Regisztráció Blogot indítok
Adatok
postabagoj

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy kérdés számomra is, hogy vajon mostanában több az allergiás, beteg(eskedő) gyerek, vagy egyszerűen csak jobban odafigyelünk a jelekre és hatékonyabb a szűrés? Nem csak Magyarországon, Norvégiában is gondot jelent az alacsony születésszám, végül beszélgethetünk arról is,…..
postabagoj 2019.05.27 22:11:31
@Herr Géza: Ezekszerint igazam volt. Pont a pollenek váltanak ki sok allergiás nyavalyát. Egy állandóan tisztitott közegből ki a szabad levegőre olyan mintha egy füstős poros épületbe mennénk.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
postabagoj 2011.01.06 02:31:21
Majdnem naponta járok arra kocsival éjjelente, sokszor többször is. A Hősök tere és az István utca közötti szakaszon mindig sárgán villognak a lámpák. Az esetben szereplő kereszteződés, széles, nagyon jól belátható. Semmi nem indokolja a lámpa működését.
A puhatestűnek igenis illett volna körülnéznie és figyelmesen átkelnie a zebrán. Neki csak egy lépés a fékútja! Az autósnak igenis illett volna fokozott figyelemmel kanyarodnia. A Dózsán szemből nem jött senki, tehát nem volt elsőbbségadási kötelezettsége, csak a zebrán a gyalog felé. Akárhány sáv is van. Hogy mire figyelt és miért nem látta? Magasabban ült, mint egy személykocsi és gondolnia kellett volna, hogy esetleg valaki kiléphet a takarásból is.
És ne felejtsük el az időpontot se. Újév hajnala!
Vajon melyikük mennyit ihatott? Vagy ha még sem, akkor is földobottabb hangulatban lehetett. Persze ez nem lehet mentség. De, aki közlekedik, annak tudnia kell, mikor teszi ezt.
Az éjszakai vezetésről, közlekedésről nagyon sokan azt gondolják,-”hiszen alig vannak az utakon”,- milyen könnyű lehet tekerészni a kormányt. Pedig sokkal több veszélyt rejt, mint a nappal. Jobban elengedik magukat a mezei versenyzők, mindegy mivel is kelnek útra. Naponta tapasztalom és védem ki a helyzeteket.
Mikor gyalog járok, elakarnak ütni a járdán a bringások. És nem a gyerekek általában. A tudatos énnel rendelkezők, akik ez a természetes. Átkelni olyan zebrán főútvonalon, ahol nincs lámpa? Főleg reggel mikor sietnek munkába, iskolába. Még babakocsival is több perces várakozás után áll meg csak valaki. Aki meg meri tenni.
Autóban ülve szembesülők a sok türelmetlen kormánytekergetővel, akik még a szembejövőt is veszélyeztetik, csak hogy kikerüljék az éppen megálló buszt vagy kanyarodó kocsit. Nincs idő megállni még pár másodpercre sem. Kétsávos úton megállok a gyalognak. Mellettem miért száguldanak el, mintha ez lenne a természetes? Üres taxik miért állnak rá a zebrára egymás mellé? Ja mert úgy kényelmesen lehet beszélgetni.
Fiam vetette fel a lehetőséget. Ha mezei piros Suzuki üti el a nőt, vajon megtalálják a gázolót?
postabagoj 2011.01.06 02:51:47
@Panther_V:

Te most miről is beszélsz tulajdonképpen?
postabagoj 2011.01.06 03:04:07
@brain drain:

"A zebrán a gyalogos az úr, éppen ezért soha nem lehet felelős."

Ez így nem igaz! Persze ezt akarja minden média is belénk sulykolni. Ha piros lámpánál mész át a zebrán? Körülnézés nélkül lépsz le? Esetleg kirohansz valamilyen takarásból? Ők biztos nem felelősek egy cseppet sem, mert a zebra majd megvédi őket.