Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képviselőné Háztartásbeli Andrea

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog! Nagyon pipa vagyok, gondoltam beszámolok önöknek a velem történtekről, okulásul azoknak, akik szintén naivak és figyelmetlenek, mint jómagam. Történt, hogy a jogsim lejárt és bár nem vezetek napi rendszerességgel, úgy döntöttem, mégis meghosszabbítom. Az…..
 A Fidesz-KDNP kormányzás szabadságot és demokráciát szűkítő lépései nem esetlegesek. Aki nem érti a logikát, ami az egyes lépések hátterében van, az káoszt, kapkodást, zűrzavart lát, és nem tudja, mi várható. Szó nincs semmiféle zűrzavarról, egy jól működő…..
Vastagbőr A hűség jutalma 2011.04.09 13:05:00
"a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér." Lázár definíciója alapján Papp Dániel sokat ér. Munkájának is megvan az eredménye:…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.09 14:08:58
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.09 14:28:33
Mit tiltson be egy önkormányzat, ha nincsenek romkocsmái, a madarakat meg nem tudják. Na persze tehetek epés megjegyzéseket, valójában irigylésre méltó Balatonfüred helyzete és tulajdonképpen igazuk van, hogy megvédik a település egyik nagy értékét, a nyugalmat. Mint az…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.08 10:53:16
@Neonknight: Ilyenkor a szomszédaitól majd ugyanazt kapja vissza amit ő is adott: ha feljelentett akkor azt, ha türelmet akkor azt.

Persze. __Ezek ha nem fúrnak akkor üvölt a tévé, a gyerek ...
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.08 10:54:45
@Neonknight: Tényleg jobb, ha az ember munkából hazaesve este 6-7 körül áll neki fúrni-faragni, flexelni, füvet nyírni azért mert hétvégén tilos?

Most esett le, hogy te is ilyen elmebeteg vagy. Mi a faszt kell állandóan fúrni egy kurva lakásban, he?
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.08 11:03:57
@Legelő Őse: Több hozzászólásban is olvastam, a hétvégi hajnalig tartó diszkót a belvárosban...őszintén mondom, hogy megértem hogy nagyon kellemetlen, de ez a dolgok rendje.

Nem igaz, sok diszkó teljesen hangszigetelt, semmi sewm hallatszik ki. Aki nem bírja szigetelni, az pedig zárjon be.
Ennél jobb hírt nem tudunk mára prezentálni: az HBO a Trónok harca című sorozat első részét kódolatlanul adja számos szolgáltató előfizetőinek. Természetesen lehet most beetetést meg hasonlókat kiáltani, de én amondó vagyok, örüljünk, hogy az amerikai premier után egy…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.06 20:44:44
@Equinoxe: Mi magyarok mindent ellopunk.
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.07 18:00:47
@Equinoxe: Ahogy mondtam, itt mindent ellopnak.
Lassan a végéhez közeledik az időközi választások miatt kitört gerillaharc Zuglóban. A helyi sajtó szaga című teleregény első és második felvonásáról már értesülhetett a nyájas olvasó, a harmadikból pedig megtudhatja, végül győzött az igazság, bár a katarzis…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.06 21:03:05
Érintőlegesen már itt a Dotkomon is volt szó róla, hogy a Microsoft láthatóan nem tudott eddig mit kezdeni a táblagépek piacával, és a technológiai szempontból kézenfekvőnek tűnő Windows Phone helyett a „rendes”, asztali Windows következő verzióját teszi…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.04.04 19:08:55
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.03.24 19:55:33
Az üzenet elszomorító: ha valaki valami nagyot épít, annak az értékeire a magyar állam előbb-utóbb szemet fog vetni. Ebből sokan azt a következtetést fogják levonni, hogy Magyarországon nem érdemes építeni semmit. (Fotó: MTI) Tegnap a Sziget fesztivál szervezői és a…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.25 13:05:40
"Az, hogy a 2,5 milliárdos területhasználati díj akárcsak felmerülhet, azt jelzi, hogy valahol alapvető kérdésekben nem látnak tisztán a városházán. A Hajógyári sziget másik felét, egy nagyjából akkora területet, mint amit mi szoktunk használni a fesztivál ideje alatt, 3,6 milliárd forintért adtak el. Az a rész közművesített, beépíthető, most is vannak rajta bérbeadható, egész évben bevételt termelő irodák. Ehhez képest hogy lehetne egy heti területhasználatért 2,5 milliárdot akár csak papíron kimutatni?

Ráadásul ez egy mező. Mi minden évben magunk kell, hogy kiépítsük, majd eltüntessük a szükséges infrastruktúrát. Ma Pest megyében egy ugyanekkora nem belterületi föld, vagy erdő tulajdonjogát meg lehet vásárolni körülbelül a kiszámított bérleti díj huszadáért, ki hallott már olyanról, hogy egy ingatlan egy hetes bérleti díja a hússzorosa egy hasonló ingatlan vételi árának? Az esetünkben alkalmazott tarifatáblázatot arra találták ki, ha valaki egy forgalmas közterületen akar kereskedelmi tevékenységet folytatni időszakosan, mondjuk egy karácsonyi vásárkor. Akkor azért, hogy a közterületen zajló forgalomból neki üzleti haszna lehessen, fizet az elfoglalt terület után.

Ezzel az elvvel nekünk sincs bajunk, de akik azt mondják, hogy a kereskedők fizetnek a szigetnek, tehát jogos, hogy mi is fizessünk a területért, azok elfelejtik, hogy a kereskedők, ha ez a közterület érne számukra pénzt, akkor egész évben ott működnének a szigeten. Nem tudok arról, hogy sorban állnának a jelentkezők, hogy valamiféle kereskedelmi tevékenységre bérbe vehessék év közben a szigetet. Nincs érdeklődés, csak a fesztivál idején, ugyanis ők az általunk odahozott közönségért fizetnek. Ráadásul maximum egy hetük van a befektetésüket visszakeresni, és hasznot realizálni, úgy hogy maximáljuk nekik az eladási árakat. Hogy lehetne így ugyanolyan négyzetméterárakat diktálni, mint a város legforgalmasabb, kiépített részén egy hosszú távú bérlet esetében?"

index.hu/kultur/2011/01/22/gerendai/
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.24 20:53:19
Kettős Mérce Lex West Balkán 2011.01.21 08:00:00
Noha még csak pár hónap telt el a vörösiszap katasztrófa után, újabb esetre szabott jogszabály-módosítást fontolgat a Kormány. A tervezett intézkedések a West Balkánban bekövetkezett tragédiához kapcsolódó jogi kiskapuk bezárását és általánosságban a…..
Nem állunk be azoknak a sorába, akik hisztériakeltésre használják fel a tegnap éjjel a West Balkánban történt tragédiát. Meg kell várni, hogy a felelős szervek pontosan megállapítsák, hogy egyáltalán mi történt, mi vezetett három fiatal lány szörnyű halálához, és ezért…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.17 07:08:41
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.15 12:17:25
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=324617

Hogy mi a véleménye a bulvárosodást tükröző könyvborítók megjelenéséről? Például arról, hogy a női szerzők egy része saját arcával, illetve "árúvédjegyként" saját testének fotójával kelti fel az érdeklődést?

Szerinte minden piacon mindenki, minden eszközt felhasznál annak érdekében, hogy "portékája" kelendő legyen. Ez egyfajta "prostitúció" is, aminek persze több szintje van. Hományi Péter ebbe a kategóriába sorolja a női írók önmutogatását, de rögtön hozzáteszi, joguk van hozzá, hiszen a szólás szabadsága ez is.

Jó a hozzászólás is:

Nem az a szánalmas, hogy valaki a felpumpált melleivel akar "könyvet" eladni, hanem az a retusálás, hogy fel sem lehet ismerni az illetőt, ha személyesen találkozunk vele.
Sárdobáló Nem kéne, Gyuri! 2011.01.14 18:30:00
Igazából én nem értem, hogy ez hogyan történhetett. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiállt a pódiumra, és elmondott egy rövid előadást. Ennek epizódjaként a feltehetően nem működő prezenterrel vívott kűzdelmét a közönség nagy derülésére így…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.14 20:17:26
Hiába, hát hiába vártam két hónapot a méltó csapásra, Klapka Györgyöt valaki visszatartotta attól, hogy az általa alapított irodalmi lapba vezércikket írjon. Pedig sokkal izgalmasabban kezdődhetett volna ez a lapkritika. Nemrég tört bele a bicskája a szintén nyugatos…..
 „Te kurva jó fej vagy!” – mondja Cassio Jagónak a Vígszínház Othellójában. Van olyan színházbajáró, akinél ez a mondat már kiveri a biztosítékot, és a szünetben veszi a kabátját. Mások viszont ennél sokkal durvább színpadi kifejezéseket is…..
Eddig egy milliárdos csak úgy tudott bekerülni a médiába, ha összejött egy modellel, vagy egyenesen playmate-tel. Demján Sándor azonban most megmutatta, hogy lehet ez másképp is csinálni, és még Kiszel Tündével sem muszáj együtt mutatkoznia.Csak el kell indulna egy…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.12 06:32:04
Érti ezt valaki? Vagy legalább tudja követni? Mi a franc zajlik itt az Európai Uniós elnökségünk autóbeszerzései körül, és ki mozgatja a szálakat? Az elmúlt hetekben a józanul gondolkodó emberek - még a jelenlegi kormányzat helyes törekvéseit teljes mellszélességgel…..
Konzervatórium Forradalom után 2011.01.07 07:25:00
 „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” A baloldali kormányhatalom sorsa legkésőbb 2008 tavaszán, a szociális népszavazáson már megpecsételődött, így a baloldal 2010-es…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.07 14:23:29
Az utóbbi időszakban picit pihent a blog. Most sem fogunk részletes elemzésbe belekezdeni, nem osztogatunk Dévényi Istvánnak, Stumpf Andrásnak, a Mandiner (felkészül: Aristo) és a Konzervatórium (jelentkezik: Dobray) kollektívájának sajtópribék díjat, az úgyis a Vincent blog…..
 Napjaink multikulturalizmusa, liberális társadalom felfogása új kérdések elé állítja az európai társadalmakat. A kérdések önmagukban nem problémák, azonban kezelésük (avagy figyelmen kívül hagyásuk) lehet problematikus. Az oly sokat górcső alá vett bevándorlás…..
Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.07 11:31:34