Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eclipse86

40 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai honlapok hemzsegnek a gerincbetegségek szinte egyedüli okaként szereplő porckorongsérv tünetegyüttesét, és a megszámlálhatatlan terápiás lehetőséget bemutató ismeretanyagtól. Nincs szó azonban a gerinc rendellenességek és a derék fájdalom – százalékos gyakoriságát illetően – a második…..
Van új házi gyermekorvosunk egy kedves, fiatal doktornéni személyében.Mindenki azt tanácsolta, hogy csak Gyömrőn kellene próbálkozni, mindegyik körzetet felhívtam telefonon, mindenhol elutasítottak, mert nagy a pacientúra, nagy a körzet, de végül rátaláltam erre a doktornénire,…..
eclipse86 2012.11.07 13:41:46
Csirke téma továbbra is napirenden. Nem is sokkal azután, hogy megírtam a "Kotkodács..." bejegyzést, a napi tojás termelés megszűnni látszott. 1, 2, 3 napig még nem is aggódtam. Utána megfordult a fejemben, hogy esetleg valami állat ellopja a tojásokat, majd elvetettem ezt a…..
Egy kicsit csapongó lesz.Majdnem egy éve lakunk faluhelyen. Egy évvel ezelőtt szabadultunk ki a 39nm-es garzon-galambdúcból. Nagyon megváltozott az életünk, épültünk, fejlődtünk, gyarapodtunk, javakkal, tudással, életminőségben. Semmi pénzért nem költöznénk vissza Pestre.Ez az…..
És nem csak egy. Az április 24-én kelt alom tyúkjai október 7-én, azaz 3 napja tojtak először. Nem is olyan kis jércetojásokat, hanem normál méretűeket. Azóta külön öröm naponta többször bekukkantani az ólba a tojófészkeket ellenőrizni. A pincében forr az első saját,…..
eclipse86 2012.10.16 16:10:21
@falusisanzon.blogspot.com: Üdvözöllek! :) Én is bekukkantok hozzád.
Kicsiny családunk gyarapodott: augusztus 29-én, a Paralimpia megnyitó estéjén megérkezett Csaba Botond. Nagyon szerencsés alkat vagyok, ő is, mint a nővérkéje, könnyen és gyorsan kibújt. Illetve második gyermek lévén, még könnyebben és gyorsabban. Annyira gyorsan, hogy a fogadott…..
A nyár a vártnál is mozgalmasabb volt és sok munkát adott, ezért elhanyagoltuk a blogírást.Egyre növekvő pocakommal szenvedtem végig a hőségrekordokat hozó kánikulát, ami azonban nem mentett fel a feladatok elvégzése alól. Míg párom edzőtáborokban és napi edzéseken készült…..
Nálunk a hideg joghurtos barackkrémleves! Hozzávalók kb. 5-6 adaghoz: kb. 15 db kicsi-közepes sárgabarack 4db őszibarack másfél pohár natúr joghurt (kb. 250gr) 1 liter tej 2 cs. vaníliás cukor 1 fahéjrúd, szegfűszeg 2 ek. méz Elkészítés: a sárgabarckot megmosom, és…..
Ez nem a Spektrum műsora. :) Évek óta galambdúcokban (társasházi/panel garzonok) éltünk, és most a tágas, kényelmes élettérben van helyünk cuccaink elpakolására. A több helyre azonban egyre több cuccot is kell beraktározni: rájöttem, hogy sok olyan dolog van, amit gyűjtögetni…..
Kabóca egyre intenzívebb futóedzései és gömbölyödő pocakom ellenére igyekszünk továbbra is aktívan tevékenykedni kicsiny háztáji gazdaságunkban - új tapasztalások és kísérletek: - a szomszéd néni útmutatása alapján 4,25l-es befőttes üvegekben kísérlet egy-egy üveg…..
Érik a meggy, a málna. A szomszédban érik a cseresznye, amiből annyit szedhettünk amennyit csak akartunk. A másik kedves szomszédunknak pedig szedermálnájuk is van, ez egy nagyszerű növény, egyrészt a kerítés mellé ültetve távoltartja a betolakodókat (eszement tüskés),…..
Hazaérkezvén megállapítottuk, hogy minden a legnagyobb rendben van idehaza, persze vannak elmaradások, amiket sürgősen pótolni kell - a felszedett borsó helyére másodvetni, a répát és petrezselymet egyelni, és gazolni. Kibukkant az uborka is. Kb. 1 kg bébirépát szedtem fel az…..
Strandidő nem volt, kirándulóidő annál inkább. ..
A pünkösdi hosszú hétvégére olyasmit terveztünk, amire a jövő esztendőben, ha családunk és gazdaságunk egyaránt gyarapszik, nem igen lesz lehetőségünk: elutazni néhány napra, hosszú hétvégézni, a Balatonra. Autónk nincs, és nem is lesz, és egy túlmozgásos másfél…..
Pár hétre eléggé megborult az életritmusunk, de szerencsére sikerült visszakapaszkodni. A kerttel, háztartással nem tudtam annyit foglalkozni, mint szerettem volna és kellett volna, még tűzoltás folyik bizonyos területen. Ráadásul az utolsó féléves vizsgák ideje is eljött a…..
Amikor eldöntöttük, hogy falura költözünk, a település kiválasztásánál számos szempont mellett az infrastrukturális és szolgáltatásokkal való ellátottság kiemelt fontosságú volt. Azért is örültünk a községünknek, mert van minden ami kellhet: élelmiszer üzletek, posta,…..
Reggelihez bizony már a saját, finom, zsenge, ropogós retket esszük. Egy kis ágyásban milyen sok van, kiszedek egy jópárat, meg se látszik a soron. Szedtünk még hozzá próbaképp újfokhagymát (én soha ettem még), és metélőhagymát, metélőfokhagymát cserépből. Utóbbiakat…..
Ma egy hetesek a csibék. A kartondobozukat már kinőtték, így egy kellemetlen, ám szükséges procedúrának kellett alávetnünk őket, mégpedig a költöztetésnek. Átpakoltuk őket egy dobozba, amíg a régi kartondobozt eltávolítottuk, és a csirkenevelde alját szétvágott tiszta…..
Én kezdtem két héttel ezelőtt, torokfájással, általános levertséggel, fetrengéssel. Azután pár nap múlva jobb lett, és azt hittem ennyi volt. Majd folytatta a párom, ő azonban jobban  belemászott, köhögéssel, alapos náthával, hőemelkedéssel. Sajnos annyira nem volt jól,…..
A 40 csibe az 41 volt, egy grátisz. Azután már csak 39, sajnos, mert egynek (szerintem kiskakas lehetett), olyan nagy volt a kalandvágya, hogy valahogy átverekedte magát a dobozon és két csirkehálón, és egyenesen Álmos kutya szájába gyalogolt :( Egy másik meg szimplán felfordult ma…..
Megérkeztek a kis pelyhesek. 40 csibusz. Remélem 25-26 hét múlva felszedhetjük az első tojásokat.    ..
A veteményesünk állapota összeségében jónak mondható. :)A retekben súlyos károkat okozott a földibolha, de a talán utolsó pillanatban megkezdett házi fokhagymá főzetes permetezés segített annyit, hogy a megcsócsált növénykék tovább tudtak növekedni, és legnagyobb…..
eclipse86 2012.04.23 18:31:24
@Bozót: Szió! A mi borsónk is megkapta a 2 éjszakai fagyot, ami az ország többi részén a cseresznyét vitte el, de meg se kottyant nekik szerencsére. Igen, a vegyszermentes kertészetben vannak ilyen lutrik, de egyre több trükköt olvasok, például letöltöttem egy könyvet Öngyógyító kiskert címmel, kb. 160 oldal, abban minden benne van hogyan lehet megvédeni a kártevőktől a növényeket. További jó kertészkedést! üdv Kriszti :)
Nem kell tovább számoznom a sütőipari-cukrászati alkotásaimat. :) A negyedik próbálkozásom túrós pogácsa volt, melynek receptjét egy gimnáziumi osztálytársam, Ági (aki fényévekre jár előttem a sütő-főzőtudományban) sikeres gasztro-blogjában találtam:…..
eclipse86 2012.04.23 18:28:39
@Bozót: Szia Bozót! Én csak fontolva haladó vagyok, ami a sütögetést illeti. Receptjeim nagyon nincsenek, az internetről szoktam vadászni :) Az aludtejes receptet megköszönöm. Most heti 5 liter házitejet hozatunk 3 napra elosztva. Remélem jártok még nálunk, főleg most hogy egyre szebb idő van!
Nagy munkálatok zajlattok a portánkon az elmúlt napokban.A tápiószecsői tüzéptelepről megrendeltünk 1 köbméter sódert és 2 mázsa cementet, továbbá a leendő tűzrakó kialakításához 100db putnoki téglát. A sülysápi vasboltból kiszállították a további anyagokat,…..
Lusta asszony túrósa, by olcso-receptek.huFinomabb lett mint szép :)) ..