Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lolkapitany

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ülök a szobámban búsan, egyedül,És a fájó múltra gondolok.Odakünn az utcán lassan fény dereng,És az órán pereg a homok."(Farkas-Boros) Kalendariánus érdeklődésű olvasóimnak feltűnhetett, hogy az elmúlt két hétfő nem volt hangyászhétfő. Ennek egyrészt…..
A tököli verseny közeledtével feltettem pár kérdést a pilótáknak az autóikkal és a pályával kapcsolatban, ki hogyan és mivel készül. Kezdjük Grózival: Orsika: Milyen autóval készülsz Tökölre?  Mit kell tudni az új autóról? Grózi: BMW E36 M3/5..... Ez azt jelenti,…..
lolkapitany 2011.04.04 20:04:24
Egyenes, fákkal szegélyezett városi útszakasz. A kamera a végéig lát, nézők mindenütt, messziről pedig egyre erősödő zúgás, valami jön. Aztán minden előjel nélkül berobban A hang. A hang, melyet csak lódarazsakkal halálra maratott elefántcsorda képes kiadni kínjában,…..
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
lolkapitany 2011.01.10 14:21:33
@mp1526: Aza baj hogy mindenki úgy gondolja hogy ez kötelező. Pedig egyáltalán nem. Főleg azoknak szól akik eddig is smkp-val jártak, csak szeretnének mostmár résztvenni a forgalomban, és nem állandó veszélyforrásként közlekedni.
lolkapitany 2011.01.09 09:41:59
@mp1526: gondolom te még nem próbáltál, két város közti távot (esetemben 12,5 km) megtenni egy Simsonnal. A motoron 70es henger van, 55nél többre nem képes a 100 kilóm alatt, de 67 kilós haver alatt se ment 65nél többel. A témához visszakanyarodva az a halálközeli élmény amikor előzgetnek téged a 25 tonnás kamionok és csak egy pici úthiba kell és máris hat kerék megy át rajtad, aztán már a fogaidról sem fognak azonosítani. Igen én támogatom ezt a kezdeményezést, és az összes barátom is, mert ezzel (szerintünk) biztonságosabbá tehető a közlekedés. Mivel így könnyebben maradhatsz a kamionok előtt, nekik sem kell előzgetniük téged. Városban én tovább használnám a Simsonomat, mert oda nem kell több, igaz én egy vidéki városban lakom, ahol a legszélesebb út egy 1 kilóméteres 4 sávos út. Szerencsémre Pesten és egyéb nagyvárosokban nem kellett motorral közlekednem, de ha lehetett volna azzal megyek autó helyett. Az elméleti oktatásról pedig annyit, hogy amikor autóra tanultam a KRESZ-t, egy kis szabadidőmben nekiálltam az A1 feladatainak (tesztprogram), ott nagy százalékában ugyanazokat a kérdéseket válaszoltam meg mint a B-nél, azon is átmentem pedig nem tanultam meg a szerinted külön A1-hez írt KRESZ-t. Pluszban, első motorom egy 125-ös TS MZ volt amivel szintén hiba nélkül lehett közlekedni (persze csak ha nem volt senki aki elvigyen), és egy nap alatt megtanulhatóak az alapok ami ahhoz kell hogy elindulj, megállj és kanyarodj. ebben szerintem semmi nehéz sincs.