Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezsizola

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vasárnapi nyitvatartás megszüntetése felrázta a mindennapjainkat, de milyen múltra tekint vissza a magyar élelmiszerkereskedelem? Az első KÖZÉRT 1948-ban, a kommunista hatalomátvételt követően nyitott meg és a Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzemének jogelődjeként működött. A…..
A legtöbben ezt akartuk. A görögöket a józan megfontolás, a románokat pedig a revans miatt. A többiek mellékesek, habár a továbbjutás szempontjából kritikusnak mondható észak-ír, illetve finn túra sem lesz sétagalopp. A finneket a legutóbbi idegenbeli meccsünkön is csak egy…..
A bumeráng lényege az, hogy ha eldobod és nem találsz el vele semmit, akkor visszajön. Na épp ezt csinálta a hajdani rádiósok által alapított Bumeráng magazin is: szart se talált, és visszaszállt a gazdáikhoz, most jelent meg utoljára. Általában ízléstelen dolog örülni annak,…..
dezsizola 2012.12.02 08:40:31
@Jodei: egy dologban vitatkozom: ha valami 15 évig megy (mert ugye a Sláger előtti idők Capuccinoja is Boros-Bochkor volt), az több a viszonylagos sikernél. Mégpedig jóval több. Konkurencia meg azért nem volt, mert Magyarországon ezt ők találták ki. Mindenki más meg leutánozta a másik nagy kereskedelmi rádiótól, a jászberényi körzeti stúdióig. Ha tetszik, ha nem: stílust teremtettek, amit azóta is mindenki csak utánoz...
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
Hiába, hát hiába vártam két hónapot a méltó csapásra, Klapka Györgyöt valaki visszatartotta attól, hogy az általa alapított irodalmi lapba vezércikket írjon. Pedig sokkal izgalmasabban kezdődhetett volna ez a lapkritika. Nemrég tört bele a bicskája a szintén nyugatos…..
dezsizola 2011.01.15 11:44:38
@sztrugackij: gratulálok a kvatumfizikai tanulmányaidhoz!!! Egyébként én is hét évet dolgoztam a kereskedelemben, miközben írtam is. Azt hiszem, hogy nem értettél meg teljesen: nem azt mondtam, hogy ez elképzelhetetlen, csak azt hogy ez furcsa. Mert a köztudatban a zálogházi meló kissé nehezen egyeztethető össze a hamvaslelkűséggel. De -ha végig olvastad, amit írtam- azt is láttad, hogy örülök a dolognak. A másik zálogházast inkább hagyjuk. Életem első lemeze az EDDA 1 volt... Ma mégsem ő jut eszembe, ha zenéről van szó. Erről ennyit.
Sikorcin döntőbe lőtte a HSC Csíkszeredát  2011.01.08. 20:11 F. Kapus..
dezsizola 2011.01.10 00:49:59
@kerusz: szívesen vitázom veled mindenről, akár az újságíró etikáról is, meg arról is, hogy a magyar hokinak mie van szüksége, és mire nincs. Nem kell mindenben egyet értenünk, és nem durrant el az agyam. Szinte sosem durran el. Most sem. De beláthatod, hogy így név nélkül ennek semmi értelme. Én érvelhetek, Te meg eszetlennek titulálhatsz. Keress meg és egy kávé mellett vitatkozzunk.Tényleg várom, mert már az első kritkád után úgy éreztem, hogy veled érdemes szóba állni.
dezsizola 2011.01.10 01:07:23
@Raon: Korrekt írás, köszönöm! De tudod a hír szent, a vélemény szabad. Nem hiszem, hogy bárkinek jobban fájhatna az írásom, mint amennyire most Szapinak fáj a térde. És valakinek el kellett mondania, hogy mi miatt fáj neki. Névvel, címmel. Vállalva a közutálatot, annak a pár embernek a szeretetéért, akikkel most nagyon együttérzek.
Ott voltam akkor is, amikor Hetler Ádámnak eltört a csuklója egy meccsen, vagy 8 éve talán. Ordított a fájdalomtól, nekem meg megszakadt a szívem. Pedig a másik csapatnak drukkoltam. (Az akkor éppen a Szeged volt.) Ez jutott eszembe, amikor láttam Szapit a jégen szenvedni.
Egyébiránt ismét köszönöm a korrekt hangvételedet. Jóéjt!
dezsizola 2011.01.09 22:32:42
@kerusz: Kedves Mindenki! Nagy érdeklődéssel olvasom blogbejegyzésem nyomán született írásaitokat. Zelének köszönöm, hogy megértette miről írtam. Azért kerusznak válaszolok, mert ő egy nagy igazságot írt. Mégpedig azt, hogy egy újságíró nem használhat olyan szavakat mint pl: sejttársulás. És ebben teljesen igaza van. Egy bloggernél viszont ez természetes. Ennél sokkal durvább dolgokat írnak. Az én gondolatmenetem pedig nem újságírói munka volt, hanem egy blogbejegyzés a saját blogomon. Ezt emelte át a jbo.hu. Nyilván ha mondjuk a Telesportot tudósítottam volna a meccsről, jobban kellett volna cizellálnom. Persze ettől még lehet engem anyázni, de ez így van.
Más: mivel én sem jutottam be időben a lelátóra a büfé elől néztem az első harmadot, így Szapi sérülése pontosan alattam történt. És bizony mondhat bárki, bármit ez egy durva és alattomos szabálytalankodás volt. Ugyan (mint azt többen megjegyeztétek) nem értek hozzá (csak 1978 óta járok majd minden téli hétvégén meccsekre), de azért a beletérdelést jól ismerem. Ez meg bizony az volt. Semmi gond: játékost kiállítani, eltiltani, kész. Benne van a játékban. De az hogy nincs büntetés, és a fiú még elnézést sem kér, ráadásul már másodszor teszi tönkre Szapit... Bocsi, de ez nekem sok volt. A bíróról meg pont azt írtam, amit Zele is: volt egy halom rossz ítélete a Vasas ellen, s amikor észbe kapott, elkezdte osztani a Szeredát. Ezzel összeveszítette a két csapatot.
Egyébként a világon semmi bajom a Székelyekkel. Csak pár név, akiket nagyon tisztelek, és akikkel beszélő, egyik-másikukkal baráti viszonyba keveredhettem, amikor még nemcsak nézőként ácsorogtam a pályák mellett: Antal Zsolti Őt kimondottan kedvelem, innen is kívánok neki jó egészséget, fogalmam sincs hol lehet, aki hallja adja át), Csiki Csabi, Vargyas Laci, Csata Csabi, Egyed Matyi, Borsos Tika, Bálint Artúr, Lukács Geri. Mind-mind nagyszerű (többnyire már pályafutásukat befejezett) hokisok. Ráadásul a blogbejegyzésem végén is elmondtam, hogy mennyire jó volt látni, hogy a két szurkolótábor mennyire sportszerű volt egymással. Talán ezt is el kellett volna olvasni... Még valami: amikor jópár éve a Csíkszereda először jött át egy jótékonysági tornára játszani Székesfehérvárra, eléggé komoly lelkesítő magyar-magyar riportot csináltam a dologról az egyik TV-be. Majdnem seggbe is rúgtak érte bizonyos emberek.
Hogy a kilőtt korongért ki kell állítani? Stimm. De normális bíró egy play off meccsen rögvest ezután nem fúj be egy szabálytalan cserét. A kettő együtt igencsak sok. Gondolom ezt ti is így gondolnátok. Mert ugye vannak írott, és íratlan szabályok. üdv, és aki gondolja (pl uteapu) nyugodtan anyázzon a jövőben is. Jól bírom. a döntőre meg sok sikert a Szeredának és az Újvárosnak is. És győzzön a jobb lehetőleg töketlen bíták, és sérülések nélküli meccseken.