Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mediatar

276 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Laurent Maur & Trio Minor jazz est a debreceni Sikk klubban! 2016. március 23. szerda 20h Kapunyitás: 19:30h Jegyek: 1500 HUF Diákigazolvánnyal 900 HUF Laurent Maur - kromatikus szájharmonika Rieger Attila - gitár Horváth Balázs - nagybőgő Varga Bendegúz - dob Laurent Maur francia…..
Koncerttel avatja újonnan beszerzett zongoráját a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara. Időpont: 2016. március 1. kedd 19.30 óraHelyszín: Zeneművészeti Kar Liszt terem (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.)  ..
Rózsavölgyi és Társa kiadása 1868 Pest No. 1479 meghallgatható pl. itt:..
             ..
 A kotta nagyon korai vagy első kiadás [1838?-ból], Bécsben az Anton Diabelli & Co.kiadónál jelent meg egy sorozat részeként: 12 Lieder von Franz Schubert (S.558)***A címadó ballada magyar fordítása:Johann Wolfgang von Goethe: A tündérkirály /  Erlkönig Ki vágtat…..
1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy „egyszerű, meggyőző magyarázatot” az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba,…..
Turnébeszámoló és képek a remek hangulatú debreceni koncertről: http://www.jazzma.hu/hirek/2015/05/11/a-balogh-tamas-quartet-erdelyi-romaniai-turne-utan-debrecenben-jart/ Egy kiemelkedően tehetséges fiatalokból álló csapat érkezik erdélyi turnéja végállomásaként…..
2015. március 21. Szombaton este 20 órától FOSSILE 3(D) & GRENCSÓ koncert a MODEM-ben!!! A kölni illetőségű bőgős, Sebastain Gramss számos izgalmas formációban hallható. Játékos kedvű Fossile 3 trióját Etienne Nillesen dobossal és Rudi Mahall klarinétvirtuózzal…..
  2015. február 10. kedd 19.00 A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tanárainak kamarazenei estje helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar – Liszt terem Műsor: Georg Philipp Telemann: f - moll koncert Molnár Zoltán- trombita, Kardos Ildikó, Molnár Enikő – hegedű,…..
Szotyori Nagy Károly (1821-1897)     orgonaművész, tanár, zeneszerző - Bécsben, Lipcsében, Drezdában tanult   "...Szotyori Nagy Károly, kecskeméti zenetanárról az újságok is beszámolnak. Lisztnek ajánlott zongoraművével, a Debreczeni emlék ábránddal jár nála [1877…..
  Adjon Isten Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat, Ne csak mindig a rosszat, a rosszat, Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg, Amit várunk, legyen meg, legyen meg. Vigyen ördög minden bút, minden bút, Vesződjön el minden rút, minden rút, Vigye, mint egy virágot, virágot, A…..
Médiatár - DEENK ÖLVETI 25 2014.12.19 13:38:04
 ..
Médiatár - DEENK 2014.11.28 19:52:21
 Óriási élmény volt, minden elismerés a fantasztikus muzsikusoknak!!! ***** Az egyik legizgalmasabb európai jazzénekes, a kivételes hangú és lehengerlő stílusú német Michael Schiefel és két zenésztársa a kacsacsőrű emlősről mesélnek történeteket a BMC Records egyik…..
  Csataképek, életképek, emlékképek A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár egy kiállítással csatlakozik a Debreceni Akadémiai Bizottság, a DE Zeneművészeti Kar, a debreceni Déri Múzeum, valamint a Csokonai Nemzeti Színház által közösen…..
  a szervezőről: Idén 15 éves a Hétmérföldes Kulturális Egyesület 1999 őszén határozták el a Hajdú Együttes vezető táncosai, hogy létrehozzák azt az egyesületet, amelynek dolga a táncházak rendszeres megszervezése lesz Debrecenben. Az egyesület elnöke dr. Rózsavölgyi…..
  A SONUS Ütőhangszeres együttes hangversenye Kezdés: 2014/10/21 19:00   Konzervatóriumi Esték   Időpont: 2014. október 21. kedd 19.00Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt terem (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.)   A SONUS Ütőhangszeres együttes…..
  Szabó Balázsnak mindig is szívügye volt a versmegzenésítés műfajának be- vagy inkább visszaemelése a magyar popzenébe. Első, 2004-ben megjelent lemeze is Faludy-művek megzenésítése volt, de feldolgozott már Pilinszky-, Szemlér Ferenc, Weöres Sándor-verseket is, és…..
Universitas hangversenysorozat 2014-15. Időpont: 2014. október 14. kedd 19.00 Helyszín: Debreceni Egyetem – Aula Matuz István hangversenye pályafutásának 40. évében zongorán közreműködik: Mogyorósi Éva Johann Sebastian Bach: h-moll szonáta | Wolfgang Amadeus Mozart: Alleluja…..
A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában hamarosan megkezdi működését a Délibáb Klub, egy olyan társasági alkalmat teremtve, ahol amellett, hogy a népzenéé és a táncházé a főszerep, szó eshet majd a népművészetről is. A névválasztás nem véletlen:…..
  Universitas-Debrecen hangversenysorozat 2014-2015 Igényesen összeállított műsorral a huszonkettedik évadát kezdi az Universitas hangversenysorozat, mely nyolc koncerttel várja a zeneszerető ifjakat és felnőtteket. A bérlet ára 5.000,- forint. 2014. október 7. kedd 19.00 A…..
A Zene Világnapja élőben! Élőben is nyomon követhetik a Kodály Filharmonikusok koncertjét a Zene Világnapján, október elsején. Az elmúlt évben már nagy sikere volt a hagyományosan ilyenkor megtartott ünnepi hangversenynek, és az élő közvetítésnek is, amelyen tavaly…..