Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bozót lajos (törölt)

11 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2014.02.02 12:33:09
Skarlát Szajha A kocsi formája szerintem időt állóan szép, bár ízlésről vitatkozni nem érdemes. Úgy szoktam mondani, hogy bárhová megyek vele, mindenütt megnézem. Magamnak vettem, nem a szomszédnak, nem hétvégi kocsinak, minden nap használom mindenre. Volt rajta egy hátsó…..
Belsőség Diesel power 2014.01.24 17:31:48
Az már régen volt, mikor az ember legyintett, ugyammá, a dizel gyenge. Ebben az anyagban aztán van kraft. Szerdán, a Mississippi állambeli New Albany-ben egy biodízel-üzem repült a levegőbe. De még hogy! A Fene se gondolná, hogy a lassan égő gázolaj is tud ekkorát pukkanni...
Ismert az a nézetem, amely szerint a hegyezőgépek feleslegesek és idegenek a ceruza egyszerű és lényegretörő szellemiségétől, ilyen módon használatuk csak ritkán, sok ceruza gyors egymásutáni kihegyezésénél lehet indokolt. Ennek ellenére teszteltem egy Faber-Castell gépet, mert…..
bozótország tisza-to 2013.10.17 15:11:31
..
Vettem egy Trabantot, igen. Megint. Tulajdonképpen ezért adtam el a BMW-t, áron alul. Már majd egy éve nem Trabantoztam, muszáj volt. A Tramp némi szétköltözésből adódóan már nem tartozik az érdekkörömbe, Hamilton meg vagy három éve darabokban várja, hogy egy alapos és…..
Tengeröböl felett kifeszített kötélpályáról e blog oldal hasábjain már esett szó, víz alatti felvonóról még nem, igaz, sok nem is létezett belőle, csupán egy példánnyal kísérleteztek Marseille sziklás tengerpartjánál. A koncepció szerint a turisták különlegesen…..
bozót lajos (törölt) 2013.05.06 10:48:20
@HgGina: köszi a szellemes és intelligens hozzászólást.
Sok ellentmondás van az igazi vízparti tapasztalatok és a forgalmazók által fizetett reklámcikkek állításai között. Sajnos sokan elhiszik ezeket, ha egy ismert "horgász személyiség" nevét látják az írás alatt. Ugyanez a helyzet meglepő módon a külföldön…..
bozót lajos (törölt) 2011.02.02 12:03:53
Itt válaszolok egy sporttárs kérdésére, hadd olvassa más is.

A Daiwa Megaforce orsót nem ismerem, de az árából ítélve már talán nem az eldobható kategória. Ennek ellenére az a véleményem, hogy ha komolyan gondolod a multis pergetést, talán érdemes lenne elpasszolni, mert ugyanennyiért az ebayen bőven lehet venni ABU C3 5500-as orsót, a különbséget talán úgy tudnám érzékeltetni, mintha egymás mellé tennénk egy modern 250-es full extrás nagyrobogót és egy BMW R75-öst, mind a kettő jól néz ki, de máshogy jó... De ez csak megérzés, mert láttam egy haverom kezében egy 30 ezer forintos Daiwa peremfutót pár hónap alatt széttekeredni. Rengeteg orsó spiáter alkatrészekből készül, ami jellemzően az az anyag, amit azért használnak, hogy komolyabb használat esetén tönkremenjen. Nem túl pontos a példa, mert ott érthető okokból, de például az airsoft fegyverek sok alkatrésze készül spiáterből. Sajnos jellemzően hülyének nézik a horgászokat, a nálunk prémiumkategóriába árazott termékek a nyugati országokban azoknak a vásárlóknak szólnak, akik egy nyaralásra veszik a felszerelést, és utána otthagyják a kempingben, sokszor ki sem csomagolva azt. Ha ezt szem előtt tartjuk már érthető miért olyan nehézkes és az esetek legnagyobb részében lehetetlen a garanciális igények érvényesítése. Én nem ezt szoktam mérlegelni amikor horgászcuccot veszek. Vagy a legolcsóbb, de elfogadható minőségűt, vagy a legjobbat, ha épp olyan szerencsés helyzetben van az ember, hogy megteheti.
Csak egy példa, egy végig Fuji gyűrűkkel és Fuji orsótartóval szerelt bot általában nem szokott nagyon rossz lenni (rá van írva betűkkel a márkajelzés az alkatrészekre). Igaz nem is olcsók ezek, de mondom, az a véleményem, hogy a köztes árkategóriának általában nincs sok értelme.
Van olyan nem márkás, full kínai botom, amit évek óta használok, ütöm vágom és kutya baja. Szerencse dolga is, vagy talán rá kell érezni, ami az ami jó. Hogy mit bír egy bot? Ha arra használod, amire való és nem lépsz rá vagy ilyesmi, és nem anyaghibás, ami elég hamar kiderül, nem hiszem, hogy tönkremenne bármitől is. Ha meg akkora halat akasztasz, amit már nem lehet kifogni az épp kezedben lévő bottal: hát pajti, soha nagyobb bajunk ne legyen :D

A dobásról már írtam, nincs benne semmi misztikum, fokozatosan csökkenteni kell a centrifugál fék hatását. Pl. egy hat súlyból álló féknél: 6, 4, (3), 2, 0. Értjük, ugye, hogy a szimmetrikusan elhelyezett hat darab súlyból miért nem használunk ötöt... ;)
Szerintem úgy legjobb gyakorolni a dobást, hogy elmegy az ember egy olyan vízre, folyószakaszra, stégre, ahol nem zavar senkit a csatarászással, és azzal kezd dobálni, amit használni fog élesben is. Tök jó erre például egy, a bothoz illő tömegű twister később egy úszó rapala (ez általában a méretéhez képest kisebb súlyú, ez már pici nehezítésként is felfogható a gyakorlás során). Szóval a réten, mezőn dobálásnak személy szerint nem sok értelmét látom, már csak azért is, mert horgászni általában vízben szokás és gyakorlás közben is lehet kapás, de nem a kaszálón:) Az ólom már csak azért sem nyerő szerintem, mert a légellenállása a tömegéhez képes szinte semmi, és alig van olyan műcsali, ami hasonlóan viselkedik majd pecázásnál. Nem jó a túl kicsi, túl nehéz cucc sem, mert lehet, hogy a túlterhelt bot úgy ellövi, hogy ezt megszokva megint csak nehéz lesz átállni a tök máshogy repülő műcsalikra.

A kerek vagy nem kerek multi... Vannak kis méretű kerek multik is, ez inkább divat kérdése. A golyóscsapágyazás is szükségtelen, ha megfelelő minőségű perselyek vannak a forgó részek illesztésénél. Szóval inkább a minőség legyen a döntő, ne a csapágyak száma meg ilyenek.

Érdemes körülnézni olyan boltokban, ahol használt cuccokat is árulnak. Töredékéért megkapod a jó minőségű cuccot, és hibás vagy tönkretett, elhasznált vackokat nyilván ők sem tesznek ki a polcra.

Remélem hozzá tudtam tenni valamit a dologhoz:) Jó pecát!
bozót lajos (törölt) 2012.09.26 13:09:37
@janos93: Az orsót biztosan nem fogod tönkretenni. Csak akkor megy tönkre, ha olyasmire használod, amire nem való, pl. kalapácsnak, stb.
Ezzel az orsóval nagyokat dobni nem fogsz tudni, elég nagy és nehéz az dob, illetve a mechanikája sem a kifejezetten könnyű járásúak közé tartozik. Inkább a nagyobb igénybevételt jelentő mószerekhez való.

Alkalmas könnyű harcsázásra, úszós csukázásra, fenekezésre, vagy nádi pontyozáshoz. 10-15-20 méterre lehet vele a relatíve nehéz szereléket belibbenteni kényelmesen. Pergetéshez emiatt nem ajánlom ezt a nagy méretű orsót.

Ehhez az orsóhoz szerintem illene egy 2.70m-es, min. 60g dobósúlyú bot.

Amit mostanában ABU névvel árulnak, az kínai vacak, felejtsd el. Semmivel sem jobb mint a SPRO, EUROSTAR, stb. márkajelzésű termékek.

A fentiek tükrében, ha sikerül tovább lépnünk, szívesen segítek a bot kiválasztásában is! De értsd meg, ezzel az orsóval a pergetés kínszenvedés lenne, nehezebb módszereknél viszont brillírozni fog.

Üdv. Bozót Lajos
Annak a C Kadett tulajának, aki ezt véghezvitte. Bravo fényszórók, kabrióság, tuningtükör, szörnyű szpojlerszett. Mintha vonalzóval húzták volna. Bertone ehhez képest semmi. Igen, ötös bömös lámpák...
bozót lajos (törölt) 2012.09.17 01:02:07
@biker_kolee: OK:)
Ha az ember fia országútiasítani szeretné a monti kerekeken nyugvó v-fékes fekvőjét, hamar rájön, hogy ha a fék pozícióján nem módosít, akkor a fékpofák a küllők közé fognak beakaszokodni az első lejtő végén. Szóval újra kell pozícionálni a meglévő féket, vagy új…..
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
Mint arról már korábban is beszámoltunk, 25 évvel győzelme (és akkori rekordideje) után Walter Röhrl újra nekivág a hegynek! A Pikes Peaken közel 20 kilométer, 150 kanyar és óriási szintkülönbség vár a német versenyzőre és brutális versenyautójára, a hatszáz lóerős S1-es…..
bozót lajos (törölt) 2012.05.19 23:35:28
Subba Subba másnap 2012.05.12 14:46:00
  ..
bozót lajos (törölt) 2012.05.13 01:50:03
@bioLarzen: more
Kurtz Ezredesnek (is) szeretettel. /Nagyra értékeli a jószándékot, de ő már kangoo- és zumbaórákra jár, ráadásul lúgosító-elválasztós-90 napos diétán van - M.T./   Brother Love      Én mondom neked, hülyeség ez a gyúrás! Szevasz apám, mi van veled? Te még…..
bozót lajos (törölt) 2012.04.16 11:11:07
Amikor eljön a jó idő és a horgásszezon, mindig készítek egy 20-30 darab drótelőkét. Előfordult, hogy elfogyott és szerettem volna még csukát fogni, ezt már inkább megelőzöm, és mindig van nálam bőven. A boltban készem kapható drótelőkék javarész túl rövidek, rossz…..
Egy faszkorbácsot is simán megérdemelne Ördögh Nóra kedvcsináló kis beszélgetése a fincsi méhlepényről. Meg is kívántam egy jó rántott placentát törtkrumplival, uborkasalátával. ..
bozót lajos (törölt) 2012.04.12 15:37:52
Hé!Te, aki hobbiból zenélgetsz, goblejneket gyártasz, verseket fabrikálsz, blogot írsz, tánccsoportban ugrálsz, színdarabokban játszol - és nappal dolgozol és fáj a szemed, és művészeteddel minket traktálsz: hunyd be a szemed és csendben figyelj rám! Adj egy percet nekem az…..
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
bozót lajos (törölt) 2012.03.30 16:46:34
Subba Csillagközi coming out 2012.03.11 15:47:00
Amit eddig is sejtettél. Forró jelenetek jönnek:Hogyan mondják vulcaniul, hogy szeretlek?..
bozót lajos (törölt) 2012.03.11 18:29:19
Subba Napi Video: Diszkókeksz 2012.01.15 10:13:00
bozót lajos (törölt) 2012.01.15 10:59:20
Subba Cukiság: 2 bunnies 2 cups 2012.01.13 09:02:00
bozót lajos (törölt) 2012.01.14 10:15:42
Robogó 20 lóerős Simson? 2012.01.09 18:13:00
Simán nem hinném el: feláll a mérőpadra egy jó karban lévő régi Simson S51, elkezdi húzni a kiscsávó, és a teljesítménymérő padon pont háromszor annyi jön ki, mint amit egy halálratuningolt NDK dögtől várnál: majdnem 20 lóerő!   Látszólag egy szépen…..
bozót lajos (törölt) 2012.01.10 14:59:21
..
bozót lajos (törölt) 2012.01.02 21:33:52
bozót lajos (törölt) 2012.01.02 21:34:36
@bozót lajos: ezért most börtönbe fogok menni...?
bozót lajos (törölt) 2012.01.04 01:21:32
@Kockás Zebra: köszöntem
Subba SATAN 2012.01.03 23:26:00
Nézzétek ahogyan tönkreteszi az egyik kedvenc számomat ez a rohadt pöckös geci zombi person. És tovább.   ..
bozót lajos (törölt) 2012.01.04 01:16:52
Tetovált lányok Tera Patrick 2. 2011.12.30 16:30:00
..
bozót lajos (törölt) 2011.12.31 18:56:08
@bigthereal: mivan buzivagy?