.

Én ezek cseréjét 4-5 évente tartom reálisnak, 2 évente hülyeség, még ha előírt akkor is.
dpetiba 2013.11.22 12:25:46
@Tökösmákos:
"Hideg motort alapjáraton járatunk benzinest kb. 5, dízelt 10 percig. Régebbi dízeleken át is ég a hengerfejtömítés ha hidegen terhelésnek tesszük ki."

A régebbi dízelt valóban kell, de benzinest nem járatunk helyben alapjáraton, mert sokkal később melegszik be (időben) és nagyobb a kopás is így ugye. A termosztát meg menet közben teszi a dolgát és lezárja a külső kört, ergó nem számít a menetszél sem.
dpetiba 2013.11.22 13:16:19
@gigabursch:
én mondtam cseréltetem/cserélem (más szerintem sz_rik rá), de nem 2 évente :)
Cseréltem le otthon hűtőfolyadékot 4 év után, nem volt ilyen amilyennek leírod abszolút.
Egyszer leveleztem egy szabvány miatt a magyar gyártó vegyészével, piros alubarát hűtőfolyadék gyártó, ő pl 5 évet mondott a csereintervallumra, "addig nyugodtan lehet benne"...

Fékfolyadékot is cseréltettem már és senki nem vitatja hogy vizesedik, de pont emiatt írtam bele a forráspontot a DOT5.1-ről. Érdemes utánaolvasni.
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
TComment Lopnak ezek mindent 2012.11.07 05:55:00
Néha nem is értem: folyamatos a panaszkodás, az állampolgároknak sem jó, a törvényhozás is bajban van, pedig a megoldás több, mint egyszerű. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...