Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S&/

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látták azt a dokumentumfilmet, amelyikben Hermann Göring a libanoni romok mellett sétálva ítéli el az izraeli agressziót? És azt, amelyikben Sztálin könnyezve beszél a holokauszt tragédiájáról? Ugye, nem? Bezzeg a Naplóban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke…..
S&/ 2006.09.05 23:16:32
Sziasztok!

Olvasgattam ezt a topicot és szeretném megosztani veletek a véleményemet erről a kérdésről.

Azt gondolom egyértelmű, hogy ki ill. kik tehetők felelőssé a helyzet elindításáért: a frissen magalakult szlovák kormány, mely előállt (Slota) néhány magyarokat gyalázó kijelentéssel, ami elindította a jelenlegi folyamatot, ahogy egy előttem szóló írta (bár más kontextusban): "felébresztette a jelre várókat."

Akárhogy is van, a helyzet adott, amire megoldást kell találni. Sajnálom, hogy úgy gondoljátok, hogy mi sem vagyunk különbek azoknál a szlovákoknál, akik a magyarság kárára követtek el bűncselekményeket. Egyenlőre még nem történt erőszakos válasz, és a "bekiabálós" válasz is későn jött meg.

Egyenlőre. Mert az emberek türelme véges, és ha úgy látják, hogy a kormány nem tesz semmit (tekintsünk el a nagykövetes komédiától, semmit sem ért) akkor kezükbe veszik az irányítást, és majdnem biztos, hogy a helyzet kezelése nem a legelőnyösebb módon fog megtörténni.

Ezt csak úgy kerülhetjük el, ha a külügyünk, végre a sarkára áll,és a fokozatosság elve szerint minden magyarokat érintő atrocitásra egyre határozottaban reagál. Sajnos erre a Göncz K. vezette külügy képtelen, impotensen, csak tessék-lássék áll a témához.

Jelenleg a határon túli magyarok magukra vannak utalva, és a magyar kormány kitagadta őket, és itt nem csak dec 5re gondolok, hanem számos más gesztusra. Jó lenne, ha a külügy kihúzná a nyelvét a szomszédaink seggéből és egyenlő félként ülne le a tárgyalóasztalhoz, és segítséget nyújtana a határainkon kívül rekedt magyaroknak. Mert ők is magyarok, magyar az anyanyelvük, a kúltúrájuk, de lehet, hogy nem sokáig... Felesleges részleteznem mekkora veszteség lenne az elvesztésük, a beolvadásuk, a szomszéd népekbe, mert egy nemzethez tartozunk, még ha ezt a magas körök néha tagadják is.

Egyébként egyet értek a békés tüntetés gondolatával, pénteken is lesz egy Esztergomban a Mária Valéria hídon, legjobb tudomásom szerint magyar-szlovák közös rendezvény lesz.

Még 1 gondolatot engedjetek meg nekem a HVIMmel kapcsolatban. Az igazság az, hogy a magyar média zöme tudatlanságból, vagy szándékosan, tényleg nem tudom, de szélsőséges és veszélyes szervezetként mutatja be őket. De most őszintén, nem követtek el semmi törvénytelent, nem indítanak háborút senki ellen, de véleményüket határozottan és egyenesen képviselik, ami valljuk be, ma elég ritka itthon.

Nem értem azt sem, hogy Trianonos megemlékezéseik miért váltanak ki heves ellenérzéseket, hiszen hiánypótló eseményekről van szó. Nem értem, miért nincs itthon egy ünnep, egy mekemlékezésnek szentelt nap, mégiscsak az ország 2/3ada veszett oda, és sok milló, nem ritkán egy tömbben élő magyar keült, határainkon, kívülre. Miért tabu ez? és miért nem emlékezünk meg a háborúban elesett sok-sok ezer magyar katonáról sem, akik a hazájukért harcoltak, még ha elbuktak is önhibájukon kívül?

Kösz, hogy meghallgattatok
S&/ 2006.09.06 23:00:08
wood 2006.09.06. 11:33:31 hozzászólára:

Vitába szállnék a "magyar büszkeségről" alkotott véleményeddel. Tóta W, tudom, ez indexes felségvíz, de azért megmondom: egyszerűen mindenből viccet akar csinálni, még abból is amiből nem lehet, nem tudom miért nem érti meg, hogy nem lehet mindent profanizálni, nem lehet mindent elnagyolt érvekkel elküldeni a p***ába, ami neki nem tetszik. hiányzik az alázat a megnyilvánulásiból, de nem ettől lesz lázadó valakiből.

Úgy gondolom, hogy egy egészséges büszkeség, hazaszeretet nem árthat senkinek, legyen mindenki büszke a magájéra, persze ez nem azt jeleni, hogy habzó szájjal üvöltsünk mindnki ellen aki más nemzetiségű.

megkérdezném Tóta W mestert, hol lenne a magyar, vagy más nemzet, ha nem lett volna büszke származására, török lenne, vagy tatár, vagy valami inkoherens emberhalmaz?

lehet azt mondani, hogy más időket élünk, de 10 forintnál többet nem tennék fel arra, hog ez így is marad, mert békeidők mondig voltak, és nem vagyok biztos benne, hogy a magyarság utoljára 56ban ragadott fegyvert.

ne értsétek félre, nem akarom az ördögöt a falra festeni, de minig benne van a pakliban hogy rosszabb lesz a sorsunk. még az is lehet, hogy a Gyurcsány-csomag ahoz képest majális lesz, amit a jövő még hozhat.

és kérve-kérlek titeket, ne higyjétek el, hogy a világ szebb és jobb lesz, ha a kultúrát globalizáljuk. ha az olasz kultúrából csak a pizza és a görögből csak a gyros, a magyarból meg esetleg a tokaji marad meg és minden más elvész, mindetn elefed egy globális tömegkultúra. Mert lehet, hogy lesz valami, amit a fél világ ismer és hazai, de minden más elvész, a mi számunkra is.

Elkopott közhely, hogy nyelvében él a nemezet, de igaz. És a nyelv itt az egész kultúráját, a múlt hagyományait jelentheti, amit tovább kell adni, hogy gyermekeink is azt a nyelvet beszéljék, és azokat a dalokat dalolják mint nagyanyáink, hogy sok ezer év amit a magyarság vándorolva vagy letelepedve élt le, ezekben tovább éljen. Ez a mi felelősségünk és ez büszkeség nélkül nem megy, mert a büszkesünk a múltunk iránti tiszeletből ered.

Ezért kell őrizni a kúltúránkat. És ezt
pártállástól függetlenül megtehetitek.