Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nocenz_Ura

73 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gépnarancs egyik legutóbbi posztja az egykulcsos adót is boncolgatja a nem-ortodox gazdaságpolitika ürügyén. Mint a szerző írja: Az egykulcsos adó ötlete is amerikai import. A nem éppen szociálisan érzékeny rendszeréről híres Egyesült Államokon kívül a fejlett országok…..
Téveszme zúzda Itt most befejezem 2011.08.22 00:32:13
Nem írok több bejegyzést ebbe a blogba, de nem azért mert megszűnt volna a létjogosultsága, vagy mert kifogytam volna a témákból. Inkább arról van szó, hogy nem győzöm egyedül, a főállás, másod- és harmadállás mellett nem tudtam annyi időt szánni rá, amennyit kellett…..
A szörnyű csepeli élvetemetéses sorozatgyilkosság megint felkorbácsolta az indulatokat, a Jobbik pedig erre ráérezve, jó ütemérzékkel felvetette a halálbüntetés visszaállítását. Úgy vélik, végre találtak még egy népszerű témát a cigány kérdés mellé, és ebben nem is…..
Bekövetkezett, amire számítani lehetett, az uniós elnökség után nagyobb fokozatra kapcsolt a narancsos úthenger – egyebek között a médiában is.  A közszolgálati médiában kirúgják az emberek harmadát, a fő szempont a tehetség, a hozzáértés, a gerincesség és az…..
nocenz_Ura 2011.08.12 20:23:34
@tandydini: Az ismerősöm örül, hogy nem rúgták ki, a példa csak azt illusztrálja, hogy értelmetlen módon szervezik a munkát. FAZ ügyben persze igazad van.
Mármint a devizahitelesek megmentésében kulcsszerepet játszó Nemzeti Eszközkezelőt, amelynek felállítását most éppen augusztus végére ígérik, de lassan egy éve késik és most is sok a bizonytalanság körülötte. "Otthonvédelmi" akcióterv keretében próbál a…..
Mára egyértelműen kiderült, hogy az Orbánék által is ezerszer elátkozott államcucilizmus igazi örököse, az akkori szemlélet és politikai gyakorlat folytatója paradox módon a magát jobboldaliként és antikomcsiként definiáló Fidesz. Téveszme: az egykori állampárt utódpártja…..
Szijjártó Péter, a kormányfő magyar hangja annyira elégedett az államadósság miatt bűnbakokat kereső parlamenti albizottság munkájával, hogy hasonlót szeretne felállítani a devizahitelek elterjedésének ügyében is. Szerinte az előző kormány súlyos bűnt követett el azzal,…..
Nagy bajban vannak az önkormányzatok is a svájci frank szárnyalása miatt, hiszen egy hajóban eveznek a lakossági devizahitelesekkel: nekik sincsenek devizabevételeik, az árfolyam emelkedése miatt pedig forintban egyre többet kell fizetniük. A főleg 2006 után felhalmozott adósság ma…..
A parlament államadósságot vizsgáló albizottsága tegnap elfogadta jelentését, amelyben indítványozzák, hogy vizsgálják meg az előző kormányok jogi felelősségre vonásának lehetőségét. A Fidesz már megint politikai ellenfelei kriminalizálásával próbálja elterelni a…..
Orbán Viktor azt hiszi, feltalálta a kínai viaszt és a világ átalakulásának élére állhat. Egyre gyakrabban hangoztatja, hogy a Nyugat halott, a jóléti társadalomnak, a szociális piacgazdaságnak annyi és Magyarországnak jobb, ha kilép ebből a klubból. Stratégiai…..
Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt azzal a mesével,…..
Lehet, hogy Varga Mihálynak igazságszérumot adtak, mert szabályos őszinteségi roham lett rajta úrrá: a Gazdasági Rádiónak adott interjúban lényegében elismerte, hogy a kormány eddig beharangozott gazdasági tervei nem tarthatók és jövőre valószínűleg rendkívüli…..
A Fidesz sorozatban veri át a parlamenten a személyre szabott törvényeket, amelyekkel egyes politikusaiknak kedveznek; a lex Borkaitól a lex Szapáryn át a lex Esztergomig hosszasan lehetnek sorolni a nem kifejezetten jogállami eseteket. A január elseje óta hatályos lex Simicska azonban…..
A Kedves Vezető állampárti babérokra törekvő csapata megtalálta a megoldást arra, hogy akkor is hatalmon maradjon, ha a választók jelentős többsége inkább el szeretné őket hajtani a sunyiba 2014-ben. Egyfordulós, vegyes választási rendszert fognak bevezetni, kompenzációs lista…..
Alig aludt ki az uniós elnökség reflektorfénye, máris nagyobb sebességre kapcsolt a kiépülő diktatúra gépezete. Erre persze számítani lehetett, magam is éppen erről írtam az előző bejegyzést és az nyilván senkit nem lepett meg, hogy rapid módon most azonnal belengették a…..
Véget ért a magyar soros elnökség az Európai Unióban és ezzel most bizonyára nem csak technikai értelemben távolodunk el az uniós szervezettől, hanem átvitt értelemben is újabb nagy ugrással távolodunk Európától. A soros elnökség talán legnagyobb hozadéka ugyanis szerintem az…..
Keleti szél fúj a Duna partján: Orbán Viktornak megtetszett a kínai modell, a centrális erőtér és a vadkapitalizmus szimbiózisa. A Fidesz, ha Kínát kell minősíteni, átesett nem is a ló, hanem egy komplett ménes túloldalára. Miközben alig három éve ellenzékből még hevesen…..
Ha a parlament elfogadja a büntetőeljárás nyilvánvalóan alkotmányellenes módosítását a kiemeltnek minősített ügyek esetében – márpedig kétség nem férhet hozzá, hogy elfogadja –, akkor tényleg látványosan vége a jogállamnak. Az is botrányos, hogy korlátozzák a…..
A kereszténydemokraták ifjúsági szervezetének elnöke azzal a meghökkentő elmélettel állt ma elő, hogy azért nem szabad megengedni a homoszexuálisok házasságkötését, mert az diszkrimináció lenne – nyilván azokkal szemben, akiknek volt szerencséjük nem melegnek születni.…..
Pár napja "ünnepeltük" a 25. évfordulóját annak, hogy a magyar foci válogatott 3-0-ra kikapott Leónban a franciáktól. Talán elsőre furcsának tűnhet, de elfogott a nosztalgia. Igenis, visszasírom azt a csapatot, de még az eredményt is! Mert lehet, hogy méretes zakó volt,…..
Vajon tisztában van-e a KDNP azzal, hogy az általa pénteken délután suttyomban beterjesztett egyházi törvényjavaslat értelmében maga Jézus Krisztus sem hozhatna létre egyházat, csak korlátozott jogokkal rendelkező egyesületet, ha balszerencséjére itt és most kellene…..
Keresztülverték a parlamenten Lézer Jani és Balsai István alkotmánymódosítását, amely lehetővé teszi a korkedvezményes nyugdíj megvonását vagy átalakítását kisebb összegű szociális juttatássá. Most nem mennék bele abba a vitába, mennyire igazságos a korkedvezményes…..
Elkaptuk egy felháborodott és aggódó állampolgár levelét! Íme:  Mélyen tisztelt Vezénylő Tábornok Úr! Szíves engedelmével ezúton szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a sötétben bujkáló ellenség ismét rárontott a nemzetre, és tudatos aknamunkával…..
Nemzetgazdasági miniszterünk már megint nagyot mert álmodni: tegnap egy gazdasági fórumon azt fejtegette, hogy Magyarország és a Kárpát-medence a XXI. század elején megszülető új európai gazdaság motorjává válhat. Erről nekünk egyből a pannon puma jutott az eszünkbe, amely…..
A Fidesz tegnap újabb szöget ütött a demokratikus köztársaság koporsójába: megtartották tegnap az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvényjavaslat általános vitáját. A Transparency International és az MSZP szerint az új alaptörvényhez kapcsolódó első sarkalatos…..