Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kvasztics47

0 bejegyzést írt és 1145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cinikus, amikor azt mondja, nem tudja, miből kampányolt a pártja 2006-ban és 2010-ben – de akkor legyen kimondva, hogy Orbán Viktor is cinikus. Interjút készítettünk Gyurcsány Ferenccel, akit az MSZP-SZDSZ reneszánszáról, a progresszív adóról, a Laborc-Portik találkozókról és…..
kvasztics47 2017.02.28 08:26:17
@maroz: Van két személy, akik számítanak az országban. Az egyik a fasizmust, Horthozmust képviseli és valósítja meg az országba. A másik a demokrácia képviselője. Aki nem a múltba , hanem a jövőbe vezetné az országot, az Európai Unióba és annak értékrendjébe:
Az Európai Unió alapértékei az EU szerződés 2. cikkelyében vannak megfogalmazva: "Az értékek, amelyekre az Unió alapul, az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállam tisztelete, valamint az emberi jogok betartása, beleértve azoknak a személyeknek a jogait, akik kisebbséghez tartoznak." Ezek az értékek, csak 1990.-2010. között érvényesülhettek. Ha neked ez mindegy, akkor te csak egy szarember vagy.
A hétvégén meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere. Az RTL Híradó megtudta: kocsijával egy előtte kacsázó, részeg biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Beszkid Andor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.   A biciklis…..
Képes hónapokra eltűnni a színről, aztán a Fidesz számára fontos ügyeknél valahogy előkerül és végighaknizza a médiát Fodor Gábor. Most Orbán kvótás népszavazósdija kapcsán buzgott fel Gáborban a megmondhatnék. Olyannyira, hogy már a huszonhatodik ipari kamerának is lenyilatkozta, hogy mindenki…..
kvasztics47 2016.11.06 00:55:14
@metal: Az Orbán rezsim, már nem demokrácia. Aki elfogadja ennek a fasisztoid rendszernek a szabályait az a diktátort támogatja. Tehát nem kell részt venni a szavazáson.
„Elrontottuk ezt az évezredet, de nem baj, mert itt a következő” – szólt egykor az Európa Kiadótól. Most erősen úgy néz ki, hogy azt is elronthatjuk. Trianonban csak a tragédiát keressük, pedig épp az ellenkezőjét is üzenhetné nekünk. Azt, hogy Magyarországnak pozitív…..
kvasztics47 2014.06.07 19:27:32
@hoplita: Még az a pisztoly is Ámerikai fegyver amit felmutatsz. Mivel tudnád te vissza szerezni azt ami nem is volt a tiéd. Én megelégszek azzal, hogy a személyi igazolványomat elfogadják, Bukaresttől, Londonig mindenütt Európában.
Az infláció a kilencvenes évek 30 százalékáról leérkezve, több éve 5% körül stagnál. Ez először idén, a rezsicsökkentés hatására tört le, és  43 éves rekordot döntve szerdán elérte a 0,4%-ot. Magyar és külföldi elemzők sora figyelmeztetett arra, hogy ez…..
"Kevés jót örököltünk a kommunizmusból, de az 1966-ban kötött szovjet-magyar energetikai megállapodás a jó örökségek közé tartozik" – nyilatkozta Vlagyimir Putyin novo-ogarjevói rezidenciáján Orbán Viktor. Vajon mit örököl Magyarország ezzel a megállapodással a…..
1000 leütés Igen, konzervatív 2013.11.17 19:08:18
A konzervativizmus jó dolog, főleg, ha tudja az ember, hogy micsoda. Nálunk nem tudni. Ezért jönnek be a képbe olyan politikai malackodások, hogy a Fidesz (az ún. magyar jobboldal) konzervatív lenne.., hogy a konzervativizmus a "kisemberek" ellensége..., hogy konzervatívokként a…..
kvasztics47 2014.01.18 06:33:53
Arany János is nagyon részletesen elemezte ennek a népnek az uralkodó elitjének a szemléletét. Pl. erre varjatok gombot, a jövőre nézve:
Arany János idézet, Az elveszett alkotmányból:
Birkák vagytok-e ti, félénk és ostoba birkák,
Nemes atyámfiai, készek minden csacsi mellé
Futni, ha elbődűl? Nem, nem fiaim, ne kövessünk
Mí minden szamarat, csak a tens urat, aki különben
Jobb fizető is mint a többi szakállas uracskák.
"Jól tudom én a csalárd okokat, mellyekkel akarják
A liberalisták rászedni szegény nemesinket:
Azt mondják ugyanis, hogy adózzunk s majd ez adóból
Útakat építsünk, ásassunk hosszu csatornát,
Szárasszunk ki mocsárt, adjunk nevelést a parasztnak,
Rakjunk börtönöket fel az égig,[5] nem le, pokolba;
Végre fizessük a vármegye tiszteit: irgalom atyja!
Mintha bizony nem elég fájdalmas volna minékünk
Hogy veksálnak ama kutyalelkű szóbeli pörrel.
"Útakat építsünk: minek azt? használ-e nekünk a
Jó út? Nem, rokonim! minekünk rossz útban az élet:
Mert miután beivók gabonánkat ronda zsidónál,
Pénzért kell vennünk a paraszttól; vesszük is olcsón,
Mert húsz ölnyire sem tudná vontatni a sárban.
Ámde legyen jó út: viszi más városba eladni,
És minekünk itthon szemeink koppannak utána.
S pláne vasútakat! a sár is rázós ha rögökké
Szárad: hát az a vas?!...
"Ássunk árkokat is: nem elég vizet ád az uristen
Minden erőnk nélkül, hanem ássunk drága csatornát!
Nem, soha nem tesszük. Nemes embernek derogálna
Bánni pimasz vízzel. Bor kell neki: inni honáért!
Ami mocsárunk van, kell az: nem volna megirva
Máskép háromszáz évű adománylevelinkben.
"Adjunk jó nevelést a parasztnak: hát a mi kölkünk
Hogy lehet emberré, felnővén iskola nélkül?
Ám, az ebanyja, nevelje ha tudja, nevelje parasztnak.
Nem prókátornak, hogy végre fölülkerekedjék
A gyökeres nemesen, firkálni nyakára idézvényt.
Van honoratus elég, nem kell őket szaporítni,
Mert félő, kiveszik szánkból voksunknak az ízét.
Úgyis, amint hallom, törvény koholóda minap, hogy
Már lehet eskütt is sült nemtelen ember ezentúl:
Ó, ha paraszt ítél az igaz nemes ember ügyében,
Úgy mi szegény nemesek jobb hogy sírunkba lefekszünk.
„Az emberek többsége nem a pénzért, hanem azért dolgozik, hogy értelmesen töltse az idejét.″(Vásárhelyi Mária) Gyerekeknek 25, felnőtteknek 50, várandós nőknek 75 ezer forintos alapjövedelem havonta. Feltétel nélkül. Erről az elképzeléséről tartott…..
kvasztics47 2014.01.14 11:17:21
@Kámasuka: "Természetbeni juttatás vagy csak bizonyos állami boltokban levásárolható kredit már jobb." Ez körülbelül olyan mint az amerikai rabszolgatartó társadalomban, csak rosszabb megoldás lenne. Ott ugyanis a rabszolga tulajdonosa köteles volt élete végéig gondoskodni a rabszolgáról.
kvasztics47 2014.01.14 11:20:59
@Kámasuka: Nem tehetek róla, ha neked túl kicsi a képzelő erőd és csak az evés-iváson jár az eszed. DE! megértem, mert az az ország ahol 300 forinté teljhatalomra lehet jutni abban a nép a hasával gondolkodik.
kvasztics47 2014.01.14 11:27:12
@tobeor: Persze, ha nem tudsz különbséget tenni a Zorbán rendszer meg a szoci kormány között akkor mindegyis, hogy mit gondolsz.
Ha figyelmesebben mérlegelnéd, hogy milyen rendszerről lenne szó akkor lehet, hogy jobban érdekelne a dolog. Azok a barmok akik már fejben ki is számolták, hogy ebben tönkre megy az ország azokkal mit lehet kezdeni: megmenteni az erdélyi magyarokat, fölszabadítani a Felvidéket, vissza hozni, hogy 3 tenger mossa megint Magyarország partjait.
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
kvasztics47 2014.01.06 20:16:21
@GERI87: "pedig csak mások (neadj isten magasabbak) az igényei." Szerintem, kár kimenni, akkor mikor itthon is van munka. Csak nem kell finnyáskodni. Pl. Hidegvízben egy hokedlin ülve, műa fóliát tisztítani. Napi 10 órában. Fizetéskor a 40 ezernek megkapod a felét. Később amikor már jobban teljesítesz, csak a harmadát. Mikor rá jössz, hogy már semmit nem kapsz, már nem tehetsz semmit, mert annyi pénzed sincs, hogy buszjegyet vegyél.
Sziasztok!   Az én történetem 2013. augusztus 20-án kezdődőt. Interneten találtam egy állás hirdetést, másnap fel is hívtam a hirdetőt. Aki jól fizető, biztos munkahelyet kínált, megnéztem a körülményeket, más munka híján kénytelen voltam elvállalni. Az illető még…..
kvasztics47 2014.01.06 19:06:27
@enpera: Érdekes, hogy a Raiffeisen bank mér akar kimenni, meg jó néhány akik egy csomót, már itt beruháztak. Ne csak azt számoljuk akik kimennek, hanem azt ami a fő baj, hogy akik itt maradnak nem ruháznak be és újak sem jönnek akik itt beruháznának. Nehéz innen elmenni, mert nincs kereslet a külföldiek részéről, a magyarok meg csak szará.húgyé vennék meg. Csak az állam fizet nagyon azoknak akik megvesztegetik, vagy nagyon nagy gazdasági erővel rendelkeznek, mint pl az E.ON.
kvasztics47 2014.01.06 19:08:33
@Elegemvan: Aki nagyon le van rongyolódva az belemegy kétes üzletbe is. Tuggyuk "a remény hal meg utójára."
kvasztics47 2014.01.06 19:22:07
@tff: Oszt mit lehet ebből megtudni? Még azt sem, hogy ki milyen arányban tulajdonos a cégben. Legfeljebb azt, hogy jó e az adószáma, vagy van e ellene , vagy volt e végrehajtás. DE attól még a cég vagy jó, vagy nem. A tulajdonosokról semmit nem lehet megtudni. A termelés volumenéről, vagy a cég vagyoni helyzetéről semmit. Illetve a törzstőkét, ami vagy megvan, vagy nincs.
A véletlen úgy hozta, hogy tegnap két volt miniszterelnök is szerepelt az egyik televízióban. Még véletlenebb, hogy akadt egy-egy félreszólásuk, amely azonban nem is olyan ritka azok körében, akik rögtönöznek a nyilvánosság előtt.   Gyurcsány Ferenc azt az ellentmondást…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
  Államkapitalizmus vagy kaszányaszocializmus? Nyomtalanul eltűnt? Vagy még mindig itt kísért? Akárminek is nevezzük, történelmi távlatban szemlélve a szocialista projekt a kapitalizmus feltételeit teremti meg itt a félperiférián, és nem a szocializmust hozza…..
kvasztics47 2013.11.29 18:19:52
@kovi1970: Sötétség délben. Nehéz lenne olyannak magyarázni akinek fogalma sincs az elmúlt 60.70 év történelméről. Hogy Magyarország kinek a fenhatósága alatt állt 50 évig oszt miért? Azt se tudja, hogy abban a helyzetben Kádár (magyarország) jobban teljesített. Oszt a nép jól élt. A többi meg csak szarozás.
kvasztics47 2013.11.29 18:21:03
@Brúsz Pringstein: Nem vagy te véletlenül baromarcú?
kvasztics47 2013.11.29 18:22:48
@Brúsz Pringstein: Mi a fasz bajod van neked a maszoppal?
Egy korábbi a szegénység alakulásával kapcsolatos írásunkban azzal foglalkoztunk, hogy a magyarok vásárlóereje hogyan alakul a többi európai országhoz képest. A GfK Vásárlóerő tanulmánya szerint a magyarok 5009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az…..
kvasztics47 2013.11.25 12:41:47
@midnight coder: "ha egy kúrmány jól eladósít," Gondolom ez Gyurcsánynak szólt. DE! Mivel járult hozzá a Fidesz a gazdasági teljesítményhez, az adósság csökkentéséhez:
A 300 forinté eladott ország!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált, ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a legalpáribb módon a legmocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a "civil" és nem civil, értelmiségiek, az emberek, jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.
kvasztics47 2013.11.25 12:44:24
@Tökönrúgott Feleségek: Mondjuk ezt tényleg nem értem. Mint, ha szomorú lennél!
Joggal kérdezhetik, miből gondolom, hogy a szocializmus felé menetelünk megint. Sok jele van ennek, hogy csak nagy hírtelen néhányat említsek: az államosítások, a hatalom központosítás (vagyis demokratikus centralizmus, mondogatták anno a pártiskolán) és a folytonos békeharc…..
Az ellenzék elveszített egy nem-reprezentatív közvéleménykutatást Baján, miután néhány hasonlót már szintén elveszített vagy megnyert. Nem is ez a probléma. Még csak az sem túl nagy probléma, hogy végignézve azokon, akik fel fognak kapaszkodni a közös színpadra október…..
Hisztizik az álszent, pszeudokeresztény másodperceket villantó, nemigazi politikai jobboldal Magyarországon, juj, felvették egy rendezvény VIP sátrában a Kedves Vezér lányait videóra, eszem-faszom megáll. Tanmese Csehországból. Csehország – menő! Bárhol megcsavarhatod a…..
Gyurcsány Ferenc a politikai visszatérése óta amolyan önjelölt bohócként működik a politikai életben, holott egyetlen komolya feladatának a jelenlegi kormány megdöntését jelölte ki új pártjával az emlékezetes MSZP-ből kiválás óta. Hol olyanokat ír a Facebookon, hogy még a…..