Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valaci

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Aki picit is képben van a múlt történéseivel annak talán feltűnt az ismételten alkalmazott kettősmérce. Érdekes módon ha jobboldali politikus tölti vízen a szabad idejét, akkor az felháborító. Bezzeg ha a Gyurcsány! Akkor az normális... Ha a Gyurcsány yachtozik az természetes. Ugye? Vegyük csak elő…..
   "Pedig csak akkor győzünk majd, ha az utolsó liberális az utolsó muszlimmal együtt takarodik ki Európából. (Botond Bálint, Prosti srácok)"   Ezt a figurát  uszította Orbán Viktor a genderkutatókra.    Gratulálunk az Európai Néppártnak.  ..
Valaci 2018.08.15 09:42:39
@sinus67: Megtennéd mindannyiunk épülésére, hogy felsorolsz legalább hármat Gyurcsány Ferenc “bűneiből”?
Hangsúlyozom, bűnöket szeretnék hallani, nem olyan kormányzati intézkedéseket, amiket Népünk Bölcs Vezére annak mond!
Még csak nem is törvény által deklarált bűncselekményeket várok. Elmondom mik a kritériumok:
Olyan tevékenység, ami egyértelműen negatív eredményt hozott!
A döntés meghozatalakor már tudott volt, hogy ez káros! Ez nagyon fontos, mert enélkül nem bűn, hanem tévedés!
A döntés Gyurcsány Ferenc kezében volt. Sem az MSZP, sem a koalíciós partner, sem a gátlástalan ellenzék, sem a nemzetközi gazdaság nem kényszerítette!
Kíváncsian várom a válaszodat.
Valaci 2018.08.15 19:04:51
@dreg1: Több dologban is vitatkozok. Első és legfontosabb tévedés, hogy az ÁFA korrekciója nem vezetett súlyos eladósodáshoz!
2. Ez nem felel meg a kritériumoknak! Ez nem Gyurcsány, hanem az MSZP döntése volt!
3. A választás megnyerése minden párt számára legális cél. Tetszik vagy sem, az a taktika része, hogy a ciklus elején vannak a megszorítások és a választások előtt a lazítások. Ezt a világ minden demokráciájában így csinálják.
4. A kérdés, hogy mire használják a megszerzett hatalmat?
Az én kérdésem erről szólt. 2006 után sem volt teljesen szabad keze, még ha sokkal tágabb tere volt is, mint a választás előtt. Nem mondom, hogy nem lehetett volna máshogy, esetleg taktikusabban csinálni, de cél helyességéhez nem férhet kétség.
Valaci 2018.08.16 11:09:54
@Külsős: Minden, ami csökkenti a bevételt vagy növeli a kiadást, az kihat a költségvetésre, ezt minden józan ember tudja.
Én azon vitatkozok, hogy nem lehet egyetlen lépés alapján azonnal bűnt kiáltani!
Az ÁFA csökkentése a szegényebb rétegeknek kedvezett. Az ingatlanadó értékalapúvá tétele a gazdagoktól vett volna el, és ez pótolta volna a kieső ÁFA bevételt. Ez koncepció és stratégia, és nem bűn!
- Mit üvöltenek ezek, Centurio? - Azt üvöltik, Procurator, hogy "feszítsd meg!" - Miért uszítanak ezek engem? - Nem uszítanak, Pilátus. Ez náluk afféle népszokás. Ha valaki megsebződik közülük, mint tyúkok a baromfiudvarban: mind nekivadul, s megkergülve vért követel.…..
Az elmúlt napok egyik legizgalmasabb politikai híre kétségkívül az volt, hogy Szigetvári élő adásban rúgta ki Karácsony Gergelyt aki állítása szerint lapaktált az MSZP-vel.  Egy ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje tudok lenni. -K.G. Szigetvári többször hangot adott annak, hogy a…..
Czeglédy Csabától elhatárolódott Botka László. Saját, most előzetesbe vetett ügyvédjével szemben az MSZP-n belül etikai vizsgálatot indított, a párttal kötött szerződéseit felbontotta. Azonban a szegedi parkolóperben saját, ugyancsak MSZP-tag alpolgármestere ellen semmilyen szankciót nem indított,…..
A terrorfenyegetettség napjainkban olyan globális probléma, amely lokálisan érinthet minden állampolgárt, függetlenül attól, hogy mely nemzet, etnikum vagy társadalmi réteg tagja. A 2001. szeptember 11-i események óta a nyugati világ számos olyan terrorcselekménnyel nézett szembe, amikor magányos…..
Valaci 2017.06.17 08:32:20
@BaitHrunner: Amit a biztonságról írtál, azzal tökéletesen egyetértek. Amiről ez a cikk szól, az egy teljesen értelmetlen riogatás, ráadásul van benne három nagyon súlyos ellentmondás.
Kevés tagból álló rosszul szervezett sejt nem tudja a hasadóanyagot bírtokba venni. Lehet a TEK-ről rossz vélemény, de ezt csak a hülye politikai célból előadott akcióik miatt van. Akik az objektumokat védik, azok vérprofik.
Utasszállító repülőgéppel rázuhanni szintén lehetetlen. Azt meg sem említem, hogy egy ilyen támadáshoz nagyon komoly szervezet és évekig tartó felkészülés, de van egy másik ok is. Nemcsak az atomerőmű környezete tilos a polgári repülés számára, de még az olyan útvonalak is, ahonnan könnyen rá lehetne fordulni. Ha egy gép megpróbálná, akár a taszári akár a kecskeméti vagy a tököli bázisról egy percen belül ott lennének és helyre igazítanák.
Végül maga a hasadóanyag. A reaktorban használt anyag nem alkalmas bombának. A sugárveszély pedig megint egy ellentmondás. Olyan tartály, ami teljesen kizárja a sugárzást, nem kapható az OBI-ban. Egy kis sejt nem tudja megszerezni. Ha csak egy dobozba teszik, akkor perceken belül megtalálják őket.

Amiben én vitatkozok veled, azok a költségek és a haszon. Ha ez az országnak hasznos, akkor miért titkosak a pénzügyi adatok? Miért nem lehet egy nyílvános vitát rendezni róla? Miért nem írtak ki nemzetközi pályázatot, ahol mindenki indulhat? Miért nem lehet erről népszavazást tartani? Az én pénzemről van szó, hagy döntsek én, mire költik!
A 4-es metró építése az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb és legfeleslegesebb fővárosi beruházása bűzlött a korrupciótól, átitatta a közpénzek kiszivattyúzásának szándéka, miközben Budapest közösségi közlekedésének minőségét érdemben nem javította. De valóban tudunk minden részletet, vagy a kormány…..
Botka első ígérete, miszerint március elejére maga mögé sorakoztatja a demokratikus ellenzéket, kudarcot vallott. Most 19-re kér lapot, megpróbálja egyedül, csak ebben már nemigen hisznek a szocialisták. A tegnapi, miskolci kampánynyitó előtt már számon is kérték, hogy amit tesz, bajba sodorja az…..
Valaci 2017.03.16 14:18:39
@kekex:
Én is pont ebben látom a problémát. Azt a rengeteg embert pont azzal lehetne felrázni, ha elmagyaráznák nekik, hogy a Gyurcsány kormány megszorításaira szükség volt és azok sokkal tisztességesebbek voltak, mint az Orbán féle örökös hazudozás. A probléma ott van, hogy ha az emberek megértenék, hogy nem Gyurcsány a hibás mindenért, akkor nem lenne szükség senki másra, hiszen ott a Gyurcsány. Ördögi kőr, amiből nem tudom, hogy fog az ország kiszállni.
Kicsit több szerénység kellene, meg kicsit több tudás, meg egy kicsit több óvatosság. Sajnos, ezek hiányoznak a Momentum nevű formációból. A lehetőség a kezükben volt, de gyorsan odaveszett.  Az Orbán-kormány ámokfutásának hetedik évében csak Orbán lehet az ellenfél, senki más. Itt a Kávézóban…..
Valaci 2017.03.11 10:18:55
@al Dajjal: Azt kifogásolod, hogy Gyurcsány megvédte a 2002 és 2010 közötti kormányok "elkúrásait" tehát ugyanoda akar visszatérni. Egyrészt összemosol teljesen különböző dolgokat, másrészt bedőlsz a propagandaszövegeknek, végül teljesen hibás következtetést vonsz le.
1. Összemosod a 2006 előtti és utáni, valamint a 2009 előtti és utáni kormányzást. A 2006 előtti kormányzáshoz Gyurcsánynak nem volt sok köze. Medgyesi kormányzása tényleg csapnivaló volt, de hogy ebben Orbánnak mennyi szerepe volt, az egy külön tanulmányt érdemelne. Amikor 2005 őszén Gyurcsány átvette a kormányt, a hátralévő nagyon rövid idő alatt nem is lehetett mást tenni, mint a sírból visszahozni a gazdaságot.
A 2006 utáni kormányzásról nincs egyetlen mértékadó és független közgazdász, aki rosszat mondana!
2. Abban az időben és azóta is szinte a csapból is az folyik, hogy minden rossz. Most meg tízpercenként azt hallod, hogy milyen jó minden. Ha igaz lenne, nem kéne ennyit reklámozni! A gazdasági mutatók soha nem voltak olyan jók, mint 2006 és 2009 között. Azt, hogy mi ezt nem éreztük, az annak köszönhető, hogy Orbán minden eszközzel mérgezte a közérzetünket.
3. Gyurcsány a 2006 utáni kormányzáshoz akar visszatérni. Ezt a kormányzást az őszinteség a problémákkal történő szembenézés a rugalmasság és a pragmatizmus jellemezte. Szerette volna a vitákba az ellenzéket is bevonni, de Orbán csak rombolni akart.
A két ember között ez a legfontosabb különbség. Gyurcsány meg akarta mutatni mire képes és fel tudja hozni az országot Nyugat Európa színvonalára. Orbán csak uralkodni akar és csak a saját vagyonát akarja felhozni Európa leggazdagabbjai színvonalára.
Valaci 2017.03.14 12:43:33
@Zsoltbacsi.
Azt szoktam mondani, hogy nincs nagyobb hazugság a féligazságnál. Csak a teljes igazságot tekinthetjük igazságnak!
Sajnos nincs időm részletesen utánanézni, ezért csak az első állításodnak néztem utána. Az adatokat a KSH honlapján itt találod:
www.ksh.hu/stadat_eves_2_1
Mielőtt az adatsort elemeznénk, három nagyon fontos dolgot kell tisztázni!
1. 2007-ben kitört egy addig nem látott méretű gazdasági válság, ami 2008-ra átterjedt Európára is. Az egész Unió gazdasága olyan mértékben esett vissza, amire addig nem volt példa. A válságról itt olvashatsz:
elib.kkf.hu/edip/D_14645.pdf
2. Olyan gátlástalan ellenzéke még politikusnak nem volt, mint amilyen Orbán és a Fidesz. Gyakorlatilag minden törvényes és törvénytelen módon akadályozta a kormányzati munkát. Ehhez jött még egy erőszakos koalíciós partner és egy olyan kormánypárt, amelyik akár ellenzéknek is beillene.
3. A jegybankot irányító Járai Zsigmond olyan monetáris politikát folytatott, ami teljesen szembement minden gazdasági racionalitással.
Akkor nézzük a tényeket:
Munkanélküliség:
1996. 7,5
1997. 7,4
1998. 7,8
1999. 10,0
Vagyis a válságig csak a normál ingadozás volt. De van ennél érdekesebb adat! A gazdaságot sokkal inkább jellemzi a foglalkoztatási ráta:
1996. 50,9
1997. 50,7
1998. 50,0
1999. 48,8
A foglalkoztatási ráta a ténylegesen foglalkoztatottakat, míg a munkanélküli ráta a tartósan munkanélküli ellátásban részesülőket jelenti. A munkanélküliek aránya akkor is változik, ha a járulékra jogosultság határideje módosul.
De van a teljes adatsorban még egy figyelemre méltó tény. A 2010 és 2016 közötti időszakban a foglalkoztatottak aránya jóformán csak a 8 általánossal vagy még annál is alacsonyabb végzettséggel rendelkezők körében nőtt. Ez azt jelenti, hogy a gazdaság ténylegesen nem erősödött, csak most az eddigi munkanélkülieket közmunkásnak hívjuk.
Az inflációért és az alapkamatért a jegybank monetáris politikája felelős, tehát azért Járait hibáztasd!
Tizenkettedik alkalommal értékelte az évet Gyurcsány Ferenc. Ez önmagában is figyelemre méltó teljesítmény. Tizenkét év a magyar politika élvonalában (és főleg a magyar baloldalon!) nagy idő. Ha a konkurenciára nézünk: az MSZP forgószínpadán pár évente cserélődnek a molylepke-tehetségű…..
Valaci 2016.02.08 21:55:58
@BéLóg:
Továbbra is úgy látom, hogy nem vagy alkalmas egy értelmes vitára. Sajnos nincs időm mindennek utánanézni, de néhány dolgot biztosan tudok.
Ha Te bruttó 350 ezret kerestél, akkor egyáltalán nem estél bele a felső adókulcsba. Arról már nem is beszélek, hogy a felső kulccsal csak az összeghatár feletti jövedelem adózott nem az egész.
Az én páromnak a nettója megközelítette ezt, és az egykulcsos adóval, ha jól emlékszem úgy 20 ezerrel kerültünk beljebb.
Ha Te bruttó 350 ezret kerestél, akkor nem lehetett 35 ezer a társadalombiztosításod. Az ugyanis a nyugdíjjárulékod volt. A TB ennél magasabb volt. :-)
Egyszerűen össze-vissza beszélsz. Vagdalkozol, ahelyett, hogy gondolkodnál.
Miért gondolod, hogy Te különb vagy annál, aki 200 óra láblógatással keres ugyanannyit, mint Te 300 óra kemény munkával?
Miből gondolod, hogy az, amit Te "láblógatásnak" hívsz, nem sokkal keményebb munka, mint amit Te csinálsz? A stílusod alapján szerintem túl vagy fizetve. :-)
Valaci 2016.02.13 20:03:37
@BéLóg:
Sajnos itt be kell fejeznünk ezt az "épületes" vitát. Nem azért, mert kifogytam az érvekből, hanem mert kifogytunk az értelmes olvasókból. :-)
Részedről egyetlen konkrét és ellenőrizhető állítással sem találkoztam, rólad viszont ugyanezek simán leperegtek.
Én nem tudom átnézni a Te adó és járulékfizetésedet. Én csak azt tudom, hogy a hatályos törvények mit írtak elő, és hogy mi mennyit fizettünk. A mi befizetésünket mi számoltuk ki, és az adóhatóság mindig egyetértett. Sőt! Egyszer tévedtünk - az APEH javára. Véletlenül elfelejtettük ezer forintra kerekíteni, így a 15 milliós bevétel 15 milliárd lett. :-( Kár, hogy nem ez a valóság. :-)
Az APEH munkatársa felhívott, hogy figyelmeztessen. Hangsúlyozom, nem bírságolt, nem is fenyegetett. Csupán megkérdezte, hogy tényleg ennyi volt-e. Miután közöltem a tévedést, ő kijavította és a bevallás többletköltség nélkül el volt fogadva.
Mindebből én arra következtetek, hogy amiket Te itt összevissza írsz, abból egy szó sem igaz.
Azt is látom, hogy Te a válaszaimból semmit nem értettél meg. :-( Én nem azt írtam, hogy én 1200 órát dolgozok havonta. Én csupán megkérdeztem, miért gondolod, hogy aki 200 óra alatt keresi meg azt, amit Te 300 óra alatt, az a lábát lógatja. Én ennyi pénzért maximum három napot vagyok hajlandó dolgozni, de Te nem látod, hogy mennyi tanulás és felkészülés van az mögött a három nap mögött.
Te leteszed a kalapácsot, vagy beállsz a garázsba, aztán egy óra múlva már sörrel a kezedben bámulod a tévét. Én még éjjel kettőkor tanulok, vagy vonalban vagyok a tengerentúli kollégákkal.
Eddig is csak azért vitatkoztam veled, hogy a többi olvasó találkozhasson a Te ostobaságaidtól eltérő véleménnyel is. Most már azt látom, hogy nincs több olvasó, veled viszont nincs értelme vitázni. :-(
Ha továbbra is érdekel a véleményem, érettségizz le, tanulj meg angolul, aztán iratkozz be abba az iskolába, ahol tanítok.
Persze először keress egy jobb állást, mert a havi jövedelmed nem fedezi a heti tandíjat! :-(
Valaci 2016.02.18 10:44:15
Napok óta tart a hazai és a nemzetközi sajtót lázba hozó felháborodás a kedden megszavazott magyar médiatörvény jogállamiságot, demokráciát veszélyeztető voltát illetően. Konkrétumok helyett itthon is csak olyan üres szólamokat ismételgetünk, hogy diktatórikus, visszahozza a…..