Regisztráció Blogot indítok
Adatok
btoth

28 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki, aki utazott már valaha repülővel találkozott a bőrönd para fogalmával. Most különösen ügyesen pakoltunk, ketten együtt egy nagy bőröndöt, plusz két kis kézi poggyászt hoztunk. Összesen! Figyelni kell ám nagyon, mert ahány légitársaság, annyi féle szabály a táska…..
Dumaparádé Ismét lelépünk... 2014.01.04 12:22:49
Pár évvel ezelőtt egy hirtelen ötlettől vezéreltetve azt gondoltam, ha a jó pap is holtig tanul, akkor én miért ne iratkoznék be egy újabb iskolába? A Komlósi Oktatási Stúdió az egyik legismertebb újságíró iskola Magyarországon. Tóth Balázs meg talán az egyetlen olyan diákja…..
Életemben másodszor fordul elő, hogy hirtelen a semmiből kapok egy telefont, miszerint egy hozzám nagyon közel álló valaki meghalt. Édesapám halálhírét is így kaptam, makk egészséges volt. Nekem kellett elmondani mindenkinek a szörnyű hírt. Édesanyámnak, nagymamámnak,…..
A fenti cím, ha valaki nem emlékezne, az úttörő 12 pontjából az ötödik helyet foglalja el. Mivel az utóbbi időben a 11-es pontnak lelkes híve vagyok (Az úttörő edzi testét és óvja egészségét), így tegnap óta az ötödik pontot is kötelező érvényűnek érzem magamra…..
Dumaparádé Apró sikerek... 2013.03.22 08:48:20
Utoljára sportolási ambíciómról és “új” életemről február 16-án írtam, azaz 35 napja. A héten már három ismerősöm is reklamálta az újabb híreket, aminek azért is örültem, mert pont az volt a célja ennek a blognak, hogy ha netán alább hagyna a lelkesedésem, akkor ha…..
Dumaparádé 2013. március 15. 2013.03.16 10:51:31
Egész nap néztem a híreket. Borzasztó könnyű a meleg szobából okoskodni, hogy mit és hogyan kellett volna tenni. Például, hogy le kellett volna zárni az autópályákat, de a kamionokat mindenképp ki kellett volna tiltani. Vagy, hogy későn kaptak észbe a “szervek”, mert kb 20…..
Azt hiszem, bejegyzésem címe tartalmaz némi ellentmondást, így magyarázatra szorul. Továbbra sem szeretem a politikát. Még beszélni sem szeretek róla. Hogy most miért írok mégis erről a témáról? 36 évet sikerült leélnem úgy az életemből, hogy ne kelljen a politikával…..
A minap a mi drága SzabóÁgink, aki egy év után tér haza az USA-ból kiposztolta, mik fognak neki odahaza hiányozni a tengerentúlról,  úgyhogy ezt a posztot ő ihlette! :). Bár én csak két hónapot voltam itt, mégis szinte felsorolhatatlan sok minden fog hiányozni. Néhány példa…..
Régen, ifjú siheder koromban több futóversenyen indultam különböző távokban. Ma reggel megvolt “új” életem első futóversenye is. No persze ez nem volt tervezett. Szokásos reggeli futásomra indultam Surfers Paradise-on. Ahogy kiértem a campingből, és leértem a tengerpartra,…..
Szeretném előre hangsúlyozni, hogy ez a bejegyzés mindenféle politikai véleménytől, és nézettől mentes!  Imádom Magyarországot. Északról délre, keletről nyugatra bejártam az egészet, vízitúráztam majd az összes folyó teljes hazai szakaszán, túráztam a legtöbb…..
Dumaparádé A trollok támadása 2013.02.06 10:27:01
Idézet a Wikipédiáról: “A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését…..
A válság kirobbanása után, 2008-ban, amikor egyre kevesebb rendezvényes megrendelés érkezett, tulajdonképpen unaloműzésből, és hirtelen felindulásból jelentkeztem a Komlósi Oktatási Stúdió (továbbiakban KOS) nevű újságíró iskolába. Persze Gönczi Gábor mondata is meggyőző…..
Dumaparádé Az Ausztrál álom 2013.01.28 10:56:23
2,5 literes, 280 lóerős Subaru WRX turbó motor, 3 sebességes automata sebességváltó, kétkörös légkondicionáló. Ha csupán ezeket az adatokat nézi a kedves olvasó, valószínűleg nem egy olyan autót képzel maga elé, mint amiről írni fogok. Akkor még tegyük hozzá a…..
Dumaparádé The show must go on... 2013.01.25 09:00:00
Aki azt hitte, hogy alábbhagyott a lelkesedésem, miszerint idén egy félmaraton és egy Balaton-átúszás beiktatásával bizonyítom magamnak és a nagyvilágnak, hogy (annyira még) nem vagyok eltunyulva, az bizony nagyon tévedett. Ausztrália a legjobb hely a sportolni vágyóknak, így…..
Mai posztomban gondoltam megosztok Veletek olyan érdekességeket, amit magyar fejjel felfogni néha igen nehéz. Vannak köztük jó és vannak kevésbé jó dolgok, hogy melyik-melyik, azt döntse el mindenki maga: A víz a mosdóban pont fordítva folyik le, mint otthon. Magyarországon az…..
Dumaparádé Tour de Sydney 2013.01.18 10:54:35
Mivel a Balának ma dolga akadt, úgy döntöttem, biciklivel veszem nyakamba a várost. Szállásadónknak, Bálintnak volt egy biciklije, az utcán találta. Itt az emberek nagyon sok mindent raknak ki az utcára, amit már nem használnak, és ezen tárgyak begyűjtése nem ciki, és nem számít…..
Pár napig igazi hátizsákos turisták voltunk (egy hatalmas hétszemélyes terepjáróval, ez némi ellentmondást jelent), és nem volt semmiféle áramvételezési lehetőségünk, így nem tudtam tölteni a laptopot, tehát a blog írás is elmaradt.  A Great Ocean Road Melbourne-ből a…..
Dumaparádé Álomvilág? 2013.01.11 07:27:49
Üljünk le egy pillanatra, és képzeljünk el egy világot. Egy tisztességben megöregedett férfi, aki 65 évesen nyugdíjba vonult 40 - hegesztőmunkásként eltöltött - dolgos év után úgy dönt, hogy nyakába veszi a világot, és meghódítja Ázsiát és Ausztráliát. Mert megteheti. A…..
Hát ismét útra keltünk, hogy elhagyjuk a telet egy kis (nem is olyan kicsi) nyárért. A kirándulást természetesen megint a repülőtér VIP várójában kezdtük meg hivatalosan egy dupla whiskey colával. Idén jobban sikerült a repülőjegy foglalás, az út csaknem 11 órával volt…..
Pontban három hete született az elhatározás. Sokan kérdezték, hogy állok a kis tervemmel. Ez nem annyira nagy idő, mégis büszke vagyok, hogy kitartóan megyek a cél felé. Azóta nem ettem sem lisztet, sem cukrot, sem rizst, sem krumplit. Annyira nem is hiányzik, megtaláltam az egyéb…..
Dumaparádé Mikulás 2012.12.06 18:21:40
Mikulás napja van. Nem mindenhol jelenti ugyanazt. Van olyan ország, ahol december 6-án a gyerekek nem is kapnak ajándékot, hiába mondta ma azt KárászRobi a TV2 reggeli műsorában, a Mókában, hogy a világon minden gyerek várta a mai napot. Sajnos kis hazánkban sem kap minden gyerek…..
Alig 1 napja, hogy közhírré tétetetett elhatározásunk a maratonnal kapcsolatban, és annyi de annyi biztató szót és levelet kaptam, hogy csak na. Több olyan ismerősöm is volt, aki hosszú hosszú levélben írta le a tapasztalatait és a tanácsait, nekik ezt ezúton is nagyon…..
36 éves vagyok, és jelenleg 100 kg. És aki most arra számít ez egy káming-áut lesz, és bevallom, meleg is vagyok, az nagyon téved!  Fiatalabb koromban rengeteget sportoltam. Műkorcsolya, tenisz, cselgáncs, úszás, triatlon, kenu. Amikor bekerültem a főiskolára, és elkezdtem…..
A mai világban elengedhetetlen eszköz a mobiltelefon. Mindenkinek van, sőt van akinek több is. Kis hazánkban három szolgáltató közül lehet választani. Jómagam mindháromnál voltam előfizető, és rájöttem, egyik tizenkilenc, másik egy híján húsz... De ami a Vodafone-nál…..
Előző írásom után annyi sok pozitív visszajelzést kaptam, hogy szinte alig hittem a szememnek. A rosszinulatú hozzászólások hál’ istennek elmaradtak, jött viszont rengeteg kérdés, amit megpróbálok most megválaszolni.A rendőrségSenkinek nem kívánom, hogy arra érjen…..
btoth 2011.02.14 12:49:36
@ave: A laptop jelentősen többe került, számla is volt róla. Nézzetek utána, mennyi egy csúcs laptop ára, főleg 4 évvel ezelőtt! Használtan is JELENTŐSEN több, mint amit a biztosító ajánlott, ezt igazolja a két egymástól független igazságügyi szakértő, akik hidd el, utánanéztek az áraknak elég alaposan. Egyébként egyet értek veled, hogy a számítástechnikai eszközök ára a korral egyenes arányban csökken. Ezért különböztet meg a biztosító beszerzési árat, lopáskori aktuális értéket és újra beszerzési árat. Ezzel sincs gond, ha reálisan számol!