Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noor'ska

39 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jakab Attila vendégbejegyzése   XVI. Benedek pápa lemondása óta – ami a pápaság modernkori történetében egy példátlan helyzetet teremtett –, Erdő Péter esztergom-budapesti bíboros-érsek neve időközönként esélyes pápajelöltként merül fel – mindenekelőtt az…..
Tomboló Nekünk pápa kell! 2013.02.17 18:29:23
Régen nem írtam, de mivel államvizsga előtt állok, így talán ez érthető és elfogadható. Most azonban mindenképp tollat (billentyűzetet) kellett ragadnom, hiszen Magyarország nagy lehetőség előtt áll. Mindenkit meglepett XVI. Benedek döntése, amikor bejelentette lemondását.…..
Bajnai Gordon, akit egyébként én nagyra becsülök, még annak ellenére is, hogy nem tartom magam baloldalinak, végre-valahára, két éves huzavona után bejelentette, hogy készen áll visszatérni a fősodrú politikába, legalábbis erre utal azon döntése, hogy fel kíván szólalni a…..
Tegnapelőtt, hazafelé tartva a munkából, átvágtam a Kossuth-téren, és egy pillanatra az a botor gondolatom támadt, hogy magam szeretnék meggyőződni az elévülhetetlen politikai bohóc, Gyurcsány Ferenc újabb előadásának minőségéről. A hatalmas plakátok és sátrak mind-mind…..
Tomboló Kelet felé 2012.09.01 17:00:34
Most már teljesen biztos, hogy a Külügyminisztériumot csupa balek "szakértő" alkotja. Az, ahogy Azerbajdzsán korábban a Szafarov-ügyet kezelte, teljesen egyértelművé tette, hogy a baltás gyilkosként emlegetett férfi átadása esetén az kegyelmet kap, mi több hősként fogják őt…..
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
A heti bazmeg rovat nyertese Mirkóczki Ádám. Persze nyilván nem csak ő, hanem az egész Jobbik kapja ezt a kitüntetést a legújabb törvényjavaslatuk kidolgozása során tett áldozatos és kiváló munkájukért. Értem én, hogy a szegény lány ügyét valahogyan fel kell…..
Alább következik Balogh Gábor publicisztikája, változtatás nélkül közlöm. Az írásában felsorolt esetek remekül megjelenítik a mai Magyarország társadalmi állapotát... Gyurta Dani bűne Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon…..
Tomboló Az első dominó 2012.07.30 14:45:25
A Jobbik politikájának egyik központi eleme - a cigánybűnözés emlegetése mellett - az az önmeghatározás volt, miszerint ők különböznek a többi párttól. Náluk vannak következmények, a képviselőik pedig nem álláshalmozók, munkájukat szolgálatként fogják fel. Ezt…..
Pécsi egyetemistaként futólag ismertem Bándy Katát. Ismertem azt a környéket is, ahol oly kegyetlenül ragadta el tőlünk a halál, hisz' a szorgalmi időszakban kb. tíz percre lakom onnan, a Belvárosban. Hétfő óta reménykedtem benne, hogy élve megkerül. Az összefogás valóban…..
Úgy gondoltam, mindenképp érdemes szót ejteni az új büntető törvénykönyvről (továbbiakban: btk), melyet a tisztelt Országgyűlés még a nyári szünet előtt fogadott el, viharléptékkel. Az új btk-t nem kísérte oly vehemens vita, mint a korábbi hasonló súlyú…..
Egy korábbi posztomban már írtam a Maliban kialakult helyzetről és Azawad elszakadásáról. Azóta, az elmúlt hónapokban, kiderült, hogy a fellázadt tuaregek sem egységesek, s szépen-lassan a radikálisok vették fel az események fonalát (legfontosabb közülük az Ansar Dine, mely…..
Tomboló Egy szebb kor lenyomatai 2012.06.30 23:27:00
Viszonylag régen írtam, ám mentségemre szolgáljon az a temérdek vizsga, amelyekkel az elmúlt hetekben szembesülnöm kellett. Most viszont megosztanék ritka, retusált, jó minőségű felvételeket, melyek egy szebb és jobb korról tanuskodnak, a régmúlt időkről, álmaink…..
  Kis délnyugati szomszédunk sokáig bezzegország volt a magyarok szemében, amely a szocialista blokkból indulva, a délszláv polgárháborút némi csetepatéval megúszva gyorsan fejlődött, s már inkább emlegették Ausztria kistestvérének, mint balkáni országnak. Vannak magas…..
Tomboló A románok szolgálatában 2012.06.10 21:59:12
 Victor Ponta röhöghet a markában: a hazai elit bevatakozása ismét depolitizálta az erdélyi magyarságot, így honfitársaink jóval többen maradtak otthon, mint a románok, a mai nap lezajlott önkormányzati választásokon. A szociáldemokraták tovább erősödtek, valószínű,…..
Tomboló A két év mérlege 2012.05.29 18:47:04
 Napra pontosan 2 évvel ezelőtt lépett hivatalba a második Orbán-kormány, így ezek után már nyugodtan beszélhetünk az "elmúlt nyócév" helyett tíz éves időszakról. A Fidesz soha nem látott mértékű győzelemmel kapta meg a kormányrudat, legutóbb (viszonylag)…..
Tomboló Szomszédi (v)iszony 2012.05.27 16:19:00
 A szomszédos országokban lezajlott, utóbbi hónapok változásai sajnos olyan helyzetet fognak eredményezni, amely külpolitikailag is próbára teheti az Orbán-rendszert.2012 márciusában időközi választásra került sor a Felvidéken. 2 év után ismét visszatérhetett a hatalomba…..
Noor'ska 2012.05.27 21:47:07
@icceman: Javítottam, újraolvasáskor automatikusan odaképzeltem azt a szót :)
Noor'ska 2012.05.28 14:36:49
@Kuviklacz: Magyarország eléggé homogén lakosságú, itt nincs miért államnyelvvé tenni a románt pl. Ha erre gondoltál.
 Mikor vasárnap a kereki Horthy-szobor felavatásáról néztem egy videót a YouTube-on, azon morfondíroztam, vajon mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a fából készült szobrot valamilyen módon meggyalázzák: gondoltam felgyújtásra, horogkeresztekre, kivágásra stb. Nem kellett…..
Noor'ska 2012.05.18 22:42:22
@Heron44444: Horthy a kiugrással kisebbségben maradt, a hadsereg nagy része németbarát volt, nélkülük elképzelhetetlen lett volna az átállás. Ugyanez vonatkozott egyébként a Lakatos-kabinetre is, melynek jó néhány tagja németbarát volt.

A revízió lett a magyar bel- és külpolitika 22-es csapdája. A tragédia elkerülhetetlen volt.
Több szempontból a jövő Európájának politikájára is kihat(hat)ó választások zajlottak le a tegnapi nap folyamán az öreg kontinensen. Vegyük sorba, hogy kik buktak el és kik győztek vasárnap.A legfontosabb egyértelműen a francia elnökválasztás második fordulója volt. Sarkozy…..
Noor'ska 2012.05.14 17:24:48
@Heron44444: Jelen formában a közös valutának valóban vége. Az integrációs lendület véleményem szerint most hosszú évekre megtörik és ismét előtérbe kerülnek a nemzeti szempontok és protekcionista gazdaságpolitikák.
 Most, hogy Áder János gyakorlatilag születésnapi ajándékként megkapta a Sándor-palota kulcsát, így elmondhatjuk, hogy a közjogi méltóságok kétharmada komoly arcszőrzettel rendelkezik (csakhogy maradjunk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egy frázisánál). Ami azért…..
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
Noor'ska 2012.05.03 21:54:06
Tomboló Visszanyalt a fagyi 2012.04.29 19:32:00
 Esküszöm, ilyen embert még nem hordott a hátán a föld. Egyáltalán mit lát, mikor reggelente a tükörbe néz? Természetesen az évek óta politikus-celeb szerepében tündöklő Gyurcsány Ferencről van szó. Tudta, hogy vaj van a fején, hiszen véletlenül nem adhatja be…..