Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neutreality

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
no emisszió Ruszkik, haza! 2013.10.22 07:08:44
Mindannyiunk szívéből szólt ez az egyszerűségében is egyértelmű, otthon és baráti körben folyamatosan emlegetett, a Kádár-rendszerben nagy nyilvánosság előtt legelőször mégis csak 1989-ben, Orbán Viktor bátor beszédében napvilágot látott mondat. Ami azóta történt…..
Pénzkérdés Kapás van! 2013.10.21 15:23:14
Rengeteg szélhámos igyekezett különböző szuper befektetési ajánlatokkal pénzt kicsalni a gyanútlan ügyfelekből az utóbbi évtizedben. Néhány kárvallott talán óvatosabb azóta, de most amikor 8-10 százalékról, viszonylag hirtelen 3-4 százalékra esett a valóban kockázatmentes…..
Tekintettel arra, hogy több, nem feltétlenül azonos előjelű blogbejegyzésben írtam a legendássá vált bajai világszámról, a korrektség úgy kívánja meg, hogy - miután  a hvg.hu által nyilvánosságra hozott, és a rendőrségi vizsgálat által kamunak minősített…..
neutreality 2013.10.22 10:12:19
@ob.szerver: +1, annyival kiegeszitve ugyanerre a mintara, hogy ha az emberek normalis eletet szeretnenek elni, nekik is meg kellene allapodni minimalis viselkedesi normakban, pl. egymas felcimkezese es zsigeri gyulolete helyett mondjuk pont annyira emberszamba venni egymast, amennyire ezt sajat magukkal kapcsolatban szeretnek masoktol.
Hogy ez hogy valosulhatna meg, az a Magyarorszag tortenelmenek es jovojenek legnagyobb keresztkerdese, talan egyszer a Koztarsasagi Elnok a vasarnapi ebed utan majd bemondja a tv-ben, hogy "most akkor elszamolok haromig, aztan 'rom'-ra mindenki legyen normalis, majd maradjon is ugy!"..
Es akkor pl. nem kell tobbe mindennek a kurva politikarol szolnia (elnezest), mi pedig szepen kommentelhetunk majd sportrol, gasztronomiarol, tortenelemrol, hobbikrol, csaladrol, parkapcsolatokrol szolo blogokban - vagyis mindarrol, amirol az elet egyebkent szol, legalabbis a kevesbe szerencsetlen helyeken.
1000 leütés Megalvadt ország 2013.10.21 06:41:34
A bajai választási mizéria minden korábbi és még várható "fordulatával" egyetlen dolgot igazol: itt megint, és sosem változik semmi. A játék, mint mindig, ugyanarra megy ki: a politikai osztály felosztani és elnémítani igyekszik az amúgy is hallgatag tömeget. A…..
neutreality 2013.10.21 15:36:30
@kantonista: az optimizmus hianya nem feltetlenul egyenlo a buslakodassal. De, ha mar parhuzamokrol volt szo, figyelmedbe ajanlanam, hogy, legalabbis az irodalmunk es kolteszetunk alapjan, az effele kiabrandultsagnak is evszazados hagyomanyai vannak, szinte ellenpelda nelkul.
Ha pedig a muveszeket nem tartod kompetensnek az epp aktualis kozhangulattal es a kilatasokkal kapcsolatban, hadd hozzam fel az osszes olyan formatumu magyart a tortenelembol, aki eloszor elhagyta az orszagot (vajon miert?), majd kisvartatva Nobel-dijat ero tudomanyos munkat rakott le az asztalra.
neutreality 2013.10.21 19:31:35
@kantonista: most, hogy sikerult idot szakitanom egy kis visszaolvasasra, vilagos, hogy azert sikerult ilyen lekezelore a nekem cimzett hozzaszolasod, mert ugy gondoltad, hogy erdemesebb lett volna (az egyebkent onmagaban teljesen rendben levo) epito jellegu felveteseddel foglalkozni, vagy valami ahhoz hasonloval elorukkolni. Ugyanakkor ez a poszt arrol szol, hogy legalabbis az elmult 100 evben johetett itt barmilyen vezetes, soha nem jutottunk egyrol a kettore. En ezt probaltam megtoldani azzal, hogy ha megprobalunk a tortenelemkonyvek sorai kozott olvasni, ez a problema egyidosnek latszik az orszaggal, csekely kiveteltol eltekintve. Es jo otletekben sem volt hiany, az elmult 20 evben sem, csak vagy nem sikerult azokat vegrehajtani, vagy minimum dupla aron, ahogy mar nem igazan erte meg. Mert a problemak gyokere sokkal fundamentalisabb a jol hangzo jelszavakat es otleteket ismetelgeto politikusok hianyanal (sosem volt bennuk hiany).
Tehat eloszor az egymas iranti tiszteletet, oszinteseget es bizalmat kellene valahogy helyreallitani (feltalani), mert anelkul a legjobb otlet sem veghezviheto. (Hogy ez mennyire lehetseges felismeres/szandek nelkul, abban en szemely szerint sajnos igenis pesszimista vagyok).
neutreality 2013.10.21 19:58:13
@kantonista: gondoltam, miutan elkuldtem, hogy talan a tiszteletrol szolo reszhez odairhattam volna, h "nem celzas volt".
Az egesz orszagra ertettem :)
De ha mar itt tartunk, szerintem az sem baj, ha internetes forumokon is szem elott tartjuk, hogy a hozzaszolasokat embereknek cimezzuk. En legalabbis tudatosan probalok figyelni erre, megha olykor nem is konnyu (ez sem celzas volt :))
2002 után Orbán Viktor észlelte, hogy a bennünk élő Kádár-kori kisember egyre jobban nosztalgiázik az állami gondoskodás irányába. Ki is adta a szociális népszavazásra szóló felhívást, megtiltotta a nemzeti jelző használatát (ideiglenesen). Ezáltal a (szoc-) liberális…..
„A gazdagoktól több felelősségvállalást kérünk, a kisebb keresetűeknek és a szegényeknek, pedig több segítségét akarunk adni, mert ez a lényege a szolidaritásnak, az igazságosságnak.” Ezt mondta ma Mesterházy Attila pártja kongresszusán. Biztos ez a lényege? A kényszer…..
neutreality 2013.10.19 22:29:48
@kheiron: ertem a problemat, amirol irsz, a meretevel egyutt, de nem teljesen vagyok biztos abban, hogy ez milyen mertekben lenne a tobbkulcsos adorendszer hibaja, illetve nem latom, hogy hogyan segitene rajta a jelenlegi egykulcsos.
Abban viszont jelen ismereteim alapjan biztos vagyok, hogy 2013-ban Magyarorszagon a tobbkulcsos rendszer mellett sokkal tobb es nyomosabb erv szol, mint az egykulcsos mellett. Mar ha a hosszutavu erdekeket (mindannyiunket) tartjuk szem elott. Ez pedig 'nemzeti erzelmu' emberektol/partoktol alap kellene, hogy legyen. (Persze vilagosnak tunik az is, hogy milyen erdekek menten lett megis az utobbi bevezetve, hozzateszem, eleg szomoru.)
neutreality 2013.10.19 22:34:16
@neutreality: annyit hozzatennek, hogy a forraselosztas a mindenkori kormany felelossege, es az, hogy ezt szinte kivetel nelkul rovidtavu politikai haszonszerzesre hasznaltak/hasznaljak a Magyarorszagon, nem cafolja amit mondani probalok.
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
neutreality 2013.10.19 09:47:06
Kedves Posztolo, Tisztelt es Szeretett Honfitarsam!
Ugy latszik, alapvetesnek gondolod, hogy a hatarokon tul rekedt nemzettarsainkat eredendoen szeretni kell, mivel ok magyarul beszelnek es magyarnqk vqlljak magukat, ergo magyarok.
Es azt is, hogy ennek a szeretetnek a szavazati joggal valo felruhazas a(z egyik) sarokkove.
Nem gondolod, hogy paradoxonba kevered Magad, amikor ez utobbi alapveteseddel egyet nem erto, hataron inneni es azon tuli, magyarul beszelo es magukat magyarnak vallo, tehat magyar nemzet- es honfitarsaidrol olyan degradalo stilusban nyilatkozol, amilyenben eppen tetted, pusztan azert, mert mas vilag- es/vagy politikai (nem, a ketto nem ugyanaz) nezeteket vallanak?
Ha mar masokon szamonkered, hogy miert nem rajong alapbol mindenkiert, aki magyar (ez mondjuk onmagaban is hatalmas, Magyarorszagon - nehany baraton es rokonon kivul - kb. mindenki utal mindenkit), ugye, szerintem acsarkodo butasagok posztolgatasa helyett legyel Te az elso, aki jo peldaval jar elol! Kezdheted azzal - ha mar muszaj a politikanak a kozeppontban lenni -, hogy leslattyogsz a Diofaba, tisztessegesen koszonsz mindenkinek (a rokkantproli is megerdemel ennyit, uis o sem jokedvebol rokkant, es rohad meg egy putrikocsmaban), rendelj valamit (elarulom, a froccstol sem leszel rosszabb ember, es legalabb nem bufogtet annyira, amennyire a Carlsberg), aztan add elo, hogy mi bant. Ennek a tiszteletre melto nemzetnek a tagjai biztosan meg fogjak erteni, plane, ha annyira igazad van.
A legjobbakat!
Irigylésre méltó, példaértékű finnyásság az, ahogy a Norvég Állami Olajalap reagált a magyar olajtársaság, a MOL körüli híresztelésekre. A közismert nevén Norvég Alap - informálisan bár - jelezte a magyar olajtársaságban lévő - egyébként kevesebb mint 2…..
A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson,…..
Nem tudom, Újdelhiben az indiai államvezetés számára hogyan hangzik a magyar sikerpropaganda, de innen, Közép-Európából olvasva-hallgatva ugyanolyan hangzása van, mint a Magyarország jobban teljesít torzított, az értő füleket nem ritkán sértő szólam fáradhatatlan…..
neutreality 2013.10.18 11:22:51
@SutiAzEgyugyu: "mint "feher ember" odaat te nem szamitasz csak kb mint egy gyerek. Persze a penzed az kell, de masra ne nagyon szamits."

Ha a 'feher embert' 'kulfoldire' csereljuk, ez nagyszeruen megall Magyarorszagra is, ezt egy rakas egeszen konkret tapaszatalat alapjan mondom.
neutreality 2013.10.18 12:16:11
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: jogos. Maradjunk annyiban, hogy gazdasagi kerdesekben tobbet nem vitatkozom veled :)
neutreality 2013.10.18 12:19:29
@SutiAzEgyugyu: ez elegge ugy hangzik mintha partiba lehetnenk veluk, szerintem viszont annyi eselyunk lenne okosabbnak lenni, mint mondjuk, teszem azt, Azerbajdzsannal szemben.
Nézem ezt a képet. Ki ez az ember, és mit csinál? Névleg a névleges ellenzék vezére. De nem vezet. Nem hallani tőle semmilyen inspiratív gondolatot, nincs az utcán, felfordítandó a rögöket és a macskaköveket, egész elmúlt éve azzal telt, hogy a momentán 4%-os Bajnait beszorítsa…..
Előreláthatólag ez sem fogja különösebben szájba rúgni a magyar társadalom ingerküszöbét, de azért ejtsünk róla néhány keresetlen szót: nagyon úgy fest, az állam le akarja nyúlni az alkotók és előadók (úgy mint zenészek, írók, filmesek, képzőművészek) jövedelmének…..
Rezsiharc - talán egy rendszerváltás utáni kormányzat sem próbált még ilyen szinten arra apellálni, hogy az átlagszavazó bizony nem lát tovább az orránál, közgazdasági ismeretei nincsenek és bármilyen demagóg szlogennel meg lehet etetni annak érdekében, hogy elhiggye, bizony…..
neutreality 2013.10.03 14:51:20
@elwood: a privatizacio "elhibazasabol" az osszes akkori parlamenti part rendesen kivette a reszet, marmint nem csak torvenyhozokent es szabalyozokent, hanem aktivan is. (Nyilvan ma sem lenne ez maskepp.)
Egyebkent ha visszagondolok azokra az idokre, jol esik emlekezni, milyen jo volt akkoriban Magyarorszagon elni. Azt hiszem, azon ritka evtizedek egyike a magyar tortenelemben, amikor mindenki felszabadult es optimista volt, az egyutmukodes es osszetartozas pedig nem partszlogen volt (vagy utopia), hanem mindenki szamara egyertelmu alapvetes, mint ahogy a problemaknak az esszeru oldalrol valo megkozelitese is (legalabbis tarsadalmi elvaraskent). Pl. mindenki felfogni latszott (magam is a 10+ eves fejemmel), hogy miert szukseges egy Magyarorszaghoz hasonlo adottsagokkal rendelkezo (ertsd: nem olajnagyhatalom) orszagban az allam kivonulasa a leheto legtobb szolgaltatas mogul. Annyira logikus es egyszeru, es annyi helyen leirtak mar, es annyi nagyszeru pelda van ra a multban es jelenben, ellentetben az ellenpeldakkal, hogy nem is pazarolnam a szot.
Most viszont hirtelen a befektetoket ismet kapitalista kizsakmanyolonak hivjuk, a befektetett penzuk utani profitot meg a neptol lopott penznek (meg szovetsegest gyarmatositonak, a vilaggazdasag foszereploit penzugyi hatterhatalomnak stb. stb. stb.....), es persze az allam ismet a leheto legjobb gazdaja lett mindennek.
?
Nem is lenne ezzel baj, ha eltelt volna 50 ev, de igy kb. ugyanazok az emberek (tehat az osszes legalabb 35 eves ember, ami azert massziv atfedes) allnak hozza ugyanazokhoz a dolgokhoz abszolut ellentetesen.
Es meg csak fel sem tunik senkinek.
Jól felfújták ezt az asszonyverő csingapilóta-ügyet! Pedig ha valaki idetéved a civilizált világból, lehetne több esze annál, mint hogy egyedül csámborog a városban! Vagy valahol egészen másutt gyökerezik a baj? Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit…..
neutreality 2013.06.19 07:45:59
@Egér Fogó: ja, jol emlekszem, h - hadd mondjam ilyen szepen - a magyar kartyaban a jolly joker mindig a maflas, mar csak azert is, mert anno magam is kijatszottam neha :D Tokeletesen ertem, h az atlag magyar miert nem bizik az allami szervekben, meg miertvannak romokban az idegei, meg az okok okairol is van elkepzelesem. Csak egy masfajta lehetseges lerendezesere szerettem volna ramutatni a dolognak, ami igy leirva - ugye - nem is tunik bonyolutnak.
Talan csak azert, mert pont ezek miatt a dolgok miatt nem tudom elkepzelni, h valaha hazakoltozzek, pedig alapvetoen qrvara honvagyam van :)
neutreality 2013.06.19 09:45:02
@Pepibubó: nem primitivebb, de osszessegeben ma kijelentheto, h a tarsadalom (nyilvan altalanossagban) valamelyest kevesbe civilizalt. Abbol a szempontbol mindenkepp, hogy lennie kellene egy altalanosan elfogadott kepnek arrol, h mi jo es mi helyes, illetve mi az a hatar, amin tul ertheto kivalto okot hozni meg lehet, de felmento indokot mar nem. Civilizalt orszagban a tettlegesseg ilyen: megtortenik, de kb. mindenki eliteli, akkor is, ha volt elozmenye.
A not a rendoroknek meg kellett volna buntetni kozlekedesi kihagasert es kozveszely okozasert, a vezetot pedig garazdasagert. Szvsz.
Helyszinen felvett tanuvallomasok nelkul viszont valszeg nem lesz igazsag az ugyben.
neutreality 2013.06.19 09:56:28
@Fejesrob: pedig nem hiszem el, mert 8 eve ott elek, es meg egyet sem kaptam, es ami meg jobb, egyet sem adtam :) otthon talan egy ev sem telt el igy (27 evesen szoktem meg:))
Egyebkent nem azt mondtam h nem tortenik meg, hanem h vitan felul elfogadhatatlan, ennyi.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
neutreality 2011.08.20 14:49:09
Az egyik kollega irta fentebb, h hasonlo cegnel dolgozott, ahol a vezetes toleralta a neha (biznisz termeszetebol fakadoan szuksegszeruen) elofordulo semmittevest, akar korai hazamenetelt stb., cserebe a melosok lesz@rtak ha neha benn kellett maradni, es nem fizettek ki a tulorat. "nem mericskeltuk patikamerlegen", irja, es bizony ez a helyes ut, habar ez megkovetel egy bizonyos szintu intelligenciat, es normalis jellemet. Persze, ez csak akkor mukodik, ha mindket oldalrol nagyvonalu a hozzaallas, de nekem a posztbol az jott le, hogy a ceg reszerol az volt, a korulmenyekhez kepest.
Egyebkent a tapasztalat azt mondatja velem, hogy - eltekintve nehany kiveteltol - az olyanok, akiknek ilyen problemajuk van, az altalaban a sajat szemelyisegukbol fakad. Az ilyen az elso munkanapjan azzal indit, h "mikor van szunet?", a masodik, h "hol van a WC?", majd "elmehetek ma fel oraval hamarabb?", aztan a probaidejet azzal tolti, h kegyesen elvegzi a munkajat, kozben kritizalja a tobbieket, kinezetuket, szokasaikat, munkajukat, hozzaallasukat, majd miutan hetekig jol elvolt annyi meloval, amennyit kb. feleannyi ido alatt meg lehetett volna csinalni, egyszer megkerik h 5 napig maradjon benn tovabb, az az elso h felhaborodik, h "INGYEN??!!"...
Ehelyett mondhatta volna, h "van egy jo melom, igaz, h nem fizetik a tulorat, de relative van annyira magas a fizetes, h tobbet olyan helyen sem keresnek, ahol az atlag berezes mellett kifizetik azt is, + a melo sem lehetne sokkal konnyebb, es a hangulat sem lehetne sokkal jobb", de hat ehhez jellem kell, es IQ. Mindent elmond ebbol a szempontbol a posztolorol az, h ezt a zsenialis huzast 2011-ben sikerult veghezvinnie, Magyarorszagon, arra alapozva az egeszet, h o megteheti h "kiall a jogaiert", hiszen a szulei meg 30 evesen is eltartjak.
neutreality 2011.08.20 15:22:02
@ddrum77: a probaido-dolog azert edekes, mert cegek nem szivesen adnak szerzodest olyanoknak, akiknek mar akkor is a jogaik a legfontosabbak, amikor meg indoklas nelkul kirakhatjak oket. Mikozben esetleg elfelejtik eszrevenni, hogy nincs is olyan rossz dolguk, mint amilyen lehetne.
Egyebkent mindent szoba lehet hozni, de mindennek megvan a maga modja, helye es ideje. A probaido pedig az a periodus, amikor _semmit_ nem kerdezunk. Vagy kerdezunk, es buktuk a melot.
Aztan sok sikert a tovabbiakban, annyi jotanacsot hadd adjak, h ha van egy munkad, ne a tobbieket figyeld, vagy a rendszer egyes szegmenseiben esetlegesen elofordulo "igazsagtalansagokat", hanem szamold ossze a honap vegen, h mennyit csinaltal, mennyit kaptal erte, es amig ugy erzed h rendben van az eredmeny, egyszeruen ne foglalkozz a tobbivel (nagyvonalusag rulez). Ez egyebkent hosszu tavon nagyon kifizetodo (turelem rulez), persze ha megfeleloen kommunikalod (stilus rulez).
Ha meg nem jo az eredmeny, csendben elkezdhetsz uj melo utan nezni, es ha az megvan, szepen felmondhatsz.
neutreality 2011.08.20 15:32:00
@kpityu2: igen, ugy is lehet csinalni, de ez a ceg igy csinalta. Rudi bevallasa szerint nagyon jo penzt fizettek, tehat eleg konnyu lett volna toleralni azt az egy hetet.
A masik eszreveteledhez annyit, h gazdasagi vilagvalsag van, mint azt nyilvan Te is tudod. Van egy trivialis igazsag a munkavallalok jogaival kapcsolatban, miszerint jo gazdasagi kornyezetben konnyen ervenyesitheto, rosszban nehezen. Ezt lehet szeretni v utalni, viszont eleg konnyu felfogni az okaival egyutt, es szerintem az adott helyzetben ez egy alommelo volt (nem pedig "kizsigerelos"), nem lett volna elkerulhetetlen, hogy csendben maradjon a posztolo...
Hot Sauce Committee Pt. 2 címmel érkezik május 3-án az új Beastie Boys-album, ami hét év után az első nem instrumentális anyag lesz a csapattól. Erről a lemezről lehet meghallgatni a Make Some Noise című dalt itt és most. UPDATE: Az eredetileg ide beillesztett Youtube videót a…..
neutreality 2011.04.06 23:37:54
@Szkifi: ? erről szólnak
A PirateBay is csatlakozott a Blackout for Hungary akcióhoz, amely a december 21-én megszavazott új médiatörvény ellen tiltakozik szerte az interneten. Úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb torrentoldala nem sötétül el teljesen, csak a a kezdeményezés angol nyelvű bannerét helyezték el…..
neutreality 2011.01.05 13:14:31
@Sang Lee: annyira logikusnak tűnik, hogy egy kicsit el is szégyelltem magamat. :)
neutreality 2011.01.05 13:17:38
@Sang Lee: ebben van logika.
neutreality 2011.01.05 13:18:22