Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Mizantróp_

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levelet kaptunk, Csiszár Jenőtől, nem közvetlenül persze, nem vagyunk olyanban, és mivel nekünk is szólt, hát leközöljük, így tisztességes. Egy megjegyzésünk azért van: a műsorvezetőt kerestük telefonon, három számát ismertük, ebből az egyiken nem ő vette fel, hanem egy…..
_Mizantróp_ 2014.08.18 22:52:46
@sixx: nem konkrétan erre válasz, de így lesz ésszerű elérni.

szóval: azért eléggé elszaladt a ló az elmúlt napokban a nagy igazságkeresésben!

az még csak-csak elment, hogy kattintásokért Bajor hulláját kerestük minden csatornán, de az már nem csak necces, hanem a pálya túlfelén volt, amikor a FOX négerverős kihagyása kapcsán hőbörögtél.

és tudod miért teszem szóvá?

azért, mert te magad jöttél a hír definíciójával, te oktattál Bajor kapcsán. csakhogy a FOX-os bejegyzésnél már nem alkalmaztad a definíciót, mert úgy volt kényelmesebb.

pedig a távolság/közelség elve alapján a FOX News(?) hírszerkesztési gyakorlata baromira nem érint minket (ahogy nem érint minket a forgatókönyvíró-sztrájk, az USA-beli kábeladók premierszezonja, meg az összes angolszász tévés hülyeség nagy része sem, de ezért én, meg mások se szólnak, mert a kezdetekhez képest ez a te saját blogoddá nőtte ki magát - így csinálod, a lelked rajta. van elég buta rajongód, hogy fusson. akik szerint ezek igazi hírek.) (fél)szabad ország, (egyelőre) szabad blogolás.

de amikor te oktatsz hírszerkesztésről, annak már megvan a maga pálpusztai-szintű bukéja.

főleg, hogy ebben a Csiszár-levélben kiemelten központozási javítás történt (csak), és utána is hemzseg a központozási hibáktól.

tudom, k.rvaa.yám, meg olvassak mást akkor, persze. meg mnek írok, ha "csak spektrumot nézek". de ez is uncsi már, 6-7 éve volt még benne valami erő. azóta a butáké.

de láttuk már, hogy így kezeled. nem is kívánok érdemi választ, csak azt, hogy egy pár pillanatra legalább magadban gondolkodj el, hogy a blogger-sztratoszférában megszédült debreceni öregrokker-fejedben minden a helyén van-e. néha-néha talán nem ártana egy kis alázat. szakmai és emberi is.

további jobb munkát kívánok!
_Mizantróp_ 2014.08.18 23:36:44
@sixx: de pont ez a hozzáállás a gond, pont ezért tettem szóvá. a kettős (sokszoros és állandóan változó) mérce miatt.

hogy túl nagy a mellény.

hogy rögtön el lettem küldve a francba, ha nem tetszik. és oké, nem tetszik, de kussoltam is, amíg nem te magad ástad meg a csapdát önmagadnak.

mert nem, baromira nem tart közérdeklődésre számot Magyarországon, hogy mi történik napi szinten az USA tévéiben. de addig oké, amíg a comment:com burkoltan a sorozatjunkie "2" marad, amíg nem akar abszolút igazságokat mondani.

viszont ha újságíró-szakmai érvekkel kezdesz dobálózni, akkor kutya kötelességed lenne tartani magad ahhoz, amit másokon számon kérsz.

és olyankor már nem állja meg a helyét, hogy "pár hibát szedtem ki csak, nyugi, van nekem jobb dolgom is." nem, baromira nincs "jobb dolgod", mint lelkiismeretesen megírni a bejegyzést. vagy azt mondani, hogy betűhíven közöljük, és úgy is jó lenne. de az, hogy "csak pár központozási hibát javítottunk", az innen kevés.

és vissza a hír definíciójához: továbbra is áll a közelség/távolság elve. a FOX-os anyagnak csakis akkor lett volna valódi létjogosultsága, ha bevallod, hogy oké, a Bajor- és a Williams-eset után rámutatok arra, hogy máshol is ez megy. mer' a konzervatívok hülyék mindenfelé (azok egyébként, de ez most nem szempont.) viszont ezt kínosan kerülted.

pedig vagy ez, vagy az. azért akad még néhány olvasó, akit nem lehet csak úgy elhajtani, és van erkölcsi-szakmai érzéke.

és nem, ez baromira nem politikai kérdés, még ha a motivációja az is volt esetleg, és ha ebben a bolond fidesz/gonoszok országban a legtöbb idióta csakis ilyen keretben tudja értelmezni ezeket.
_Mizantróp_ 2014.08.19 00:50:32
@sixx: dehogynem, a véleményem igenis releváns, a blogolás alapvető lényege az interaktivitás, az olvasók részvétele, a kommentelés.

az meg, hogy van főnököd, nem sokat jelent, mert a főnöködet elsősorban a látogatottság érdekli, az pedig így is megvan, az tuti.

én a szakmai lelkiismeretedre apelláltam, persze ahogy az első hozzászólásomból is kitűnhet, nem voltak illúzióim a reakciót illetően.

pedig... pedig az indulás óta olvasom a commentet, és ezután is fogom néha. ettől még lesz, ami teszik (nem sok) és garantáltan lesz, ami nem.

viszont ha te csak arra vagy képes, hogy az éppenséggel releváns kritikára is csak a halál f@szára küldéssel reagálj, akkor nem blogolni kéne, hanem a kiskocsmában osztani az észt. (és nem csak rólam van szó, évek óta ezt csinálod mindenkivel, aki be mer szólni.)

szóval ezen kellene elgondolkodni, ezzel is kezdtem.

részemről le is zártam, a tiéd lehet majd az utolsó szó. csak te vagy a házigazda, hát nem? ezt mindig mindenkinek tudtára adod. :P

pppppppppppppppppppprrrrrrrrrrrrrrr:P

:D
Mandiner blog Máshol bezzeg 2013.04.15 12:01:00
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „Eastern Europe doesn’ t just want sympathy and support: it wants to be understood.” (Tony Judt1) Képzeljük el, hogy Kádár János2 hetvenedik életévét betöltve 1982-ben…..
A Fent és Lent blog Dr. Bibó című sorozata jelentkezik. Kígyónak lábsó, magyaroknak offshore. Nyáron jól meglepett minket Dr.Bibó, amikor a csajokról beszélt nekünk - persze a maga módján -, de azért most is sikerült egy pillanatra sokkolnia a blog szerkesztőségének tagjait,…..
_Mizantróp_ 2013.01.15 18:18:43
@Tékás Lacika: Elég hihetetlen, hogy nem tudtad előre, hogy milyen pörgős lesz az a bejegyzés, amiben az elmúlt időszak egyik legmegosztóbb, és ezért legfelkapottabb bulvárfigurájáról írsz, méghozzá ilyen pszeudo-intellektuális, távolságtartó, de valójában nagyon is egyszerű megközelítésben.
_Mizantróp_ 2013.01.15 18:30:55
@Tékás Lacika: Bizony az. "LOL".

Attól, hogy "Dr. Bibó" bedobja Chomsky nevét, maga az alapkérdés álnaiv, épp a félműveltek fogékonyságára építő húzás marad.

Puzsér elég bejáratott ahhoz, hogy Gipsz Jakab szeresse és háborogjon rajta egyszerre, az egyszeri "diplomás" meg megmutathassa, hogy ő bizony felette áll ennek a "ripacsnak", és ettől érezze jól magát.
_Mizantróp_ 2013.01.15 18:43:33
@Tékás Lacika: A poszt potenciális közönségére céloztam, arra, hogy erre sokan szívesen ugranak.

És hogy emiatt aztán talán még kevésbé hiteles a bejegyzés, mint az értekezés tárgya maga.

Ezzel együtt mostanra nem maradt több mondanivalóm, így is többet írtam P.R.-ről, mint amennyire érdekel és érint. Az alapállás, a kérdés nem tetszett, de már elmondtam, amit gondoltam erről.
Legutoljára 2011 nyarán írtunk David Bowie-ról, méghozzá azt, hogy egyesek szerint kisebb csoda lenne, ha a legendás zenész valaha még visszatérne a popéletbe. Nos, a csoda most megtörtént, ugyanis Bowie teljesen váratlanul nem csak kiadott egy új dalt, de március 8-án érkezik a…..
_Mizantróp_ 2013.01.08 14:59:16
@szanalmas: Kicsit kifordítva: értem én a viccet, csak nem szeretem. Azaz hallani, látni vélem, hogy mi is akar ez lenni, de szerintem nem elég erős.

Melankolikus dalokból is tudott számtalan nagyon jót alkotni a teljes pályafutása során, de ez most csak olyan szódával elmegy. Itt meghallgattam, de soha többet nem jutna eszembe, hogy de jó lenne most hallani a "Where are we now?"-t.

Az albumra azért kíváncsi vagyok, egy számból hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni.
A Dresden Dolls énekesnője, Amanda Palmer körül mostanában elég nagy a felhajtás: először összeszedett 1.2 millió dollárt a Kickstarter, közösségi finanszírozással foglalkozó honlapon, hogy valahogy elkészíthesse új lemezét, majd a nagy port kavart Flaming Lips-videót…..
Csütörtök este mutatta be Fame nevű parfümjét Lady Gaga a New York-i Guggenheim múzeumban, ahol olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Yoko Ono, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan. A legnagyobb durranás viszont nem ők, hanem maga a show volt természetesen: Gaga egy hatalmas…..
_Mizantróp_ 2012.09.15 14:58:46
Ajj már, ti károgók! :)

Én igazán nem vagyok Gaga-rajongó, pár számát hallottam, meg az ilyen-olyan hírek és fotók jutnak el hozzám, amikbe belefuthatok az interneten (rádiót nem hallgatok, tévét nem nézek - és ebben nem az a lényeg, hogy milyen frankó vagyok, csak annyit akarok vele mondani, hogy egyáltalán nem kapom nagy dózisban az előadót), de...

De ezzel együtt is nyilvánvaló, hogy mennyire, és mennyire jól ki van az egész találva. A teljes Gaga-jelenség.

Telis-tele van az elmúlt 40-50 év popkulturális eredményeinek - pop- vagy rétegzene, filmek, irodalom, álatalános esztétikum, dizájn- és vizuális irányzatok -, valamint egyéb korábbi kulturális, eszmei termékek - ikonok, szibólumok, alapvető princípiumok, vagy akár szimplán közismert történetek (kinek nem ugrik be például Gulliver ennek a filmnek az egyik jelenetéről?) - kiváló érzékkel való vegyítésével, összeválogatásával.

Az értőknek nagyon sokat ad, kismillió utalást, üzenetet lehet benne találni, az "újszülötteknek" meg legalábbis érdekes, és figyelemre érdemes.

Mondhatnám, hogy David Bowie és Madonna eltitkolt lánya, akinek Marylin Manson a keresztapja (az utóbbit egyébként nem tartom nagyra, őt is le lehet írni valaki+valaki+egy kis ez-az kombinációban, de a jelenből nézve már ő is "régi"), a jelenre és popra alkalmazva.

Egyszerűen elismerésre méltó, hogy megvan a szándék és hozzá az elvégzett munka is, hogy ilyen komplex jelenséget állítsanak elő.

Messze több ez annál, hogy egyszerű idiótázással el lehessen intézni vagy rá lehessen húzni a celebséget. Metaceleb, transzcendens celeb, ha már valami. Még a parfüm neve is önreflektív és nem mellesleg utalás is (nem, nem csak a saját korábbi lemezére).
Subba Forma 1 menü 2012.07.31 10:48:38
..
Az újdonsült kétszeres világbajnok pilóta német mulatós zenét hallgat a futamok előtt. Csak erős idegzetűeknek!Vettel zenei ikonja az a Tony Marshall, aki a '70-es években volt Németország elsőszámú táncdal (?) énekese. Azóta az akkor megénekelt dalaiból él, perverz módon…..
Vannak igénytelen külsejű, szerény emberek, akiket mindaddig senki sem vesz észre, amíg nem kezdenek el beszélni. Ha azonban megszólalnak, ellenálhatatlanul meghódítják a szíveket. És vannak olyanok, akik kitűnő megjelenésűek, varázsuk azonban abban a szempillantásban megtörik,…..
_Mizantróp_ 2011.09.23 15:18:38
@vészmadár (pica pica): Teljesen igazad van a fogalmi pontatlanságot illetően, de mentségemre legyen mondva, hogy közben "amoda" is szöveget gyártok.

Másrészt meg egészen jól példázza és igazolja, hogy mennyre számít a tudatosság a címzettek tekintetében. :) Természetesen nem tudományos igénnyel írtam - és megfelelő képzettség híján nem is próbálkoznék vele ezen a területen - de feltételeztem, hogy a fogadói oldalon érthető lesz, amit közölni akarok és így is volt.

A lényeg, hogy tudjuk, kinek és mit, és azt mennyire pontosan vagy épp mennyi értelmezési teret hagyva akarunk eljuttatni, "alapbeállításon" pedig szerintem a legjobb, ha az anyanyelvhez ragaszkodunk, hiszen abban mozgunk legotthonosabban, és az azt kevésbé biztosan használó is úgy tanulhat a legtöbbet.
_Mizantróp_ 2011.09.23 16:13:32
@vészmadár (pica pica): Nyilván én is elsősorban a saját szemszögemből tudom szemlélni a nyelvet és a saját szókincsemet és sok száz idegen eredetű szót - akár tudom róla, hogy az, akár nem - anyanyelvinek tekintek, másokat pedig nem.

Erre természetesen nem is létezhet szabály, szubjektív, hogy mit érez valaki idegennek és ezen belül is természetesnek vagy kilógónak, magam válogatok. Nagyjából úgy, hogy amire találok amolyan "mindig is" (30 éve) ismert, meggyökeresedett magyar kifejezést, azt használom a pár éve felbukkant-elterjedőben lévő helyett.

A pásztor, az iskola, a komilfó mára bőven levetkőzte a latinságát (vagy franciaságát - bár a komilfó szerintem jelentős többségnek nem mond semmit), de mondjuk az angolból "magyarra visszalatinosított" abuzál és társai vagy épp a kulturális, értelmezési háttér nélküli "három csapás" például kiverik a biztosítékot. Az ilyeneket kerülöm minden áron.

Elég csak felütnöd a Velvetet mondjuk, hogy lásd, mikre is gondolok. Én úgy látom/érzem, hogy az internetnek - és az egyre alacsonyabb szintű felsőoktatásnak - köszönhetően az elmúlt öt-nyolc évben olyan mértékű és sebességű idegen nyelvi (angol) invázió érte a magyar nyelvet, amikor már szükséges határozottan rostálni, ha a közönségnek írunk.
A jelenleg éppen Lou Reeddel lemezt készítő, és magával túlságosan sok mindent kezdeni nem tudó Metallica nevű médiavállalkozás (ami a nyolcvanas-kilencvenes években még metálzenekarként volt ismert) a Forma1 idei versenynaptárának indiai állomásán lép majd fel az F1 Rocks…..
_Mizantróp_ 2011.09.21 21:38:09
@Asakura Hao: Ha ezzel rám reagáltál, akkor mondom, hogy tényleg nem szeretem a Metallicát, ha sorolnom kellene, valószínűleg az első 50 általam szeretett-kedvelt zenekar, előadó közé sem kerülne. De ettől ismerni még elég jól ismerem, meg a Forma-1-et szintén, képben vagyok mindkettővel.

Az igazságot és a pontosságot viszont nagyon is szeretem, az alulinformált arcoskodást meg utálom, ezért szóltam hozzá a poszthoz.
_Mizantróp_ 2011.09.22 10:03:46
@Metálszív: Köszönöm a felsorolást, de nyilván a metált itt gyűjtőfogalomként, a legnagyobb halmazként használtam.

Azzal mondjuk vitatkoznék, hogy lehardrockozod őket, ez pont az a fajta keménykedés, ami kívülről elég vicces. Attól hogy másodpercenként nem kattog kettőt a lábdob és nem folyamatos a dzsidzsi, még lehet valami metál...

A fekete album modern rock lett volna? A Load-Reload meg hard rock? Ugyan már! Lazább, befogadhatóbb, ha úgy tetszik poposabb lemezek, mint a thrash-alapműveik, de bőven a metál halmazon belül vannak még teljes lemezként nézve.

A Lulu meg, ahogy írtam is, még nem jött ki. Elkészült, de csak október legvégén érkezik. Ahogy valaki feljebb említette, eddig egy rövid kis részlet van az egyik számból, ami egyébként ijesztően rossznak tűnik, Reed borzalmasan kilóg az egészből.
_Mizantróp_ 2011.09.22 10:34:40
Újhelyi István, Szalai Balázs, Szekeres Imre, Bochkor Gábor, Suchman Tamás, Palik László. Mi a közös bennük? Igen, mindannyian elég antipatikus figurák. De nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy pont az a közös bennük, ami a Sedesában, a Magyar Honvédségben, a Santanderben és a…..
Mandiner blog Fantazmagória 2011.01.03 17:10:00
  Felújították és rendbe tették a filmtörténet valószínűleg első önálló animációs alkotását, a Fantasmagorie-t.   A francia alkotó, Émile Eugène Jean Louis Courtet, művésznevén Émile Cohl 1908-ban rajzolta meg ezt az animációs filmet: hétszáz rajzon…..
A papírújságoknak befellegzett, a hirdetők a netre mennek, a jövő a kütyüké, hallgatjuk már évek óta, de hogy pontosan mikor fog ez bekövetkezni, arról kevesen mertek nyilatkozni. Eddig, ugyanis Ross Dawson futurológus most kiszámolta, sőt egy szép térképet is készített hozzá.…..
A mai filmkínálat a tegnapihoz hasonlóan meglehetősen soványka. Kora este azért érdemes megnézni Máriássy Félix realista drámáját, a Csempészeket (Filmmúzeum, 20:00) Bara Margit és Agárdy Gábor főszereplésével, kicsit később pedig jó szórakozás lehet Mike Nichols…..
_Mizantróp_ 2009.07.10 10:08:56
Begbie: Nem tudjátok, hova tűnt a Halottnak a csók a Viasat 3-ról? Ezúttal is a nézettség áll a dolog hátterében. De azt ígérték, hogy valamikor később leadják majd az elmaradt három részt is. Reménykedjünk, hogy a teljes sorozat vagy legalább az évad ismétlésével együtt.…..
  Ezek a fiúk valóban a Fidesz köpenyéből bújtak elő. Kétségtelen. Igaz, korántsem abban az értelemben, amelyben Lendvai Ildikó használná ezt a mondatot. Itt ugyanis nem arról van szó, vagy legalábbis teljességgel mellékes, hogy a Fidesz a kezdetek kezdetén támogatta-e…..
Újonnan induló rovatunkban, A piszkos tizenkettőben, olyan filmeket mutatunk be, melyek témájukban vagy stílusukban szorosan kapcsolódnak az adott hónap egy-egy fontosabb mozipremierjéhez. Reisman őrnagyhoz hasonlóan mi is különleges elemeket szelektáltunk, elsőként – a…..
B-oldal Beatles a heavy-metalban 2009.01.29 10:24:00
A Beatles White Album-ának negyvenéves évfordulójáról 2009-ben már nem lenne túl aktuális írnom, sebaj, megtették ezt helyettem elegen. Viszont nem bírom ki, hogy egy kicsit más megközelítésből ne ültessek “bogarat” a fületekbe. A bandát, illetve az albumot…..
A minap Peter Gabriel elmondta egy magazinnak, hogy igazából semmilyen akadálya nincs annak, hogy újjáéledjen a klasszikus felállású Genesis, amiben ő volt az énekes. 2004-ben pont Gabriel kezdte el pedzegetni, hogy újra együtt kéne játszaniuk, csak éppen mikor már ténylegesen…..
Izrael és a Hamász a civilizációk harcával búcsúztatja a demokrácia exportjáról szőtt ábrándokat. >>> Így fest az, amikor a történelem dönt el egy tudományos vitát..
_Mizantróp_ 2009.01.07 11:56:13