Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Orme

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
• AKK a szőnyeg szélére állította Gulyás Gergelyt és Balog Zoltánt, akik a plakátkampány miatti nemzetközi botrányt igyekeztek elrendezni Berlinben  • Palotaforradalom érlelődik az Európai Néppártban Orbán Viktor ellen, mert vannak olyan pártok, amelyeknek fontosak az elvek és ami sok, az sok •…..
Le Orme 2019.03.01 12:55:43
@morpho: KNDP= Észak-Korea
Le Orme 2019.03.02 14:14:02
@Che21: indexes módszer.
Sokat erősödött a forint idén. Nem irtak róla. Ha írnának, azt írnák, hogy rossz az exportőröknek.
Idáig 9 párt támogatja, hogy a Néppárt vegyen búcsút a Fidesztől, már a CDU-CSU is megingott.  Weber szerint nagyon gyorsan döntést hoznak a magyar EPP-tagság ügyében, de jó volna, ha Orbán megkövetné Webert. Az európai konzervatívok akár már március 20-án, egyszerű többséggel megszabadulhatnak a…..
Le Orme 2019.03.02 14:04:26
@paraszthajszal: az uniós forrásmegvonásnak inkább pozitiv hatásai lennének. Egyre nehezebb értelmesen elkölteni.
Tanítani kellene a „Hogyan szúrjunk ki másokkal” című tréningen ezt a technikát!..
Orbán a politikai antiszemitizmussal végképp elvetette a sulykot, ezért nem lehet tovább halogatni, hogy kirakják az Európai Néppártból;  A skandináv, balti, holland és luxemburgi konzervatívoknak végképp elegük van Orbán Viktorból, már a németek sem dédelgetik, de azért a szakítástól ők még…..
Orbán rátesz egy lapáttal a Juncker elleni kampányra, a Néppárt nagy dilemmában van, hogy miként "honorálja" a produkciót, a Horvát Parasztpárt azonban már döntött: ott hagyja az egész konzervatív bagázst. Orbán, Trump, Putyin, Kickl házi olvasmánya az 1984, amely irodalmi formában mutatja be a…..
Le Orme 2019.02.28 14:39:32
@Pipas: így van. Ha mégis megjelenik valamilyen liberálisoknak nem tetsző vélemény, egyből jön a nácizás. Már Trump is náci. Tehát az Usa elnöke náci szerintük.
Angela Merkel vasárnapi mérsékelt győzelmével egyértelművé vált, Nyugat-Európa nem úgy táncol, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. A tavaly év végén beharangozott lázadás éve helyett a koppanás éve lett 2017 a magyar kormányfő számára. Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban és Németországban is a…..
Le Orme 2017.09.26 09:32:47
A keresztény-muszlim kapcsolatokat napjainkban a nagyhatalmak politikai játszmái határozzák meg, de most a két fél középkori viszonyait szeretném górcső alá venni és ez által jobban megérteni a jelenkorban történő eseményeket. Az iszlám 7. századi megjelenése hatalmas riadalmat keltett a keresztény…..
Első pillantásra nagyszerű lehetőség a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj, de azért érdemes részletesen átböngésznie a pályázati kiírást annak, aki esetleg jelentkezne. Már nem is kell a sorok között olvasni, a szövegből nyíltan kiderül: anyagilag évekre elköteleződött, fizikai értelemben is röghöz…..
Vendégposzt:  A magyar pártrendszer hosszú távú átalakulása várhatólag karizmatikus vezetők, botrányok és gazdasági érdekhálók mentén fog lezajlani, de talán nem érdektelen végiggondolni, hogy funkcionális és ideológiai szempontokból, ugyanakkor a jelenlegi kínálatot is figyelembe véve, hogyan…..
Ahogy az várható volt: az Európai Bíróság Magyarország és Szlovákia ellen hozott ítéletet a kvótaperben. Biztosak vagyunk abban, hogy mindez teljes mértékben a magyar miniszterelnök számításainak megfelelően történt - vagyis mindenki az Orbán-terv megvalósításán fáradozik...
Volt és van elég uniós pénz a magyar határok védelmére, de a kormány nem kér/t belőle, mint ahogy 54 ezer menekülttől sem szeretett volna megválni. Szíjjártó egy követ fúj Törökországgal - Németország ellen. Magyarország ma várhatóan házhoz meg az Európai Biróságnál a ...-ért (koki + sallerért)...
Azt mondja Vekerdy Tamás, hogy a fejlődés, a haladás kizárólag kreatív és kételkedő/kritikai attitűddel rendelkező emberekkel lehetséges. Ezért aztán az oktatás/nevelésnek kreatív és kételkedő gyerekeket, fiatalokat érdemes nevelnie. Csakhogy az ilyen gyerekeket nevezzük szemtelennek, rosszabb…..
Le Orme 2017.06.12 21:40:39
@steery: hülyeségeket írsz
Le Orme 2017.06.14 22:57:56
@Punxsutawney Mormota: "Igen, amit Le Orme írt az különösen vicces lehet egy autószerelő esetében, akinek nem mondják meg, hogy kell meghúzni az anyacsavart, hanem absztraháltva magyarázzák azokat a fizikai törvényeket, amelyekből levezetheti, hogy miképpen kell csavart húzni."
Nem írtam ilyet. Gyakorlati tudás alatt a saját tapasztalat révén megszerezhető tudást értem, amit felszed az ember csak úgy, menet közben. Ez pedig valóban definiciószerűen nem tanítható, nem átadható.
Valószínűleg nagyon sokan hallottak már Andorráról, de elképzelhető, hogy jóval kevesebben tudják megmondani, hogy hol is helyezkedik el a térképen. Ez igazából nem is meglepő, hiszen a Franciaország és Spanyolország közt elterülő állam, népessége alapján, csak a tizedik legnagyobb kerület lenne…..
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. április 15.    Hangos sajtószemle...
Ha az ellenzéki pártok az okos együttműködés helyett egymás ócsárlásával próbálják saját erejüket, fontosságukat demonstrálni, akkor csúfos kudarcot vallanak a következő választásokon is – nyilatkozza a B1 blognak Kuncze Gábor. A liberális párt egykori elnöke szerint hosszabb távon a Momentum a…..
Úgy tűnik, a menekülők beengedése kapcsán nem éppen laza országként ismert Svájcnak is sok Orbánék menekültellenessége: egy ottani bíróság (The Swiss federal Administrative Court, Das Bundesverwaltungsgericht (BVGer)) pénteken megállapította : Magyarország nem teljesíti a dublini szerződésben…..
Soros Kelet-Európában az elmúlt évtizedek során nem nyitott kellőképpen a társadalmak felé, de a CEU-n végzett diákok sokat tehetnek azért, hogy ez ne maradjon így. Már erős a lázadozás az EPP-ben Orbán politikája miatt, ám strasbourgi  hatalmi megfontolások miatt még egy ideig nem lehet számítani a…..
Le Orme 2017.04.29 12:21:28
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Hétköznapi emberek, munkatársak, szomszédok, családtagok, mindnek tele van a töke a migránssimogató magyarellenes turbóliberálisokkal. Nem agitátorok, hétköznapi emberek.
Le Orme 2017.04.29 13:11:51
@rasztaszív: az egyházelleneségedbe fogsz beleőrülni
Le Orme 2017.05.01 17:09:56
@Pop40: az agyad a bolhapöcsnyi, nem a magyar piac
Miközben a mainstream nyilvánosságot a jogállam maradékainak felszámolása köti le, mint a CEU-ügy és a civilek megbélyegzése, ezek egyáltalán nem befolyásolták a pártpreferenciákat...
NemGogol Szánalmas győzelmeink 2017.04.28 14:29:35
Ez kész! „Sántha Péterné, a Fidesz–KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a józsefvárosi időközi önkormányzati képviselő-választást: a kormánypárti jelölt a szavazatok 46 százalékát gyűjtötte be.” (Dopemant lemosták Józsefvárosban) „Fölényes győzelmet aratott Bitskey Bence, a szocialisták, a DK…..
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
Le Orme 2017.04.28 21:55:31
@sinus67: Idézz egyetlen épkézláb érvet, amely a CEU mellett szól. Nem tudsz, csak fröcsögés folyik.
Az öszödi beszéd 2006-ban olyan erős felzúdulást váltott ki, hogy abba az egész baloldal beleremegett, és azóta is agonizál. Abban a helyzetben úgy tűnt, hogy a hazug, lebukott szocialistákkal szemben Orbán képes megvédeni a magyarokat, a nyugdíjakat, az oktatást, az egészségügyet és a nemzeti…..
A ballibsi, feminista, Soros pénzelte hazaáruló   Az utóbbi hetekben, napokban fokozott odafigyeléssel szemléltem a politikai eseményeket – és ezek leközlését a különböző oldalú és érdekű médiában. (Mellesleg egy-két megmozdulást volt szerencsém premier plánból is megtekinteni.) Szeretnék tisztán…..
Választottam Mi ez a tünti itt 2017.04.15 12:19:25
Jaj, hagyjuk már azt, hogy itt csak pár ezer ember hőzöng, és hogy nyugodjanak le, menjenek inkább csak szépen haza. Tévedés, hogy ez kevés lenne, ne kicsinyeld le, ne legyints rá. Mondok egy idevágó, és nem is elrugaszkodott példát: ha kimegy háromezer ember a hétvégi Fradi-meccsre szurkolni, az…..
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..