Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gecko78

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#390 A kizárólag cicák gyomrában szaporodni képes toxoplasma gondii nevű élősködő a macskahúgynál is félelmetesebb fegyvere a cirminek. A macska szervezetéből az ürülékével együtt kikerülő parazita megfertőz mindenkit, aki kapcsolatba kerül vele és egészen elképesztő…..
gecko78 2014.02.13 13:52:37
Magyarországon és világszerte egyaránt igen népszerű filmsorozat A túlélés törvényei - eredeti nevén Ultimate Survival, másik eredeti nevén Man vs. Wild, harmadik eredeti nevén Born Survivor. A műsor központi figurája Bear Grylls, egy bevállalós, vagány, sportos brit…..
gecko78 2011.01.07 15:58:06
@Bozótnéger: én kérek elnézést, valószínűleg valóban félreértettem a cikk valódi mondanivalóját, de addig, ameddig olvastam (mert bevallom őszintén, csak a feléig bírtam), szinte minden egyes mondatban csak a tömény szapulást, és fikázást véltem felfedezni, persze lehet, hogy az írás második felében esett szó pozitívumokról is. A legtöbb ember tisztában van azzal hogy a műsor előre megrendezett, tele biztonsági lépésekkel (akár az úszómellény, akár az előzőleg megvizsgált víz mélysége), de ezeket valószínűleg többek közt BG biztosítója is megkövetelte. Mindazonáltal rengeteg olyan dologról nem esett szó, amikből az ember tanulhat, mert hiába tanítják az iskolában, nem mindenki tudja, hogy tüzet lehet csiholni két fa egymáshoz való dörzsölésével (nyilván az ilyen emberek inkább a barátok köztöt nézik).

Tény, hogy a műsorban sokszor besegítenek, akár úgy is, hogy máshonnan hozzák a parazsat, de a lényeg ott van: dörzsölj össze két fadarabot, és ha kitartó vagy, lesz tüzed. Márpedig ha az ember léte múlik rajta, bizony addig fogja a két fát egymáshoz dörzsölni, amíg az a parázs meg nem jelenik:)

Én személy szerint nem úgy tekintek a műsorra, mint egy túlélő-show-ra, inkább oktatófilmnek tekintem, és ha nem azt nézi az ember, hogy hol lehet belekötni, elég sok hasznos dolgot meg lehet tanulni.

Nyilván nagyon kicsi a valószínűsége, hogy az ember fia életében valaha is bent ragad egy őserdő közepén, de sose lehet tudni. Egyértelmű, hogy a műsor is a nézettségre megy, mert discovery ide, vagy oda, ők is kereskedelmi médium, pénzből élnek, kell a nézettség, amit túldramatizálással érnek el. Véleményem szerint ez a túldramatizálás még mindig jobb, mint amikkel a retekklub, és társai híradóin, fókuszon/aktívon keresztül nap mint nap bombázzák, és pusztítják az őket bámuló emberek szürkeagyállományát.