Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naxosz

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Késéscsinálás 2011.06.28 14:06:00
Zoli a levelében arról ír, hogy nem érti, miért van az, hogy ha sikerül pontosan betartani a menetrendet, akkor a pályaudvarok előtt álldogálva, csak összehozzák a vonatok a késést. Nos, a helyzetét én is átérzem, múltkoriban a barátnőmmel Szolnok felé indulva, még a Keleti…..
naxosz 2011.06.29 10:01:44
@@kukac@: Szerintem azért hülyeség mert a 80a és a 120a vonal egybe forr és mikor ráfordulnak a Keletire akkor az 1-es vonalat közöli, azaz 2 bal és 2 jobb vágány van :). Mivel az utasok elvárják, hogy a vonatok mindig ugyan onnan induljanak és érkezzenek egy Sülysápit nem hozhat 11 vágányra mikor az 2-5 ig szokott indulni. Ilyenkor keresztbe járatja és bizony a sok tolatás miatt ( felszabaduljanak a vágányok) késések lehetnek. Az egész egy dominó elv. Mivel 5 perc is gondot jelent indul a lavina. 95-98% a leterheltsége a Keletinek azt hiszem. Ha Déli bezár 100% fölé fog menni ez a szám mert az oda futó IC-k és Gyorsok is Keletibe mennek majd! Ennyi
Zsír Feka nevű olvasónk még februárban küldte ezt a levelet, mely valamiért nem jelent meg. Most pótlom a hiányosságot. Feka érdekes történetet mesél, olvassátok csak ti is:Kedves Donáth! Kedves blog!Azt szeretném megkérdezni hogy jegykezelő vagy ellenőr illető. (Sajnos nem…..
naxosz 2011.05.12 14:05:43
@papugaja: Szerintem nem vagy tisztában az új törvényekkel (új... már legalább fél éves). Elkérheti még a polgár őr is! Jegyellenőr is! Ezt azért hozták, hogy kevesebb legyen a bliccelő!

Szerintem a történet kicsit sánta. Ha gyanús az igazolvány akkor betelefonál a központba és ott le tudják kérni az adatokat az iskoláról. Minden ellenőrnél van szolgálati telefon!

Csak ennyit!
Mínusz 45 milliárdot keresnek most a MÁV-nál. Hogy mivel lehet spórolni? Tippek az új kormánynak: állandóköltséget kell faragni. Ésszerűsítés, bevételtermelés, hatékonyságnövelés. Nincs ebben semmi új, de határozottan még senki sem tudta a múltban ezeket az intézkedéseket…..
naxosz 2011.05.01 21:25:22
@Sword: Miért van a késés?... Mozdonyokat megerőszakolták az ETCS2 vonatbefolyásoló rendszerrel ( EU előírás) ami nem igen működik. Germán vidéken sajátot rendszert használnak ( ők nem fogadták el az EU-s előírást).

ÖBB... mikor EC-t leközlekedtet regionális vasútként ezzel 45 percet szedett össze ( máshol vezeték szakadás volt és ezért. Ez neked jó vasút? Nem ezért fizettem sok pénzt, hogy lépésben haladjak! Ennyit róluk.

DB... Szakmai részről ugyan olyan elhanyagolt mint a MÁV. Különbség: tisztább állomás és vonat!

Ennyi!
A szünet alatt nem volt poszt, viszont mától ugyanúgy lesz minden hétköznap 8-kor, mint eddig, tehát ha nincs levél, poszt sincs. De egyelőre most van elég.Tisztelt Máv-Start Zrt.! Tisztelt Raáb Donát!Rendszeresen utazom a Más-Start Zrt. vonalain, leginkább azért, mert néha olyan…..
naxosz 2011.01.05 21:56:03
@Pretoryan: Kicsit sarkítva van amit leírtál. Korábban felvázoltam, hogy történik és MÁV-os nem fog nyilatkozni neked, mert kirúgják, ha engedély és felügyelet nélkül teszi ezt. Ha feláll a dolgozó az asztalától akkor be kell kapcsolni a jelszavas képernyővédőt, hogy más ne lássa mit csináltál vagy ne tudjon belépni... Vicc de volt rendőrök vezetik a VBO-t akik ilyen döntéseket hoznak.

Fejétől bűzlik a hal!
naxosz 2011.01.06 18:37:39
@karosszékely: Teljesen igazad van. Sajnos én jó indulatú vagyok. Mondjuk a kollégák ha bele olvasnak is, akkor is a valóságot látják. Igaz, ami fontost azt egyből megcsinálom és elküldöm. Én annak hitvilágnak vagyok tagja, hogy "egy irányba húzunk" és nem merül fel bennem az emberi gyarlóság. Ennyi!

ui.: Kollégák meg tisztelnek, hogy kemény vagyok de emberséges. Ezért nincsen félni valóm. De lehet, hogy nem ártana valóban tartani.... :)
naxosz 2011.01.07 05:58:44
@Pretoryan: Igen a banknál rendben az ügyfél adatai, pénzek mozgása stb. Itt nálunk mi lenne titkos? Görög vasutak nem fogadnak több nemzetközi vonatot? Vagy milyen utasítások vannak a télre? És még sorolhatnám :) Szerintem van különbség bank és vasút között.

ui.: persze nálunk is humánnál jogos meg a pénzügyön de máshol minek? :)