Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derelyegrádi szellem

0 bejegyzést írt és 7979 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Benkő és Alekosz után itt van nekünk Gjoni, aki mér két éve megkereste magának az IGAZIT, csak az RTL dobozban tartotta a műsort. Sebaj, tegnap este elszabadult a pokol, mi meg hogyvoltozzuk, még jó, majd pont azt hagyjuk ki, ahogy 16 szakadék rámászik a hatvanéves buzukihuszár nemi…..
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
derelyegrádi szellem 2012.08.15 19:59:01
Nem tisztem megvédeni Budait, nem is akarom. Neki - fogalmazzunk finoman - vannak hiányosságai.

De nézzünk néhány tény, meg az elvet.

1./ A szocialisták kartellezésügyben mélyen befoghatják, alattuk az autópályépítő cégek kartetteztek de olyan durván, hogy néhány év után már GVH is kénytelen volt észrevenni, és bírságolni. Az igaz viszont, hogy ők nem úgy kartelleztek, hogy valami a 'zembereknek (most itt a termelőknek) jobb legyen, hanem pont fordítva, így került már egy kilóméter autópálya a végén 5.2 milliárdba (M 6)

2./ Azt végiggondolta valaki, hogy miként lehetséges az, hogy a szabolcsi gazdáktól vagy négy éve (talán itt is fennvolt a történet) nem érte meg leszedni az almát (a metszést, a növényvédőszert, munkát stb. már ráköltötték) mert nem kaptak annyit érte, mint amennyiért leszedik (azt hiszem az étkezési I. osztályú almáért léalmaként 10-15 forintot kínáltak nekik kilónként ) , így fennmaradt a fákon vagy 100 tonna alma. Azzal valakik dolgoztak, a munkát pénzt fektettek bele+ ez volt a megélhetésük.

A SPARban meg 250-300 forint volt egy kiló alma.

A meggyért 30-35 forintot adtak a termelőknek, a boltban meg 300-400 volt.

Ez aztán tényleg szép, tisztességes piaci verseny, mindenképpen védendő!

3./ Ja igen a verseny. Itt MO-n az abban áll, hogy a multiláncok megmondják a beszállítónak (ez hívják áralkunak) mennyit hajlandók adni neki az áruért, amit majd 90-100 napra kifizetnek nekik. Vagy nem. Ha mégis, polcpénzt, marketighozzájárulást meg mittudomén mit még levonnak belőle. Ezt lehet. Meg azt is, hogy a beszállítónak a számláját a multi által helyben ajánlott cég rögtön faktorálja, ami megint vagy 10%-ában kerül a beszállítónak. Ez se gond, ez is mehet. (megjegyzem MO-n talán egyedüliként ezen cégek úgy faktorálnak, hogy a faktorált készfizető kezességet köteles vállani a faktorált összegre, tehát ha nem fizetni ki a multi a faktorcégnek a faktorált számlát, akkor a beszállítónak kell kifizetnie a saját árujának ellenértékét a faktorcégnek, amit a multi átvett, és eladott, csak nem fizetett ki. Így nem egy beszállítót csináltak már ki. Törvényes, jogszerű. Lehet kérdezni, miért írja alá. Azért, mert nincs más választása, mert ha elmegy egy másik multihoz, ott is - gyakran szó szerint - ugyanilyen szövegű szerződést tesznek elé)

Meg hát a jogszabályok szerint tilos beszerzési ár alatt árulni bármit, a multi (madaras TESCO-s csávó volt) mondta, leszarja. Ez is szép "verseny", mindeképpen védendő!

A versenyszabályaink (amiket ránk erőltettek az EU-ból) európaiak. Értendő ezalatt, hogy egy európai, egyenlő felek közötti üzleti világban jók. Itt szart sem érnek, mert itt NINCS VERSENY. Ha lenne, a multik (akik most 99 árulták a dinnyét) nem szóról szóra ugyanolyan feltételeket kínálnának beszállítóknak.

Nincs mit megsérteni az ilyen kartellezéssel.

Mondok másik példát. Most jött haza Londonból egy bankár ismerősöm 10 év után. Bement egy bankba, számlát nyitni. Elétették a számaszerződést, és nem akarta elhinni, hogy itt fizetni kell kártyadíjat, meg számlavezetrési díjat. Azt mondta, ha Londonban bámelyik bank ilyen költségeket számolna fel, akkor egyből piacképtelen lenne. Itt kivétel nélkül mindegyik bank felszámol. Amikor felvilágosítottam arról, hogy ha lekérdezei a számlájának egyenlegét akár saját bankautomatában azért is levonnak 50 forintot, sőt akkor is, ha nem tudja meg az egyenlegét, mert kifogyott a papír a gépből, inni kért... valami erőset....

Ez nem menti persze a Budait, nem "kartellezésért", a hülyeségért, mert azt így bemondja.

Először valódi verseny kell, aztán majd kellenek versenyszabályok is. De addig minek? A semmit védik. Úgy tesznek mintha itt bármiféle valódi piaci verseny lenne. Pedig nincs.

Budai hülye, de helyes amit csináltak. Minél több dolog kapcsán, minél többször. És akkor majd talán megéri (értsd: meg lehet élni szerényen) termeli is. Nem csak várni az állami támogatást, meg a segélyt.
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
derelyegrádi szellem 2012.03.28 16:58:52
Ez egy szégyen az egész Pali bácsi.

Először egy kicsit könnyedebben. Rejtő örökbecsű munkáiban (gyk. Elátkozott part, Három testőr Afrikában) gyakran lezajlik Potrien őrmesternél a képzelt beszélgetés a köztársasági elnökével. "Mit mondok majd, ha a köztársaság elnöke megkérdezi tőlem..."

Na, ezt én megfordítanám: mit mond majd a köztársaság elnöke a diákoknak: Ti csak tanuljatok, becsületesen vizsgázzatok, disszertáljatok, azzzal lehet csak érvényesülni...MUHHHAHHHA

Mit mond majd a sportolóknak: becsületes fair play versenyzésre, tiszta felkészülésre bíztatja őket, hiszen a becsület mindennél többet ér, miközben ő egy "doppingolva" doktorált valaki... MUHHAHHHHAHHAA

Milyen példakép ő? A csalással doktorrá lett elnök? Mert mások munkáját sajátként eladni az tiszta csalás Paja bá'. Bár annyiban téved a jelentés, hogy ez nem szokatlan. Sőt a csalóknál teljesen megszokott.. És ne kezdj azzal se hadoválni, hogy nagyon sokan lettek így doktorok, mert ugyan ez így van, de a többi nem köztársaság elnök.

Én nekem is lenne egy, de az már nem csak hozzád Paja, hanem a TF vezérkarához is. Ezek után basszátok meg, hogy fogtok elkaszálni egy doktorizót, vagy veszitek vissza bárkitől a doktorit aki mondjuk tegyük fel esetleg a disszertációjának a 95 %-át szóról szóra lemásolta. Hogyan?

Ugyanis most éppen legalizálni tetszettek a csalást. És nagyon kurvára megalázni a TF-en becsületes tisztességes módon doktorit szerzőket, mert hát most mindenki azt gondolhatja, hogy jaaaaaa ott így is lehet, így hát biztos az övék is full plágium. Tényleg csak miattad Palikám, meg a bizottság tagjai miatt, ha lenne időm megcsinálnám, hogy bejelentkeznék oda doktorira (miért ne legyen kettő?) és az egyik bizottsági mókust kérném fel opponensnek, majd szó szerint beadnám a Paja disszertációját forrásmegjelölés, minden nélkül a saját nevemen, angolul. Na ahhoz mit szólnának? Mert ezt kéne: " szokatlan ugyan a sok szószerinti forrásmegjelölés nélküli fordítás, de a szabályoknak megfelel.”

Le kell mondani Paja, de nagyon gyorsan...

nekem egyébként szimpatikus soha nem voltál. Megyo mellett te vagy a másik, aki nálam az "örökké lábujjhegyen álló ember" típusát hozza. Ezek azok csávók, akik örökké látszani akarnak, ezért lábujjhegyen nyújtózkodnak, és mindig egy-két fokkal nagyobb tisztet töltenek be, mint amire képességeik, kompetenciájuk predesztinálná őket.
derelyegrádi szellem 2012.03.29 17:06:02
@kifordított nagyanyó:

miért ő plagizált? Mi köze ehhez viktornak. Egy esetben van, ha tudott arról, hogy a Pali igazából Plagi, de ezt nem hiszem.

@Gunther:

abban jó :-) Ha tudsz fénymásolni (fényschmittelni) is akkor adok egy-két telefonszámot, vagyis dehogy, majd felhívnak ők téged Elnök úr.. :-)

@Prof. Dr. P.h.d. Seduxen dr.: a ph d közé ne tegyél pontot A (a ph. a filózófia latin nevének kétbetős rövidítése) , mert így azt hihetik, hogy te vagy a Pali bá, és azt se tudod mi az, csak használod...

A TF dokotorait nem a Pali alázta meg, hanme a Bizottság. Egyébként egyetértünk.

@Virág et.:

egyetértünk.

@Geza:

:-))))

ez nagyon nagy, besírtam rajta.....
derelyegrádi szellem 2012.03.29 18:26:49
@dr. mesterseges szinezek:

ha viktor kézivezérelte '92-ben a Paját, hogy egy bulgár csávó írását másolja le, és így legyen doktor, akkor igazad van.

és arra sem emlékszem, hogy ő védte volna védhetetlent, ami egyébként mindeki számára (kivéve Paja, ő biztosan tudja már '92 óta) csak tegnap óta nyilvánvaló és védhetetlen.

Olvasd el MN-t, abból nekem nem úgy tűnik, mintha itt nagy "megvédés" készülne....

Mondjuk a bencsiknek azért szólhatott volna valaki, hogy ne csináljon magából teljesen hülyét
:-)
A belföldi tiltakozások mellett hónapok óta záporoznak a magyar kormányra a kritikák nyugatról is. Brüsszel most már konkrét törvények visszavonására szólította fel a magyar kormányt, és ezek visszavonása vagy módosítása az IMF-EU hitelek feltételei lettek. Orbán Viktor…..
derelyegrádi szellem 2012.01.17 14:20:12
Én nem üzennék, inkább először kérdeznék Brüsszel idiótáitól:

1./ Vajon mi köze van a bírák nyugdíjazása (nem "idő előtti", kedves Blogíró, pont úgy kell nyugdíjba menniük, mint mindenki másnak) kérdésének Mo pénzügyi, gazdasgi helyzetéhez? Mi?

2./ Mi köze egyáltalán ehhez az EU-nak?

3./ Görögország gyakorlatilag csődben, Portugália, Spanyolország, Olaszország ennek a határán, az EU eddig soha nem látott válságban, ez a legfontosabb kérdés manapság? Ti tényleg ekkora hülyék vagytok? (egyébként igen, de erről majd később)

4./ Mi vajon annak az oka, hogy Szlovákiában (akiknél szintén ismert a kettős állampolgárság, a külhonban élő szolvákoknak az JÁR) éppen állampolgárságuktól fosztják meg a polgáriakat, ez nem bírta elérni Brüsszel ingerköszöbét, csak a magyar bírák nyugdíjazása. Megtudhatom?

5./ Az alaptörvénynel konkrétan mi a gond? Jogszabályhely szerint, illetve ez melyik EU-s jogszabállyal ellenkezik. Szintén jogszabályhely szerint. A sok hablatyból elég volt, térjünk rá végre a konkrétumokra. Remélem lesznek ilyenek, és nem úgy járunk veletek is, mint a francia Le Monde "magyarszakértő" újságírójával...

6./ A Jegybank és a PSZÁF egyesítését annak idején (2008-ban) az IMF javasolta. Akkor és úgy az fazsa volt, most nem. Ez már a nevetségessé válás határát súrolja, jelzem.

Most gyurcsány 2006-os Budapest végigveretését hagyjuk is, amit befogott szemmel, szájjal és füllel sikerült végigasszisztálnotok.

Most arról, hogy ti tényleg ekkora idióták vagytok-e:

Amikor egyetemre jártam tanítottak nekünk EU jogot is. Meg kellett tanulni a híres pereket. Nézem az elsőt, arról szólt, hogy mikét kell becsomagolni a leveszöldséget, és mit kell ráírni a zöldségcsomagra (Belga zöldségcsomagolási-ügy). Nézem a következőt, témája: Mi a sör? Olaszország indította Németoprszág ellen. Itt volt - szerencsére - vizsontklereset is, jó hogy mi a sör, de akkor mi az ecet?

Ezeket az "ügyeket" 20 ezer márka tiszteletdíjú,. sajnos nem tudom hány éves bírák bírálták el....

Már akkor mondtam magamban, he ezzel a hülyeséghalmazzal nem a világ leggazdagabb államai évődnének, rég csődbe mentek volna.

Az EP fenntartása évi 600 millió dollárba kerül(t akkor, amikor tanultam, gondolom azóta drágább lett), és ennek a szervnek gyakorlatilag (a költségvetés megszavazásánm kívül) semmi valós szerepe nincs. ÉS mivel nem tudtak megegyezni, hol legyen a székhelye, így költözik, hivatalostól,tolmácsostól mindenestül, ha jól tudom havonta.

És legvégén egy gratuláció:

Az Európai Közösséget (ez EU elődje) azért hozták létre az alapító atyák szavai szerint, mert ez nem tartható tovább, hogy Európa gazdasági óriás, de politikia törpe. Na most ezt a valóban létező ellentmodást egyedül sikerrel megoldottátok, igaz nem úgy mint gondolták: Már nem is gazdasági óriás...

Congratulation!
Srácok, meg vagyok hatódva ... csodálatos levelet kaptunk! Tisztelt Szerkesztőség! Úgy értesültem, hogy a III. Noname Bloggerek és Dzsuvahuszárok Napján, 2011. szeptember 31-én elismerő oklevéllel jutalmazták a Vastagbőr egyik prominens szerkesztőjét: zero-t. Amennyiben zero…..
derelyegrádi szellem 2011.11.09 15:49:28
@Kicsi Kacsa:

Ne bazd már meg barátom! A Péter GRAFOLÓGUS!

Az Egymásért Alapvány ki is csengetett neki szakértelméért egy pár millát, amit úgy magyaráztak, hogy a Szivásy Péter igaz ugyan, hogy a miniszter úr (Szilvásy György) testvére, de nem ám azért, hanem mert mert ő bizony országos (+ világ) hírű No1. grafológus.

Na most abban - itt Mo-n - persze semmi nincs, hogy egy állítottan világhírű grafológus írni sem tud...

vígasztalást csak annyiban tudok neked mondani, hogy a magyarázatot adó arc már börtönben (Földesi-Szabó), a miniszter úr (Szilvásy Gyugyó) pedig útban arra felé...ez a szerencsétlen futóbolod, meg már zeronak irogat.
derelyegrádi szellem 2011.11.09 16:00:19
@Kamee:

Hogyhogy mit csináltam? Nem értem a kérdést....

zeroval éppen kipróbáltuk a halálhitgenerátort, amikor azzal végeztünk, akkor nekiláttunk kikísérletezni, hogy mennyi selyemhernyónyál kell a kecskebéka petevezetékhez meg a lajhárkönnyhöz, ha egy magát progresszívnek gondoló mélystájerországi gázóraleolvasó ballábas makkoscipőjénak fröccsönöttt gumitalpához dörgöljük, hogy görög állmcsődöt tovább fokozzuk...
derelyegrádi szellem 2011.11.10 10:35:00
@Virág et.:

na na akkoriban (gyurcsány, bajnai, oszkó) volt 320 is az euro, akkor viszont Te úgy láttad, hogy az árfolyam a nemzetközi folymatok miatt ilyen (meg a térség valutáival együtt esik), nem pedig az akkori kormány teljesítményétől.

Ez persze nem menti, vagy magyarázza a jelenlegi helyzetet, csak hát tőled egy kicsit több következetességet várnék. :-)
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
derelyegrádi szellem 2011.11.08 11:19:36
@DillingerEscapePlan:

de szarok.

De nem ez a lényeg!

tigeri! marcellusca! Seduxen! Látjátok: ORBÁNFÓBIÁS vagyok.!! Eddig egy narivak, naridorid megmittudoménmiafarnc voltam, ebből most egy ORBÁNFÓBIÁS lettem.

Tőled hülyegyerek meg csak annyit kérnék, döntsd már el, hogy egy festményre lehet-e azt mondani hogy szar, vagy nem. Ennek annyi jeletősége van, hogy emiatt gyökereztél.

Te meg kerényi képei több lovat adnak az valódi orbánfóbiások alá, mint száz kaccsolatos agyhalott...ezt csak úgy barátilag jegyzem meg.
derelyegrádi szellem 2011.11.08 11:46:11
@DillingerEscapePlan:

Hát akkor te egy ritka nagy gyökér vagy, mert nem tudod, Figyelj:

ez is te vagy:

"szerintem aki egy festményre azt mondja hogy szar, az gyökér."

meg ez is:

"szerintem is lehet mondani festményekre is hogy szarok, ha látszik rajtuk, hogy azok. "

Nos?
derelyegrádi szellem 2011.11.08 13:56:13
@DillingerEscapePlan:

Értem. Tehát a szó szerinti idézés tőled "belemagyarázás"

Orvosi eset vagy.
El is felejtettem, hogy jövő vasárnap időközi választás lesz Budán, a II. kerületben (Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy stb). Jómódú, jól szituált értelmiségi jobboldali a kerület, így az ex-MDF JESZ-plakát egyenes telitalálat: Kovácsics Ádám: "A jelenlegi…..
derelyegrádi szellem 2011.11.07 13:04:02
@Tigeri:

lehet. de egyszer meg kéne próbálnod. :-)
derelyegrádi szellem 2011.11.07 15:32:29
@Tigeri:

a d--ást egy jó csajjal.

de nem ki-, hanem meg-

:-)
Még mindig a "hiteles polgári jobbközép erő", a JESZ (ex-MDF). A vérdemagóg és sunafaktoros plakátok után már kampányfilmjük is van. (Vajon honnan van pénzük kampányolni?) via Subba A megfejtéseket várjuk szeretettel! Mi a kampányfilm üzenete? Mit írna a srác a…..
derelyegrádi szellem 2011.11.07 14:01:43
@Seduxen:

A végén pedig Bokros Lajos érkezhetne, és pont úgy helyezné szájszervét a lány öléhez, mint ingenium rusticus avatarján van, és már kész is....:-)
derelyegrádi szellem 2011.11.07 15:29:12
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

hát mert még pluszban szerette, ahogy közben a szemüvegét rátezsi a hasára, nehogy összemasztolódjon...:-)
derelyegrádi szellem 2011.11.07 15:30:15
@derelyegrádi szellem:

..összemaszAtolódjon
Megkezdődött a Hagyó-féle bűnszervezet büntetőperének iratismertetése, így gyorsan meg is kezdődött a szivárogtatás. Minden napra jut egy-egy igazi fincsi szkennelt anyag, nagyon szépen köszönjük, csak így tovább! A 45 ezer oldalnyi nyomozati anyagból kiszivárgott 0,00001% is…..
derelyegrádi szellem 2011.10.21 16:24:48
@sypso:

:-))))))
derelyegrádi szellem 2011.10.21 16:46:40
@Lone Wolf:

ezt nem tudtad?

Ha Hagyó ügyvédjének határidőnaplójából előkerülnek még a nevek és számok is, abból az következik - mégpedig egyenesen és szükségszerűen - hogy fideszesek nagyon csúnyán lopnak.

De abból is, ha zuslit elítéli néhány "gyerekcsínyért" a bíróság 6 évre.

Ha Hunvaldék járnak ki-be a börtönbe, abból az követkeik, hogy fideszek lopnak, de nagyon keményen. Ugyanis Hunvald egy varázsló, meg a szadeszes nyolcelemis Gál is, mert ők a fideszes tolvajlásokból vettek maguknak pl. 30 milliós tévét, meg 23 db. autót, meg 7 milliós órát is. Meg a Zoltai Guszti bácsit is igazából egy fideszes csávó hívta fel a Hunvald telefonjáról, Hunvald hangját utánozva, hogy segítesen, mert ezek a köcsög ügyészek miatt nem lehet nyugodtan hogyishíjákolni. Mivel Guszti bácsi is tudta, hogy egy ravasz fideszes arc telefonál, így nem is kérdezett vissza, hogy miiii a faaaaszom van? Mi közöm nekem a te hogyishívjákolásodhoz, meg aztán hogyanis avatkoznék én az ügyészségi dolgokba...hanem inkább azt mondta (hiszen az ügyészség egy fideszen pártszerv), hogy utánanéz a dolgoknak...

Ha a Honvédelmi Minisztériumnél egy több tucat fős komplett bűnszervezet alakul, akik meglovasítanak egy-két milliárdot, abból is. Az is hihető ezeknek az agyhalottaknak, hogy erről a miniszter (egyik se) nem is hallott, csak néha hoztak neki viszkisdobozban néhány millkót, de nem is sejtette, hogy ez honnan lehet, biztos azt hitte, nyerte a bingón.

Meg az is, hogy Gabi bácsi nem tudott ezekről a BKV-s ügyekről, meg aztán meglehet tán ott se vót.....és az Ernőt meg nem is ismeri...meg az Adrián a parti kis hacienda is egyszerer csak úgy ott termett a semmiből, nála meg a kulcs, így hát beköltözött...
derelyegrádi szellem 2011.10.21 17:32:59
@Lófasz Hadnagy:

Igazad van, erről ne feledkezzünk meg.

Például amikor Hagyóék/Hunvaldék/Verókék/Tátraiék/Szilvásyék ellen indult az eljárás, akkor dr. Kovács Tamás volt, akit az MSZP és Szdsz többség választott legfőbb ügyésszé.

Beszéljünk még erről?

vagy inkább beszélgessünk azokról a leghallgatott telefonbeszélgetésekről, amiből cusli ügyben világosan kiderült, hogy a szoci BM államtikár, főtanácsadó Lusztig úr (tribuszerné könyvelőjének Bató Erzsébetnek volt élettársa) mikétn járt közben a szoci iránítás alatt álló rendészeti minisztérium alkalmazottjánál, a megyei rendőrkapitánynál az ügy elsikálása érdekében. Nem is eredménytelenül, mert amíg a rendőrségnél volt az ügy, addig nem is történt semmi, de jött az ügyészség, és hát kiderült, ami kiderült. De előtte még a jó lusztig (Lumpen Mónika komálósa) megígérte, hogy rászól a legfőbb ügyészre, hogy mi van.

Ja meg a tikosszolgálatok, akik a jó Szilvásy vezetése alatt megküldték a cuslinak a saját lehallgatott beszélgetéseit....és hasonló kis stiklik miatt már börtönbe a fél akkori vezérkar, ami azért Európában eddig még nemigen fordult elő...

Dumáljunk még ilyesmikről?
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
Kész, ennyi, hölgyeim és uraim, vége. 16 hónap alatt építettek egy nagy homokvárat, csakhogy a homokot a vár alól ásták ki, és most az egész beledőlt a gödörbe. Újabb epic fail: az "egykulcsos, sávos adórendszer". Csak nem gazdaságtörténelmet írunk? Nem volt elég…..
derelyegrádi szellem 2011.09.21 19:05:44
@lyken:

azok a te droidozásodnak szólnak, vagy azt már elfelejtetted?

"Remélem pár év múlva, amikor megítélik a bankoknak a kompenzációt, akkor még mindig törzskommentelő leszel és eszmét cserélhetünk a dologról"

Magam is ezt javasoltam. Ugyanis ehhez meg kéne várni az ítéletet. Azt meg nem sárkányfő, meg mittudoménkik fogják meghozni, hanme bíróságok. De ők, meg te, erről úgy beszéltetek, mintha ez már megtörtént volna. Ráadásul jogászok is voltak, mert ők nem "erkölcsi" értelemben beszéltek hűtlen kezelésről, hanem jogilag. És jogilag nem az.

Érted ezt?
derelyegrádi szellem 2011.09.21 19:23:27
@Viktus:

hát én egy évig tanultam Eu jogot az egyetemen. Ha valaki arra azt mondja, hogy vannak egyértelmű előírások, akkor az - szerintem - téved. Annál nagyobb káoszt én még jorendben nem igen láttam. És akik tanítják, azok is ezen a véleményen vannak.

De ne jósoljunk. Megvárjuk. Megvitatjuk.
derelyegrádi szellem 2011.09.21 20:18:14
@lyken:

sem akkor, ha te droidozol....

Én nem utasítom el a lehetőségét. Csak erről ítéletet mondani még azelőtt, hogy bármilyen eljárás egyáltalán indult volna, idő előttinek tűnik.

A feriék esetében (Áfa-ügy) kész tény. Akkor se mondtam előre, hogy ebből biztos cumi lesz. A foglalkozásom megtanított arra, hogy bírósági döntést előre megjósolni (biztos így, vagy úgy fog dönteni), nagyon kétes válallkozás. Csak nagyon elbizakodott emberek, vagy sarlatánok csinálják.

Ha cumi lesz belőle igazad lesz. De még nincs igazad. Nem hiszem, hogy ezt ennyire nehéz lenne felfogni.
Vastagbőr Négy 2011.09.21 13:01:00
2007.09.21: Megszületett a blog. Első szülinap. Második szülinap. Harmadik szülinap. És most itt a negyedik ... de megy az idő.     Négy év, egy jó hosszú parlamenti ciklus... Négy év, 1460 nap, 3 miniszterelnök, 3 választás és egy népszavazás, 2800 poszt, 23 548…..
derelyegrádi szellem 2011.09.21 18:02:39
derelyegrádi szellem 2011.09.21 18:08:11
@Gunther:

Ezt jól látod...:-)
derelyegrádi szellem 2011.09.21 18:44:23
@lyken:

Igen ez jó komment, nekem is tetszett, de tényleg.

mert itt vagyok én, akit inkább fideszesnek néznek, aztán énbagoly, akinek esetében ez dilemma fennáll, és végül te, aki esetében mint bizonytalanság ez fel sem merülhet..
Vastagbőr A légyfogó vakradar 2011.09.20 10:01:00
Szeretnénk kiküszöbölni az esős idő okozta rosszkedveteket, ezért elmeséljük Nektek a Honvédelmi Minisztérium sztárjával, az KISZ KB-tagból Orbán-rajongóvá lett Gubcsi Lajossal kapcsolatos legfrissebb hírt. A HM kommunikációs cégének, a Zrínyi Média Kft.-nek…..
derelyegrádi szellem 2011.09.20 16:11:18
@sárkányfő:

nem akarlak megsérteni, a szocizást visszavonom, ne haragudj.

Te én utána nézek ennek a Compass Lexecon-nak, mert én ilyen bíróságról nem hallottam. Hallottam viszont a Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választottbíróságról, (ezt kötötték ki annak idején illetékességnek), aki egy az egyben a Páváéknak adott igazat.
derelyegrádi szellem 2011.09.20 16:20:38
@sárkányfő:

valaszoltam, de nem jelenik meg.

A leszocizásért ne haragudj, nem akartalak megsérteni. Ez fontos, megismétlem.

Ha én küldök holnap egy fizetési felszólítást a SUEZnek, akkor az már pusztán attól megáll? me

A kártésítést megállapítani hivatott is csúsztatás, mert itt annyi történt, hogy egy cég a SUEZ megbízásából számolt valamit. A perjog szabálya szerint ez egy semmi, ha másik fél vitatja, akkor a nem több, mint a fél által tett előadás. Amit bizonyítania kell. Jogalapját és összegszerűsgét is. Ez egy nulla egyelőre, hiszen nem több, mint a Compass VÉLEMÉNYE.

Egy per már volt e két fél között, mégpedig a szerződésben kikötött Ker. és Ip. Kam. mellett működő választottbíróság előtt, ahol Pécs nyert. Ennyit erről.
derelyegrádi szellem 2011.09.21 17:56:09
@laspalmas:

Véget ért a lézersó...:-)
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
derelyegrádi szellem 2011.09.13 18:05:04
@Seduxen:

Alappal. :-)

Simor úr ott volt a dumával. De azért a pálmát ez ügyben is mestarházy vitte el. Ezt figyeld. Hétfőn Attis ostorozta kormányt, hogy "semmit nem tesz a devizahitelesekért" (azt most hagyjuk is hogy kik kormányzás alatt vált ez a fő hitelezési formvá, aminek egyik legfontosabb oka az volt, hoyg államilag támogatott lakáshitelezést megszűntették 2003-ban egyébként igéretük ellenére, de ebben semmi csoda nincs), majd másnap amikor simor dumája előjött, miszerint semmit nem kell tenni a devizahitelesekért, kiállt Simor mellett. Ezek már gyurcsányra "emlékeztető" magasságok. :-)

@Secnir:

ezt gondold és számold át még egyszer szerintem. Adok néhány támpontot hozzá:

1./ ezek az emberek már fizettek törlesztőt mondjuk 3-4 éve. Mégpedig úgy, hogy a tőkéből szinte semmi nem ment le, csak kamatot és kezelési költséget fizettek (annuitásos hitel) Azt nem kéne figyelembe venni a számolásnál?

2./ Meg azt is, hogy hitelt 1.5-2 % "kezelési költség" terheli, ezt is fizettek az adósok, ami viszont forintban merült fel, tehát az biztos nem adja tovább egyik bank se, még ha el is hisszük azt, hogy minden egyes hitelhez a bank is frank hitelt vett fel a nemzetközi bankközi piacon. (csak tudnám, akkor a betétekkkel mint csináltak, azt a kincstárban őrizték kp-ben?)

3./ Én nagyon kétlem, hogy 300.000 hiteladós embernek (családnak) van otthon most úgy 10-20 milliója lezsírozva. De lehet, majd meglátjuk. Szerintem nem lesznek többen 100.000-nél, de talán ennyien se. Azok, akik másik (forint)hitelből váltják meg, az abból származó banki hasznot meg az állított veszteségből le kell vonni, természetesen.
derelyegrádi szellem 2011.09.14 15:21:00
@kamerasmobil:

A külföldi (osztrák) bankok, meg az osztrák pénzügyminiszter hisztiére meg a következőt tudom mondani neked. Potosabban inkább emlékeztetnélek valamire.

2008 ősz vége-tele. Begyűrűzik a válság MO-r.a (bár a feri, jani meg a bajnai megmondták világosan, hogy ide ááááááá dehogy, csak tv-ben fogjuk nézni). A bankok megrendülnek, segítségre van szükségük. Először mindenki az "anyabankjaikra" (osztárk ERSTE, Raiffeisen) nézett, de ők azt modták, hogy ezek önálló magyarországi bankok, magyar betétesállománnyal, nekik ehhez semmi közük. Tehát ekkor "magyarok" voltak ezek a bankok, és megsegítésüket a magyar kormányra és költségvetésre bízták. Nem azt mondták, hát igen ezek a mi "lányaink" hát persze természetes, hogy mi segítjük meg őket, hanem ezt ránk bízták. Tehát a magyar kölségvetésből (nem az osztrákból, kedves osztrák pénzügyminiszter úr, a magyarból!) kaptak kölcsönt.

Most, amikor egy kormányintézkedés éppen nem kedvező nekik (éppen most nem a magyar adófizetők pénzét adják nekik kölcsön), ezek az eddig "önálló független magyar bankok" osztrákok lettek. így aztán aggódik és ügyeikkel foglalkozik az osztrák anyabank is hirtelen, meg az osztrák pénzügyminiszter is, pont azok, akik amikor hitel kellett nekik, olyan hűvösen távolságtartók voltak, arra hivatkozva, mi közük nekik ezekhez a "magyar" bankokhoz?

elmehettek ti a picsába....

remélem a viktor elmondja majd ezt is nekik...:-)
derelyegrádi szellem 2011.09.16 11:41:48
@nu pagagyí:

Hol látsz te ez ügyben visszamenőleges hatályú szerződésmódosítást? Hol?
hogyvolt Aranypart - 1x10 2011.09.07 06:31:00
A tegnapi adás legnagyobb rejtélye az volt, hogy vajh hová tűnt BeckyStevens vibrátorkirálynő, illetve az, milyen maszatolás folyt a takaró alatt Korvettádám és Csonti között, aminek meredt péló és sajgó here lett az eredménye. 95D és Csonti kezdi a műszakot reggel, szemben a…..
derelyegrádi szellem 2011.09.08 17:22:33
@méregzsák:

A kurva az, aki másokkal lefekszik, de velem nem.

A szűzkurva az, aki másokkal se.

:-)
hogyvolt Aranypart - 1x11 2011.09.08 06:59:00
Újabb, ezúttal napos reggel virrad, Levi a szobájában a haját süti be éppen és közben káromkodik, basszameg, ez meleg. Elég bizarr a jelenet, enné jobban tán az sem lepett volna meg, ha Pitta csavarókkal a hajában ébred, vagy kiderül, hogy BekyStevens tulajdonképpen kopasz. Melli a…..
derelyegrádi szellem 2011.09.08 16:58:24
@mocskosmacska:

dugjanak guminőt, azzal garantáltal együtt mozog a melle.
derelyegrádi szellem 2011.09.08 17:11:59
@mocskosmacska:

Igazad van. húsz évesen még nagyon sikeres lehet a "figyelj te, gyere vegyél le egy egészségügyire, mert fájnak a heréim", de 22-re már át kell váltani a "héééé, kicsi kurva, mit szólnál ha te meg én" verzióra, igaz ez utóbbinak elgedhetetlen kelléke egy nyitott, lehetőleg piros kamusportkocsi, egy pálmafás ing, egy homlokra tolt bögölyszemüveg, informatikusszakáll, autista tekintet, és dokkmunkás felsőtest. (kiegészítő: kaucsuk+arany nyaklánc)
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
derelyegrádi szellem 2011.09.05 19:38:13
@genyamagyar:

Mint mondtam, a te vonatkozásodban Kertésznek is igaza lehet, és neked azt is szívesen elhiszem, hogy anyádat megbasznád 300 forintért, csak az általánosítást nem szeretem.
derelyegrádi szellem 2011.09.05 20:04:49
@milyen szép a Vértes, ó:

vagy esetleg egy közel-keleti népet? Na, helyettesítsd csak be, küldjed meg az Amerikai Népszavának (vagy az itteninek) Hátha leközlik....naugye....
derelyegrádi szellem 2011.09.05 20:22:48
@milyen szép a Vértes, ó:

biztos. Így aztán küldjed meg a behelyettesített cikket. ha közlik, neked van igazad, ha mégse, akkor nekem.

@Pszt!:

egy baj van vele, az általánosítás, meg a faji alapon való érvelgetés. Minden népnek van söpredéke, itt vagy pl te, akire mindez csont nélkül igaz is lehet. És azt hiszem igaz is. Csak ettől még nem lesz igaz a "magyarokra".

Mint pl attól, hogy ez a kertész egy pofátlan, fröcsögő náci alapvetésű patkány, attól még a zsidók nem lesznek így ámblokk azok. csak kertész.

Ezt érted?
hogyvolt Aranypart - 1x08 2011.09.02 06:11:00
Lassan a végére érünk a második hétnek is, még több réteget lehántottunk a lakók bonyolult személyiségéről, ki tudta például a casting idején, hogy a térdzoknis Csonti ennyire határozott, karakán nő, aki, foggal-körömmel ragaszkodik döntéseihez legalább négytized…..
derelyegrádi szellem 2011.09.02 14:26:29
@kisflegma:

Tényleg. Csak össze ne vessszünk a szopóálarcon..
derelyegrádi szellem 2011.09.02 14:37:23
@kisflegma:

Én úgy gondoltam Beki apjával ne vesszünk össze. Azért apóssal, bármiylen jó fej, nem jó haragban lenni, pláne ilyen kicsinységek miatt.
derelyegrádi szellem 2011.09.02 16:39:44
@kerdesek05:

melliről minden olyan infó, ami érdeklődésre számot tarthat, a pólójában van.

De én ezt is csak a rádióban láttam, mert nincs tévém.
Gréczyblog Rákosi 60, Orbán 50 2011.09.01 09:05:00
Ezúton szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, hogy még ebben a ciklusban, 2013-ban lesz 50 éves a Nemzet Miniszterelnöke, a mi hőn Szeretett Vezérünk, Orbán Viktor.Nagyon szeretném, ha az 1952-es, a Rákosi Mátyás 60. születésnapját idéző, de ha lehet, felülmúló…..
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
derelyegrádi szellem 2011.08.31 16:17:37
@alpaca:

a másfél évet hazudozással (+ semmittevéssel) töltöttek, a semmittevés az 4 év volt a Feri szerint.
derelyegrádi szellem 2011.08.31 18:05:43
@Attilajukkaja:

ferinek melyik szavát is forgatták ki az ellenségei?

mert én így újra elolvasva a szöveget, csak annyit látok, hogy maga feri elismeri (igaz, csak tettestársai előtt, akik nem mindenbe voltak beavatva)hogy 4 év kormányzás alatt nem csináltak semmit,és amit mondtak abból semmi nem volt igaz, magyarul össze-vissza hazudoztak.

Ezt meghaladóan elismeri, hogy ennek következményeit csak úgy sikerült túléni, hogy kölcsönöket vettek fel("a világgazdaásg pézbősége"), amit persze most kell visszafizetni. ÉS nem nekik, hanem nekünk adófizetőknek.

Meg azt is, hogy gazdasági adatokat egyszerűen a veres janiék - gyurcsány tudtával - meghamisították, és hogy mindez ne derülhessen ki, az egészet elhallgatták, és titokban készülődtek arra, mit fognak csinálni a választások megnyerése után, aminek kampányát szintén végighazudozták az azt megelőző másfél-két évhez hasonlóan.

Ezen szerinted mit kéne egyáltalán "kiforgatni"? :-)

u.i. Mindezeket a teljes MSZP Ogy frakció és egyéb vezetői egyetlen szó nélkül végighallgatták, és egyetértenek vele, hiszen senki fel nem állt, hogy ő ezt nem, meg le se mondott senki.

Mondjuk ezt iylen hagyóktól,hunvaldoktól,verókoktól, juhászoktól, szekereselvtársaktól, lumpenmónikáktól stb (végtelen hosszú sor) nem is lehet várni, hiszen őket csak a hogyishívjákolás érdekli.
derelyegrádi szellem 2011.08.31 20:44:04
@Attilajukkaja:

Én ezt hamisítási dolgot a feritől hallottam. Ekként:

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.

de látom gondjaid vannak, így lefordítom neked:

Az "isteni gondviselés": Ezt feri még abból az időből hozta, amikor még rendszeresen bármálkozott (segítek: ez a feri egy barom, a bérmálkozás egy egymozzanatú cselekmény)

A "világgazdaság pénzbősége": volt sok szabad pénz a piacon, amit kölcsönkértek. Ez növelte az államadósságot. És akkor 2006-ot írtunk, tehát hol volt még világgazdasági válság. Hol?

(ide kívánkozik még valami: írod, hogy orbán is biztos kölcsönt vett vola fel. Ez egy feltételezés, a tény viszont az, hogy 1998-2002 között jeletősen csökkentette az államadósságot, a GDP 52%-ára /ez 2010.-re 82% lett/ Meg most is azt csinálja éppen. De ettől függetlenül persze lehet, hogy 2002-2010. között pont az ellenkezőjét tette volna, csak nagyon kicsi az esélye.)

A "trükkök százai": Na ezek a hamisítások, amikor "kreatív könyveléssel" a janiék (ő volt pénzügyminiszter) próbálták eltüntetni a hiányt, és hogy ne bukjanak le, pl. megtiltotta a PM-nek (ezt maga is elismerte), hogy a választások két fordulója között közzétegye az adatokat, mert akkor már látszott, a trükkök százai ellenére, hogy amit ő 6%-nak állít be, az több mint 10 % (ez a hiány). Erről feri is beszámol, amikor azt mondja, mindent titokban kellett csinálni, nehogy kiszivárogjon.

Ezt érted?

Meg még valami. Én nem voltam feriék külcsönfevételeinek haszonélvezője, én akkor is a befizető oldalon voltam. Ezt feri híres "adócsökkentésével" támogatta, ami az ő orwelli elmebeteg nyelvén azt jelenti, hogy megemeli az adókat, sőt újabbakat is vet ki. Ez csávó egy beteges és teljesen gátlástalan hazudozó és nagyon súlyos pszichikai eset. Szerintem ezt gréczyzsoltin (meg a szintén nagyon súlyos eset Molnár Csabán) kívül mindeki látja, tudja.
hogyvolt Aranypart - 1x05 2011.08.30 06:29:00
Egy hét telt el azóta, hogy Beki felrángatta Pörkölt nevű nyulát a siófoki villának csúfolt kalyiba tetejére vezető lépcsőn, Pókmajom meg ugyanazzal a lendülettel otthagyta a munkát a picsába, hiszen ő nem szegény, vagy hogy is mondta a Viasat3 nyakára nőtt, BB Évi-nagyságú…..
derelyegrádi szellem 2011.08.30 12:05:28
@Jim "Marlboro" DiGriz:

stim este a "konszolidál" kifejezésssel az alábbi viccet juttatta eszembe:

Féri megy ki a női vécéből és az ajtóban találkozik egy nővel. A nő csodálkozva néz rá, és megkérdezi:
- Koedukált?
- Nem, csak szartam.
derelyegrádi szellem 2011.08.30 16:28:26
@Doubledecker:

És a barátnőd nem sértődött meg? :-)
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
derelyegrádi szellem 2011.08.24 18:06:15
Ha van valaki, akinek elemi érdeke, hogy Gyurcsány minden tette ellenére szabadlábon legyen, az Orbán.

Neki még ugyanis vagyon egy dolga. Az MSZP-t teljesen szétverni, az SZDSz és MDF teljes kicsinálását követően, amit már végrehajtott ez a félkegyelmű.

Én még ezt megvárnám, aztán tőlem is mehet a dutyiba, ahova való. Az apja után. (ez csak az orbánbányázók kedvéért tettem hozzá :-) )

Zsolti!

Az újságírásnak az vége, amikor a vágyak (tízezrek az utcán) az újságíró írásában valóság formájában kerülnek leírásra. Ja, és arről jut eszembe, az utcán való politizálás (értsd: tüntetés) 2 éve még nálad egy nácifasiszta szokás volt, hiszen politika helye a Parlamentben van, Rosszul emlékszem? Vagy ez már megint a gyialektika? :-)

Te zsótikám talán még a bio-, techno-, nano-, meg hasonló poliszokat is látod, amiket a feri vizionált ide 2006-ban. Tudod, amikor (választásokkor) azt mondta (hazudta) hogy mindek oké, a költségvetési hiány rendben,a gazdaság rendben, minden oké. Ahhhha.

Meg amikor te is, feri is, a veres jani is, meg bajnai is azt mondta 2008 október végén (!) milyen válság, (tudod ekkor volt az "elrugaszkodtunk" kampány nálatok!!), ezt mi csk tv-ben fogjuk nézni, meg ilyenek, Tisztára mint a kommunizmusban az "ide nem fog begyűrűzni" metódus a vén szaros komcsiktól. Tudod, akiktől vagyonotokat (MSZP) örököltétek, a feri meg még a villáját is.

Ezekről is írhatnál valamit néha, ha kihúzod egyszer a fejed a feri seggéből...

Te egyébként vicces fiú vagy, csak nem veled nevetünk, hanem rajtad.
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
derelyegrádi szellem 2011.08.16 16:16:14
@laspalmas:

Hidd el, ha ráérnék jönnék én gyakrabban is, de sajnos nem.
derelyegrádi szellem 2011.08.16 16:42:13
@fraki:

Magas bizony....látod, nekem ilyen habtiszta fehér seggem van....

Most, hogy szóba elegyedtünk, már régebben kérdezni akartam, hogy az a kép az avatarodon közvetlenül hányás után készült rólad, és a pólódon az két gyanús folt ennek a maradéka, vagy esetleg valami még durvábbra kell gondolni?
derelyegrádi szellem 2011.08.16 19:11:41
@Conv:

akkor mégis csak a durvább verzió lesz....:-)
Még januárban Ékes Ilona fideszes képviselőnő levelet írt a fideszes Pintér Sándor belügyminiszternek, többek között jelezve, az új szabálysértési törvény és a BTK között felfedezhető egy kis jogi anomália: "a büntetőtörvénykönyv a 18 év alatti prostituáltat…..
derelyegrádi szellem 2011.08.16 16:29:54
@CyberPunK:

A VIII. ker. kapitányság a Víg utcában van (36. szám), meglepő módon a VIII. kerületben. Amire te gondolsz az a VII ker. kapitányság.
derelyegrádi szellem 2011.08.16 16:36:30
@Tzimisce:

Jó, de 2000 alatt ne menj el senkivel! :-)
Amerika az államcsőd szélén, Európa pánikban? A miniszterek nyaralnak, a kormány nem nyilatkozik ... 274 forint a svájci frank, a 1,2 millió frankhiteles és 300 önkormányzat pánikban? A miniszerek nyaralnak, a kormány nem nyilatkozik ... Aztán - hála az égnek - végre megszólalt…..
derelyegrádi szellem 2011.08.11 12:16:04
@Vidéki:

Vagy egy troll..