Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heyjoe

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pusztavám egy község a Vértes szélén, a bauxitbányászatról híres Gánt szomszédságában. A két települést egy út is összeköti, melyről több, már felhagyott eocén korú barnakőszénbánya nyílik. A szenet korallos mészkő, agyag, agyagmárga, helyenként folyami kavics fedte. A szürke színű mészkő…..
Jelen írásom megszületését egy egyszerű ok vezérelte: úgy véltem, hogy van egy téma, amiről közösségi szinten érdemes beszélni. Már most, az első sorok megírásánál csaknem biztos vagyok benne, hogy ez a téma sokaknál ki fogja verni a biztosítékot, de előre le kell szögeznem: számoltam ezzel. Van a…..
Jön az év vége, sorra jönnek majd a listák arról, hogy ki szerint mi volt az n számú legjobb nagylemez az idei évben. A nagyobb sajtóorgánumok közül a Revolver már meg is mutatta, hogy melyek szerintük a 2019-es legjobbak, ezt mi is megmutatjuk nektek. Mint mindig, vitaindítónak pont alkalmas...
heyjoe 2019.11.28 15:07:17
@rez: Korn, Rammstein, Slipknot, Tool?
Ajka híres a dinoszaurusz ősmaradványokról, és az ajkaitnak nevezett borostyánról. A település területén több felhagyott szénbánya található. Az egyik leghíresebb a Csingervölgyben található Ármin-bánya. Az aknában 1909-ben egy bányaszerencsétlenség történt. Az akna helyén egy bányászmúzeumot…..
A zöldségek öntözése után (lásd múlt heti írásunkat) a gyep, bokrok-fák és üvegházi növények kerülnek terítékre. A szép gyep, az egészségesen zöldellő díszcserjék és bőséges gyümölcstermés meglepően sok vizet igényel. A locsolás volumene és kijuttatásának…..
Haladni kell pénz nem számít. Irány az utolsó előtti túra.  Nézegettem az előrejelzéseket, szerencsére 1 hete nem esik, viszont hideg lesz. Nem baj, azt szeretem. Is. :) Vívódtam, hogy vigyek-e váltás ruhát, de tekintettel a tömegközlekedéshez kötött időre, tudtam kocognom is kell kicsit. Így…..
Sokak szerint azért, mert „más időkben születtek” és „az a világ, amelyikben felnőttek, másmilyen volt.” De ez csak részben igazolja a tényeket. Akkor mi lehet az oka annak, hogy idősebben mintha előítéletesebb lenne az ember?..
A Domoticz lényege az automatizálás lehetősége, mely a rendelkezésre álló szenzorok adatai alapján különböző vezérlőlogikák létrehozásában nyilvánul meg. Ezeket a Beállítás->Több lehetőség->Események alatti szinten (balra) találhatjuk meg: Nem keverendő a "Több lehetőség" alatt (About…..
heyjoe 2018.06.08 21:38:37
@eNeS: Köszi!
Nagyon ügyes cucc ez a Domoticz, megkedveltem, bár még nem mindenhol tiszta a logikája (sokszor úgy érzem, hogy egymáshoz logikusan kapcsolódó funkciók szét vannak dobva, pl. az alaprajznál, de aztán megszokja az ember)
Most egyelőre ugyanabban a python scriptben vizsgálom, amiben a counternek küldöm az adatokat, de ki fogom próbálni az általad javasoltat.
Egyébként egy villámlás-számlálóhoz kell (www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=17000), csak nem csupán számlálni akarom, hanem figyelmeztetni is magamat, hogy jön a gond :) De szépen jött is a jelzés az előbb a telefonra, hogy villámlott 30 km-s körzetben, szóval az alapok már jók.
Domoticz-en belül scriptelésre még csak a Blockly-t használtam, valahogy még a cronból indított python scripteknél jobban tudom, mikor-mi történik, de majd azért igyekszem a lehetőségeit jobban kihasználni.
A 19. század nagy természetjáró mozgalmainak köszönhetjük igazán, hogy egy sor gyönyörű magaslaton kilátópontok épültek. Ha igaz, ezek valamiképp a főúri kastélyok reggeliző-vacsorázó pavilonjainak ötletéből származtathatók. A kastélyparkok legmagasabb pontjaira épített panorámateraszokról pompás…..
Ismerős helyzet? Azt már beláttuk, hogy mozgásra szükség van, de valami mindig „közbejön”, ha edzőterembe indulnánk, az uszoda messze van, futni meg nem bírunk a fájós térdünkkel, netán a rengő túlsúllyal? Egy egyszerű megoldást ajánlunk, amellyel szemben nehéz kifogást találni: a séta, a gyaloglás…..
heyjoe 2016.08.28 21:04:11
@Dr_utcai_arcos: Pedig idén sikerült vízhólyag nélkül, dekás cipőben. Mondjuk nem is volt a szokásos kánikula, és por.
2016. május 19-én az index.hu hírportál közzé tette, hogy Nagy-Britanniában is megjelent a 2004-ben Kínából Franciaországba behurcolt, és azóta Európa-szerte rohamosan terjeszkedő ázsiai lódarázs. Az esemény egyébként teljességgel várható volt, sőt furcsa, hogy előbb jutott el a faj Portugáliáig,…..
Egyensúlyt! A néni ereje 2015.11.17 09:09:00
Ülök a padon a Garay téri piac mellett. Mellettem a szatyor, most vásároltam be. Mindenféle alkatrészek a reggelihez, leveshez, raguhoz. A tetején pedig egy csomag csirkemellsonka, amivel hirtelen nem is tudom, hogy mit kezdjek. Na de kezdjük az elejéről. Pár perce az alagsorban…..
heyjoe 2015.11.18 09:19:13
@macihagyma: 2dkg szalámi, plusz x dkg sonka= 260 Ft.
Ha már műszaki vagy ;)
Igazából azzal kéne kezdeni, hogy valami érzékletes jelzősszerkezetbe foglalom arcom állapotát abban a minutában, amikor azt olvastam a teljesítménytúra útvonal leírásában, hogy "majd 61-es villamossal hűvösvölgyi végállomásig"… Ez volt az, ahol számomra elvesztette a…..
heyjoe 2014.10.12 21:59:26
Nekem nem fér bele a gyalogtúrába, ezért nem indulok ilyen túrán.
Pláne nem indulok el olyan túrán, hol előre elolvashatom, hogy milyen hiányosságok vannak:
www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/beszamolo?a=a&id=770
A szövegértésemmel semmi gond nincs, köszönöm szépen.
Te a szabályzatot a teljesítménytúra fogalmának meghatározására hoztad, én meg rámutattam, hogy egy 22 éves, a teljesítménytúra rendezőket le nem fedő szervezet által leírt elavult mondathalmaz nem igazán releváns 2014-ben.
De mondtam, felőlem indulhatsz csak olyan rendezvényeken, amik betartják a fenti szabályokat.
A beszélgetést viszont most befejeztem veled, jó túrázást!
Ahogy az egykori Magyarország vasúti hálózata mai mércével is elképesztő tempóban nőtt, Székelyföldön is megkezdődött a hálózat fejlődése, és négy normál nyomtávú, helyi érdekű vonal épült meg: Marosvásárhely–Szászrégen (1886), Héjjasfalva–Segesvár (1888),…..
Ezt a filmet sokan Erőszakik címen ismerhetik, de ez komoly félrevezetésekre adhat okot. Éppen ezért az eredeti címet fogom használni. Én, amikor először olvastam a filmről, valami könnyed, laza vígjátékra számítottam. Nem azt kaptam, de ilyen kellemesen ritkán csalódok. Ez a…..
heyjoe 2014.01.17 12:36:09
@kultúrpesszimista: David Lynch az elmúlt tíz évben készített TOP10-es filmet? Az Inland Empire-re gondolsz? Én szeretem L. filmjeit, de szerintem ez a film, ha nem készül el, életműve akkor sem lett volna kevésbé cizellált. Sőt.
Nagy rátevésre azért ne számítson senki ezen a bulin. Mi is csak azért rakjuk ki, mert Erzsébet utalványt meg kondi bérletet kapunk érte cserébe. ..
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
heyjoe 2013.03.24 09:09:21
@dr. Aullah: aranyos vagy, ahogy magaddal beszélgetsz, és jól egyetértesz.
Normális, emberi kérdéseket normális üzemmódban teszünk fel: másik embernek vagy magunknak. Amúgy az interneten, ha keresünk valamit, lefordítjuk valahogy az adott oldal/szolgáltatás/program nyelvére. Például "tavaly láttam egy filmet azzal a borostás színésszel, valamelyik…..
heyjoe 2013.01.16 09:30:06
@falomb: És akkor ezt elmondhatjuk a tévére, a könyvekre, a magazinokra.
Tévénél ott a távkapcsoló, ha nem tetszik a műsor, könyvnél megnézem a szerzőt, és ha csak két szar könyvet olvastam tőle, a harmadiknak nem állok neki, ha a magazinban kevés csöcsös kép van, legközelebb másikat veszek, a facebookon pedig ott van az "elrejt" menüpont, amivel a szemetet posztolók eltünthethetőek a szemem elől.
heyjoe 2013.01.16 10:58:28
@Negyvenértelmiségi: amíg ezt az utolsó három kommentet leírtad, utánanézhettél volna, hogyan tudod blokkolni az összes fb-hez tartozó tartalmat. Nem olyan bonyolult.
heyjoe 2013.01.16 11:37:56
@Negyvenértelmiségi: Te nagyon frusztrált ember vagy. Persze, szar a világ, a főnök követelődzik, az asszony csalfa, és még a a facebookot sem tudod blokkolni.
Hát, az élet nem habostorta...
A Malév-témához a magunk részéről annyit tudunk hozzátenni, hogy felidézzük Presser Gábor 1988-as témáját. A videóért elnézést, valami buzigyuri a Japán-őrületét élte ki a dalon. (Persze Presser bácsi nem csak a Malév reklámhangját komponálta meg, hiszen 1982-es…..
heyjoe 2012.02.03 19:06:26
@Interstellar Overdrive: te se vedd komolyan, hogy a kurvaanyád
Elképesztő halálesetnek lehettek szemtanúi a londoni British Museum munkatársai, amikor egyik múmiájukat holtan találták az egyiptomi tárlat közepén. „Teljesen sokkolta a kollégákat az eset. Bill, ahogy mi neveztük, mindannyiunknak jó barátja volt, mindenkihez volt egy kedves…..
heyjoe 2011.03.08 07:59:36
@odamondó: Tényleg nem látszik a fejléc?
"Álhírportál, Alapítva 1351"

Kolombusz is egy itt megjelent cikk alapján indult el Indiába.
Véget ért tegnap a Mobile World Congress 2011, amin többek között a legjobb mobilt is megválasztották. Az egyébként erőteljesen Android-dominanciát mutató rendezvényen, ahol az Apple semmilyen formában nem képviseltette magát, az iPhone 4 nyerte ezt a díjat. Ez pedig nyilván sokat…..
heyjoe 2011.02.18 13:31:15
@Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus:
Nem azért, de érdekes életed lehet, ha ezen egy telefon minden téren tudott pozitívan változtatni...
Valószínű, én vagyok végtelenül maradi, mert az életem nagy százaléka semmilyen kapcsolódási pontot nem mutat egy telefonnal. És nagyon szeretném, hogy ez így is maradna.