Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dorottyahomoky

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 17-én, szombaton ebédidőben különleges étel- és borsorral készül a tállyai Homoky Pincészet és a TR Művek csapata. Hat bort választottak ki, melyek mellé az ázsiai konyha inspirálta fogások kerülnek majd. ..
Az elmúlt napokban, a hóban, esőben, hidegben sikerült eléggé rendesen kizökkennünk a nyárváró hangulatból. Volt egy esemény, aminek szerencsére segített ezt visszahozni: bemutatták a 2016-os BalatonBorokat! A rendezvény a Divino Gozsduban volt, ahol a termelők kínálták saját BalatonBoraikat...
„Fontos, hogy ott is fogyasszuk a bort, ahonnan származik, és ezáltal mi is megosszuk ezt a teret és ezt a különleges panorámát az emberekkel” –  foglalta össze nekünk Gilvesy Robert, a Szent György-hegyen található Gilvesy Pincészet tulajdonosa a Bohém légyott lényegét. A teraszról nézelődve vagy a…..
Ne lepődjünk meg, ha mostantól egyre gyakrabban találkozunk majd azzal a kifejezéssel, hogy "Pesti Konyha". Ugye, hogy elsőre ismerősen cseng, aztán mégsem teljesen egyértelmű, hogy mi takar ez? A nagyközönség előtt májusban megnyitott Pesti Vigadó Étterem ennek a gyökereit…..
Évekig behajtani sem tudott házához a siklósi Zuhánya-dűlőben a borász Bakonyi Péter. Út az volt, de a szomszéd leláncolta, „csak úgy”, mondván „hamarabb jut haza helikopterrel, mint hogy saját útja legyen”. Innen a borai címkéjén is megjelenő helikopter, ami azóta védjegyévé vált. Szerencsére csak…..
Forog és kattog a malomkerék mellettünk, az udvaron pattog a tűz, a füstölőben készül épp a füstölt só, a verandáról pedig beleshetünk a konyhába, megnézni mi pirul a tűzhelyen – mindez együtt jelenti az Almalomb-gasztroélményt...
dorottyahomoky 2016.02.24 08:41:00
@lorincvagyok: igen, köszönjük! javítottuk mindkét helyen a tévedést.
Nálunk Tokajban egy bontott palack aszú mindig van a konyhában. Általában a pulton, hogy kéznél legyen, mert vagy a készülő ételhez, édességhez teszünk egy kicsit, vagy a teát ízesítjük vele, vagy csak úgy kortyolunk belőle. Ez nálunk így természetes, és lehetne minden…..
Drunken Kitchen 2HA borok 2015.10.19 10:12:54
Olaszrizling 2013 Telt, tartalmas bor. Érezni egy kis palackbükét is. Kis füst, gyógynövények, enyhe termálos jegyek. Érett barack, mandula jön ízben. Nehezebb, komplexebb olaszrizling hosszú lecsengéssel és hosszabb érlelhetőséggel.  Pezsgő 2011 Illatban citrusok,…..
3 bor, melyek mellé 3 étel készült, a végére pedig összeállt egy teljes menüsor. A borokhoz komponált ételeknél természetesen fontos szempont volt, hogy a borból beléjük is kerüljön, és mint egy fűszer, plusz ízt adjon. De sosem mindegy, hogy a főzés mely fázisában…..
Matek, kémia, arányok, számolás, kísérletezés, kifagyasztás – ha már megvan az ötlet, akkor ezeket a lépéseket kell egyszer vagy többször is megismételni, hogy a végén…..
Bezerics Dani vérbeli vendéglátó és vendéglátós, aki olyan higgadt hangon és józanul veszi a 38 fokos hirtelen robbant strandszezon akadályait, mint Mr. Wolf a Ponyvaregényben. Problémamegoldás félkézzel, szemrebbenés nélkül. És közben sül a hamburgerhús. „50 perc a…..
Drunken Kitchen Kredencben a bor 2015.07.17 12:37:16
Guden Kisbirtok Vitéz csopaki olaszrizling 2014 Friss, nagyon citrusos, zöldalma illatban. Erős, kissé durva savak, éretlen jegyek is jönnek. Itt érezni a 2014-es évjáratot. Ízben is nagyon sok citrus, zöldalma. Kívánja a szódát, a kenyeret és az ételt. Saláta…..
"Én a vendéglátást performanszként fogom fel" – mondja Dobai András, és egyből értjük is, hogy miről beszél, hiszen egy előre berendezett asztal mögött vágja épp a zöldségeket és keveri a salátát, amibe fehérbor is kerül majd. Közben pedig arról mesél, hogy mi volt az…..
Habzó rosé 2014 Friss, üde, eper, kis tutti-frutti, intenzív savak. Nyárra, melegben, a teraszra kiülve tökéletes. 100% rizling 2014 Nem túl intenzív illat kis citrussal. Érett, jó savérzet. Ízben sok citrus, zöldalma, birs. Friss, üdítő, vidám bor.  100% Balaton…..
Hazaértünk Ábrahámhegyről, és másnap már mentünk is vissza egy napra, mert megnyílt a Homola Borterasz és a Sáfránkert Vendéglő. Ez van, nyáron nehéz elszakadni a Balatontól. Mindig történik valami! Egyébként is azt szeretjük annyira a Balatonban, illetve azt is, hogy…..
Liszkay Mihály területei a Káli-medencében, a Pangyér-dűlőben vannak. Ahhoz, hogy itt kékszőlőt telepíthessen, kísérleti jellegre hivatkozva kapott miniszteri engedélyt. Habár a tőkék még viszonylag fiatalok, minket már most meggyőztek. Tíz év múlva csak még jobbak…..
A Kálibulin a kaják és az éttermek elvonják a rivaldafényt az északi part borairól és borászatairól, pedig az italok valójában legalább ugyanakkora sztárok. Köveskálon idén is megtaláltuk többek között a Szent Donát, a Laposa, a Sabar, a Villa Tolnay, a Liszkay vagy a…..
Etyekben az a legjobb, hogy Budapesthez nagyon közel teljesen vidéken tudod érezni magad. Az, hogy kiülhettünk egy borász teraszára iszogatni és beszélgetni, nem volt új nekünk sem, de hogy ezért csak fél órát kellett utaznunk, az új volt.  Hernyák Tomival a belvárosban, a DiVino…..
A cseresznyeszezon közepén a francia reggeli piknikünkön mi más lehetett volna az édesség, mint a cseresznyés clafoutis? A receptet természetesen magunkra hangoltuk, így került bele aszú is. Étkezési szokások és recept egyenesen Franciaországból! A francia…..
Van olyan, hogy borhoz társított fogás, van olyan, hogy desszertbor, vagy olyan, hogy bor mellé egy desszertet komponálnak. A Delicia sütemények túllépett ezeken, és süteményben fogalmazták meg Zsirai Kata és Homoky Dorka borait. Nemcsak a harmonikusak, hanem az volt az érzésünk,…..
„Az idei sörszezon más lesz, ezt az évet a gasztronómia és a sör párosa teszi izgalmassá” – ezt ígérte Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke, majd megmutatta, hogy a klasszikus sör-virsli, sör-csülök párosokon túl elképesztő söruniverzum…..
dorottyahomoky 2015.06.02 12:16:39
@Pável: igen, ez a Sörgyártók Szövetségének egy eseménye volt, amelynek ők a tagjai. a kóstolt sörök ennél pontosabban nem voltak megnevezve.
ZZ habzóbor 2013 Vajas, krémes, vaníliás elsőre. Almás süti és almakompót illatban. Szépen mutatja a tokaji fajtákat. Kellemesen buborékos. Traubi, friss szőlő, zöldalma lecsengésben. Jót tesz neki egy kis szellőzés is. Tartalmas habzóbor ásványos jegyekkel. A maradékcukor…..
Furmintban érlelt báránybordát főztünk az Oroszlánosban és Márton-Kováts Krisztinával beszélgettünk Márton-Kováts Krisztina két évvel ezelőtt járt életében először Tállyán, egy munka kapcsán. A rövid látogatás után pár hónappal már újra is nyitotta az…..
Napsütés, reggeli és pálinka, készülődés a nyitásra és az érkező vendégekre az Oroszlános konyhájában: így fogadott minket Tállyán a reggel. Ezen a szombati napon a Drunken Kitchen is bekapcsolódott az Oroszlános életébe. Az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel a…..
A húsvéti hagyományos ételek közé most valami újat is becsempésztünk: a kalács maradt, de feldobtuk borral és medvehagymával. De milyen bor kerülhet a kalácsba? A szín miatt mindenképpen fehér. Mivel ez egy sós kalács, ezért inkább száraz, de az sem gond, ha van benne…..