Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FüstM

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
  Kivártam. Körbejártam ezerszer a témát. Találkoztam Budaházyval, beszélgettem a feleségével, barátaival és az ellenségeivel is. Úgy éreztem, hogy nem tudok igazságot tenni, ezért csak tudósítok, s várom, hogy végre a bíróság megállapítsa, mi történt. A bíróság…..
Február 18.-án tettük közzé azt a felkérést olvasóink felé, hogy ha van rá szabadidejük, akkor töltsék ki Turbucz Dávidnak, a Horthy-mítosz blog szerzőjének a kérdőívét. Azóta megszülettek az eredmények is, lássuk, hogy mi derült ki a nem reprezentatív…..
FüstM 2011.07.23 15:28:00
@nomac:
Nem tudom pontosan kikre gondolsz, ennyi erővel Sagvari Endre és Korvin Ottó leszármazottai is eldönthetik, hogy a Rákosi az egy nagyon jó fej.
FüstM 2011.07.23 19:45:40
@preston:
A szovjetek ún. "ajánlata", egy kétségbeesett próbálkozás volt, egy lehetséges ellenség távoltartására, formálisan pedig csak egy szóbeli közlés (Kristóffy távirat) az utolsó pillanatban. Gyakori említése csak arra szolgált, hogy a kommunisták 45 után még egy ponton Horthyba rughassanak.
Azt hiszem bolond, aki komolyan gondolja, hogy
a.) ez alapján megtarthattuk volna később a területgyarapításokat,
b.) volt esélyünk kimaradni a háborúból.

Öregem, nagypolitikáról beszélünk. Itt még a szerződéseket sem tartják be, csak ha megvan még mögötte az azt létrehozó érdek.

A szomorú a történelmünkban pontosan az, hogy semmilyen politika, és semmilyen politikus nem tudott volna minket kivonni a világháborúból. Kényszerpálya volt.
De kis hőbörgéssel járhattunk volna rosszabbul is. Akkor Budapesten is kiírtották volna meg a zsidókat.
Az RTL tegnap esti Híradójának szerkesztője vagy beteges vonzalmat érez a bűnügyek és tragédiák iránt, vagy annyira nem történt semmi az országban/világban, hogy nem tudta mással kitölteni a 35 perces műsor első 20 percét, mint ártatlan vidékire törő kommandósokkal,…..
  A közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő oknyomozó portált indított Átlátszó.hu néven Bodoky Tamás néhány társával a napokban. Közérdekű adatkérésekkel bombáznák a hatóságokat és cégeket – miközben ők…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
Június 4-e tragikus nap a magyar történelemben. Megcsonkították az országot: odalett sok ember, meg sok, a szívünkhöz közel álló város, falu, hegy és folyó. Trianon lelkileg soha ki nem heverhető trauma: minden nemzedék sorsába beleégett, ami Versailles-ban történt. És…..
FüstM 2011.06.05 21:30:41
@Bergeroth:
Nincs identitás múlt és történelem nélkül. Magyar múlt és történelem pedig nincs az elszakított részek és emberek nélkül. Nem hiszem el, hogy nem érted.

Persze a magyar identitás nem csak ebből áll, és nem csak kesergésből. Nem csak múltból, hanem jövőből is. De a múlt nélkül nem létezik.
FüstM 2011.06.05 21:32:07
@Bergeroth:
Mondom. Mindegy...
Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk. 1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek…..
FüstM 2011.03.08 23:57:56
@papageno:
Rezignált vagy. Így nem megy.
Őszintén mondom, hit is kell a sikerhez. Kívánom, hogy neked is legyen ismét hited.
Jó éjszakát.
FüstM 2011.03.09 00:01:16
@Karmadealer:
Olyasvalamit vársz el tőlük, amihez a társadalom akkor nem adott támogatást, nem várt el, sőt ellenezte.
Amit a szemükre hánysz, ill. elvársz az illúzió. Nem lehettek supermanok 1990 -ben. Olyanok voltak, mint akkor az ország.
FüstM 2011.03.09 00:10:24
@amurihal:
Te tényleg nem érted, hogy egy társadalmi jelenségről beszélünk? Semmilyen zsidófóbiám nincs. Nem utálom a zsidókat, nem vagyok rasszista. Mindenesetre értelmiségiként felfigyelek egy társadalmi tényre, ami kiveri az ember szemét. Oszt annak magyarázata is van.

Persze az antifaszista gondolkodásmód lényege pont az (ne haragudj, de a tied is ilyen), hogy erről nem beszélhetünk. A hülyébbje meg tagadja is a tényt, azaz ilyen nincs is. Akkor sincs, ha van. A társadalmi jelenség okát meg aztán végképp nem is keressük. Hiszen, ha nincs jelenség, oka sem lehet, nem?:-)) Funnyk vagytok.
Viszont ez nem értelmiségihez és racionális emberhez illő gondolkodás. No mivan felvilágosodás emberei?
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
 Emlékeznek még Karinthy (Igen, kedves Bayer úr ő is zsidó, ugyan magyarosabb a neve az önénél, de maga legalább minden megszólalásakor nem a nevével emlékezteti minden olvasóját a II. világháború előtti németbarátságra)  Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című…..
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
FüstM 2011.01.13 21:56:22
@dekonstruktőr: neked is meg az insert randomnak is.

Skacok ez nagyon gagyi. Mikor lesz már számotokra is vállalhatatlan a saját zéró dumátok. Szerintem már lassan nektek is sok.
Órásmesternek igaza van.
FüstM 2011.01.13 22:00:40
@Tigeri:
érdektelen mikor kezdődött a zsidózás.
a kérdés inkább az, miért?
vagy a ráció istenitői kerülik az egyszerű kérdséfeltevést? szóval megintcsak a tabusítás az egyetlen menedék. vagy beszéljünk inkább heideggerről 100 milláért?
FüstM 2011.01.13 23:09:28
@stirlitzist:
Te ne nagyon legyél büszke semmire. Nincs olyasmid.
Eddig még egyszer sem sikerült érdemben válaszolnod az órásnak.
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..
Véleményvezér Balhé Berlinnel 2011.01.04 08:02:00
Éppen akkor idegenítjük el az egyik legfontosabb szövetségesünket, amikor a gazdasági kiszolgáltatottságunk és a soros EU-elnökségünk miatt a leginkább szükségünk lenne a segítségükre. Magyarország meghatározó német befektetői, valamint a hozzájuk csatlakozó osztrák,…..
FüstM 2011.01.04 21:03:19
@pizsama:
Kezd agyamra menni az a hülye állítás, amit az egykulcsos adóval kapcsolatban te is ismételsz. Az adócsökkentés állításoddal ellentétben NEM a munkavállalók max. 20-30% -nak jelent lényeges csökkentést, hanem a többségnek. A téves állításotok két (szándékolt) torzításból vezetődik le:
1.) a KSH bérstatisztikát veszi alapul (noha mindenki, te magad is tudod, hogy pont az eddigi durva adóztatás miatt emberek százezrei minimálbérre vannak bejelentve, miközben többet keresnek). Magyarán a hivatalos staisztika nagyon erősen lefele torzítja az átlagkereseteket. Azaz a tényleges bérek átlagosan lényegesen magasabbak, azaz az egykulcsos adó már ezeknél a munkavállalóknál is pozitívan hat.
2.) Mivel a gyermekkedvezményt nem lehet az összehasonlításokat kimutatni, ezért minden hülye állítás kizárólag arra a munkavállaló típusra készíthető el, aki egyedülálló és nincs gyereke. Viszont nem a 22 éves szingli a jellemző munkavállaló típus.

Szóval az egykulcsos adó helyes és hasznos. Minden hamis állítás, pedig tudatlanság, vagy szándékos rosszindulat.
FüstM 2011.01.06 21:41:17
@igazi hős:
Bizony komolyan gondolom, hogy 16%-os SZJA-t be kell fizetni. Aki pedig ezt a jövőben nem teszi, azt el kell ásni.
Eddig indok lehetett az adócsalásra, hogy tényleg vállalhatatlanul versenyképtelenné tette a gazdaságot a környező országokhoz képest. Az új adó viszont versenyképes.
Szerintem nem látott még vállalatot az, aki azt mondja, hogy eddig is csak azért csaltak ilyen sokan a munkavállaók / munkáltatók, mert ilyenek vagyunk. Az eddigi adókulcsokkal egyszerűen nem lehetett bizonyos ágazatokban életben maradni.