Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vespasianus01

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen is volt a napközis paradicsomleves a ’70-es ’80-as években? Finom édes, szerencsés esetben betűtésztával! Mennyi paradicsomot látott, az nem volt érdekes, a kizárólagos kritérium a telített cukoroldathoz közelítő íz és a piros szín. Ennek a két kritériumnak a…..
Vespasianus01 2011.01.07 16:37:21
@Adelaida: Én ezek után kipróbáltam a levest is! Pont, mint a menzán, csak nekem a zacsiba több betűtészta jutott, mint annak idején a tányérba. :-) Ha van otthon olyan tányérod, aminek az alján még mesefigurák vannak festve és egy oldalt erősen sorjás alukanalad, tiszta ovifílinged lesz!
Senki se várja, hogy egy zacsis leves valami gasztro-csoda lesz, de ez - minden nosztalgia nélkül - tényleg olyan ízű, mint amire emlékeztem. :-)
Úgyhogy: retro-gasztró élményre fel a ki nem mondom, hogy a M...i paradicsomlevesével! :-)
Vespasianus01 2011.01.08 09:20:51
@Nefernefernefer: Legalább nem lett hullaszagú a paradicsomleves... Nálunk otthon nem volt sem sorjás kanál, sem hófehérkés tányér, mert a családi hagyatékot használtuk - nem volt pénz akkoriban újra, úgyhogy én csak a suliban ettem meg a levest...
De az a bizonyos céges zacsisleves tényleg olyan, feltéve, hogy megadod azt a pár percet neki, hogy a főzés közben összeálljon. :-)