Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaboca41

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reflektor Mit művel az LMP? 2018.03.21 11:58:23
Most akarnak együttműködni, vagy nem? Akarnak, de tanultak a 2014-es összefogás hibáiból. Az MSZP/DK meg nem. Összefogás, koordináció ellenzéki együttműködés – hívjuk akárhogyan – nem vagy van, vagy nincs. Annak számtalan módja lehet, katasztrofális kimenetelű éppen úgy, mint olyan, ami beteljesíti…..
A volt kormányzó karaktergyilkosság áldozata, a zsidóknak jobban kellene méltányolniuk - ezt tervezte elmondani a fideszes parlamenti alelnök az emlékmisén. ..
     Szegény Botka László. Ok, értem én, hogy nem elég ostobának lenni, annak is kell látszani és ehhez az MSZP áll a legjobban, mint bohócsipka, ám ez a Baja Ferencbe oltott Fodor Gábor-i butáskodás nem túlzás?  Ráadásul a legnagyobb baj, hogy Botka győzni akar, de még azt sem képes felfogni, hogy…..
gaboca41 2017.09.06 12:07:14
@morph on deer: teljes mértékben egyetértek!
Egy pontosan koreografált folyamat első állomásánál járunk kedden, amikor a parlament elfogadja a lex CEU-t. A következő lépés a civilek megbélyegzése, a harmadik pedig – nagyjából október magasságában – az ország totális Soros-talanítása lesz. Trumpban remél ehhez szövetségesre találni...
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombat délutáni beszédében sürgette, hogy Gyurcsány lépjen hátra...
gaboca41 2017.02.18 19:36:25
@nickgrabowszki: a válasza logikai bakugrások sorozata. Igen a demokráciában a fékek és ellensúlyok működnek. De...pillanatnyilag a DK-ban nincsenek ellenérdekelt felek, aki oda belépett, az Gyurcsánnyal és elveivel ért egyet. Ezért lépett oda. Aki nem értett egyet (pl. Kerék-Bárczy, a volt SzDSz-s alelnök,nem jut eszembe a neve), azok kiléptek. Ha Gyurcsány 98%-t akarna, megválasztatna-kijelölhetne X kongresszusi küldöttet, akik biztosítják ezt az arányt és nem pártszavazást tartana. Amúgy emlékeztetem, anno a MSzP kongresszusa is 80% feletti szavazattal választotta Gyurcsányt, ott sem volt ellenjelölt, volt viszont szavazatszámláló bizottság.
gaboca41 2017.02.18 18:45:34
@nickgrabowszki: miért, az MSzP-nek mennyi van? 10-12%. Már megint a személyi problémák a legfontosabbak. Ahelyett, hogy leülne először Gyurcsánnyal tárgyalmi, kiáll a nyílt színre és csak azt nem mondja "Gyurcsány,takarodj!". Az LMP-vel kezd tárgyalni először. Azt nem látja,hogy a DK szavazói nem fognak automatikusan az MSzP-re szavazni, azért lettek DK-sok.
Gyanútlanul pörgetem a FB hírfolyamom, amikor meglátom a lejjebb linkelt/kivágott szponzorált hírdetést, amit a legújabb MLM menő KAIROS pakolt ki a netre. Nézegetem, számolgatok, hogy akkor hány GB-ért mennyi dollár jár, aztán tovább klikkelek. A tovább klikk nem jött be, mert valami eszméletlen…..
Akár valódi ünnep is lehetett volna Horn Gyula 80. születésnapja a a magyar baloldal számára. Ott ültek az ünnepségen hajdan együtt kormányzó szocialisták és szabaddemokraták, mindkét pártból olyanok is, akik ma már a Demokratikus Koalíció tagjai. A sajtó nem is értette,…..
gaboca41 2012.07.08 18:07:03
@bankvezér: "...cserbenhagyta a támogatóit...". Szerintem a vezetésben nagyon kevés támogatója volt, ott tettek keresztbe neki a színfalak mögött, ahol tudtak. Nem volt véletlen, hogy Bajnai minden MSzP-képviselővel aláíratta, hogy nem akadályozzák kormányprogramjának egyetlen pontját sem, mert ellenkező esetben azonnal lemond. Ő már előzőleg belülről is tapasztalta, hogy az MSzP- vezetés mennyire szavahihető.
gaboca41 2012.07.08 19:45:03
@bankvezér: egyrészt kényszerhelyzet volt. Ha nem írják alá, akkor Bajnai nem vállalja és egy évvel előbb kell otthagyniuk a helyi pénzeszsákokat a Fidesznek. Másrészt, Bajnai közölte, hogy a választásokon már nem indul, tehát a pártvezetésre nem volt veszélyes.
Ha igaz a Népszabadság értesülése, akkor a tisztán fideszes tagokból álló Médiatanácsnak sikerült egy újabb gödör aljára ásni a mércét. A Bíróságnak a Klubrádiót pártoló döntése ellenére kizárták e médiumot a frekvenciapályázatból, mert a pályázatuk formai hibás…..
gaboca41 2012.07.08 10:01:07
@gertan: "A kérdés ezek után, hogy vajon ennyire járatlanok pályázásban, nem olvasták el a pályázati kiírást figyelmesen, vagy tudatos provokációként nyújtottak be egy olyan ajánlattételi dokumentációt, amelyet a kiírónak érvénytelen ajánlatként a bontás után KI KELLETT ZÁRNIA a pályázatból?! Ha nem ezt teszi törvényt sért! "
A Médiatanács NEM zárta ki a Klubrádiót (a pályázaton a 2. helyen végzett), tehát TÖRVÉNYT SÉRTETT! Valamint, most érvénytelenített tövábbi 3 frekvenciára befogadott pályázatokat is hasonló okokból. A törvény alkalmazója nem ismeri a törvényt?????? Akkor minek van?
gaboca41 2012.07.08 10:06:58
@Asztalos Gábor: Csak azt magyarázd meg nekem, hogy az azonos profilu Klubrádió és Inforádió esetében az első frekvenciáját 60%-s zenét tartalmazó, nem közösségiként (vagyis évi cca.50 MFt frekvenciadíjért) pályáztatták meg, mig az Info díjtalan, nem kötelezően zenét szolgáltató frekvenciát kaphat.
Tegnap nyilvánosságra került a Schmitt Pál doktori disszertációját vizsgáló bizottság jelentése, és bár számos hibát feltárt, végkövetkeztetésében arra jutott, hogy az mindent egybevetve megfelelt az adott kor követelményének. Tegnapi posztomban ezt a jelentést, illetve az…..
Nem könnyű – és talán nem is kell - egy nyilvánvaló normasértés esetén kizárólag pártpolitikai keretekben elemezni. Schmitt Pál most már bizonyítottan plagizált kisdoktorija kapcsán – ahogy korábban a korrupciós botrányok vagy éppen az őszödi beszéd ügyében…..
gaboca41 2012.03.28 17:22:27
@freehckr: "...a Fidesz kormányzat ezzel és a ballibeink ostoba kampányaival szemben nem hozott még olyan súlyos, a lakosság számára húsbavágó intézkedéseket, megszorításokat, mint Gyurcsányék 2006-tól folyamatosan...". Mondd, te csak a HírTV-t (esetleg az Echo-t) nézed, vagy újságot is olvasol? A 27%-os ÁFA, az egykulcsos adóval az adójóváírás miatt bukó sokszázezer, a kormány híbáját (bűnét?) kompenzáló bérkiegészítés miatt tönkremenő kisvállalkozások, a délutáni és éjszakai pótlék megkurtítása és még sorolhatnám holnapig - ezek nem húsbavágó intézkedések?
Horn Gyula volt miniszterelnökről nem sokkal az 1994-es, első ügynöktörvény elfogadása után kiderült (illetve szélesebb körben ismertté vált), hogy 1956-ban pufajkás volt. Azokra vadászott, akik felkeltek Magyarország elnyomása ellen, akikhez mérhető hősei hazánknak azóta sem…..
gaboca41 2012.03.28 15:22:12
@Putyilov gyári melós: Borókai már válaszolt, ő vetette le a cikket, mert Stumpf nem mutatta be előzőleg a cikket a szerkesztőnek, ők egy kollektív műhely (alias "cenzúra"), blabla,blabla...amúgy miért piszkálják SP-t.
gaboca41 2012.03.28 15:36:43
@hill billy: Nem értem, miért fejedelmi többesben írsz: "...legjobb tudomásunk szerint...". Fekhívnám szíves figyelmedet, hogy a cikk nem Hornról, vagy Megyesiről szól, hanem Schmitt Pálról, akinek nem a 92-es disszertációja a fő bűne (a TF-n akkoriban, mint MOB-elnök, akinél a pénz van, biztos kaphatott kisdoktorit, meg mások is), hanem a HAZUGSÁG. Élőszóban mondta január 18.-án, hogy a 180 oldalnyi "törzsanyagot" csakis saját megállapításaival egészítette ki, majd 2 nap múlva kiderült, hogy további 15 oldal lett beírva, változatlan formában, egy német tudós művéből. Vagyis 5 oldal az ő munkája.
gaboca41 2012.03.28 15:38:47
@Putyilov gyári melós: én is azt írtam, hogy ő a cenzor
Két hónapot kellett várnunk rá, de megszületett a SOTE titkos tényfeltáró bizottságának álláspontja Schmitt Pál pálgium plágium-ügyében. Az öt tagú testület az úgynevezett kisdoktori vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy: A doktori értekezés – a…..
gaboca41 2012.03.28 11:47:42
@ubu1: Van még egy baj. SP bizonyítottan hazudott. Január közepén egy interjúban azt állította, hogy a 180 oldal bolgár "törzsanyag" mellett a teljes disszertáció az ő szellemi terméke. Most a Bizottság is elismerte, hogy 15 oldalt szóról szóra egy német tudós publikációjából másolt.
Vastagbőr Ezalatt Szöulban ... 2012.03.27 13:45:00
A jó hír kiért Szöulba! ..
gaboca41 2012.03.27 16:06:07
@Lencsés István: a nevem dr. Falus Gábor (nem orvos, nem jogász, hanem a természettudományok doktora), tehát valamit konyítok a dolgokhoz. A Bizottság megállapította, hogy "...A bizottság megállapítja, hogy a dolgozat 34. oldalától 50. oldaláig teljesen megegyezik Klaus Heinemann Sport, the third Millenium című művének egy részével. A dolgozat mellékletében szereplő 1. és 2. számú diagram pedig megegyezik a bolgár Georgiev művében fellelhető diagrammal. Mint ahogy szintén megegyeznek a táblázatok is.

A bizottság szerint a kisdoktori értekezés további, mintegy 180 oldala részleges megegyezést mutat Georgiev művével, ...". Ez csak szerinted nem plágium. Hozzászólásaid bizonyítják, hogy a 2000-es évek elején végzett európai oktatási felmérésben miért szerepeltek a magyar diákok a szövegértés sorrendjének végén. Gondolom, te is akkor jártál iskolába.
  Tele lett a Facebook-falunk a Rakonczay Gáborról szóló hírrel, a fórumokon és mikroblogokon is ömlött a vele kapcsolatos okoskodás. A hír olvasottsági adataiból szerkesztőként azt láttuk: az azt elolvasók mintegy fele a Facebookon is ajánlotta ismerőseinek. Néhányan…..
gaboca41 2012.03.27 10:55:07
@zero: a vízhatlan GPS-e használható volt, ezért tudott térkép segítségével navigálni. Akinek már 2 világrekordja van (feleségével együtt ment át az Atlantin és a Lagos-Kanári szigetek), annak nem igazán kell bizonyítania, még ha adminisztatív okok miatt kérdésessé válhat az újabb rekord.
Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy olyan takarékos-zamatos, gondos-okos-megfontolt gazda, mint a Magyar Állam mihez kezd, ha egyszer az életben rászakad a világ legnagyobb lottófőnyereménye, 3000 milliárd forint.Ehhez még nyugodtan tegyük hozzá a nyugdíjvédelmi nagyasszony, Selmeczi…..
gaboca41 2012.03.26 15:43:27
@Kabbe: A nagy Szentendre-i győzelem részletei: szavazásra jogosult-1957, szavazott- 456 (23,3%), Fidesz- 216 szavazat. Gratula minden fidesznyikhez az újabb NAAAAAAGY!!!!!!!! győzelemhez.