Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darw

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900. A brit Wight-szigeten található egykori ajándékbolt belseje, ahol egy bálna csontvázában lehetett válogatni a portékák között..
Számodra ő mindig a pici fiad marad, de ő már nagyfiús szobára vágyna? Itt van néhány remek ötlet, ami csak arra vár, hogy egy sármos srác belakja...
Darw 2020.07.12 08:46:34
@nincs1agy: A pucér nős poszterek ma már a képernyőhátterek ;) és bármikor frissíthető :D
Üdv minden régijáték-rajongónak az 10000000. adásban, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár…..
Egy 60-as évekbeli terv két Velencei-tónyi földet mozgatott volna 7 év alatt, hogy Tapolcának is saját strandja lehessen...
Darw 2020.04.15 16:11:12
@Wacunao: Mivel felülről vájták volna ki az egészet, ezért valószínű, hogy építettek volna egy vasúti és közúti alagutat. Mármint ez lett volna a logikus.
Mesés Ausztrália - ha már jártál ezen a messzi földrészen, akkor biztosan visszavágysz, ha viszont még nem, a következő képek garantáltan el fognak kápráztatni! Következzenek Ausztrália legmesésebb tájai! Wave-szikla Először úgy tűnik, mintha tízméteres hullámokat látnánk, de a képet vizsgálva…..
Darw 2020.01.02 13:53:34
@Kedélyes Paraszt:
Sydney és a Gold Coast kivételével a többi terület nem érintettek súlyosan a bozót/erdőtüzekkel. Tudom, mert 1 hete jöttem haza onnan... Sydney is inkább a füsttől szenved csak, ami a széljárástól függ. Egyik nap még teljesen tiszta a levegő másnap már csak 70 méter a látótávolság. Mindkettőben volt részem.
A TS-11 Iskra egyedi formája, szép naplementében landoláskor Lengyelországban, az 1950-es években a szovjet gyártmányú sugárhajtású repülőgépek pilótaképzésére Tadeusz Soltyk főkonstruktőr vezetésével 1957-ben megkezdődött egy sugárhajtású gyakorló repülőgép tervezése. Soltyk a Lengyel repülőipar…..
Zöldellő rizsteraszok, virágzó kisebbségi kultúrák – Sa Pa és környéke Észak-Vietnámban nem csak gyönyörű hely, de azt is megmutatja, miként őrizheti meg a kultúráját egy nép a turizmus segítségével. Minderről Elvira ír az első, ott töltött hetek után...
Darw 2019.09.10 19:27:08
@Csodabogár:

Én most februárban voltam először jövő februárban megyek vissza. Valóban látszanak a tömegturizmus korcsosulásával fellépő problémák de ez egyenlőre zárt szelvényekben mutatkozik meg elsősorban a tengerparti üdülővárosokban, illetve Ha long bayben de ott még elviselhető. De nagy az az ország szóval ha az ember nem csak a tengerparton akar hesszelni és néha-néha egy 50 buszos túrára befizet (maximum 4 órás időtartalommal) vagy nem csak egy újabb strigulát akar - igen volt vietnámban ami az n.-dik országom már. Akkor egy gyönyörű hely.
Vietnám pedig:
- meglepően tiszta és illatos DK-Ázsiához képest (Hanoi tisztább, mint Budapest)
- Nem túl változatos a konyhájuk de az nagyon jó, 1 hét után már egy picit uncsi de természetesen van mindenféle más étterem is (Thai, Kínai, Koreai stb. Pizzázót meg Burgerest is láttam többet de azokat nem próbáltam :D )
- Az emberek segítőkészek, kedvesek, rugalmasak és mosolyognak. Nincs meg bennük az a lehúzó hajlam és nem is nyomulnak nagyon szerettem, ha valami nem kellett elég volt egyszer nemet mondanom és nem próbálkoztak többet. A szomszédos Kambodzsában egyszerűen lehetetlen volt levakarni magadról az árujukat/szolgáltatásukat ráderőszakolni akaró helyiek tömegét (Yucatán-félsziget 2).
- Észak-Vietnám klímája tökéletes akkortájt :) éjjel-nappal polós idő néha-néha egy zivatar ami egy-egy óráig ha tart.

Most 3madmagammal megyek vissza Feb. 17 (Saigon) és Márc. 3(Hanoi) között. Kiscsoportos utazás, szállás pénztárcabarát (de nem spártai) módon, utazás tömegközlekedéssel/repülővel/bérelt robogóval, program: aktív városnéző sétákkal, hegyi túrákkal, minimális tengerparton való dögléssel. Akit esetleg még érdekelne az út az írjon ;)
Születésnapi bulik a levegőben, popsztároknak szervezett after-partik, fogadások, szupersztárok és dúsgazdag milliárdosok – egy VIP légiutaskísérő most beszámolt a mindennapokról...
Ez egy gyakori kérdés volt a XIX. század végi amerikai nagyvárosokban, amit a bérlők tettek fel a háziúrnak. A válasz kétféle lehetett. Most a rosszabbik lehetőséget vizsgáljuk. New York-i szegények lakta bérház WC-i..
Darw 2019.08.06 01:10:02
@kolomparlole1114: A blog nyári visszatekintő válogatásának a Ritkán Látható Történelem 'Best of"-sorozatának mai darabja - Jtom írása - eredetileg 2017. január 22-én jelent meg a Hogyan Történt? testvérblog oldalán.

Csak a 3. sorig kellett volna leolvasnod a válaszért! ;)
48 millió dollárba kerül a Zaha Hadid sztárépítész irodája által megálmodott penthouse New York szívében. A három éve elhunyt iraki építész irodája által tervezett lakóházat tavaly adták át New Yorkban, Manhattan Chelsea negyedében. a 28. utcán. Természetesen az épület nem tudja – nem is akarja -…..
Darw 2019.07.15 10:17:46
@Luiz Hemilton: miután már a parkettát felszedte és elégette :’DD
Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje…..
Darw 2019.06.29 13:26:01
@FGyula64:
Kedves Gyula! Ez túl szép, hogy igaz legyen! :D Mégis azért elmentettem a számát! ;)
Dávid
Ugye, lezajlott Budapesten egy előválasztás, amely a magyar demokrácia szebb napjait idézi. Hogy miért? Azért, mert egy több körös választással megválasztott vezető nagyobb legitimitással bír, és persze ez redukálja az esetleges csalást szervezők esélyeit, valamint esélyt ad azoknak, akik a második…..
Darw 2019.06.29 12:12:52
@midnight coder: "Jobbikra Orbánékon kívül a balfékek is hordták a fekáliát" Attól kezdve, hogy Vona elkezdte középre húzni őket és látszott, hogy ezt komolyan gondolja - onnantól nem érkezett akkora össztűz rájuk. Inkább saját magukkal basztak ki, hogy arrogánsan azt gondolták, hogy vannak olyan erősek, hogy a Fideszt 50% alá nyomják, anélkül, hogy bármilyen szinten is hajlandóak lettek volna együttműködni más pártokkal, ráadásul néha ők kampányoltak hazugságokkal/gusztustalan módszerekkel.
Aztán Vona kiszállása a buliból betett nekik teljesen.
A Trónok harca nézettségi rekordokat döntögetve tért vissza a képernyőkre egyéves kihagyás után: az összes (legális) platformot számolva csak az USA-ban 17,4 millió nézőjük volt, amiből 11,8 millió a tévében követte az eseményeket (halott a lineáris tévézés, mi?) és ezzel rávertek a saját, hetedik…..
Darw 2019.04.18 17:27:23
@Jóska Pista: Nálam is gépen, de telós alkalmazásról működött.
Másodfok Mi lesz veled Ukrajna? 2019.04.15 09:29:44
Az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt állunk, hétvégén lesz a szavazás. Érdekesség, hogy az első forduló után egy volt humorista áll az élen az államfői posztért, akinek egyelőre kétszer annyi voksa van, mint a jelenleg regnáló Petro Porosenkonak. Ukrajna gazdasága hosszú ideje sok sebből…..
Alig néhány hét szünet után mai posztunkkal folytatjuk az Atomököl-sorozatot, s Kína után maradunk Ázsiában (naná, hiszen már csak ázsiai atomhatalmak bemutatása van hátra...), ezúttal azonban a nyugati szélén teszünk kirándulást: következzen az atomököl birtokosai alkotta elit klub fekete báránya…..
Darw 2019.03.05 00:12:27
@ételizésítő:
Szép volt, 1-es! Leülhetsz. Ez egy blog nem az Indexesek írják, hanem random emberek magánszorgalomból.
Legközelebb próbálj meg gondolkozni mielőtt leírsz egy ekkora f*szságot megint.

Köszi :)
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Darw 2019.01.23 04:05:12
@Balazs_: Nem gondoltál arra, hogy egy ezt a blogot, (kiegészítve, átszerkesztve) egy könyvként megjelentesd? :) Kicsit ilyen életrajzi/naplóregény formában.
1888. A befagyott Niagara-vízesés..
1902 körül. Többszintű vasúti kereszteződés, Berlin Anhalter Bahnhof, Németország..
        A First Lady körúton járt, de nem itt, ahol Erdogán. Ghána, Malawi, Kenya és Egyiptom. Ez utóbbi helyen tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, nem mindenben ért egyet a férjével. Mi sem - tennénk hozzá. Az outfitje viszont elég sok találgatásra adott okot, vicces beszólások is…..
  A pilóták, és más szakmabeliek gyakran emlegetik a repülőgépeket vasként, pedig a szerkezetükben a Fe vegyjelű elemből, vagyis annak ötvözetéből elég keveset találhatunk. Az üres tömeg legnagyobb részét leginkább az alumínium alkatrészek teszik ki, a modernebb típusoknál pedig kompozitot is…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Darw 2018.08.23 08:45:59
@bozsibozsi: Tudod hányan költöznek a reptér közelébe (olcsóbban, mint máshova), hogy aztán panaszkodjanak a zaj miatt?
1862. Északi katonák az Amerikai Polgárháborúban egy szökött rabszolgafiú társaságában. New Kent County, Virginia, USA..
Darw 2018.06.18 09:33:22
@Warlimont:
"nem kulönösebben szeretik a kinaiakat, es buszkek arra, hogy sikerult öket kiszoritani az orszagbol. "
Meg a franciákat, az amerikaiakat :D
Am Kína már a korábbi századokban is igyekezett ilyen-olyan függésbe hozni a Vietnami területeket.