Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vörös Főnix

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogolkodom, tehát vagyok Debrecen 2014.07.12 18:57:09
Már harmadszorra (Sárvár és Eger) kérem a tanácsokat belföldi nyaralást illetően, amely a nyár végén meg fog történni. Ezúttal Debrecen lenne a célpont és emiatt kérdeznélek titeket, hogy milyen insider tippeket, tanácsokat tudnátok nekünk útra adni. A korábban kapottak pár…..
Vörös Főnix 2014.07.16 20:15:58
Elég jó helyek kajálni:
Street Bistro (street hambi) 1000
HelloPasta (házi tészta, steet stílus) 700
IKON (puccos, drága, de az egyik legjobb)
INKA caffe (Hal köz) (nagyon sokféle különleges forrócsoki)
Ezek mind a Főtéren, Sétálón azaz térkép szerint a Piac utcán vannak.
Illetve a fórumban a középső szinten van egy király hely, ahol jóképű fagyikelyheket árulnak.
A Plaza-ra időt szerintem nem érdemes fordítani, ott ami fontos csak a mozi van (Cinema City). A "fald fel amerikát" kajálda egy ócska szar. Bocsi. Van egy másik mozi is amit már itt említettek, az Apolló, ez egy kicsi, régi, családias mozi egy kicsit retro, viszont olcsó és van nachos. :) Ez szintén a Piac utca, ha délnek mész a McDonalds után nem sokkal.

Az egyetem tényleg szép, de csak a főépület érdekes, az kb 10 perces program, illetve a botanikus kert is jó, de az külsősöknek fizetős (bár ha szépen néztek ingyen is beengednek, nem olyan szigorúak, eléggé kedv függő) és nem kell semmi nagy dologra gondolni. A bejárt csicsa, de nem tükrözi teljesen a belső állapotokat.
Az lehet mondjuk egy jó útvonal ha a nagytemplom előtt felszálltok az 1-es villamosra azzal fel az egyetemig. Ott van egy Bodhega nevű büfé a megállóban, ott igyatok egy kávét !tejszinhabbal! mert ott még szifonosat adnak és szerintem isteni. Onnan be az egyetemre. Opcionális botanikus, majd vissza a villamosmegállóhoz, és ott lesz egy zebra. Átmentek rajta és ott lesz egy "bejárat" a nagyerdőbe, ha azon keresztülmentek, akkor a békástónál lyukadtok ki, az elég fasza, és innen mehettek az állatkerbe, ami olyan 1-2 órás program, mert nem tul nagy. Utánna megnézhetitek az uj stadiont (állatkert mellett), mert lehet már lesekedni, de be nem biztos hogy engednek. Itt a közelben lesz már a temető is, ami még jó néz ki nagyon, bár ezt nem igazán szokták városnézéshez feltüntetni, mert kiesik eléggé mindentől. De a stadiontol már "nincs olyan messze". A temetőnél felszálltok egy 22es buszra. Az elvisz a Főnix csarnokhoz. Ott szálljatok le, főnix megnéz, campus megnéz. Bár a sportuszoda is itt van, azt elég csak messzebről, a külseje miatt. Vissza a megállóhoz és onnan egy 3,3A visszavisz a Kossuth utcára (Csokonai színház). De vigyázz ez a színháznál nem áll meg közvetlenül, hanem úgy 200 méterrel hamarabb kell leszállni, mert különben tovább visz, nem sokkal, de kényelmetlen, visszagyalogolni. A Csokonaitól meg 150 méter és újra a Piac utcán vagytok. Így tesztek pont egy kört Debrecen keleti részén.

Este is érdemes megnézni a Piac utcát, bár eléggé "fiatalos" a hangulat, de szokott lenni tobb helyen is élőzene, tipikusan éttermek előtt. Ja és Debrecenben este 10 után !nem! adnak alkoholt a boltban, csak a kocsmákban ott is sokszor csak odabent vagy belsőkerben. Még a tescoban sem lehet venni. Ez ilyen helyi szigor. :)

Jó pihenést Debrecenben!
HALLGATÓHol vagyok?Nem álom volt hát az eddigi n labor,amelyen végiggyötört az ébredés? A tizenhatodik félidő, http://www.avorospostakocsi.hu/2012/10/31/a-tizenhatodik-felido/ (Az ember tragédiájának focis parafrázisának parafrázisa :) Az ünnepek miatt elmaradt 2 óra miatt (is)…..
Az eltelt egy hónapot arra szántuk, hogy a kurzusban megjelenő sok új hallgató kicsit fel tudjon zárkózni. (Nem mertük bevállalni, de az igazi felzárkózás az lett vona, ha a sztenderd első előadásos laborkártyát is élesítjük: ami szerint fel lett volna adva a prog1 összes…..
Fort Minor - Remember The Name (OFFICIAL Video) HD Prog2 Mivel a hallgatóság legalább fele nem nálam volt, így a klasszikus kezdést eltoltuk eggyel, s helyette az alábbi labormunka volt/lesz: Milyen Java van a gépen? $ java -version JDK letöltése $ cd Downloads $ tar xvzf…..
Vörös Főnix 2012.09.24 15:19:01
Ez a poszt az év közbeni védést támogatja. Laborfeladatként a védés "C vetületét" készítjük el. Itt nem adok teljes kódot, hogy a hallgató rá legyen szorítva az önálló munkára. (A közelgő aktuális védésre ez nem igaz, hiszen az annak alapjául szolgáló teljes…..
Ez a poszt a ott folytatódik, ahol a feb. 29-i előadást befejeztük, őse a tavalyi Gyönyör a tömör poszt. Aktuális, hogy a "elit képzést" felvevő hallgatók soraiban immár felütötte a fejét a kétségbeesés. Olyan jelekben nyilvánul ez meg, mint például: "nem…..
Sziasztok,én azt hiszem van egy pár dolog, amit meg kell ma osztanom Veletek.1. A blog létrejöttének céljaAzt hiszem itt az idő, vagy talán mindig is itt volt, hogy egy kicsit felébredjünk. Túl régen alszunk már. Nekünk itt dolgunk van, és eleget aludtunk. Én nem fogok nektek…..
Nagyon tanulságos és elkondolkodtató előadást hallhatunk Kiss Dénes bácsi szájából, így lehet egy kis rálátásunk a magyar nyelv szépségére és zsenialitására.Ezeket a videókat érdemes megnézned és kialakítani magadban egy ehhez hasonló összetett gondolkodásmódot, mert…..