Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harom harmad

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Harom harmad 2011.02.01 23:27:16
@Lámpavas: Madarat tolláról, pártot támogatóiról... ha csak fröcsögésre telik, tényleg megtaláltad a helyed!
Harom harmad 2011.02.01 23:33:41
@mütyür: Ez nem logika hanem lélektan.
Harom harmad 2011.02.01 23:38:32
@beavereater: Oh csak most kezdődik :) Kell valamit csinálni a következő 3 hosszú évben is a Kárpátok Géniuszának ;)
Kifizeti a kormány az önkormányzatok működési hiteleit - ezt a Belügyminisztérium államtitkára jelentette be. Tállai András elmondta: a 2011-es költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok egyedi támogatására.…..
Februárra várjuk az újabb nagy bejelentést. Közügyeink intézése egy ideje már inkább a mozifilmek és kereskedelmi televíziók megoldásait követi, a ’coming soon’ típusú sejtelemes előzetesekkel meglebegtetve, korábban sosem látott, ennek megfelelően soha senki által…..
Harom harmad 2011.01.28 01:22:34
Ahogy várható is volt, kissé elszabadultak a (szociális) indulatok.
Az alapkérdést a többség jól látja: a jelenlegi rendszer (nem csak a nyugdíj, hanem a mindenféle szociális segélyek. támogatások is) igazságtalanok - mert nem a rászorulókhoz jutnak el, sokféle okból - és koncepciótlanok.
Mert egy rokkantnak ha még munkaképes inkább támogatott állás, rokkantakat is foglalkoztató munkahely kellene és nem alamizsna, ami ráadásul most a szolgálati időtől is függ ami nagy igazságtalanság; aki a rokkantságba menekült annak képzés és szintén munkahely; aki valóban munkaképtelen annak emberhez méltó életkörülményeket biztosító járadék, segítő-ápoló szolgálat, vagy gondozó otthonban történő elhelyezés.
A munkaerőpiacra is ráférne egy nagy racionalizálás, keresleti és kínálati oldalon is: először is egy alapos járulékcsökkentés, ami olcsóbbá teszi a vállalatok számára a munkát és megnövelné a munkaerő utáni keresletet, csökkentené a feketegazdaságot és a munkanélküliséget; másodszor a részmukaidő támogatása, utána pedig a munkaerőpiacról kiesett réteget foglalkoztatásának a támogatása a munkaadóknak járó _hosszú_távú_ kedvezményekkel.
A minimálbért is csökkenteni kellene, így azok a rétegek akik minimálbérért sem tudnak elhelyezkedni nem kényszerülnének bele a feketegazdaságba ahol nincsenek se szabályok, se munkavédelem, se érdekképviselet..
Utána jönne az oktatás, több fronton is. Az egyik nagy probléma az eleve hátránnyal indulóké, akik végül alig 8 általánossal, valódi képesítés és tudás nélkül esnek ki a rendszerből. Ezekben a leszakadó régiókban sokkal komolyabb általános iskolai felkészítésre lenne szükség már óvodás korban, a speciális problémákra sokkal felkészültebb tanárokkal; és komolyan meg kellene fontolni az általános iskolai ösztöndíj bevezetését is mert a rászoruló családokat (a segélyből élés tipikus újratermelőit) ezzel nagyon lehetne a gyerekek taníttatására motiválni.
A felsőoktatásban el kell felejteni az ingyenességet mert ez a rendszer senkit sem motivál igazán a használható diploma megszerzésére, se a diákot, se az intézményt, jelenleg óriási pazarlás folyik olyan diplomák megszerzésére amivel nem lehet elhelyezkedni.
Harom harmad 2011.01.28 01:39:03
@Zigomer Trubahin: Még az állatok között is sok fajta gondoskodik a betegekről, öregekről; és hidd el nagyon-nagyon kevés ember van akinek kényelmi szempontokból nincs gyereke.
Az én teóriám az hogy az állami rablás és lopás az ami elveszi az emberek életkedvét (mindenki tudja miről beszélek) és a szociális indulatok, rendészeti megoldások mögött is sokszor a saját kilátástalanságunk áll. Mert ha az ember a saját munkájából nem tud boldogulni közben virágzik - az elsősorban állami - korrupció, a céltalan de drága beruházások, nő az adósság, hát ki kíván ilyen kilátásokat a gyerekeinek?
Az állami újraelosztást le kell faragni, mindenféle gazdaságélénkítő csomagok és gigaberuházádsok helyett egyszerűen hagyni kell hogy az embereknél ottmaradjon a pénz és maguk boldoguljanak. Az állam gazdasági és szociális szerepét alaposan át kell értékelni, a szociálisról az előző kommentben írtam, bár nem mindenről, de én sem akarok könyvet írni. A gazdasági szerepet sem feltétlenül beruházásokban kell mérni, pl az ÁFA, adók változtatásával, indirekt módon tud támogatást nyújtani anélkül hogy növelné a korrupció kockázatát; stabil jogi környezet kialakításával (pl nem évekig húzódó polgári perek) egyértelmű piacbarát szándékok kommunikálásával meg tudná teremteni azt a légkört amire szükség lenne a fejlődéshez.
Harom harmad 2011.01.28 01:44:21
@Vödör: Járulékcsökkentés, minimálbér csökkentés, részmunkaidós foglalkoztatás támogatása.
Jogiztonság, külföldi tőke becsábítása (igen, a szelektív válságadók a tökéletes ellenpélda), állami költekezés visszafogása (előző komment).
Az SZJA csökkentés szerintem a legkevésbé hatékony módszer, annak ellenére hogy a 2010-es SZJA sávok irreálisan magas adókulcsokkal lettek megállapíva.
A new hord of pigs to fill the gap left by the old. Feeding on fear but fear is running low. (Darkest Hour: With Friends Like These)   Ablonczy Bálint bogarat tett a fülembe hétvégi jegyzetével. A Heti Válasz Online-on arról írt, hogy kicsit visszás, hogy Martin Schulz elvtárs…..
Harom harmad 2011.01.25 22:27:16
@akkor most mi van?: Jó kérdés. Az hogy fegyvert fognak rád, nem jelenti azt hogy már meg is haltál. Jelentheti azt is hogy kényszeríteni akarnak valamire, hogy úgy tegyél ahogy magadtól sohasem tennél.
Harom harmad 2011.01.25 22:30:53
@1 db Magyarország: Oh, Tehát az érdekes ki mondja és nem érdekes hogy mit.
Szijjártó: a kormány garantálja a nyugdíjakat Kedves Péter! Remélem nem sértődsz meg a személyes hangvételért, de muszáj írnom Neked. Mostanában úgyis komoly levelezés folyik a Kormány és a lakosság különböző rétegei között. Gondoltam jó lenne, ha néha kapnátok…..
Harom harmad 2011.01.25 22:29:22
A konzervatív német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung rövid idő alatt többször is védelmébe vette a magyar kormányt, Matolcsy gazdaságpolitikáját, és személy szerint Orbán Viktort is. Több cikkben érvelnek az eltúlzott és hisztérikus, a magyar médiatörvényre vonatkozó…..
Harom harmad 2011.01.25 00:43:55
@kaboca36:
Arra azért hadd figyelmeztesselek hogy Orbánék most pont olyan megszorításokat ígértek be (amikről mellesleg 8 évig állították hogy nem kellenek) amiket az IMF akart biztosítéknak hogy hitelgaranciát adjon.
  Már amikor a Vastagbőrön megjelent a gázár- és távhőtámogatások átalakításáról szóló poszt, akkor akartam írni arról, hogy ez remélhetőleg annak a jele, hogy a kormány belekezd a költségvetés kiadási oldalának rendbeszedésébe is. A fűtéstámogatás…..
Harom harmad 2011.01.23 21:50:30
@tölgy: És mit duplagondosz arról hogy Orbán egyszer mond és tesz valamit másnap meg az ellenkezőjét ígéri?
Az ország pedig mi is vagyunk és az a véleményünk hogy Orbán alkalmatlan. Most még sokak elhiszik hogy nem csak akar hanem tud is (az országért, nem a saját hatalmáért) tenni, mert hát szörnyű lenne bevallani hogy _ekkorát_ tévedtünk, ismét.
Nagy volt már a csend romaügyben. Fel kellett hát korbácsolni az indulatokat. Orbán a Kolompár bíróság előtt, Farkas Flórián megígéri, hogy vége a "megélhetési" cigányságnak, Orbán Viktor európai romapolitikát ígér, és hirdet a soros elnökség programjában.…..
  Nem látszanak csillapodni a kedélyek az új médiaszabályozásról szóló vita kapcsán - még a szakmaiak sem. Bár a kormány azt állítja, hogy a vita most már kezd normális - professzionális? - mederbe terelődni, érdekes módon a több éves szakmai tapasztalattal rendelkezők…..
Harom harmad 2011.01.21 23:35:43
@Levéltetű: Oké a kedvedért :)
@BalázsBp80: Tökéletesen igazad van, pontosan elmagyaráztad a törvény hatásait, kár hogy aki nem ért a joghoz az ezt nem látja, és nem volt jogi, szakmai vita és egyeztetés a kérdésben.
Harom harmad 2011.01.22 00:22:03
@ermi71: Épp csak azt mondták hogy nem kellene blogokat regisztráltatni meg gumiszabályokat hozni (mi az a kiegyensúlyozott tájékoztatás?), ezzel kb félig ki is herélték a törvényt.
A másik felét (pl politikailag elkötelezett hatóság, a forrás felfedése és ilyenek) lehet hogy az EB nem kifogásolta, de kifogásolták sokan mások, civilek és szervezetek is (EBESZ, Amnesty) és ez a kör még nincs lefutva. Orbán persze látszólag tesz az egészre és megpróbálja lejáratni az ellenzékét csakhogy az EUban nem lehet a sajtót leszarni, mert a sajtó az EU meghatározó országaiban óriási befolyással bír és könnyen vállalhatatlanná teheti Oránt az EUs politikusok előtt akik kénytlenek lesznek saját jól felfogott érdekükben a sajtó pártjára állni, aminek igen kellemetlen politikai következményei lehetnek az egész magyar EUs érdekképviseletre. Erre az elnöksér rátesz mégegy lapáttal, mindenki ránk - rá - figyel és nem nagyon vevők a mellébeszélésre vagy a füllentésekre, könnyen lehet ilyesmikkel nagyot bukni...
Harom harmad 2011.01.22 00:24:10
@ermi71: A haza nem egyenlő Orbánnal.
Lakóhelytől függetlenül minden magyar állampolgár megkaphatja a választójogot a kormánytöbbség elképzelése szerint - nyilatkozta Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Semjén Zsolt már tavaly áprilisban úgy nyilatkozott: "Egy magyar nemzet van, egy…..
Harom harmad 2011.01.20 22:34:18
Azért felesleges nyugati (vagy szinte bármilyen külföldi) példákat hozni az ottani kettős állampolgárságról mert Európában sehol sem él ekkora része egy nemzetnek külföldön mint nálunk. Lehet hogy pl. van 1% francia-egyéb kettős állampolgár és ez az 1% minden további nélkül szavazhat a franciaországi választásokon - gyakorlatilag ez egy szimbolikus gesztus.
De pld a francia-német-olasz Svájcban sem szavazhatnak se az olaszországi olaszok, se a franciaországi franciák se a más országban élő németek a nemzetiségi összetartozás jogán.
Ha egy ország meg akarja engedni hogy számottevő külföldön élő kettős állampolgára szavazhasson ahhoz igen komoly belpolitikai egyetértésre van szükség; és valóban nem szerencsés ha valaki kötelezettségek és következmények nélkül dönt mások sorsáról, mondhatnám hogy igaz magyar ilyet nem tesz.
De a vita más oldalról is elméleti: EUn kívüli állampolgárok nem kaphatnak EUn belül választójogot, úgyhogy az EU el fogja ezt kaszálni.
Amire ez a tervezet ismét rámutat az a fidesz igazi arca: a megosztás, feszültségkeltés, politikai szarkavarás amibe az előző kormányzásuk idején is (szerencsére) belebuktak. Most is ezt fogják csinálni, még sajnos legalább 3 évig.
Orbán nagy álma valószínűleg az ami 2006ban történt, zendülés vagy felkelés, addig próbálja majd feszíteni a húrt amíg ezt el nem éri. Hogy ez neki miért jó? Biztos abban bízik hogy ebből ő kerülne ki győztesen, na de hogy valaki eddig elmenjen a hatalomért az már groteszk.
Harom harmad 2011.01.20 22:50:30
@József István: És ezt a dajkamesét rajtad kívül mások is komolyan veszik? A burkolt zsidózást külön köszönöm, így már tudom hogy a szélsőjobb mit gondol és hogy mennyit ér a véleményed.
Harom harmad 2011.01.20 23:06:31
@Bathory: Ezt csak Orbán szeretné elhitetni. Volt már erről népszavazás ha nem emlékeznél rá már az állampolgárság is elbukott; ha Orbánt érdekelné a belpolitikai egyetértés, kiírna egy újabb népszavazást az állampolgárságról és a választójogról is. Ha nem meri, annak oka van: fél a buktától, inkább ráfogja ezt is a kétharmadára.

Házinak adnám hogy gondolkodj arról hogy kb. 8 millió választónak hogy lehet 2.7 millió a kétharmada, és vajon Orbán mit árult el a programjából a választások előtt (vagy után...) és ezek fényében mire is kapott felhatalmazást és kitől? És ebből hogy jön le bármiféle egyetértés és hogy is meri azt állítani hogy ő a nemzetet képviseli?
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
Michael Knight Bepöccenve 2011.01.19 16:57:00
Legutóbb Hruscsov elvtársat láttam ennyire bepöccenve felszólalni, mint szerdán a mi szeretett miniszterelnökünket az Európai Parlamentben. Hruscsov akkor, 1960. október 12-én az ENSZ-ben a legendáriumok szerint miután egy vitában bírálni merték, magából kikelve…..
Harom harmad 2011.01.19 21:38:57
@$pi$: Pedig ettől hangos a sajtó. Csak a süketek nem hallották, csak a debilek nem értették.
Harom harmad 2011.01.19 22:23:43
@sztd: A "ténybeli tévedések"ről mindenki tudja hogy mellébeszélés. Csak te nem :)
"Kitűnő thriller. Nagyszabású, ám hihető történet, amely eszeveszett tempóban, meggyőző díszletek között bontakozik ki, a megfelelő arányban kevert szeretetreméltó és gyűlöletes résztvevők szerepeltetésével. Akció és ármány finoman megmunkált…..
Harom harmad 2011.01.18 22:02:13
@Jofiu: "A nyugdijpeztari befektetesek nem sokkal jobban garantalnak nyugdijat mint egy orszag tarsadalma."
Ha bármilyen papírba fektethet a pénztár, akkor kimondhatjuk hogy csak annyira biztosak mint a világgazdaság. Ha csak magyar állampapírba akkor persze csak annyira biztosak mint a magyar állam.
Harom harmad 2011.01.18 22:11:57
@Jofiu: Ja és a manyupok államosítása nem arról szól hogy lesz-e nyugdíjad 30-40 év múlva, ó nem. Lesz addig pár kormányváltás, új jogszabályok, pár világválság meg ilyesmi.
Ez a döntés arról szól hogy Orbánnak adod-e a pénzed vagy sem. Hogy mire fogják elkölteni? Honnan tudhatod? Hogy most mit mondanak az szerinted mérvadó? Nem hozhatnak már holnap akármilyen törvényt? De. Ellenőrzi a költségvetést valóban független szervezet? Nem.
Akkor fogod megtudni amikor megbuknak és kiderül majd hogy mi is történt a fidesz uralma alatt valójában.
Harom harmad 2011.01.18 22:20:05
@Zébácsi: Az állami újraelosztást kellene csökkenteni. NEM NÖVELNI! Nem Új Széchenyi Terv kell hanem az hogy az állam ne fojtsa meg a gazdaságot!
Foglalkozzon inkább oktatással, olyan szociális védőhálóval ami nem alanyi jogon jár és a gazdagokat támogatja és csak konzerválja a szegénységet, munkanélküliséget, hanem olyannal ami nem hagyja hogy emberek az utcán aludjanak vagy megfagyjanak mert nincs pénzük fűtésre.
Teremtsen jogbiztonságot, és ne a hatalom centralizálásával foglakozzon, stb stb stb.
Orbán Viktor szavai alapján úgy tűnik, kormánya végre hozzá mer nyúlni a költségvetés kiadási oldalához is. A lakosságnak ez nyilván nem fog tetszeni, a blogoszférának viszont igen. Heti szavazás-összesítőnk.Hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt nézzük meg, hogy mit…..
Tegnap valamelyik kertv híradójában láttam nyilatkozni a West Balkán-tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi fideszes polgármestert. Hassay Zsófia elmondta az önkormányzat tudott arról, hogy West Balkán körül problémák vannak. Nincsen neki meg az engedélye, csak 10 óráig…..
Végre. Pénteken megérkezett a februárra ígért újjászervezés előszele. Az új Széchenyi Tervet és a hozzá kapcsolódó kijelentéseket Münchhausen báró is magáénak mondhatná. Nem tudom a kommunikációs ötletgyárban is ezt a hasonlóságot célozták-e, de a végeredmény…..
A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív…..
Harom harmad 2011.01.11 22:54:59
@zuzaporkolt: Te biztos nagyon ismered az állampapír-piacot, hirtelen meg tudud mondani a görög állampapírok mekkora kamattal fogynak? Igen? És ez az árfolyam nekünk jó lenne? A GDP mekkora része menne adósságtörlesztésre?
Szóval nagyon szar a rossz minősítés és az államadósság kombinációja, úgy meg pláne nem vicces ha nem áll mögöttünk az IMF és nem fognak minket megmenteni csak azért hogy az euró ne essen (nagyot).
Harom harmad 2011.01.11 23:22:46
@tcom: A tipikus nyugdíjas egyben nagyszülő is, akinek a legfontosabb az életben: az unoka. A jöbő generáció. Persze fájdalmas lenne lemondani a nyugdíj egy részéről de előbb-utóbb nem lesz más választásuk: vagy felélik az unokáik jövőjét vagy meghúzzák a nadrágszíjat.
Harom harmad 2011.01.11 23:48:41
@Tibike15: Hát ez több mint súlyos tévedés. A lakásokat, házakat vajon ki építette fel, ki gyártotta le az építőanyagot stb? Úgy van, a magyar építőipar. És most ki lakik ezekben a házakban-lakásokban? Úgy van, a magyar emberek.
Megmagyaráznád ez mitől 0 haszon?
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
Harom harmad 2011.01.08 23:32:23
@Legelő Őse: érdemes a fidesz agitprop központtal vitatkozni?
Az egész fidesz diktatúra a velejéig romlott, csak egy dolgot lehet vele csinálni... és a bérkommentelőivel is ugyanazt.
Harom harmad 2011.01.08 23:36:51
@Aullah: Láttad az Orbán-Gyurcsány parlamenti pengeváltást? Orbánt aki kb R2D2 válláig érne a lehető legjobb szögből volt filmezve, Gyurcsány ki volt állítva a legszálső sorba és felülről volt fényképezve hogy kisebbnek tűnjön!
Nehogy már valaki beleköpjön az agitprop központ megkoreogafált és beállított jeleneteibe! Ki az újságírókkal (mármint azokkal akiket nem a fidesz fzet az adófizetők pénzéből) a Parlamentből, tessék elolvasni és kötelezően betűről betűre leadni a Központi Bizottság hivatalos anyagait!!!
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..