Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sári & Sanyi

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel Laosz szélső zugába hajóztunk el, így Thaiföldre is egy mindentől távoli ponton érkeztünk. De mi még adtunk a nomádságnak, magunk mögött hagytuk a kisvárost is és másfélnapig poros utakon jártunk hegyi népek faluit, életét kutatva. Megérte.…..
A tervek azért jók, mert meglehet őket változtatni. A déli irányt és a buszt északra tartó hajóra cseréltük, hogy úgy utazzunk, mint a 90-es évekig a legtöbb helyi, vízen. 30 km/óra sebesség már jól hűsít, a dekken van hely kószálni Bencének és a szinte érintetlen…..
Sanyi azt hitte, két nap múlva elmegyünk Luang Prabangból, annyira turistás kisvárosi volt az első benyomás. Nem így lett, 4 napot maradtunk: vízesést és világvége falut is látogattunk, illetve élveztük a Laoszi konyhát.…..
A hely, ahova izgalommal jöttünk, mert olyan népek élnek errefelé, akik hordozzák a gyerkőceiket, csak mint mi! De ezen felül sok minden más érdekese láttunk a természetközeli népek életéből. Képalbum: Hmong hegyi népek a…..
Az észak vietnámi Sapa városban a turistáknál csak a turistákat traktáló, népviseletes törzsi nőkből van több. Nem nagy élvezet tíz lépésenként mondogatni „Köszönöm, nem vásárolok!”, de ezekből az egyszerű nőkből sokan folyékonyan beszélnek angolul (sokkal…..
  A lenyűgöző természet mellett a benyomások a legfontosabbak ezekből a napokból: Itt épül DK-Ázsia legnagyobb reptere (2015), míg sok asszony néhány tucat 20 Ft-os bagett eladásának hasznából él meg. Elképesztő különbségek, 6 millió ember zsúfoltsága és mégis…..
 Négy nap Közép-Vietnámban: Hoi An gazdag kerekedői nem csak kínai és japán építészettel gazdagították a vietnámit, de nagyon hangulatos városkát is kialakítottak. Hue a császárok világa, a híres citadellához talán csak a pekingi Tiltott városban volt hasonló. És…..
 Beach, beach, beach-elünk! Nha Trang városában van Vietnám egyik legszebb homokos tengerpartja a Dél-Kínai tenger szélén. Hosszan elnyúló, pálmafákkal, este kivilágított sétánnyal szegélyezett part, fantasztikus kilátással a szemben elterülő szigetekre. Igazi…..
 Egy hétmilliós nagyváros, a létező összes ellentéttel. Nekem van egy nosztalgikus érzésem, amikor a Saigon nevet hallom, a régi időkre asszociálok, amikor még a franciák voltak itt az urak. De azóta sok minden megváltozott, a várost Ho Chi Minh City-nek hívják hivatalosan…..
Meleg vendégszeretet és sok mosoly vett körül minket egy dzsungel menti kis faluban. Vicces helyzeteket szült a közös nyelv hiánya, de sokat meséltek a gesztusok, az, hogy nagyon közel éltünk egész egyszerű emberekhez. Lentebb a „mit és hogyan tesznek”- témán túl a…..
Képalbum: Can Tho, úszópiac és nagyváros ..
Megérkeztünk Vietnámba! Bár a kinézett hotelünk az orrunk előtt telt meg egy amerikai csoporttal, nem maradtunk fedél nélkül, és holnap valószínűleg át is költözünk, mert a csoport kora reggel elmegy. Nagyon hamar találtunk magunknak harapnivalót, és Bence is boldogan harapott…..
  Megérkeztünk az igazi harmadik világba. Pl. a közlekedés a felületes szemlélő számára csak káosz, senki nem tart sávot, záróvonalat, a világítás igen csak hiányos, de 3 nap alatt még baleset közeli helyzetet sem láttunk. Itt minden másképpen egyszerű és másképpen…..
Mi 3 órát várakoztunk pluszban péntek éjjelének közén Kairóban. A háton, széken alvó Bencével ez sem kevés, de az igazi teher a „mikor is jutunk innen ki”, illetve az otthoniak „jaj látjuk-e a gyerekeinket még” apokaliptikus gondolatok időszaka volt. Érdekes…..
Elindult képes naplónk is a picasa oldalán Kicsit kalandosan kezdődött az utazásunk, rögtön egy késői indulással. A Ferihegyen  4 perccel előttünk zárták a check in-t… Bence jól elszórakoztatta szokás szerint az egész légiszemélyzetet, a karirói…..
 Indulás január 28-án Kairón át. 6 hét 5 ország. "Ne legyen ott háború, forradalom és legyen róla friss utikönyv" kb. ennyi kritériumunk volt amíg kettesben utaztunk. A kisgyerekes út esetén sokkal szűkebbek a határaink, hónapokig gondolkodtunk csak azon, hogy jó-e…..
Ez egy kedvenc írásom első nagy utunkról, továbbiak: teljessegfele.hu/benyomasok Az alkudás egy örömteli társadalmi esemény, az intenzív személyes kapcsolat talán a legfontosabb célja. Nyugaton kapcsolataink fenntartására sokszor kiegészítjük a köszönést egy formális…..
 A keleti útirány mindig is a legvonzóbb volt számomra. Ezért is olyan kedves a blog fejlécében szereplő kép: nászutunk elején egy éjszakai buszút hajnalán készült (a kép készítésének idejére állítottam a post dátumát). Innen még közel két hónapig haladtunk kelet…..