Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajtospogácsa

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat hajnalban már aggódtam, hogy Dömsödi Gábort se fogjuk megúszni, ugyanakkor persze azért reménykedtem. Mindhiába: megjött az ő közleménye is. Akit érdekel az Autó 2 sztori, azoknak mindenképpen ajánlom, összeszedett dolgozat. 13 éve használja jogtalanul Surányi Péter az…..
sajtospogácsa 2009.02.02 20:26:47
@Szugló utca:

Volt egyáltalán bármikor is, amikor a totalcar bárminek is utánnakérdezett volna ? Amit telefonon, emailen nem tudnak elintézni, vagy amit google keresővel nem találnak, az nem is létezik.

Meg is látszik ez a hozzáállás a cikkjeik szinvonalán.
Konzervatórium Kóklerek II. 2009.01.03 06:03:00
...avagy hogyan lehet kis energia-befektetéssel oktatni az egyetemen (Vendégszerzőnk írása) Természetesen úgy, hogy nem készülünk fel az órákra, sőt, ha lehet, meg sem tartjuk azokat, hanem rásózzuk a tanszéki rabszolgákra, de itt csak a kezdők állnak meg. Ennél sokkal…..
sajtospogácsa 2009.01.03 11:02:28
teknős:

A GDF szidása kb. 10 éve még megalapozott lehetett, amikor pénzért lehetett vizsgát venni. Azóta komolyabb lett a vizsgarendszer.

Azt vártam, hogy mikor írod be a mindenki által szajkózott "gdf-es diplomások kiméljenek hirdetéseket olvastál" mondókádat. Hiszen erről a városi legendáról mindenki azt hiszi, hogy igaz.

Nem unalmas mindig ezt a két baromságot olyan eszementeknek beírni, akik a Gábor Dénes Főiskolát csak nagy távolságban látta, de soha 1 órára nem jött be ?

Az ilyen és a hozzád hasonló okosokat behívnám mondjuk assembly vizsgára, és javasolnám, hogy az 5ös szintü példát oldják meg, utánna meg bónuszként bezavarnám a gdf-es köznyelvben ismert java 1-2-3 vizsgára, amin az emberek 90%-a elvérzik.

Na és majd ha ezt a 4 vizsgát megcsinálod, akkor jöhetnek a kritikák. De addig javaslom, hogy alapállásba kapcsold a szádat.

A mai szinvonalas, egyetemi képzésről meg az a véleményem, hogy kezd unalmas lenni, hogy minden okokoska tövig benyal a BME-nek, hogy az az isten, és minden más szar.

Épp csak azt nem értem, hogy gdf-es papirommal hogyan fordulhat elő, hogy a cégünkhöz felvett BME-s (merthát mindenki azt mondja, hogy a BME az elitképzés!) embereket én oktatom az internet működésének alapjaira, illetve mentorkodok, így ha internethez kapcsolodó problémával kerülnek szembe (hálózati problémák, programozás, stb), akkor hozzám fordulnak.

Ugyanmár, nézdcsak, egy köcsög GDF-es oktatja a BME-s atyaúristeneket ! Hogy lehet ez ? Döbbenet.

Úgyhogy be lehet fejezni itt és más blogokban, fórumokban a GDF szidását.
Kedvenc íróm Isaac Asimov. Legfontosabb műve az Alapítvány sorozat, amely a nagyon-nagyon távoli jövőben játszódik. Abban a jövőben, amikor egy császár irányítja az (emberi) világokat. Több tíz- százezer bolygó, több ezer milliárd ember, hatalmas császári székhely - egy…..
sajtospogácsa 2008.11.05 13:25:24
Ez mind nagyszerű, de ha kihal a tévé, akkor ki fogja csinálni a tartalmat?

Mert nagyszerü, hogy az index online műsort csinált, de

1, eléggé suta volt, azért egy komoly angol / amcsi stúdiótól évezredekre van. Szinvonalas műsorban bénázásnak, dadogásnak, lámpaláznak helye nincs.

A minőséggel is ugyanez a gond. Tessék visszagondolni arra az időkre, amikor még ment a totalcar műsor a tv2-ön. Mondhatjuk, hogy többé-kevésbé szinvonalas műsor volt. Amikor viszont beszüntették a műsort, a készítők megnyitották a lelkes amatőrök előtt a lehetőséget: csináljátok ti a műsort.

Egy börtönbe kinzóeszköznek tudnám bevetni azokat a nevetségesen alacsony szinvonalu, ultra amatőr módon kivitelezett videókat, amiket beküldtek az emberek.

Ameddig az áltag ember maximum a 30 ezres gagyi fényképezőgépével csinál videókat és felrakja a youtube-ra, tehát minőség a béka feneke alatt van, akkor hogyan mondhat bárki is olyan blődséget, hogy a több tíz milliós háttérel összehozott műsorokat (függetlenül, hogy ki szereti és ki nem) be fogja előzni néhány lelkes amatőr által gyártott szinvonaltalan tartalom ?

2, a tartalom nem csak úgy megszületik magától, ezért elő kell állítani. Az index-nek gondolom kellett helységet bérelni, internetet behúzni, az embereket kifizetni, broadcast technikát és kamerát összehozni. Ez alaphangon is 500 e forinttól indul.

A probléma az, hogy az áltaguser nem hogy 500 ezer, de még 5 ezer forintot se fog arra áldozni, hogy tartalmat készítsen.

3, A tartalom készítés, meg ez a 'hú de nagyon web 2.0 van most' feeling a világ legnagyobb átverése. Tessék megnézni a wikipedia-t, azt azért hozták létre, mert egy online tudásbázist akartak készíteni.

Ehhez képest mi alakult ki ? Pár száz, esetleg pár ezer user generálja azokat a tartalmakat, amiből aztán többszáz millió user profitál.

A népszerü témákról tobb tucatnyi scrollozható oldal tartalmat írtak, a rétegtémákról - amire azt irjátok, hogy az internetes tévé esetében végre hozzájuthatunk - meg jobb esetben fél oldalt, de bőven van olyan téma, amiről semmilyen bejegyzés nincs, mert senki nem pazarolta arra a drága idejét ingyen, hogy a tartalmat előállítsa.

Kérdés, hogy mig egy wikipedia bejegyzést 1-2 óra alatt össze lehet dobni, addig egy amatőr tévé műsor összehozása - mivel magam is foglalkoztam ilyesmivel - alaphangon is 4-8 óra, akkor ki fog egyáltalán ebbe belevágni ?

Az anyag előállításához meg az 1641 vagy mennyi stream nézőre kapott reklámbevétel meg 1 kicsit kevés lesz.

Ti komolyan azt hiszitek, hogy jelenleg a világhálón megbújik több millió user, akik abban a pillanatban, hogy megszünnek a tévéműsorok, akkor a saját, napi 8 órás keresetükből megkeresett pénzből munkaidő minden nap (akár karácsony éjszaka hajnali 2kor) repőlőre szállnak / autóba pattannak, bejárják M.o.-t és a világot profi, milliós hd videókamerákkal és DSLR fényképezőgépekkel, és az így összehozott nyersanyagból studiót és irodaházat bérelve napi szinten 24 órányi, friss és naprakész anyagot fognak előállítani, nagyjából 0 műsorkészítési, videóvágási és broadcastolási tapasztalattal a jelenlegi tévéműsorok szinvonalával legalább megegyező, populáris témájú vagy rétegműsorokat fognak gyártani ?

Ha így gondoljátok, akkor nagyon el vagytok tévedve és nem ismeritek az internet és az internet felhasználók működését.

De cáfoljatok meg: holnapra szeretnék látni full hd video stream-es 24/7 online műsort az 1994-es évben használt 3d modellező programokról, és egy másikat, amiben az portugáliai szőlőtermesztésről van szó. Természetesen a műsorokhoz szeretnék ős-szuahéli, latin, és izlandi szinkront / alámondást is, amire bármikor, akár az online műsor nézése közben át lehessen váltani.

Jöhet ide a kommentekhez a két link, hagy lássam már a userek által generált szinvonalas tartalmat, de izibe.
Vasárnap Piliscsabára kellett mennem. Az óbudai állomáson szálltam fel a vonatra, de kicsit korán értem ki. Jó 20 percet kellett várnom. Gondoltam sebaj. Csend van, viszonylag jo levegő, idő így kényelmesen sétálgattam a pályaudvaron. Ott hallottam fél füllel, ahogy a vasútőr…..
Víztorony.hu Eltűntem, itt vagyok 2008.07.05 00:58:00
A VOLT Fesztiválról jelentem, mindenki függőágyban fekszik... INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/viztorony/tag/volt/feed", "width":"450", "height":"200", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#2A6EBF", "textcolor":"#000000", "random":false,…..
Gili egy sajátos anomáliát fedezett fel az Erste rendszerében, legalábbis a Homár még nem hallott olyanról, amikor a bank több pénzt von le jutalékként külföldről érkező pénz után, mint amennyit feladtak: Egy internetes vásárlás eredményeképpen egy magánszemélynek…..
Bár nyilván erre sem fog reagálni a UPC, mióta besértődtek valami "valótlan rágalmon", azért megírjuk, hogy bár nagyon korrekten fekete alapon kék apróbetűvel értesítik előfizetőiket törvény adta jogaikról, az előfizetést lemondani mégsem hagynak: Szerettem volna…..
sajtospogácsa 2008.07.16 10:48:03
Jackyll, te igazi idóta vagy.

Miért képzeled azt, hogy egy blog hivatalos kommunikációs formának tekinthető ? Hogyha te vagy bármelyik barom postoló beküld egy storyt, arra bármelyik érintetettnek reagálnia kéne ?

Idáig 1-2 szolgáltatót leszámítva nem reagáltak a nagy netszolgáltatók a "borzasztóan hiteles" postokra. És mi történt ? Lett NHH per ? Csökkent az ügyfélszám ? Nem. Pontosan akkora vizet kavar fel egy ilyen anyázós post, mint bármelyik noname blogra megírt post.

Jackyll, tulajdonképpen milyen reakciót várnál el szolgáltatótól ? Hogy kinyalják az ügyfél seggét ? Hogy elnézést kérjenek tőle, még akkor is ha az ügyfél volt hülye ? Ha ennyire gyerekes vagy, akkor jobb lenne végigolvasnod a saját homáros, subbás, szanalmas.hu-s és egyéb senkiházi blogokba postolók kommentjeit : bármit is reagált bármilyen internet szolgáltató / kávézó / szálloda / termékgyártó / stb, mindig fikázást kapott a postolóktól. Akkor meg minek jártassa itt egy illetékes a száját ?

Saját hülyeségednek köszönhetően ezek a fikablogok nem szólnak másról, mint - ahogy a nevében is olvasható - fikázásáról. Elég a csürhe elé vetni egy húsos csontot, mindig ráugrik a csürhe, és tökmindegy mi a téma, megindul a fikázás.

Jackyll, vélhetően még nem hallottál arról, hogy a negatív kritikákat mindenkinek a helyén kell kezelnie. Vannak ilyen örök fikázós helyek, amiket nem kell komolyan venni.

Vegyül bármelyik internetszolgáltató esetét, ott van a sok paraszt fikázó a hwsw-n : "nem megy az internet", "lassú a net, a haveromnál is, szar az egész". És amikor valaki megkérdezi, hogy "bejelentetted-e a szolgáltatódnak, hogy valami bajod van ?" akkor mi a válasz: Nem, nem jelentettem be. Akkor meg szerinted mennyire kell komolyan foglalkozni ezekekkel a fikázókkal ?

Hiszen ugyebár fikázni mindent lehet. Szar az UPC, T-Online, Invitel, Interware, minden internetszolgáltató szar. Szar az összes kávézó, étterem, szálloda, bank, egyéb szolgáltató cég. Fikázni kell mind ! - ez ugyebár az alap hozzáállása a csőcseléknek. Nos, ha ennyire szar minden, akkor miért nem költöznek külföldre a fikázók ? Sőt továbbmegyek : miért nem csinálnak saját internetszolgáltatót ? Miért nem csinálnak szállodát ?

Elárulok Jackyll, hogy miért nem: mert a fikázót csak a fikázás érdeklni, és véletlenül se akar semmit se tenni, hogy jobb legyen a helyzet. Döntés és cselekvésképtelen nulla embereknek miért tartassz fel egy blog-ot ?

A postolónak meg annyit üzennék, hogy esetleg próbálja meg a szolgáltatót hivatalos levélben megkeresni, mert attól hogy beírja, hogy nem tetszik neki az ügyintézés, még semmi nem fog változni.

Jackyll, még 1 dolog zárásként. Mi lenne, hogyha a következő story-t beküldeném ?

"2 éve vagyon T-Online előfizető. Pár napja nagyobb csomagra akartam váltani, ezért felhívtam az ügyfélszolgálatot. A hölgy elkérte az adataimat, és elmondta, hogy ez szép, de nekem nem lehet csomagot váltani. Erre kérdem, hogy miért nem, és elkezdtem NHH-val meg pereskedéssel fenyegetőzni. Elmondta a csajszi, hogy nincs is szerződésem. Dehát hülyeséget beszél, itt a számlám a kezemben. Mivel még mindig nem akart csomagot módosítani, kértem, hogy kapcsolja a főnökét. De a kiscsaj nem kapcsolta, hanem kinyomta a telefont.

Azonnal be kéne perelni a céget !"

Egy ilyen postot kiraknál ? Ilyen jellegü netszolgáltatós postok szoktak kikerültni.

Nos elárulom a nagy titkot: Ez a sztori egy nagy kamu. Soha nem voltam a T-Online-nal szerződésben, csak kitaláltam a történetet. És te meg minden utánnaellenőrzés nélkül kipostolnád a homárra.

És ezek után még csodálkozol, hogy egyik hazai internetszolgáltató se reagál a homáros fikázók posztjaira ?

Gondolkozz ember, gondolkozz.
Kezdjük kicsit a memória frissítésével: technopopban idehaza ugye a Bonanza volt az örök aranyérmes, és mint a legnagyobbak közt szokás (mármint nem itthon), a csúcson abba is hagyták. A keményvonalas technopopfanok ezt talán árulásként értelmezték, mivel a szigorú…..
 Az egyik büki hotel vezetője tett feljelentést a minap a rendőrségen, mert a hosszú hétvégék egyikén egy négyfős csapat 260 ezer forintos számlát hátra hagyva angolosan távozott. A csalók utáni nyomozás a bejelentőlapra írt név alapján indult meg, az egyik helyi rendőr…..