Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamkuster

76 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koprodukcióban mától fixen ezen az oldalon elérhetővé teszünk szerzőtársammal egy szólistát, azaz szavak listáját, amelyekkel lépten-nyomon összefutunk, és talán segítség lehet másoknak, a blog olvasóinak és a Google bátor használóinak egyaránt. Rejtélyes szerzőtársam…..
d) A megismételt igekötők közé kötőjelet teszünk, és együttesüket egybeírjuk az igével (vagy igenévvel): ki-kinéz, le-leereszt, meg-megállt, össze-összevesznek; elő-előtűnő, vissza-visszatérve; stb. Hasonlóképpen: vissza-visszatérés stb. Az ellentétes jelentésű…..
Az elmúlt napokban nem írtam bejegyzést, ugyanis a foci VB, mint olyan, fontosabb volt. Az élvezhetetlen meccshalom azonban adott némi szabadidőt, így gyorsan meg is írnám az atmoszfératönkretevő kis „hangszer” problémáját.   A bejegyzés akár a Re-Akció…..
Bonus Track Pause 2010.03.31 00:56:00
A blog most szünetel, erősen úgy néz ki.Addig lehet bátran csemegézni az elmúlt három hónap terméséből, kommentben pedig ajánlani zenéket. A saját kedvenceimet már jórészt megosztottam itt, így még az is előfordulhat, hogy más irányt vesz a blog. Ha folytatódik...
Megérkezett. Az első magyar szám a Bonus Track-en. Ez pedig nem más, mint minden idők kedvenc magyar zenéje számomra, a múlt héten Kossuth-díjat kapott Lovasi András nevével fémjelzett Kispál és a Borz legnagyszerűbb dala, a Ha az életben (1998-ból). Hosszú éveken át volt a…..
A középsuli utolsó tanévében bukkant fel kedvenceim között a Maroon 5 egyik legismertebb száma. ..
Bonus Track The Rasmus - Guilty 2010.03.21 06:08:00
A finn rockegyüttes 2003-as száma ez. ..
Még 2007 nyarán hallottam ezt a számot, és ha emlékeim nem csalnak, akkor az Örs vezér téri Árkád Intersparjában volt a "nagy találkozás". Az egy évvel korábban megjelent dal előadója a Snow Patrol nevű brit (észak-ír és skót) alternatív rockegyüttes. ..
Bonus Track Blur - Song 2 2010.03.19 08:41:00
A Hives számához hasonlít számomra a Blur együttes egyszerűen "kettes dal"-nak nevezett szerzeménye. Legalább annyira energikus, mint a Tick Tick Boom, de mégis más, és szintén jóféle. ..
Ezt a kereken 40 éves számot használta fel 2005 körüli reklámfilmjében a Kit Kat. A tévészpot itt nézhető meg angol nyelven. ..
A svéd rockegyüttes 2007-es számát már több filmben és reklámban felhasználták. Én A hullám című filmben hallottam legutóbb, most pedig megmutatom nektek is, ha még nem találkoztatok volna ezzel az energikus zenével. ..
A mai szám, az 1991-es Shiny Happy People egy régi kedvencem az R.E.M.-től. ..
Ez a 2007-es szám a blogon elég fiatalnak számít, azonban ahogy egyre több régi kedvencemet osztom meg, úgy közeledünk időben egyre jobban a viszonylag friss számokhoz. Azonban az aktuális slágerlisták dalai továbbra sem kerülnek fel ide, mivel a célom olyan kedvenceim közreadása,…..
Bonus Track Robbie Williams - Feel 2010.03.14 09:34:00
Kedvenc számom Robbie Williams-től a 2002-es Feel. ..
A The Turtles 1967-es számát a Jennifer Aniston főszereplésével készült 2003-as Heineken reklámfilmből ismertem meg, amit később (jogi problémák miatt) betiltottak. ..
A mai szám nem véletlenül a Nirvana legismertebb száma. A bejegyzéshez egy (jó eséllyel csupán költői) kérdés is kapcsolódik: vajon a Google a "smells like" kifejezést miért a "team spirit" (csapatszellem) szöveggel akarja kiegészíteni? ..
Elton John 1976-os számát dolgozta fel 2002-ben a Blue nevű angol együttes. Lentebb egy dalszöveges videó - aki a zenéhez készült klipre kíváncsi, itt megnézheti (khm, előítéletek nélkül). ..
A számot Az új fiú c. film betétdalaként ismertem (és kedveltem) meg, emlékeim szerint 2004-ben. ..
A The Mamas & the Papas 1965-ös, egészen rövid számát először a Royal Gigolos-féle feldolgozásban hallottam 2004-ben, de alább természetesen az eredeti verzió hallható. ..
Ezt a számot akkor ismertem meg, amikor a Budapest Sportcsarnok 1999-es leégését követően számtalan alkalommal játszotta a tévé a tűzoltás képsorait (talán adományra gyűjtve), és közben ez a zene szólt. ..
A mai napot indítsa vidáman egy újabb Shrek-es dal. ..
Reggae-stílusú szám még nem szerepelt a blogon, ezért álljon itt a középiskolás éveimben kedvelt szórakozóhelyemen egykor gyakran játszott Iron, Lion, Zion című dal Bob Marley-tól. Bár maga a szám 1973-ban született, de csak jóval az énekes korai halála után, 1992-ben adták…..
Egy r'n'b-klasszikus 1996-ból. ..
A Led Zeppelin 1971-es száma is jó pár éve a kedvenceim között van, a maga szép líraiságával. ..
Bonus Track Crazy Town - Butterfly 2010.03.03 08:56:00
Ismét egy régi bulizene a gimis időkből. ..