Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aliceesbob

50 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rekordnevezés az InnoMaxon http://www.nih.gov.hu (2012.02.29.) A tavalyinál majdnem kétszer több nevezés érkezett az Invitel kkv-k számára meghirdetett innovációs versenyére. Az eredményhirdetés március végén várható. A pályamunkák kiválasztásában zsűritagként - többek…..
Rekordnevezés az Innomaxon www.kreativ.hu (2012. 02.27.13:45) A tavalyinál majdnem kétszer több nevezés érkezett az Invitel kkv-k számára meghirdetett innovációs versenyére. Az eredményhirdetés március végén várható.... Rekordnevezés az InnoMaxon www.btl.hu Vámos Éva…..
A Novell nemrég kiadott egy sajtóközleményt a naplókezelő megoldások kiválasztásához. Úgy általában persze igazuk van, de úgy gondolom, hogy egy pontatlanul fogalmaztak, mert a gyakorlatban nem nagyon látszik, hogy az ügyfelek megfogadnák a tanácsokat. Ezért, hogy könnyebben…..
[Az első két rész itt meg itt.]10:15 – még alig több mint egy óra az előadásig. Ritával lebeszéltem lelepleződésemet, majd kifelé menet Feri állított meg, hogy a hostessek főnöke is jelentette, hogy észlelte a plusz munkaerőt. De már édesmindegy volt, hisz hivatalosan…..
“Bejutottam, el sem hiszem…” – felesleges volt felkészülni a segítségkérésre (ha nem lenne nyitva a kapu, és meg kellene kérnem valakit, hogy engedjen be), a magyarázkodásra (kivagyok, mivagyok, kinek és mit viszek a dobozban…), az ál-Berni…..
“Kéne tartanom Hacktivity-n előadást…” – merült fel bennem valamikor nyár elején az ötlet. A téma két szakdolgozat, féltucat projekt, és meg nem tudom számolni, hány előadás után alap, hogy adott volt: Social Engineering. Az egyetlen aggasztó dolog csupán…..
Az idei Hacktivity egyik legnagyobb közönségkedvence a lockpicking workshop volt. Ez az, amikor az ember roncsolásmentesen próbálja meg kinyitni a zárakat. Nem volt illúzióm a zárakkal kapcsolatban már addig sem, mert láttam lakatost munka közben (szomszédom zárta ki magát és 1-2…..
Az auditálás egy olyan valami, amikor egy konkrét ügyben nem érdekelt független harmadik fél mond az iparági, szakmai legjobb gyakorlatok, törvényi előírások (és remélhetőleg a tisztesség és józan ész) alapján véleményt az ügyről. Az ügy lehet a cég éves jelentése,…..
Népszámlálás közeleg. Gondoltam megnézem mit írnak a hivatalos oldalon. Találtam is egy szép kék címet, ami arról szólt, hogyan óvják az adataimat. Lássuk! Idézetek következnek és magyarázatok. [...] Kiemelkedően fontos tehát, hogy a népszámlálás teljes folyamatában a…..
Több mint 10 évig boldog házasságban éltünk. A boldogságunk alapja, hogy feleségem elfogadta szellemi felsőbbrendűségemet, én meg elfogadtam, hogy ő elfogadta. Egyetértünk. Nem így indultunk. Az elején össze kellett csiszolódnunk, sokat beszélgettünk, sokat kérdezett én meg…..
Alice és Bob Moslékból vacsora 2011.08.03 08:03:00
Képzeld el, hogy nem tudsz főzni. Megvan? Most akkor tegyük fel, hogy álmaid nőjét szeretnéd egy csodálatos vacsorával elkápráztatni, egy vacsorával, amit te főztél? Mit tennél? Megmondom én mit tennék. Két lehetőséget fontolnék meg: keresnék egy receptet és még a vacsora…..
Nemrég találtam rá a "Joint Strike Fighter Air Vehicle C++ Coding Standard"-ra. Két dologra voltam igazából kíváncsi. Egyrészt, hogy egy ilyen komoly valaminek a programozásakor milyen dolgokat írnak elő úgy általában, a másik, pedig, hogy a biztonságos…..
A világ helyzete napjainkban A 2008-ban kezdődött gazdasági világválság a sorozatos kezelési kísérlet ellenére további eszkalációval fenyeget. A fenyegetés valós, gondoljunk csak az amerikai szövetségi állam csődközeli helyzetére, Görögország de facto (gyakrolatilag)…..
Most megy az M1-en a 24 hetedik évada. Az elmúlt két részben két gyöngyszem is volt.Először egy blowfish-sel titkosított fájlt kellett feltörni, amire jött a csávó és mondta, hogy csak akkor lehet feltörni ha ismerjük a backdoort. Persze ő ismerte. Szegény Schneier ha tudta volna,…..
Alice és Bob Az orákulum 2011.07.01 16:35:00
Ki ne szeretne természetfeletti képességekkel rendelkezni? Mindenkinek jól esne, ha elméje egyetlen suhintásával képes lenne olyan dolgokra, amikre a jedik vagy Harry Potter varázslói képesek. Én ismerek egy ilyen embert, egyenesen a szomszéd szobából, ő ugyanis belelát a másik…..
Emlékszem 16 éves koromban még 89-ben elhatároztam, hogy megtanulok C-ben programozni, mert egy családi összejövetelen találkoztam egy egyetemistával, aki abban programozott és mondta, hogy milyen frankó dolog ez (nem volt igaza). Mivel nem egy programozós környezetben éltem, ezért az…..
"Tegnap küldtem az ügyfélnek egy nagyon fontos levelet, miért nem kapta meg? Nagyon sürgős lenne, hogy megválaszoljátok, köszönöm!" érkezik a kérdés egy nagyvállalton belül az ügyvezetőtől az informatikához. Az üzemeltetők elfehéredve olvassák a levelet, hisz ilyen…..
Az ügyféladatok védelmének fontosságát egyetlen szakmabeli előtt sem kell ecsetelni. Jól kidolgozott gyakorlatok vannak arra, hogyan lehet óvni tíz- vagy százezer banki, szolgáltatói ügyfél adatait, azonosságát. De mit csináljunk, ha egyetlen ember - mondjuk a lottóötös…..
Épp kint ülök az irodaház előtt az árnyékban és csodálkozom... Először is, hogy milyen egy hüje (sic!) voltam, mert nem írtam fel, ma tűzriadót tartanak és nem maradtam otthon (home office). Másodszor meg azon, hogy milyen értelmetlen egy dolog ez a szimulált tűzriadó. Micsoda…..
Úgy esett, hogy nemrég dolgozhattam egy általunk évekkel ezelőtt elkészített informatikai biztonsági irányítási rendszer (röviden nevén IBIR) felülvizsgálatán. A tanácsadó úgy van a projektekkel, mint méhecske a virágokkal, száll egyikről a másikra. Ritkán adatik meg, hogy…..
Lezajlott az idei Ethical Hacking konferencia. Voltak színvonalas előadások, profi környezet és szervezés, pogácsa, üdítő, kávé, süti, CPE pontok, hoszteszlányok – szóval minden, ami kell a sikerhez. Az összes előadáson demó is volt (az egyik előadó, Dávid Zoltán…..
Májusi megjelenéseink:Ethical Hacking - május 12. csütörtök, előadó: Spala Feri és Klock LaciHétpecsét konferencia - május 18. szerda, előadó: Papp PéterIsaca konferencia - május 19. csütörtök , ellőadó: Berkes Gábor Találkozunk holnap!..
Kései virágzásnak látott esmét a Hétpecsét! Pontosabban ismét szeretnék egy rövid futamot publikálni az "Információvédelem menedzselése XLV. Szakmai fórum" történéseiről. Mint az óbor, aminek kell az idő, hogy egyedi tartalmas zamata beérjen úgy ez a kis…..
Alice és Bob Mire jó a hacker? 2011.05.06 09:46:00
Jövő héten ismét hackerkonferencia és ennek apropóján gondoltam megosztom veletek, hogy szerintem mire is jó a hacker. Előre tisztázandó nem vagyok hacker. Nemcsak munkakörömet tekintve, de képességeimet, tudásomat tekintve sem. Friss olvasmányélményeim alapján azt mondanám,…..