Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mortirolo

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
mortirolo 2018.09.04 16:51:21
@kommentes nikk: Télen tökmindegy, hogy sötétben vagy világosban érek a munkahelyre, mit számít, úgyis sötét szar depressziós hónapok

Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy pl. az iskolában az első órát még sötétben, kvázi hajnalban fogják megtartani. Teljesen életidegen kisgyerekeket az iskolapadba kényszeríteni, amikor a bioritmusa szerint még aludnia kellene. Biztos rendkívül hatékony lesz.

A munkahellyel én meg pont fordítva vagyok, este mindenképp sötétben járok haza, de így legalább majd már reggel is sötét lesz...pazar...
mortirolo 2018.09.04 18:24:39
@meggyes alfonz: Így van, a nyári időszámítás esetén minimum ez lenne a normális. Legalábbis télen mindenképpen.

Az is igaz egyébként, hogy ha már választani kell a kettő közül, akkor inkább nyári, mert sok értelme valóban nincs, hogy hajnali 3-kor már pirkad. Alapvetően szerintem Mo-nak időzónát kellene váltania, mert a közép-európai idő keleti végén vagyunk, ami miatt nyáron itt kel a nap legkorábban (de minek), este viszont korán sötét van. De a téli 8:30-as napkelte is elég riasztó...
mortirolo 2018.09.05 09:43:00
@math0: "pontosan abban az időzónában vagyunk, amelyben földrajzilag helyünk van, te barom!"

Na akkor további sportsikereket és hasonlóan választékos, kulturált hozzászólásokat...
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
mortirolo 2018.05.16 19:02:06
@Brother Love:
+1
Abszolút egyetértek!
mortirolo 2018.05.16 19:02:39
@inebhedj - szerintem:
+1
Sajnáljuk, ami történt, véletlen volt. Ennyi, nem több.
Csinált valamit egy gyerek, és nem gondolta végig előre az összes lehetséges következményt, mert gyerek. Meggyőződésem, hogy még az itt habzó szájjal fröcsögő és libsiző mintaszülők összes létező írott és íratlan szabályt precízen betartó (nyilván...) gyerekével is előfordulhat bármikor hasonló, elég ha 1 másodpercre nem figyel a szülő. Csak abból nem lesz hír.
Egyébként a sok képmutató belegondolt abba, hogy ezzel a hisztériával mekkora kárt okoznak annak a gyereknek? Aki ezt egyébként nem érdemli meg. Mindezt úgy, hogy tegye fel a kezét, aki ott volt, és látta, mi és hogyan történt.... Ja, hogy mindenki csak a teljeskörű, korrekt és megbízható tájékoztatásáról híres bulvársajtó klikkvadász cikkei alapján ítélkezik... Gratulálok.
A női mell alapvető funkciója a gyermek etetés, a szoptatás. Az anyatejben számos olyan alkotóelem található, amely szükséges a kisbaba fejlődéséhez. Sőt! Olyan kutatás is napvilágot látott, amely az anyatej vizsgálata során kimutatta, hogy bizonyos rákfajtákat lehet a benne található egyik enzimmel…..
mortirolo 2017.08.03 16:08:29
@Kishableany: Másokat nem zavarva, na persze. Az agyam eldobom ezen. Ha ez másokat zavar, akkor azokban a másokban keresendő a hiba, úgy gondolom. Vagy kényszerít valaki arra, hogy nézd? Szerinted amikor felnőtt emberek két pofára tömik magukba a pörköltet, és csurog a zsír a száján, majd böfög egyet miután lekísérte sörrel, az ízléses, cseppet sem visszataszító, és mindenki arra vágyik, hogy az étteremben ezt lássa a szomszéd asztalnál, nyilván. De ha egy kisbaba eszik, azt csinálja valahol titokban. Nonszensz....
Ha csupán sportesemény lenne azon politikai adok-kapok, amit a budapesti olimpia rendezése kapcsán látunk, azt mondhatnánk: "még nézni is szörnyű". De készüljünk fel arra, hogy ennél akár még rosszabb is lehet. A versenysport - mint nemzeti ügy - a kilencvenes évek óta tulajdonképpen a jobb- és…..
Neményi András MSZP- és Volner János Jobbik-alelnök mellett meghívták Baló György műsorába Kovács Gergőt is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét. A téma a népszavazással kapcsolatos ellenzéki zűrzavar volt, és Kovácsnak sikerült olyat produkálnia élőben, hogy Neményi és Volner láthatóan kisebb…..
mortirolo 2016.09.07 14:11:42
@implode:
Nem vicces?! Szerintem a 40 ezer savat köpő menyét az RTL-en élő adásban, két karót nyelt politikussal szemben meglehetősen vicces. Ami harmatgyenge, az maga az ellenzék, akik ott ültek a túloldalon.
Jelenleg kb. az van, hogy az egyetlen értelmes lehetőség a tiltakozásra az, amit ők csinálnak: abszurd paródiával kifigurázni ezt az ostoba, pökhendi, arrogáns tolvaj bandát, és beleröhögni orbán pofájába.
mortirolo 2016.09.07 14:17:37
@kalbász: Így van, nagyon jól tudják hogyan kell egy gázszerelőn, egy produceren, letelepedési kötvénnyel kereskedő offshore cégeken, MNB-n, Pakson meg általában haverokon és unokatestvéreken keresztül szétlopni az országot. Csak nekünk meg azt lenne jó tudni, mikor lesz nekik elég?
mortirolo 2016.09.07 16:47:40
@Ad Dio:

De. Pont a nemzetgazdaság teljesítménye csökken tőle. Ha ugyanis egy gazdaságban az előrejutás elsősorban attól függ, hogy ki kinek a haverja, rokona, gázszerelője (támogatások, földpályázat, közbeszerzés), ha a törvényhozásban politikai/gazdasági érdekcsoportok helyzetbe hozása érdekében születnek személyre szabott jogszabályok (az a korrupció legmagasabb foka, és ezért bicskanyitogatóan cinikusak a "törvényeknek megfelelően jártunk el" típusú válaszok), ha egész iparágakat lehet felforgatni és visszamenőleges jogalkotással ellehetetleníteni gazdasági szereplőket, akkor abban a gazdaságban nem lesz érdeke senkinek vállalkozni, főleg nem lesz senkinek érdeke kockázatot vállalni vagy innovatívnak lenni, mert eredménye nem ennek van, hanem a politikai kapcsolatoknak. Ez a feudalizmus.
Szóval a korrupció nem csak az, amikor Voldemort nagyúr (atyaég, hihetetlen, hogy ezeknek tényleg ennyi eszük van, elképesztő) elteszi az 5 milláját, hanem amikor olyan törvények születnek, amiről kiderül, hogy nini... pont a fideszes oligarcha jár jól vele egyedül, minden versenytárs szívni fog... micsoda véletlen.
Egyébként pedig már az is felmérhetetlen károkat okoz egy közösségben, ha a pénz a polgármester nyaralójába kerül. És nem csak azért, mert az újraelosztás torzul, és nem annak jut, akinek szüksége lenne rá, hanem mert morálisan is szétrombolja a közösséget. Ez már kb. megtörtént szerintem.
Jó fotót készíteni nem egyszerű. Különösen jó fotót összehozni pedig még nehezebb. Na de hogyan lőjünk „lehetetlenül” szép fényképeket? Természetesen Photoshoppal! Egy nemzetközileg ismert és elismert fotós, Peter Stewart most megmutatja, hogy milyen különbség van egy „lehetetlenül” szép kép és a…..
mortirolo 2016.04.15 10:01:05
A PS ugyanúgy egy eszköz, mint maga a fényképezőgép. Az, hogy a jó fotós nem használ PS-t, aki pedig használ, az tehetségtelen lúzer, nettó baromság.
1. Egyrészt nem kéne elfelejteni, hogy a retusálás és a képmanipuláció az analóg fényképezés korában is létezett, csak sokkal nagyobb tudás és tapasztalat kellett hozzá, egy külön szakma volt. Nem a digitális fotózás találmánya...
2. A fotós gyártja a giccset, nem a PS. Szükség van a Lightroom-ra, PS-ra, sokszor egyszerűen pont azért, hogy a tényleges színeket, fényeket lehessen visszaadni, mert a gép érzékelőjének dinakimatartománya nem biztos, hogy elég ehhez.
3. Az már egy más kérdés, hogy az utóbbi időben ezeket a szürreális, túlkontrasztosított, túlszaturált, túlélesített HDR-eket látni mindenhol, ami tényleg egy giccsparádé. Ha visszafogottan használja valaki a HDR-t, arról meg sem tudod első ránézésre mondani, hogy HDR.
4. Ugyanakkor, a fotózás nem a valóság dokumentálásáról szól. Némely ága igen, pl. riport- és szociofotózás, sajtófotózás, de egy tájfotónál vagy városfotónál vizuális élményt akarsz létrehozni, nem pedig dokumentálni. Akkor ha feltekerek egy ND1000 szűrőt, már "csaló" vagyok? :-) Vagy pl. ha megnéztek egy jó képet egy leánykökörcsinről, ami mostanában nyílt, hát azok pl. úgy készülnek, hogy kimegy a fotós egy komplett mobil stúdióval, derítőlap, vaku, softbox, előtér, háttér elrendezve, világítás beállítva, a hajnali páracseppeket meg lehet, úgy sprickolta oda valami porlasztós pumpás flakonból. Akkor az csalás? Francokat. Sokkal inkább kreativitás.
Nem az eszközzel van gond, hanem az ízléssel és a mértékkel...
Ezzel az ártatlanul feltett, mégis mellbevágó kérdéssel kezdte hétfő éjjeli műsorát Baló György az RTL Klubon...
mortirolo 2016.03.01 14:31:52
@Uninstall: Ezzel maximálisan egyetértek...:-/
mortirolo 2016.03.01 14:38:08
@kewcheg: Most hirtelen össze sem tudom számolni, hogy hány ismerősöm dolgozik már külföldön. És nem a mcdonaldsben mosogatnak, hanem pl. mérnök, vagy közgazdász. És nem is a megélhetés miatt elsősorban, hanem az ország mentális állapota miatt...
mortirolo 2016.03.01 14:59:54
@Szelid sunmalac: Akkor félreérthető voltam. Egyáltalán nem becsülöm le a fizikai munkát, sőt. Nem erre gondoltam. Egy betelefonálós rádiós műsorban (ahol a kormánypárti betelefonálók nevetségesebbnél nevetségesebb módokon próbálják magyarázni a magyarázhatatlant) az egyik nagyon kormánypárti telefonáló közölte, hogy egyrészt közel sincsenek annyian külföldön, mint amilyen számokról hallani lehet (de hogy honnan gondolja, az rejtély...), másrészt, aki ki is megy külföldre, az úgyis csak mosogat, amiből ott is csak nyomorogni lehet, tehát haza is jön, ergó kivándorlás probléma nem létezik.
Szóval ennyi volt a hozzászólásom háttere.
A őszi-téli táj fotózása nagyobb odafigyelést igényel, de ennek ellenére kihagyhatatlan a fotózást kedvelők számára. Ősszel a színek kavalkádja, télen pedig a szikrázó hó, a havas táj, a fákon megtelepedő zúzmara látványa megunhatatlan, ezerféleképpen megörökíthető…..
Nem ismerem személyesen László Petrát, de egyszer találkoztam vele. Pontosan egy hete láttam, a röszkei jobbikos tüntetésen, ahol egy kis kamerával a kezében lelkesen rohangált a Szent Antal téren. Látszott rajta, hogy sajátos küldetéstudat hajtja, valamit tenni akar ezért a kis…..
Az aktfotográfia nemcsak "megfogható" testábrázolás, hanem költészet és álom: az ösztönök, a vágyak, a látomások világa. A fényképezésnek ez a területe, amelyben a művészet, az erotika és a pornográfia szálai finoman egybefonódnak, tág lehetőséget ad tehetségünk,…..
mortirolo 2015.07.30 18:04:27
@retrovírus: Ha tanultál fotózást, nem teljesen lehetetlen, hogy hallottál Jung Zseniről. Na például az ő aktképeivel kapcsolatban bulvárt meg a fotográfia legalját emlegetni minimum megmosolyogtató. Azt gondolom, ha nincs benned érzékenység a művészet iránt, nem tudsz megkülönböztetni egy playboy-képet egy Eifert- vagy egy Jung Zseni képtől, akkor a hiba nem Eifert Jánosban vagy bármelyik fotósban, vagy képben van. Ezzel a logikával a tájfotózásnak sincs semmi értelme, az is csak kompozíció, meg fények, meg formák.

Na ja, több tízmillió kép kerül fel a netre. Igen. Aminek a 99%-a vizuális környezetszennyezés, meg széteffektezett semmitmondó giccs. Igazán jó kép - legalábbis ahhoz képest, hogy mennyien fotóznak most - nincs több, mint régen. Ha foglalkozol a fotózással, előbb-utóbb majd megtalálod azokat, akik még a több tízmillió kép közül is ki tudnak emelkedni, ma is vannak művészek, de ha nem veszed észre, az megint nem a mi problémánk.
A kérdés így hangzik helyesen: ki az a hülye, aki ezer dollárt fizetne plusz tíz megapixelért? Furcsa húzás volt a Nikontól ez a D810 - D750 termékvonal. A két gép gyakorlatilag megegyezik, sőt, ha azt nézem, hogy a D750 beépített Wi-Fi-t kapott (ami elég nagy dolog! VÉGRE),…..
mortirolo 2015.06.23 17:36:29
@Ződ2000: Hétköznapi kocafotósnak semmire. Teljesen fölösleges. A D750 már a félprofi kategória, amivel már dolgozni lehet. Eleve, ha felmerül valakiben a kérdés egy ilyen kategóriás gépnél, hogy "kell(het)-e ez nekem", akkor arra az a válasz, hogy nem. Ugyanis akinek kell, az tudja is, hogy miért.
mortirolo 2015.06.23 17:39:39
@Ződ2000: Persze használni a kocafotós is tudja otthon a szülinapi zsúron, csak épp kihasználni nem. Hozzáértés nélkül nem lesznek jobb képei ezzel sem, mint egy kompakttal. Aki ért hozzá, az meg csodákat művel vele, de az elsősorban nem a géphez ért, hanem a kompozícióhoz, fényekhez, utómunkához...
mortirolo 2015.06.23 17:43:19
@geegee: Az, hogy profi eszközök. Egyébként igen, drága, de a fotózás mégis sokkal olcsóbb, és sokkal több ember számára hozzáférhető, mint a filmes korszakban. Ha a digitális korszakról beszélünk, akkor is érdemes azzal összehasonlítani, hogy 15-20 éve ennek a többszörösébe kerültek ma már kezdetlegesnek tűnő gépek. Minden viszonyítás kérdése.
Lauren Blog Luxus két keréken 2015.05.18 08:08:30
Rég elmúlt az az idő, amikor már nem feltétlenül azok bicikliznek, akik nem engedhetik meg, hogy autót vásároljanak. Íme 5 példa, mely alátámasztja a fenti állítást. Ezekből a kerékpárokból akár agy autót is vehetnánk. Jócskán benne vagyunk a bringa-szezonban - ezzel nem…..
mortirolo 2015.05.19 12:50:26
@pythonozok: Mire gondolsz pontosan? A tárcsafékes megjegyzésemre?
Mert akkor:
1. Nem cyclocross-ról beszéltem, hanem országútiról. Én is tudom, hogy cyclocross-on tárcsafék van.
2. A fenti Aston Martin viszont nem cyclocross, hanem országúti. Elég nagy találati aránnyal meg tudom különböztetni a cyclocross-t az országútitól.

De köszi a kioktatást :-)
mortirolo 2015.05.19 13:59:38
@pythonozok:
Jajj, ne... ne menjünk le erre a szintre, könyörgöm...
Nem, nem láttam "erre utaló szöveget", mint ahogy ennek az ellenkezőjére utaló szöveget sem. Azt viszont látom, hogy ez egy outi, ha te ezt nem látod, az nem az én problémám.
(áttételezés, váltó, pedál, kerekek, gumiabroncs, és valószínűleg a vázgeometria is, de az azért nem annyira szembetűnő).
De ne folytassuk ezt, guglizz rá inkább...
mortirolo 2015.05.19 14:28:36
@pythonozok: Szerintem az csak a felni miatt tűnik vastagnak. Cyclingnews-on találtam róla egy cikket, ott a specs-ben 22-es gumit írnak. Az még keskenyebb is, mint az átlag, versenyzők jellemzően 23-asat használnak.

Egyébként nyilván nem versenyzésre szánták, én is a rengeteg elektromos kacat miatt írtam, hogy parasztvakítás. Bazári. Legalábbis szerintem.
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét öleli fel ez az északi régió, ami igencsak ambivalens érzelmeket vált ki a legtöbb emberben. Ez az ellentmondás nem csak társadalmi szinten, de az ingatlanokban is megmutatkozik. Az Otthontérkép év végi sorozatában összegyűjtöttük…..
mortirolo 2014.12.18 09:09:19
@Parajpuding: Pedig Eger az ország egyik leghangulatosabb városa, nógrádban meg gyönyörű a táj. Ott nem azt jelenti a kirándulás, hogy felmegyünk kocsival a Normafához, és eszünk egy rétest a parkoló mellett. Az már más kérdés, hogy nincs miből megélni. Pedig sokkal emberibb, jobb életminőség lehetne ott mint Bp-en.
Ez a blog egy korábbi írásunk folytatása, amelyben arról írtunk, hogy ha valamiben, akkor a szegénység növekedésében Magyarország tényleg jobban teljesít. A Fidesz által mantrázott "Magyarország jobban teljesít" kampányszlogen alól már igencsak kilóg a lóláb - ha élhetünk…..
mortirolo 2013.07.12 16:03:33
@egy szavazó: Egyetértek!
A helyzet teljesen kilátástalan, ui. orbán egyetlen célja a hatalom bármi áron való megtartása, és a klientúra kiszolgálása, más nem számít. És ezért semmi sem drága.
  Ma jött el a számvetés ideje. Ezernyi kérdésre válaszolni, amelyekre talán magának sem tud. Ő volt az, aki a legközelebb volt halálukkor Erőss Zsolthoz és Kiss Péterhez. Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője az alaptáborban élte át a…..
mortirolo 2013.06.07 13:18:36
@pamut: Szerintem ők maguk sem gondolták saját magukat hősnek, és szerintem sem azok, egyetértek. Ez csak a hype körülöttük.
Hétköznapi emberek voltak, akik egy extrém sportban sokkal jobbak voltak az átlagnál. Egy adott helyzetben hoztak egy döntést ott fent, kockázatot vállaltak, nem jött be. Nyugodjanak békében.
Engem az zavar baromira, hogy nagyon sokan feljogosítva érzik magukat, hogy megmondják, hogy számukra ismeretlen embereknek mit kell, mit kellett volna és mit nem kellett volna csinálni, és mikor hogyan kellett volna dönteni. Úgy, hogy soha még csak nem is látták őket.
Hollandia budapesti nagykövetsége kedden jelentette be, hogy meghalt Robert Milders nagykövet. Robert Milders 2009 májusa óta volt a Holland Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. A nagykövet 1948. július 30-án született Hágában. Budapesti kinevezését…..
mortirolo 2012.08.21 17:38:03
@dr. Közbiztonság Szilárd:
Érdemes lenne felkeresned egy pszichiátert, mert ezzel a rengeteg frusztrációval, ami felgyülemlett benned, nem biztos, hogy egyedül megbírkózol. Belülről fog felemészteni.

(ne válaszolj, nem fogom elolvasni, nem járok itt többet)
Lenyűgöző, hihetetlen, egyedülálló - mondhatnánk, ha egy gerelyvető, öttusázó vagy cselgáncsos sportkarrierje során, zsinórban öt olimpián vesz részt és minden alkalommal aranyat nyer. Ötöt. Az amerikai Michael Phelps a londoni olimpián huszadik érmért nyerte, ebből tizenhat…..
mortirolo 2012.08.07 14:50:37
@hopptarisznya: Pályaversenyre gondolsz? Azért azt mégse hasonlítsuk az úszáshoz, mert mondjuk egy 250 körös pontverseny és egy repülőverseny majdhogynem más sportág. Itt nincs ezerféle súlycsoport és táv, elég különbözőek a versenyszámok, és nem lehet 20 aranyat nyerni 2 olimpián.
Országúton meg van kettő, mezőnyverseny és egyenkénti időfutam. Aki országúton világbajnok, az "A Világbajnok", nincs egyszerre 70 világbajnok, mint úszásban, vagy ökölvívásban.
Lezajlott a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaest a Millenáris Teátrumban a helyszínre meghívott több száz szakmai résztvevő jelenlétében. A május 8-án, kedden este rendezett eseményt a Magyar Televízió élőben közvetítette és a Fonogram Facebook-oldalán is látható volt.…..
mortirolo 2012.05.09 13:01:42
@~Lili~:
Rég hallottam olyan zseniális, brutálisan jó albumot, mint amit Alapi letett az asztalra. Kreatív, változatos, virtuóz, rendkívül igényes, igazi felüdülés hallgatni. Alapi hatalmas zenész, bőven kijárt neki ez a díj, még ha nem is jelent semmit...

Te meghallgattad, tudod kiről van szó? Csak kérdezem...
Szokatlanul jó ütemben, és az előzetes terveket tartva zajlik az Andrássy út átalakítása. Az idei tavasz amúgy is jól indult a bicikliseknek, simán lement és nagy tömegeket vonzott a Critical Mass, folyik a Biciklizz a munkába projekt, mennek a biciklis reggelik. És hamarosan kész…..
mortirolo 2012.04.26 00:10:58
@Lacusru: "Csak megjegyezném, hogy a parkoló sávot elhagyni készülő, indexelő autó a kerékpárosnak jobbról érkezik, tehát elsőbbsége van."

Ezt remélem csak viccnek szántad... Ha mégsem, és ilyen kresz tudással autóba mersz ülni, akkor nagy baj van.
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
mortirolo 2011.01.09 12:43:16
@Hollandexxonvaldez:
Az olajkorszak még 80 év??? Csak nehogy valami nagy meglepetés érjen 15-20 év múlva... Nem az a lényeg, hogy lesz-e olaj a föld alatt, hanem hogy lehet-e annyit kitermelni, amennyit a beteges növekedési kényszer és a hisztérikus fogyasztási vágy megkövetel. A válasz az, hogy nem lehet.

Elektromos autó. Remek, így a környezetszennyezést nem visszük be a városba, letudtuk az erőműben. Az elektromos autó csak akkor alternatíva,ha pl. a saját szélerőműveddel töltenéd.

Ha pedig 1:15 alatt teszel meg 8 km-t bicóval, akkor nem csodálom, hogy utálod...:-))) Az még kényelmes tempóban, városban sem több 20-25 percnél.