Regisztráció Blogot indítok
Adatok
upho

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Román Királyságot ugyan legyőzte az osztrák-magyar és német haderő, majd az 1918. április 24-én a Bukarest közeli Bufteaban megkötött béke szerint fegyvernyugvás volt hatályban a legyőzött románok és a győztes központi hatalmak között. Ezt a békét szegte meg a háború utolsó napján a Román…..
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
upho 2020.04.21 16:35:17
@Sipovicsné Zahedli Krisztina: tényleg ennyire ostoba vagy? Ne idióta kérdéseket tegyél fel, hanem maradj a kurva alap problémánál: mi a faszért számláznak egy el nem végzett szolgáltatást. Komolyan a faszom kivan már a hozzád hasonló okoskodó szemellenzős faszkalapoktól.
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
upho 2020.04.14 08:38:28
@Magentax: az értő olvasást neked kéne gyakorolnod hülyegyerek. Ő Dr. és JogÁsz (haha), meg persze az egész világ is hülye szerinte, de egy törlesztési időpontot nem tud összerakni? Érdemben is hozzászólsz, vagy csak hisztizni jöttél?
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
upho 2020.03.04 18:10:20
@Joker Orbán ellen:

elég ronda frusztrációid vannak a külföldön élőkkel kapcsolatban. A "régóta olvasom a blogot" azt a 4 hónapra kell érteni, vagy már kibaszattad magad párszor, és újra regisztráltál?
Mindig örülünk, ha kiderül, hogy Homár posztra és szakértői segítségre hivatkozva tudjátok intézni az ügyeket, ahogy Attila is megpróbálta. Ám sajnos hiába, az Euroniocs ügyfélszolgálatot ez nem hatotta meg úgy, mint minket. Tisztelt Tékozló Homár! Tisztelt Szerkesztők. A tanácsukat szeretném…..
upho 2020.01.03 06:34:01
@havrilla: közel sem biztos, hogy átszállítják. Én 50.000 Ft-ért vettem tőlük valamit, ami csak a mosonmagyaróvári üzletükben volt készleten, és győriként el kellett menni érte.
upho 2020.01.03 10:12:30
@Eugene Horse: én is 10.000Ft-ért vettem routert, 3 év garanciával, és nem örülnék, ha egy év után a kukába kéne dobnom. Örülök, ha neked ez aprópénz, akkor talán át is utalhatod nekem, vagy a poszternek, ha már más zsebében turkálsz.
upho 2020.01.03 12:18:03
@Eugene Horse: elgondolkodnod neked kell. Olvasd vissza a kommentedet amire reagáltam: szaros, vergődik, benyaltad, londoni cseléd? A poszt is sántít, de ez micsoda válasz már ember?
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
upho 2019.12.13 10:42:23
@Jake Peralta: aztán 3 ilyen eset után lepontoznak, és nem vásárolnak tőled.
upho 2019.12.13 13:20:34
@Jake Peralta: egy termék oké, de te szivesen vásárolsz friss reges, vagy minuszolt embertől? Mert én biztosan nem.
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
upho 2019.11.21 19:02:37
@gdobo76: Nem, nincsen helye, nem fér fel. Egy 3-as rekeszbe szűken fér be 2 "standard" gurulós, 3 semmiképp. Soha nem értettem ezt a 2 centizést. Az én 50x40x20-as gurulósom eddig mindenhová passzolt, amiket látok hogy gond van, ott sokkal nagyobbak az eltérések. Feljebb ketten is leírták: tipikus megúszós magyar mentalitás, plusz pár centi, plusz pár kiló, majdcsak átcsúszik valahogy, aztán ha nem jött be a manőver, akkor megy a picsogás.
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
Az, hogy a Rammstein bulijai igen látványosak, az nem is kérdés. A németek jelenleg is még zajló lemezbemutató stadionturnéja viszont minden eddigin túltesz (minden tekintetben), így természetesen nem két kisbusz kell ahhoz, hogy mindezt, mármint a produkciót mobilizálják. Till…..
upho 2019.06.24 17:21:33
@Gaspen: vedd fel a karúszót, és menj vissza a gyerekmedencébe öcsike
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
upho 2019.05.04 18:50:13
@lenörd hofstadter: 2002-2010 között nem orbánisztán volt. Soha ne told fullba a kretént.
Engem teljesen hidegen hagy a Swarovski-féle kristályok világa, de a nagyhírű cég nevét így is ismerem. Tudom, hogy a legnevesebb divatházakkal dolgoznak együtt, tudom, hogy az imídzsük fontos része a minőség, tudom, hogy mindennek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy meglehetősen drágán adják…..
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
"Az ÉNYKK szerint utazás előtt a háromoldalú megállapodásaikat kéne olvasgatnom, hogy ne kelljen közel 3-szoros jegyárat fizetnem a közölthöz képest" - írta tárgymegjelölésként olvasónk, aztán a leveléből kiderült, hogy a közel háromszoros ár 330 forint, de természetesen sokszor nem az összeg a…..
Balázs utazik Poggyászveszély! 2018.11.22 14:57:02
Lakat, gyorskötöző, fólia vagy a poggyászbugyi a legjobb megoldás a reptéri fosztogatások ellen? Poggyászveszély címmel forgatott az ATV Heti napló stábja a budapesti repülőtéri lopásokról. Bihari Ádám riporter ismerősöm hozzám is eljött pár kérdésre. A riportban megszólalt repülőtéri rakodómunkás,…..
upho 2018.11.23 09:00:49
@invalid user name: megelőztél. A többi okoskodást lehet is törölni.
  Mosógép. Átlagos világmárka, eredetileg egy év garanciával, külön pénzért kiterjesztve kettőre. Harmadik év végén most valami eltörött benne. Átvitt értelemben, azaz valahol mélyen a lelkében. Néha centrifugázik, néha nem. Néha szivattyúzik, néha nem. Szerelő…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
Az európai vasúti közlekedésnek mai napig érdekes színfoltját jelentik az éjszakai vonatok. Mivel mi is már sok ilyennel utaztunk, és valószínűleg fogunk is, úgy gondoltuk, megosztjuk a tapasztalatainkat és a gondolatainkat a témában. Írásunk első részében a jelenlegi helyzetet mutatjuk be, a…..
upho 2018.08.22 11:36:09
@kapernaumi: tudnál írni a krakkóiról meg a prágairól bővebben? köszi :)
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy…..
Eddig bárkit kérdeztem a 24 órai zárás mellett kampányolók közül, senkinek se volt kidolgozott, közép-, vagy hosszú távú terve arról, hogy mi lesz a kerülettel, ha bedől a Bulinegyed. Ongjerth Richárdot, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadóját arról kérdeztem, milyen jövő vár erre a…..
upho 2018.02.11 17:34:37
@teéjesenmindegy: pontosan, ezt a logikát rohadtul utálom én is. Nyilván még egy buszbérletet sem vett a sajátjából a parasztja, de a másik zsebében turkál, hogy költözzön el. Hát az anyjába verje bele. A nyugodt élet az minden felett áll. A csürhe dorbézolását semmivel nem lehet védeni ez ellen.
Nem győzzük elégszer elmondani, hogy a szerződések apróbetűs részét muszáj elolvasni bármilyen idegörlő és időrabló tevékenységnek is tűnik. Kivéve, ha úgy döntünk, hogy a félórás jogi szöveg bogarászás helyett megéri bevállani valami ismeretlen következményt, mert persze ez is lehet egy deal…..
upho 2018.02.08 12:12:50
@ptspts:
azt az emailt beállíthatja magának is a pószter, naptárnak hívják.
Tök fasza lenne tényleg, ha végre felfogná a tisztelt társadalom, hogy az egyénei magukért felelősek, faszt fog mindenkit egy teljes apparátus kísérni az élete során. Mondjuk nyolcezerszer futottuk már le ezeket a köröket, de ha ennyire hülye valaki, az fizesse meg. A tévhit ellenére a szolgáltatóknál nem unatkoznak alapvetően az alkalmazottak, mások balfaszságaira várva, megtörve a csendet. Ha egyedi eseteket kell kezelni, azt az embert is ki kell fizetni. Ha automatikusan megy, a fejlesztőt kell(ett) kifizetni.
Nem bánthatod A menőség, az mi? 2017.11.22 14:00:00
Van ez a videó az iskolai szekálásról. Hogy hogyan lehet leszerelni a kis köcsögöket, akik arra tették fel az életüket, hogy nap mint nap lealázzák a szerencsétleneket a suliban. Legalábbis azokat, akiket ők annak vélnek. Akik nem menők. Akik gázak, cikik, nem odaillők, akikbe…..
Még jó öt éve jelentkeztünk egy azóta is vállalható bejegyzéssel a lakástakarék-pénztárakkal kapcsolatban: http://alkibiadesz.blog.hu/2012/04/11/lakastakarek_penztarak_ltp_allamositasarol#more4381787 . A lakástakarék-pénztárak (lényegében csak a Fundamenta) azóta is virágoznak, hitelkihelyezésük is…..
upho 2017.11.18 16:36:26
@ekat: ez igaz, de igy is évi 10% körül hoz, amit nem dobunk el ugye.
Klasszikus zsák a foltját eset. A hatalmas önérzet és a szabadjára engedett tesztoszteron pusztító mélységi fúróján jutnak főszereplőink pár óra alatt olyan szintre, aminek még csak a közelébe sem lenne szabad soha, senkinek leereszkednie sem cégként, sem ügyfélként, sem egyáltalán emberként.…..